Vauvan omia juttuja

20.10.2016

Tänään mulla tuli jo 23 viikkoa täyteen, ihanaa! Mitä enemmän viikkoja, sitä enemmän uskallan rentoutua vaikka tiedänkin jo kahdesta aiemmasta kokemuksesta että seuraavan kerran uskallan ihan oikeasti huoahtaa sitten kun vauvavuosi on ohitse. Vaikka toki siinä vuoden iässäkin saa olla sydän syrjällään, kun minityyppi opettelee kävelemään ja liikkumaan. Ainahan sitä on huolissaan omista lapsista, kuten jokainen äiti tietää. Mutta anyway, ihanaa ajatella miten meidän vauva vahvistuu päivä päivältä, nyt hän on raskaussovelluksen mukaan jo ison mangon kokoinen.

Vihdoinkin vauvalla on myös jo muutama vaatekerta hankittuna eikä ainoastaan yhden käden sormilla laskettavissa olevaa määrää mustia vaatteita, heh. En ole vielä päästänyt suurempia vauvahankintoja valloilleen, hoidetaan nyt se muutto ensin pois alta. Mutta vaatteiden kanssa en ole enää pidätellyt itseäni jos jotain söpöä on sattunut kohdalle, ne kun eivät tuossa minikoossa vie kovin paljoa tilaa muuttolaatikoista.

Oulusta löysin vaikka ja mitä ihanaa niinkun kerroinkin, ja nyt vauvan kaapista löytyy jo vähän väriä. Odotan silti kovasti jo kevätmallistoja, sillä tuntuu jotenkin turhalta ostaa mitään syysvärejä kevätvauvalle, kun tietää jo etukäteen että keväällä sitten kaipailee keltaista ja pastellivärejä. Niin mulle aina käy, hylkään viininpunaisen heti helmikuun auringonsäteiden kimaltaessa lumihangella. Jos nyt kuvitellaan että kävisi niin ihanasti että helmikuussa vielä olisi lunta mistä ihailla aurinkoa, hah.

Mä haluan pukea meidän tytön mahdollisimman pehmeisiin ja käytännöllisiin vaatteisiin. En nyt sano etteikö kaappiin saattaisi eksyä jokunen mekkokin jossain vaiheessa, mutta ainakin toistaiseksi olen etsinyt lähinnä luomupuuvillaa, merinovillaa ja helposti päällepuettavia vaatteita, kuten kietaisubodyja. Hankalinta on löytää noita ihan minimini newborn 50cm vaaatteita, sillä en ole löytänyt omaa silmääni miellyttäviä kuoseja tai värejä niistä juurikaan. Tai jotenkin ne on kaikki niin sellaisia överihempeitä ja nähty jo kahden tytön kanssa. En halua ostaa valko-beige-vaaleanpunaisia, vaan sellaisia meidän tyylisiä, mutta niitä löytyy paremmin vasta koosta 62 alkaen. Jostain pitäisi metsästää Rodinin baby-pakkaus vaikka kotiintulovaatteiksi, mutta en ole ainakaan kivijalkaliikkeissä niitä nähnyt enää loppukesän jälkeen ja silloin en vielä uskaltanut ostaa sellaista kun ei oltu käyty edes ekassa ultrassa vielä. Saattaahan se olla että päädyn kuitenkin hankkimaan lisää vaaleanpunaista, mutta ainakaan toistaiseksi en ole luopunut toivosta löytää jotain värikästäkin.

