Ensikurkistus uuteen kotiin

25.10.2016

Vihdoinkin me saatiin avaimet uuteen kotiin, ja nyt se varsinainen muutto- ja rempparumba vasta alkaakin. Tänään aamulla kävin heti ekana vähän mittailemassa ja ottamassa asunnolla kuvia, ja tänään meille tuotiin asunnolle myös uudet laminaatit* Karitma Collectionilta, jonka kanssa toteutamme lattiat yhteistyössä. Laminaattiprojektista tulen postaamaan enemmänkin kunhan se etenee, mutta siis ihan ensimmäisenä sanon että tuo asunnon tummanruskea laminaatti on lähdössä pois, ja tilalle tulossa siis upea ja raikas vaaleanharmaa laminaatti jollaisesta olen haaveillut varmaan viimeiset kymmenen vuotta. Me tehdään lattiat ihan itse ja vähän jo alkaa jännittää että miten nopeasti saadaan kaikki valmiiksi. Onneksi välineet on kunnossa ja ollaan luettu hyviä ohjeita, sekä saatu neuvoja mun kirvesmies-papalta. Mutta jos teillä tulee vielä mieleen jotain vinkkejä niin saa antaa! Mutta joo, sen pidemmittä puheitta: tervetuloa meidän uuteen (toistaiseksi tyhjään ja keskeneräiseen) kotiin.

Olohuone

Olkkarissa on megaiso katosta lattiaan -ikkuna terassille, ja lisäksi toiseen suuntaan vähän pienempi ikkuna, joista tulee hyvin valoa. Olkkari on tuulikaapista ja eteisestä katsoen oikealla. Eteisen kaappien takana on portaat yläkertaan, ja niiden takana ruokailutila ja keittiö. Portaita vastapäätä on alakerran kylpyhuone ja säilytyskaappi. Kaappitilaa on ainakin tosi runsaasti, sillä alakerrassa on eteisen naulakon ja kaapin, sekä keittiön kaappien lisäksi siivouskaappi ja ylimääräinen korkea hyllykaappi.

Keittiö ja ruokailutila

Keittiössä ihan parasta on uudet isot jääkaappi ja pakastin, ai että! Tuon epämääräisen irtokaapin tilalle meille tulee astianpesukone ensi viikon alussa kun laminaatit on saatu paikoilleen. Ruokailutila on aivan mielettömän iso, ja mietin tässä juuri että mitä kivaa sinne keksitään ison ruokapöydän lisäksi. Ehkä jotain säilytystilaa tai avohyllyjä, tai kenties lasten pieni leikkikeittiö. Liesi meidän on tarkoitus vaihtaa ajan kanssa, mulle tuli ehkä vähän järkytyksenä että näin uudessa kämpässä on vanhan mallinen liesi eikä keraaminen liesi, kun meillä on vuokrallakin ollut keraaminen liesi jo näiden neljän vuoden ajan. Mutta se nyt ei onneksi ole niin justiinsa, liesi on kuitenkin ihan siisti ja toimiva ja uusikin. Tuon ikkunanpuoleisen keittiötason keskikohdassa on myös sellainen kahden baarijakkaran mentävä baaritaso, eli siihen hommataan varmaan pari kivaa baarijakkaraa. Kurkataanko sitten yläkertaan?

Yläkerta, lastenhuoneet 1 ja 2

Lastenhuoneet ovat kooltaan suhteellisen kompakteja, mutta kumpaankin mahtuu hyvin sänky, pöytä ja hylly ja jää vielä leikkitilaakin. Toiseen huoneista mahtuu myös tuleva vuodetuoli, kun siellä ei ole niin paljoa ikkunaa. Molemmissa on myös omat vaatekaapit. Mä rakastan sitä että toisessa lastenhuoneessa on isot ikkunat kahteen suuntaan, se on valoisaakin valoisampi ja aivan ihana. Lastenhuoneet ovat yläkerrassa vierekkäin, vastapäätä meidän superisoa makuuhuonetta.

Yläkerta, Master Bedroom

Meidän iso makuuhuone tulee pitämään sisällään niin Oton miesnurkan kuin vauvan oman nurkkauksenkin, ja tulevaisuudessa – hyvin hamassa tulevaisuudessa, sen voi myös jakaa sitten kahden lapsen huoneeksi jos tarve sellaista vaatii. Toisaalta myös kerrossänky mahtuu hyvin kumpaan tahansa lastenhuoneeseen, eli sen puolesta jaettu huone voi hyvin olla toinen niistäkin niin kauan kun lapset itse kokevat samaan huoneeseen mahtuvansa. Makuuhuoneessa on paljon ikkunoita, iso parveke ja hyvin kaappitilaa. Uskon että me tullaan mahtumaan oikein kivasti sinne Oton ja vauvan kanssa.

Yläkerta, kylpyhuone

Yläkerran kylppärissä on saunan lisäksi tila pesukoneelle, ja myöskin tuollainen pyykkikaappi/kodinhoitotaso. Lavuaarin alle tulee vielä allaskaappi, ja kunhan ehditään, mahdollisesti ensi vuoden aikana, me maalataan kylppärin lattia harmaalla kaakelimaalilla. Mä en ole ihan fiiliksissä tuosta kamelin ruskeasta mutta kyllä sekin menee ihan hyvin nyt sen aikaa että keretään sitä muuttamaan. Alakerran kylppäri mulla unohtui kuvata tänään kun oli niin paljon muutakin hommaa, mutta se siis muistuttaa kovasti yläkerran kylppäriä, paitsi pyykkikaapin tilalla on siivouskaappi ja siellä ei ole saunaa eikä pesukoneen paikkaa. Suihku kuitenkin löytyy. Myös sieltä on tarkoitus maalata lattia tulevaisuudessa. Ja kummastakin ehkä myös katto kuultovalkoiseksi, sekin raikastaisi ilmettä tosi tosi paljon. Mutta saa nähdä kuinka aktiivisia me jaksetaan olla sitten pikkuvauva-arjen keskellä.

Huh, aikamoinen kuva- ja tekstipläjäys. Mutta sellainen on tosiaan meidän uusi koti vielä. Uskon että ilme raikastuu uusilla lattioilla huomattavasti, ja kun vielä saadaan kaikki huonekalut paikoilleen ja tekstiilejä niin siitä tulee aivan ihanan kodikas ja meidän näköinen koti. Kaikki tuntuu tosi toimivalta, ja vieläkin on ihan uskomatonta että ollaan niin onnekkaita että saadaan tuota asuntoa kutsua kodiksi. Piha-terassi tulee esittelyyn myöhemmin, toistaiseksi se on vaan siis iso tyhjä tila, jossa on pari lavaa joiden päällä laminaatit tuotiin. Ei kovin esteettistä siis.

Mä en tiedä onko bloggaajilla enää nykyään tapana näyttää jotain näin keskeneräistä ja tyhjää, mutta musta tämä oli kiva katsaus toteuttaa. Tästä me lähdetään, ja syksyn ja talven aikana pääsette näkemään mitä me saadaan aikaiseksi tästä tilasta.

Kaikenlaiset laminaattivinkit siis ovat erittäin tervetulleita (laminaattileikkuri, saha, kiilat ja kaikki muu tarvittava meiltä löytyy onneksi jo) mutta lähinnä siis tekniikkaan tai johonkin muuhun liittyen saa neuvoa! 🙂


No Responses to “Ensikurkistus uuteen kotiin”

 1. Sanni sanoo:

  Tässähän tulee ihan hirvee asuntokuume itelleki! Tosi hieno asunto, ja varmasti rempan jälkeen vielä hienompi!

 2. Maitoviiksi sanoo:

  Ihanan näköistä! Ja tosi kiva, että laitoit kuvia teidän tulevasta kodista. Suunnittelemanne muutokset myöskin kuulostavat tosi kivoilta. Hauskasti postauksessa vastasit aina seuraavassa kappaleessa kysymyksiin, joita nousi mieleen postausta lukiessa ja katsoessa. Hieman kade olen kyllä noista täyskorkeista jääkaapista ja pakastimesta. Ja ehdottomasti saa laittaa postauksia kaikesta keskeneräisestä, suunnitelmista ja välivaiheista, sitähän elämä on.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon!! <3 🙂 Ja kiva jos tuli heränneisiin kysymyksiin jo vastauksiakin! 😀 Mä oon niin innoissani siitä että on lisätilaa ruualle kun aina jouluna ja juhlissa ollaan ihan ongelmissa oltu tuon normaalin jääkaappipakastimen kanssa kun ei ole kaikki mahtuneet 😀 Kiva että myös keskeneräistä jaksaa katsella ja lukea, oot kyllä ihan oikeassa että sitä se elämä oikeastikin on! 🙂 Ihanaa syksyä sinne<3

 3. Riina sanoo:

  Kivalta näyttää! Entäs jos maalaisittekin valkoiseksi kylppärin katon? Kokonaisuus olisi raikas ja sitten kamelinruskea lattiakin näyttäytyisi edukseen ja uudessa valossa. Tekstiileiksi sopisivat ruskea, valkoinen ja musta. Katto on huomattavasti huokeampaa ja iisimpää maalata kuin lattia, ja lopputulos on takuuvarmasti kestävämpi. Etenkään lapsiperheen ei kannata maalata kosteiden tilojen lattioita, ei tule kestämään käyttöä hyvännäköisenä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Katon maalaus valkoiseksi on suunnitelmissa, tai no kuultovalkoisesta mä kirjoittelin tuossa postauksessakin. Mutta tuo lattia ei vaan yhtään nappaa 😀 Mä taas olen kuullut ja lukenut tosi hyviä kokemuksia nimenomaan kaakelimaalauksesta lapsiperheessä, että hyvin on kestänyt jo monta vuottakin. Mutta tietenkin varmasti paljon on kiinni materiaaleista ja siitä miten muutoksen toteuttaa. 🙂

   • Eeva sanoo:

    Kyllä kaakelimaali lattiassa kestää, kunhan se saa olla muutaman viikon rauhassa. 🙂 Kestää siis jo aiemmin kävelyä, mutta ainakin meillä koira on sitten pari viikkoa pois kotoa, jotta kaakelimaali saa kuivua kunnolla.