Pilvibody Ellos* / Valkoharmaa body Lindex / Harmaa-punainen body Polarn O. Pyret / Musta body Vimma / Pingviinibody Mimi Disain* / Vaaleanpunainen body Gugguu / Cupcakebody Metsola /

Pisarahousut Ellos* / Harmaat housut ZARA / Kalahousut Kappahl / Pingviinihousut Mimi Disain* / Mustat housut Lucky Nr. 7 Lilla Company* /*saatu blogin kautta

En vieläkään voi lakata hämmästelemästä sitä miten minikokoisia nuo 50cm vaatteet onkaan! Siis oikeasti, nehän on ihan ylipieniä. Mutta joo, niitä pitää löytää lisää. Jos tulee mieleen missä olisi persoonallisia 50cm vaatteita tarjolla, niin ehdottakaa ihmeessä. Mulla on ikävä niitä ihania mitä Zeldalla oli viimeksi etenkin kauniin värikästä kuumailmapallobodya. Harmi kun luovuin siitä silloin! En vaan arvannut että sille tulisi enää käyttöä, heh. Mutta joo, ainakin lisää keltaista on saatava! Ehkä sitä alkaa löytyä enemmän sitten tammikuussa kun kevätjutut tulee kauppoihin, mutta toivotaan että ennen vauvan syntymää kuitenkin.

Jumpsuit Gugguu / Tupsupipo Gugguu / Pisarapipo Ellos* / Pingviini kuolahuivi Mimi Disain* / Ohut pipo Joha / *saatu blogin kautta. 

Pipoissa rakastan merinovillaa, ja vauvan tuleva kummitäti Emilia oli tilannut hänelle aivan ihanan Gugguun Whiteberry-värisen tuplatupsu-merinovillapipon yllärinä. Kotiutumispipoksi mä olen ostanut Johan ohuen merinovillapipon Hippu kidsistä. Merinovilla on mun ja Oton kestoläppä, koska aina kun mä ostan jotain merinovillaa niin kehotan Ottoa kokeilemaan miten ihanan pehmeää se merinovilla onkaan. ”Ai mitä onko merinovilla pehmeää, en oiskaan arvannu!”.

Postissa on vielä tulossa ennakkotilatut Papun keltaiset patch-leggingssit ja hulluilta päiviltä ostetut Papun nakkileggingssit persikka-sinisävyisenä. Nekin tosin ovat sitä 62- kokoa kun pienempää ei ollut. Satuin heräämään juuri puoli seitsemältä sinä aamuna kun nakit tulivat myyntiin ja kerkesin saada ihanat leggarit vauvalle vaikka olin ihan varma että ne menisivät multa ohi. Mutta joo vielä on paljon hankittavaa. Mä en ole ostanut esimerkiksi yhtään paria sukkia vielä, ja kokojen 50 ja 56 kanssa olen aivan alkutekijöissä.

Onneksi tässä on hyvin aikaa vielä ja keväämmälläkin sitten ehtii ostostella ihan rauhassa kun on enemmän värikästä tarjolla. Ja vauvan vaatesäilytyskin pitää laittaa vielä kuntoon, mä olen tosin ajatellut hänelle ihan omaa vaatetankoa johon voisi ripustaa kaikki ihanuudet esille. Saa nähdä mihin päädytään lopulta!

Ihanaa torstai-iltaa kaikille <3


No Responses to “Vauvan omia juttuja”

 1. Emppuli sanoo:

  Minkä verran Zeldalla ja Tiaralla on samanlaisia vaatteita? täällä blogissa en oo hirveesti nähnyt mutta
  Nään jo silmissä kun kaikilla kolmella neidillä on samisvaatteet päällä
  Ite tykkään pukea kaikki lapset samanlaisiin vaatteisiin, ainekin kun lähdetään asioille, juhliin yms ja valokuvissa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihan samanlaisia ei ole ollenkaan mutta samoja kuoseja löytyy kyllä, mutta niin että toisella esim housut ja toisella paita 😀 Meillä ei onnistu yleensä kokonaan samanlaisiin pukeminen kun tytöillä on niin erilainen maku!