    Mukavam näköinen uusi koti teillä! 🙂

 4. Ansku sanoo:

  Jee hyvältä näyttää! Vaaleanharmaa lattia kuulostaa hyvältä. Mä haaveilen valkoisesta lautalattiasta, mut se ja kaksi isoa koiraa ei välttis ole hyvä yhdistelmä 😉

 5. Minnis sanoo:

  Näyttää tosi kivalta<3 odotan innolla sitä, millainen koti on valmiina:) oon niin surkea näkemään asunnot sitten käytännössä ja sisustettuna että ihan pelottaa muutta jonainpäivänä isompaan jos tarvis. En nimittäin yhtään osaa päättää et onko se sit kuitenki nii kiva ja osaanko sisustaa sitä mitenkää 😀 ähh..stressin saan jo ajatuksestakin! Onnea uuteen kotiin, remppaan ja kaikkeen tulevaan<3!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon <3 🙂 Hahah me ollaan siis ihan vastakohtia!! Mä oon aina ihan innoissani tyhjistä kämpistä kun näen ne sellaisina tyhjinä kankaina mihin on ihana lähteä toteuttamaan! 😀 Toivotaan että kaikki sujuu meillä hyvin ja ihanaa syksyä sinne <3 Tai onko nyt jo talvi räntäsateen perusteella 😀

 6. Aino sanoo:

  Mites rappusten laminaatti vaihdetaan? :O

 7. Annika sanoo:

  Mullakin tulee hirveä muuttokuume, kun katselen näitä kuvia! Mulla on tarkoituksena muuttaa vähän uudempaan (tai ainakin uudenaikaisempaan) vuokra-asuntoon, kunhan sopiva löytyy, koska nykyinen asunto on ehtaa kasaria ja vähän huonokuntoinen paikoitellen :–D Teidän uusi asunto näyttää tosi kivalta! Tummat lattiat miellyttävät mun silmääni, mutta voin kyllä kuvitella, että vaaleanharmaakin tulee näyttämään tosi hyvältä!

  Oli mielenkiintoista nähdä teidän asunto keskeneräisenäkin! Sellaistahan se elämä oikeastikin usein on, kuten joku jo edellä sanoikin :–)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah ihana! 😀 Toivottavasti sulle löytyy unelmien kämppä myös <3 Kiitos paljon kauniista sanoista! Mustakin nää tummat lattiat on ihan ok, mutta kun vihdoin on mahdollisuus toteuttaa oma suuri haave niin pakkohan se on tehdä! 😀 Ja joo, elämä kyllä on suurimmaksi osaksi keskeneräistä ja hyvä niin, kiva että se saa näkyä blogissakin! 🙂

 8. Anna Autio sanoo:

  Voi eeiii! Miksi vaihdatte hienon ruskean lattian pois :(( no kyll se harmaakin on hyvä! Mutta pidän enimmäkseen tummista lattoista.
  Hitsi tulee itsellekin (pahempi) muuttokuume!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä taas rakastan vaaleaa lattiaa ja odotan vaan miten ilme raikastuu kun tumma lähtee pois 😀 Sellaiseen itämaiseen ja värikkääseen sisustukseen tumma lattiakin sopii tosi hyvin, mutta mun maku on skandinaavisen vaalea niin siksi vaalea lattiakin 😀

 9. Kro sanoo:

  Voi apua, onnea aivan mielettömän paljon! Kauhea asuntokuume iski.

 10. Jonna sanoo:

  Mä tykkäisin tosta ruskeastakin lattiasta, mutta kyllä vaalea on silti niin raikas. Kiva nähdä sitten minkälainen tulee. Hauskat myös noi ikkunat, jotka tulee lattian tasoon asti 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo siis ei ruskeassa mitään vikaa ole, mutta se vaalea on mun pitkäaikaisen unelmani täyttymys :D! Mä rakastan noita isoja ikkunoita, bloggaajan pelastus kun tulee paljon valoa! 😀

 11. T sanoo:

  Suosittelen myös kylppärin katon maalaamista valkoiseksi. Suht helppo homma ja tekee kylppäriin ihan uutta ilmettä -> kokemusta on 🙂

  En ehkä suosittelisi kylppärin lattian maalaamista kaakelimaalilla. En usko sen toimivuuteen niin paljoa, koska lattia on todella kovalla kulutuksella. Ennemmin suosittelisin pitämään sen ruskeana, kuten joku aiempikin jo suositteli.

  Asunto näyttää tosi kivalta, ja erityisesti on tosi ihanat isot ikkunat!

  • Riina sanoo:

   Ruskean laminaatin tosiaan säilyttäisin minäkin – tai jos johonkin vaihtaisin, niin parkettiin. Nätti tumma ruskeahan tuo on ja tuo lämpöä asuntoon! Kun on muuten valkoista, ruskea tuo ihan hyvää kontrastia ja vaaleanharmaa sen sijaan voi tehdä kokonaisuudesta liian vaisun ja kylmän. Tehtiin itse aikanaan tämä virhe…

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Mä en itse pidä tuosta ruskeasta hirveästi vaikka ihan ok se kyllä on. Enkä myöskään usko että vaalean lattian kanssa tulee kylmä tai vaisu, olen haaveillut siitä monta vuotta ja ihastellut sitä monen erilaisen sisustuksen kanssa näiden vuosien aikana, enkä ole vielä törmännyt sellaiseen mikä ei olisi omaa silmää miellyttänyt :D! Mutta makujahan on monia, toiselle se voi tuntua kylmältä ja kolkolta mitä toinen taas rakastaa. 🙂 Mä uskon että laminaatti on ainakin meidän lapsiperheeseen turvallisempi valinta kuin parketti 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kylppärin katon maalaus on suunnitelmissa, niinkuin tuossa maratonipostauksessa mainitsin! 😀 Se meni varmaan ohi aika monelta kun tuli niin hulluna asiaa selostettuna kerralla.

   Mä oon lukenut kaakelimaalauksesta tosi paljon hyviä kokemuksia, toki huonojakin joukkoon mahtuu. Saa nähdä mitä lattian suhteen päätetään, ainakaan juuri nyt tuo ruskea ei tunnu ihan omalta jutulta vaikka katon maalaisikin. 🙂 Kiitos hurjasti <3 Mä rakastan kans noita ikkunoita!!

   • Tpaadi sanoo:

    Jos päädytte maalaamaan lattian, niin suosittelen valitsemaan maalin ihan tositosi huolella. Meillä on työpaikalla maalattu kahvilan tiskin takaa kaakeliseiniä alle 2v sitten. Laatat pyyhitään kostealla rätillä ehkä kerran viikossa, tai tarpeen mukaan harvemminkin, ja seinä on jo nyt tosi ryönäisen näköinen. Alle vuoden päästä uudelleenmaalaus edessä. 🙁

 12. Laura sanoo:

  Eikä miten upea asunto! Ei auta yhtään tähän mun remppa ja sisustuskuumeeseen !! Laminaattipostausta odotellessa koska täällä olisi sama edessä talven aikana… :p

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon <3 Toivottavasti meidän laminaattipostauksista on apua sitten teillekin! Mä oon ainakin lukenut just blogeista tosi paljon myös vinkkejä ja katsonut kuvia että miten pitää tehdä :D! Tsemppiä teillekin remppahommiin!

 13. Saima sanoo:

  Montako neliötä uudessa kodissa on? Ihanalta näyttää!

 14. sssansan sanoo:

  Hienolta näyttää, kiva päästä lukemaan sisustusjuttuja sitten! 🙂

 15. Juli sanoo:

  Miten saitte tuon laminaatti yhteistyön? Otitko itse firmaan yhteyttä ja ehdotit ?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En ottanut enkä ehdottanut, kun juteltiin meidän muutosta ja remppahommista ja tuli yhteyshenkilön kanssa puheeksi ja hän sitten ehdotti tätä 🙂 Tästä tulee tosi mukava projekti toteuttaa ja tehdä ja mielelläni kerron projektista blogissakin, niin tämä on molempien osapuolten kannalta varmasti hyvä yhteistyö 🙂

 16. Salla sanoo:

  Ihanan näköinen asunto ! Pakko heti kertoa tuosta laattamaalista jos sillä siis olette lattiaa maalamassa. Mun vanhemmille tehtiin kylppäriremontti kesällä ja he meinasivat juurikin samanlaisen maalauksen toteuttaa mutta heille sanottiin, että jos laattamaalilla vetää lattian ja siihen menee päälle saippuaa tai vettä (mikä on luonnollista kun suihkutilasta kyse) tulee lattiasta kuulemma kuin luistinrata. Tämä kannattaa siis varmaan tarkistaa onko maaleissa eroma tms 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hyvä vinkki, kiitos paljon!! 🙂 Pitää ehdottomasti selvittää kaikki yksityiskohdat todella tarkkaan ennenkuin tehdään mitään päätöksiä tai ostoksia tuon suhteen! 🙂

 17. Täydellisen näköinen asunto, ihan unelma! Ei voi sanoa, että ”materia” tuo onnea, mutta kyllä hieno asunto vain tuo. Me asuttiin ennen vähän huonommassa ja pienemmässä asunnossa. Sit muutettiin parempaan ja isompaan kämppään, ja kyllä se vain on tuonut onnea ja viihtyvyyttä. 🙂 ja ainakin uutuudenviehätystä 😀