 2. Jennj sanoo:

  Hei! Pakko vinkata, että fb:ssä Handmade by Jassuli tekee ihanista kankaista tilauksesta housuja, bodyja ja kaikkea ihanaa vauvoille. Varmasti myös koossa 50cm. Yksi ihana kuumailmapallokuosi tyttöväreissä pisti silmään tänään hänen tekeleitään katsoessani

 3. Veramarika sanoo:

  Mun on ihan pakko kertoo! Esikoisen jäljiltä jäi aika paljon vaatetta koossa 50-56, ja ostin sitten alennusmyynneistä. Meijä jätkä syntyikin 54cm ja 4400g, koon 56 vaatteet meni just ja just kiinni haaroista! Heti ku päästiin kotiin, niin siirryttiin kokoon 62 😀 nyt ikää vajaa 4kk ja osa vaatteista on jo kokoo 74 haha! Toki pojat on isompia kuin tytöt, ja meille syntyikin jättiläinen (esikoinen oli ”vain” 50cm ja 3800g)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä uskon että meillä tulee olemaan koko 50 käytössä aika pitkään jos vauva tulee yhtään kahteen isosiskoonsa joista toinen käytti ekat viikot kokoa 44 😀 ja molemmat kolmikiloisia syntyessään parin sadan gramman heitolla. Ois hassua jos meille yhtäkkiä tuliskin ihan eri kokoinen kolmonen! 😀 mutta eihän sitä tietty koskaan tiedä. Teillä oli kyllä mahtavan kokoinen tyyppi! 🙂

  • Jenny sanoo:

   Meillä taas meni aivan toisin päin! 😀 Tyttö on ollut isompi, 1v käytti 74cm vaatetta ja poika nyt 1v ja käyttää 68cm vaatteita ja on melkein tasan 2kg kevyempi kuin tyttö oli 😀

 4. M sanoo:

  Eiks tossa oo aika paljon jo 50cm bodyja ja housuja, kun ne menee niin vähän aikaa? 🙂 Meillä oli 5kpl bodyja ja housuja tuossa koossa ja hyvin pärjättiin. Toki sekin on yksilöllistä että kuinka kauan mikäkin koko menee, mutta ei kannata ainakaan mitään järjetöntä määrää hamstrailla noita ihan pienimpiä kokoja. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tossa on kaksi 50cm bodya ja yhdet housut, yksi 56 body ja kaikki loput kokoa 62 😉

  • Tatjanal sanoo:

   Tämäkin on niin yksilöllistä. Meidän pojalle meni koon 50 vaatteet melkein kaksi kuukautta toki loppuvaiheessa käytettiin jo 56 rinnakkain. Toiset vauvat eivät käytä kokoa 50 lainkaan, toiset sen pari viikkoa ja toiset sitten pidempään.
   Poikamme on yleisestikin ottaen käyttänyt joka kokoa ja on keskiverto ikäistään yhden koon jäljessä. Käytetään vaatteita siis koko rahan edestä 😀

   • Tatjanal sanoo:

    Siis käyttänyt joka vaatekokoa pitkään

   • Iina Hyttinen sanoo:

    No jep sehän siinä! 😀 Meillä neiti 1 käytti kokoa 44 ekan kuukauden, sen jälkeen siirryttiin hiljalleen kokoon 50 ja koko 56 oli käytössä vasta lähempänä 3kk ikää. Neiti 2 käytti heti synnyttyään kokoa 50, tosin 44 meni myös päälle, ja näin oli ekan kuukauden. Sitten siirryttiin kokoon 56 hiljalleen, tosin monilla merkeillä on nykyään myös tuplanepparit ja käännettävät resorit niin että koko 50 menee pidempäänkin. Toinen syntyessään 46cm 3010g ja toinen 51cm 3270g. Mä uskallan kahden lapsen kokemuksella jo olettaa että meillä tulee kyllä se pienin koko olemaan käytössä 😀

  • Marika sanoo:

   Meidän tyttö on kohta 3kk ja edelleen käytössä koko 50, joissain koko 56. Syntyi alle 3 kiloisena, samoin kuin isosiskonsaki. Eli se on niin vauvakohtaista, kauan mitkäkin koot menee. Esikoinen käytti 1 vuotiaana 62/68 vaatetta ja nyt 2 vuotiaana 80/86. Meillä ainakin on 50 koossa n. 20 bodya ja 10 housut 😀 Toki esikoiselta jääneitä osa ja osa sitten tälle kuopukselle ostettuja 🙂 56 on meillä semmonen hyvä hamstrauskoko, kun se menee niin kauan 😀

  • TinttiL sanoo:

   Meiä puolvuotias siirty just kokoon 62. Edelleen käytetään paljon 56 myös 😀 Monet sanos et pienet vaatteet menee vaa muutama viikon ja sit jää pieneks. Meil ei ollu ees 50 senttii vaattei muitaku äp:n. Pienet shoppailut alko sit ku sairaalasta kotiuduttiin

 5. St. brigitten sanoo:

  Iik miten ihania pikkuisia vaatteita :*) Mä suosittelen kotimaista Hillaa, melliä ja Kimperiä, kotimainen aina parempi valinta 🙂 ja myssymarin lakkeja!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos<3 Kotimainen on kyllä aina hyvä juttu, siksi olen papua ja vimmaakin nyt suosinut, ja tietty Gugguuta vaikka se ei kokonaan suomalainen olekaan. Myöskin naapurimaassa Virossa on kivoja merkkejä kuten tuo Mimi Disain ja Ruotsissa Mini Rodini! 🙂 Melliltä meillä on isommille tytöille vaatteita jo, pitäisi varmaan vauvallekin hommata <3

 6. Essi sanoo:

  Meillä 2kk ikäiset kaksospojat ja meidän kaikki 50cm vaatteet on lähinnä henkka maukalta 🙂 muutama lindexistä 🙂 olleet hyviä ja kestäviä käytössä 🙂

 7. siiri sanoo:

  eikö isosiskoilta oo jääny vaatteita, esim. sukkia? 🙂 meinaatko ostaa kaiken uutena?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä oon myynyt kaiken jo aikaa sitten 😀 Ja muutenkin edellisestä vauva-ajasta jo neljä vuotta, vähän ainakin on myös oma maku tässä muuttunut. Meinaan varmaankin ostaa kaiken uutena, ellei sitten saada sukulaisvauvoilta jotain ihanuuksia käytettynä ostettua. 🙂

 8. Sini sanoo:

  Mä oon tilannu nextiltä, siellä on musta niin ihania vaatteita! 🙂 mua ärsyttää toi kun ihmiset toitottaa tosta ettei kannata ostaa noita 50cm vaatteita kun ei ne mee kauaa ja välttisti ei ollenkaan. Mä tyhmänä uskoin ha sit sai menna kaupoille heti kun vauva synty kun niitä oli vaan muutama. Meillä niitä käytettiin ekat puoltoista kk ja en nyt miellä meijän vauvaa mitenkään tosi pieneks, poika oli syntyessään 52cm ja 3574g 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No Nextiltä mäkin tilasin Zeldalle silloin mutta nyt kun katsoin niin en löytänyt niin kivoja!! 😀 Damn! Mutta joo, mulle sanottiin ihan samaa jo Tiaran aikana ja heti ekana jouduin ostamaan ison kasan minivaatteita kun 46cm neiti hukkui kokoon 56 😀 Zeldakin käytti kokoa 50 kyllä pitkään ja oli teidän tyyppiin eroa 1cm ja 200g alaspäin 😀 Olen ihan samaa mieltä sun kanssa ja uskon että on vauvallekin mukavampi kun on oikean kokoiset vaatteet eikä roikkuvat, ja mua ei haittaa panostaa siihen rahallisesti vaikka ne vain sen kuukauden tai kaksi olisivat käytössä. 🙂