 18. Maria sanoo:

  Meillä on myös nykysessä vuokrakämpässä toi sama katto, mikä teillä vessassa. Ihan karrrrrrsea! Mutta, oma asuntohuoneisto (kerrostalokaksio) valmistuu ensi kevääksi ja koska OMA, saatiin vaikuttaa kaikkiin materiaaleihin lattiasta kattoon jne 🙂 Joten siellä ei ruskeaa väriä nähdä edes lattialla! 😀 Oon ihan kyllästyny siihen, meillä oli ennen kotikotona lattiat sillä, mutta nykyään tumman vaaleat lattiat, joten ihanaa saada omaan kotiin samat!
  Jos meille ois tullu sauna sinne (saunotaan kerran vuodessa, joten ei nähty järkeväksi hakea asuntoa saunalla), niin oisin sinnekin halunnu valkoiset lauteet.
  Vaikka ei ruskeissakaan vikaa ole, mutta tykkään liikaa vaihtelusta 🙂

 19. Linkku sanoo:

  Voi miten ihanan näköinen asunto! En malta oottaa lopputulosta 🙂

 20. Sini sanoo:

  Ihana asunto ja onnea uuteen kotiin! Musta on ihanaa kun jaat asioita näin avoimesti, ei pelkästään tätä asuntoa vaan muitakin. Nykyään blogeissa ei enää jaeta eikä kerrota mitään, niin menee koko mielenkiinto edes lukea.

  Sit sellasta haluaisin kysyä kun sulla kokemusta noista lapsista on ja meille tuli vasta eka, eli onko teidän lapsilla ollut ihan pieninä vaikeuksia nukahtaa yksin, siis tarkotan parin kk ikäisiä, nukutitteko lapset siis päivä ja yöunille ja itkeskelivätkö he paljon väsymystä ja oliko haastavaa saada unille ja mikäli näin oli, koska alkoivat osaamaan itse vai pitikö teidän tehdä unikoulua? Tiedän ettei tää nyt liity tähän asuntoon kyllä mitenkään 😀 mutta meillä parin kk ikäinen poika käy päivä- ja yöunille itkeskelyn ja hyssyttelyn kautta ja neuvolassa sanottiin että pitäis alkaa jo osaa nukahtamaan yksin tai muuten on kuuden kuukauden iässä isot ongelmat edessä.

  • Ansku sanoo:

   Hei. Pakko vastata tohon vauvan nukahtamiseen. Ei vauva kärsi siitä että se nukutetaan! Vauva vaatii läheisyyttä ja rakkautta kun on vasta noin pieni<3 mun mielestä neuvoloissa annetaan välillä vähän hassuja ohjeita. olen itse nukuttanut aina vauvat tissittelyn kautta ja siihen ovat rauhottuneet ja nukahtaneet.

  • Kaisu sanoo:

   Huh älä ota stressiä mitä neuvolassa sanottu ihan hulluja puhunut. Harva 2kk osaa nukahtaa itse!!!! Eikä 6kk myöskään. Kaikki lapset ovat erinlaisia. Tärkeintä on että vastaat lapsesi tarpeisiin joita osaat varmasti lukea parhaiten vanhempana. Jos tulkitset että lapsi tarvii hyssyttelyä läheisyyttä ym niin toimi näin! Älä ala yrittämään jotain mikä sinusta tuntuu pahalta tai väärältä.
   Tekisi kyllä mieli jo soittaa neuvolatädille ja kysyä yhtä sun toista. Joo ja tiedän että kysyit Iinalta mutta nyt oli vaan pakko vastata 🙂
   Teet sen minkä näet itse parhaaksi teille et niin kuin joku muu käskee varsinkin kun minusta neuvolatädin väittämä on ihan päin kuusta.
   2kk vauva tarvii läheisyyttä, kun vauva itkee se tarvii vanhempia lähellä, syliä ym turvaa. Eikä mitään itse nukahtamis treenejä!

   • Sini sanoo:

    Voi kiitos te molemmat ihanat kun vastasitte 🙂 mä tosiaan itekkin olin tästä vähän kauhuissani kun mietin että täähän on niin pieni vielä, mut samalla ne pelottelut siitä kuinka kauheaa tää tulee sit 6 kk iässä olemaan jos en nyt alota opettamaan. Eikä se kyllä oo onnistunutkaan, paitsi päikkäreille kun istun pinniksen vieressä niin et vauva näkee mut, mutta yöunille täytyy nukuttaa sylissä ellei itkua haluu kuunnella ja mä en ainakaan pientä haluu huudattaa kun koen et sit vauva luulee et se on hylätty.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Anteeksi että en ollut vielä itse vastannut! Mutta tosi hyviä vastauksia tuli myös lukijoilta! 🙂 2kk ikäinen on tosi pieni ja ei tosiaankaan tarvii mitään opettaa, eikä vielä 6kk ikäisenäkään pidä nukkua kokonaisia öitä ellei vauva itse niin ala tekemään, eikä pidä osata nukahtaa yksin väkisin. Tosi kummallisia neuvoja oot kyllä saanut neuvolasta, inhottavaa että ovat sua noin pelotelleet!! 🙁 <3 Tsemppiä, teet just niin kuin teistä tuntuu parhaalta <3

 21. Eeva sanoo:

  Ihanan raikkaat sävyt ja vaaleus <3 Innolla jään odottamaan postauksia kun alkaa kalusteilla täyttyä kämppä 🙂