 9. Maitoviiksi sanoo:

  Hillalla on kauniita kuoseja. Mutta varmasti monesta kevätmallistosta löydät sopivia. Itse en ostanut ihan pienelle vauvalle zarasta, mutta niiden perusvaatteet olleet tosi hyviä hoikalle lapselle. Meillä 50 cm vaatteet oli käytössä 2 kk, joten onneksi olin itse niitä hankkinut reilusti.
  Ihana katsoa hankintojasi!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi hilla, en oo siihen vielä tutustunutkaan! 🙂 Moni tuntuu tykkäävän! Zarassa on kyllä hyviä pikkulasten vaatteita, vaikkakaan eivät mun mielestä kestä aina niin hyvin käytössä. Mut kuosit ja mallit tosi kauniita! Ja pikkuvauvalle siellä ei ole bodyja ollenkaan mikä on vähän harmi, tai on jotain monipakkauksia mutta ei muuta, housut ja mekot ja neulevaatteet kyllä on söpöjä. <3 Kiitoksia <3

 10. Johanna sanoo:

  Tuli mieleen Marimekko, voiskohan niillä olla pirteän värisiä vaavinvaatteita? Tääläkin ootellaa nyt baby nro 3:sta 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei ihanaa paljon onnea <3 🙂 Ja marimekolla kyllä vois vaikka ollakin jotain, kiitos muistutuksesta, olin ihan unohtanut että heilläkin on lastenvaatteita!

 11. Sanna sanoo:

  Mulla tuli mieleen ainakin Melli Ecodesign, sieltä löytyy ihania kuoseja, ja vaikka osa hempeitä onkin, niin jotenkin sillai raikkaalla tavalla. 🙂 Ja laadukkaita! Ompelen itse paljon, ja tein diy-äitiyspakkauksen kuopukselle, josta oli veikattu kahteen otteeseen tyttöä. Onneksi pidän mintusta, keltaisesta, harmaasta yms. Neutraaleista väreistä, joten käytin paljon niitä, sillä meille tulikin tytön sijaan pieni poika. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Melli on kyllä aivan ihana myös!! 🙂 Ja oi miten ihana idea tuo DIY-äitiyspakkaus, voi kun osaisin itsekin ommella 😀 Ja voi vitsi, aika hauskaa että menikin veikkaus ihan pieleen! 😀 Saa nähdä miten käy, onneksi mäkin tykkään aika neutraaleista väreistä! 😀

 12. JUTTA sanoo:

  Kappahlin newbie vaatteet! Löytyy pientä kokoa ja nyt varsinki limited edition mallistot ollu tosi söpöjä! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No niistä kyllä on pientä, mutta oon just katsellut että niitä on juurikin vaan siinä vaaleanpuna-beige-valkoinen sävyssä 😀 ne on söpöjä, mut vähän jo nähty kahden edellisen kanssa 😀

 13. minävainnn sanoo:

  jos on vapaa-aikaa ja innostusta niin lähde tsekkaamaan tallinnan lastenvaatetarjonta 🙂 telliskiven alueella on monta ihanaa lastenvaateliikettä! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vapaa-aikaa ja innostusta check! Vähän vaan jännittää se raskaana toiseen maahan matkustaminen, kun ei ikinä tiedä milloin tämä kolmonen päättää syntyä 😀

 14. Terhi sanoo:

  Jos haluaa värejä ja kuoseja, niin minä olen tykännyt ruotsalaisista Maxomorran vaatteista. Näytti olevan tällä hetkellä myös keltaista tarjolla.

 15. Maisu sanoo:

  Onhan teillä jo noita pikkuisia vaatteita, vai onko nuo kuvassa näkyvät vaatteet 50 tai 56 kokoa? Meillä oli pikkupojalle aikanaan vaan kahdet 50 kokoiset housut ja bodyt ja kahdet 56 kokoiset 😀 Pärjättiin kyllä ihan hyvin kun eivät likaantuneet oikeestaan koskaan. Seuraavalle vauvalle aiotaan kyllä hankkia parit vaatekerrat enemmän noita pikkuisia kokoja, ihan vaan että on sitten vaihtelua silmälle. Ihanaa odotuksen jatkoa! Täällä ollaan vasta alkutekijöissä, rv 7+3 <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuvassa kaksi 50-koon bodya ja yksi 56-koon body, loput on kokoa 62 kun ne on nimenomaan just niitä merkkejä mitä ei pikkukoossa saa 😀 kiitos paljon ja hurjasti onnea raskauden johdosta <3 äkkiä se aika menee justhan mäkin olin vasta viikolla 8!!! 😀