 22. Elli sanoo:

  Hauskaa seurata tätä uuden kodin ”rakennusta”, koska myö täällä jännitetään meneekö meiän tarjous unelma talosta läpi. Meiän (toivottavasti tulevassa) talossa on neliöitä 133 ja pientä viimeistelyä riittää. Pihaaki on reippaasti ja sitä kerrostaloasunnossa 4 vuotta asuneena kaipaa. Mutta ihan parhainta on, että se sijaitsee maaseudun rauhassa, kuitenki lähellä keskustaa ja molempien työpaikkoja. Joten innolla seuraan tätäkin kodin rakennusta 🙂

 23. Veera sanoo:

  Ajattelin teidän kodin just tollaseks! Oi että, kivan olonen talo 🙂 Olisi kiva nähdö sitten kun olette päässeet asettumaan asunto vielä videolla!

 24. Vilma sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! Meillä on nyt ollut todella vaaleanharmaat laminaatit lattiassa 3 vuotta enkä ole kertakaan katunut, varsinkin kun meillä on valkoinen koira. ;D ostettiin nyt omakotitalo ja sinne tulee samansävyiset lattiat, tällä kertaa tosin vinyylistä. Mut pointti se, että se vaaleanharmaa lattiansävy on tosi hyvä kun haluan sen uuteenkin kotiin.

  Vinkkinä laminaattien laittoon että hyvät eväät mukaan ja pitkää pinnaa! Yksinkertaistahan hommaa se on kun vauhtiin pääsee, toki kaikki pienet kulmat ja nurkat vaatii aikaa enemmän.

  Miten muuten meinasitte listat tehdä, maalaatteko vanhat vai ostatteko uudet? Oletan siis, että teille tulee valkoiset listat? 😀 Meillä mies ei jaksanut vanhoja ottaa varovasti vaan ostettiin uudet, mut se on vähän siinä ja tässä kummassa on isompi työ: maalata vanhat vai mittailla uudet. Ja sit jos maalaatte ne listat niin huomioikaa että se jalkalistan sävy sopii ovenkarmeihin. Ovenkarmit ovat usein maalarinvalkoisia, eli hitusen lämpimän sävyisiä. Tsemppiä remppaan! Aluksi se on aina kivaa, sit iskee ahdistus kun homma vaan venyy ja venyy, mut lopputulos kyllä kruunaa kaiken. 🙂

 25. Pinja sanoo:

  Hyvä ratkaisu tuon tumman lattian hävittäminen. Meillä oli 5 v tumma merbau-parketti ja se oli karsean likaisen näköinen heti puoli tuntia siivouksen jälkeen. Siinä näkyi jalanjäljet, naarmut, pöly – you name it! Ei ikinä ainakaan lapsiperheeseen tummanruskeaa lattiaa..

 26. henna sanoo:

  Hei onks sul näyttää ton kämpän pohjapiirrosta? Terveisin yks jolla on lähes pakkomielle niistä. 😀 Oon katsellut unelma-asuntoja netistä ja helpoimmin pystyn unelmoimaan jos on hyvä pohjapiirros. 😀

 27. E sanoo:

  Tosi kivan näköistä! Mä tykkään tällaisista ”ennen”-kuvista, on hauska miettiä miten itse laittaisi tiloja ja hauska myös nähdä sitten miten te laitatte 🙂

 28. Nede sanoo:

  Minusta ainakin on kiva että päivität blogiin reaaliaikaisia juttuja! Ja keskeneräinen kuuluu elämään, kyllä sitäkin voi näyttää ja lukijana on kiva nähdäkin. Onnea uudelle kodille! Nyt teillä tulee ihanasti tilaa isolle perheelle 🙂

 29. Maikki sanoo:

  Musta oli ainaki kiva nähä toi asunto kun siellä ei ole vielä mitään ja nähdä se sitten kun olette sisustaneet sen. Ja kaikenlainen remppojen eteneminen ja sisustaminen kiinnosttaa että kerro toki niistä lisää =)

 30. Kia sanoo:

  Hei Iina! Täytyy nyt ensiksi sanoa, että sinulla on aivan ihana blogi 🙂 Piristät ihanasti arkea iloisilla postauksillasi ja minusta teidän perheen tarina on aivan kertakaikkisen huikea! Teidän uusi koti näyttää tosi kivalta ja haluan koko sydämestäni sano onnea uuteen kotiin koko porukalla, olette sen ansainneet! En malta odottaa miltä se tulee näyttämään… Ihanaa syksyä sinulle!

 31. Jii sanoo:

  Onnea uudesta kodista!

  Mä tykkään aina kyllä nähä näitä ”ennen” -kuvia, niin kivempi sit seurata remppapostauksia yms.! Me pintarempattiin kaks vuotta sitten meiän kerrostalokämppä ja laitettiin juurikin sellanen vaaleen harmaa laminaatti ja se on kyllä saanu paljon kehuja ulkopuolisiltakin. 🙂 Mäkin mietin vähän tota kylppärin lattioiden maalausta, et miten hyvin se maali lattiassa toimii, mut sitä pitää kysyä varmasti ammattilaisilta! Mä oon maalannu meidän keittiön välitilan kaakelit valkoisiksi ja se on kestäny kyllä moitteetta. 🙂
  Kiva muuten seurailla tässä myös raskausjuttuja, koska meille on tulossa esikoinen ja tuun varmaan vaan reilu viikon sua jäljessä näissä raskausviikoissa…

 32. Maija sanoo:

  Ihanan avaralta näyttää uusi asunto, lattian vaihdon jälkeen varmasti avartuu entisestään. Muutamat laminaatit ollaan miehen kanssa laitettu itse. Meinaatteko ottaa vanhan lattian pois? Laminaatin asentaminen toisen päälle on kai aika huono vaihtoehto, pohjan pitäisi nimittäin hengittää. Hyvä alusmateriaali on tärkeä 🙂 Ja jos lattian laittaa toisen päälle, se ikävästi nousee, ovet helposti kinnaa ja ovenkarmien kohdalta voi olla vaikea saada kaunista jälkeä. Kannattaa aina miettiä tarkkaan, mistä puolelta aloittaa latomisen (esim. putkien paikat kannattaa huomioida) ja kannattaa mitata valmiiksi niin, että tarvittaessa leikkaa ekasta reunasta pitkittäin vähän pois, ettei viimeinen pala jää esimerkiksi 3cm mittaiseksi. 🙂 Ja aina kun rivin viimeisestä palan leikkaa sopivaksi, siitä jäävä pala on hyvä aloittaa seuraava rivi, ettei saumat tule liian lähelle toisiaan eikä jää hukkapaloja. Ehkä nämä nyt oli ihan sellaisia perusjuttuja, mutta aina ei tule kaikkea ajatelleeksi 🙂

  Se on aika helppoa, kun siihen rytmiin vaan pääsee kiinni, mutta toisaalta se työn määrä kuitenkin aina myös yllättää 😀

  Tsemppiä! Sinuna toimisin ehkä päällismiehenä ja antaisin muiden hoitaa latomiset, koska maha. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia hurjasti hyvistä neuvoista <3 🙂 Meinataan kyllä ottaa vanha lattia pois, ja alusmateriaali on meillä onneksi tosi laadukasta tuon Karitman puolesta! 🙂 Meillä ei onneksi ole putkia tai pattereita ollenkaan mitä tarvitsisi varoa, se helpottaa tosi paljon! 😀 Ja joo, mä ajattelin olla päällysmiehenä siellä ettei tule liikaa supisteltua 😀 Ihanaa viikon jatkoa sinne!

 33. Emmi sanoo:

  Master bedroom? Hihi! Eikö sitä voi kutsua vaikka päämakuuhuoneeksi kun teksti muutoin on täysin suomeksi.. x) Näytti hölmöltä tekstissä :’D

  Laattamaaleista olen kuullut, että lattialle ja seinille olisi omansa. Lattialaattamaali siis ei tulisi sen liukkaammaksi kun maalaamattomat laatatkaan – voin toki olla väärässäkin.. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No se olikin siinä lähinnä vitsillä 😀 Ja näin mäkin olen lukenut, että on ihan omat maalit lattioille ja seinille, ja vielä senkin mukaan että mihin tilaan lattiamaali tulee että tuleeko juuri suihkuun vai sitten vaan erilliseen vessaan esimerkiksi. 🙂

 34. Essi sanoo:

  Mä en kestä miten ihana! Niin valoisa ja vitsit vaalea lattia tuo varmasti sen viimisen silauksen, teille tulee kyllä niin ihana koti 🙂

  Mä haaveilin monta monta vuotta just tollasesta ruskeesta lattiasta, mut niin se vaan mieli muuttuu ja vaaleanharmaa lattia ois kyllä munkin ykkösvaihtoehto nykyään! 😀 Ens vuonna muutto edessä ni täytyy toivoa että löytäis asunnon just sillä täydellisellä lattialla :p

 35. Lotta sanoo:

  Käsisirkkeli tai pöytäsirkkeli on hyvä jos tarvii leikata laminaatit pitkittäissuunnassa. Lisäksi kannattaa tosiaan muistaa se alusmatto, mikälie pehmuste sen oikee nimi nyt onkaan 😀
  Keittiöön suosittelen että laitatte erillisuunin ja induktiolieden. Induktio on niin paras! Vesi kiehuu miltei heti ja levyt reagoi heti lämpösäätelyyn, jolla saa hyvin kontrolloitua heti jos esim. kiehuu yli tms. 🙂

  Ihanan näkönen koti!

 36. Laura sanoo:

  Kivalta näyttää uusi koti! Tosi valoisa ja avara.

  Oletteko noihin kylpyhuoneiden lattioihin miettinyt pelkästään kaakelimaalia, vai voisiko esim mikrosementti tulla kyseeseen? Googlettamalla löytyy paljon linkkejä, joilla vanhan laattalattian päälle vedetty mikrosementti.