 16. Iih! Siis NIIN söpöjä vaatteita, kaikki. Mulla on nyt säästössä lähes kaikki meidän esikoisen vaatteet seuraava varten. Hankin silloin ihan tosi neutraaleja sävyjä ja kuoseja, mutta veikkaan, että seuraavan kanssa tulee hankittua lisäksi myös jotain vähän persoonallisempaa lisäksi.
  Tää vauvakuume rupeaa tuntumaan koko ajan vaan sietämättömältä, vaikka samalla pelottaakin, että mitä se olisi sitten kahden kanssa.

 17. a sanoo:

  Moi. Onko sulta tullut niitä raskausviikkovideoita enää vai onko vaan mennyt multa ohi? 🙂

 18. Kati sanoo:

  Moikka, onko noissa mainitsemissasi vaatteissa käytetty merinovilla eettisesti tuotettua? En halua tukea mitään brutaaleja mulesing-juttuja.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Johan merinovillatuotteista tiedän jo valmiiksi että ovat eettisesti tuotettuja, siitä voi lukea Johan sivuilta lisää. Gugguun sivuilta en itseasiassa löytänyt tietoa merinovillasta erikseen, mutta myös heillä on arvoissa sekä eettisyys että ekologisuus, joten oletan että tämäkin puoli on kunnossa. Lisäksi meillä on Papun merinovillavaatteita, ja Papun sivuilla myös erityisesti mainitaan sekä eettisyys että ekologisuus ja vastuullisuus, joten oletan myös tämän olevan kunnossa. Mutta nyt kun otit puheeksi niin erittäin hyvä kysymys kyllä, pitääkin pyytää molemmilta merkeiltä tarkempaa informaatiota sivustolle myös merinovillasta, kun nyt sieltä löytyy tarkat tiedot ainoastaan käytetystä puuvillasta.

 19. Hippa sanoo:

  Hei, just shoppaillessa osui silmään keltaiset pomppivat puput -body, toimisiko tää? 🙂
  http://www.lastentaikamaa.fi/epages/lastentaikamaa.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/01122008-116112/Products/MR-BUNNYBOY

 20. Katriina sanoo:

  Heippa!
  Blogiasi olen jo kauan lukenut, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Kiitos mukavasta blogista! 🙂
  Tätä postausta lukiessa tuli mieleen, että ostatko koskaan vaatteita (itselle tai lapsille) kirpputoreilta? Itse tykkään kierrellä kirpputoreilla ja nyt kun ensimmäistä lasta odotan, olen paljon vaatteita ostanut kirpputorilta, löytyy kivoja vaatteita ja vielä halvalla. Olenkin ajatellut ostaa mahdollisimman paljon vauva juttuja käytettynä ja mitä ei löydy niin sitten uutena. Jos et osta kirppiksiltä niin olisi kiva kuulla syy siihen 🙂

 21. Katriina sanoo:

  Heippa!
  Blogiasi olen jo kauan lukenut, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Kiitos mukavasta blogista! 🙂
  Tätä postausta lukiessa tuli mieleen, että ostatko koskaan vaatteita (itselle tai lapsille) kirpputoreilta? Itse tykkään kierrellä kirpputoreilla ja nyt kun ensimmäistä lasta odotan, olen paljon vaatteita ostanut kirpputorilta, löytyy kivoja vaatteita ja vielä halvalla. Olenkin ajatellut ostaa mahdollisimman paljon vauva juttuja käytettynä ja mitä ei löydy niin sitten uutena. Jos et osta kirppiksiltä niin olisi kiva kuulla syy siihen 🙂

 22. mymmeli sanoo:

  polarn o pyretille on juuri tulossa joku juhlavuoden mallisto, jossa juurikin ne vastasyntyneiden vaatteet näytti aivan ihanilta <3 Oli paljon keltaista yms.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.