  On hienon näköisiä, meillekkin tulossa uuteen kotiin rempan yhteydessä mikrosementtiä keittiön seinään ja mahdollisesti myös kylpyhuoneeseen.

 37. Ane sanoo:

  Hyvältä kämppä näyttää 🙂 just pari päivää sitten meinasin kommentoida, että olis mukava jos tekisit videopostauksen tyhjästä kämpästä ja valmiista kämpästä 🙂 näkis eron kunnolla, kuinka on muuttunut 🙂 mulla on ainakin jostain syystä vaikea hahmottaa pelkistä kuvista minkä näköinen kämppä on, mutta selkeästi olit kyllä myöskin kirjoittanut 😉 Meillä on myös alakerrassa tumma lattia ja aina välillä harmittaa, ettei sillon aikanaan tajunnut vaaleampaa lattiaa ottaa, kun sitten taas yläkerrassa on vaalea, se kun on rakennettu myöhemmin, niin se miellyttää enemmän silmää 🙂 laminaatin laittamisesta kuulin sillon meidän rakennusaikana semmoista, että kannattaa säilyttää niitä laminaatteja siinä huoneessa mihin ne tulee, ennen asennusta, ettei sitten suuret lämpötilan vaihtelut aiheuta niiden toisistaan irtoamista valmiissa lattiassa.. 🙂 onnea vielä uudesta kodista! 🙂

 38. Sofia sanoo:

  Oi, onnea uuteen kotiin ja roimasti tsemppiä remonttiin ja muuttoon! 🙂

  Me naputeltiin laminaatti uuteen kotiimme 2,5 vuotta sitten, ja muutamia vinkkejä olisi muistissa:
  – Tehkää ”pohjatyöt” kunnolla: imuroikaa alusta hyvin, laittakaa alumuovi ja tasoitelkaa se huolella. Pienikin epäpuhtaus voi ajanmyötä näkyä esim. laminaatin nousemisena
  – En tiiä mikä kiinnitysmekanismi teidän laminaatissanne on, mutta kiinnittäminen kannattaa tehdä varoen: elkää käyttäkö liikaa voimaa, sillä pinta saattaa helposti vaurioitua.
  – Jättäkää elämisvaraa seinien viereen, mutta elkää liikaa, pari milliä on hyvä. Jos elämisvaraa on enemmän, vaarana on, että ajan myötä tulee rakoa laminaatin ja lattialistojen saumakohtaan.. nimim. Näin meillä joissain kohden :/

 39. Julia sanoo:

  Ah noi isot ikkunat! Kuolen kateudesta! 🙂

 40. Nimetön sanoo:

  Kyselin laukustasi tuolla treffi-illan postauksessa. Olisi kiva, jos vastaisit myös vanhempien postaustesi kommentteihin.

 41. Mooi sanoo:

  Ihana asunto!! Muutitteko minne päin? Pois Helsingis vai johonkin Helsinkiin? 🙂 Tuli itsellekki muuttohinku!!

 42. Mai sanoo:

  Oih! Odotan innolla miltä tuleva lattia näyttää!

  Oletko harkinnut kylpyhuoneen lattiaan mikrosementtiä kaakelimaalin sijaan? Se olisi myös aika kustannustehokas ratkaisu, mutta myös hyvän näköinen ja trendikäs! Ja omaa makuun tosi makee
  Ystäväni kodissa on harmaa kaakelimaali, mutta kesto ei ole ollu niin hyvä, ja maalin rakoillessa lopputulos on aika karu. Toki tässäkin on varmaan eri tason maaleja!

 43. Näyttää kivalta, ihanaa kun pääsette laittamaan uutta kotia ja ihan kirjaimellisesti pesänrakennustouhuihin 🙂 .

 44. Ninni sanoo:

  Oi miten ihanan näköistä!!!Odotan innolla miten ihanalta näyttää sitten kun lattia on vaihdettu ja tavarat paikoillaan. Tsemppiä remppaan ja muuttoon.❤

 45. Eeva sanoo:

  Ootteko miettiny kylppärin lattiaan mikrosementtiä? Itellä ei kokemusta, mutta lukenu olen hyviä kokemuksia. Toki maksaa enemmän kuin maalit, mutta pitäis olla myös paljon kestävämpi.

 46. Heidi sanoo:

  Voi vitsit, niin hieno ja uskon todella että vaalea laminaattia antaa aivan uuden ilmeen. Aivan mahtava pohjakin, itse juuri haaveilen tuollaisesta, tosin yhden huoneen pienemmästä asunnosta. Olisi niin täydellinen. Eikun katselemaan. 🙂
  Onnea teille uuteen kotiin! 🙂 ja hyviä remppahetkiä 🙂

 47. Julia sanoo:

  Teidän uusi koti tulee näyttämään niin hienolta ja se on myös ihanan avara. Mun mielestä tuo ruskea laminaatti on hieno, enkä välttämättä maalaisi kylpyhuoneen lattiaa, koska maali voi haalistua nopeasti ja sitä voi joutua maalaamaan uudelleen, mieluummin maalaisin katon.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.