Lasten lempipaketti

08.11.2016

Lapset olivat aivan innoissaan, kun täältä muuton keskeltä löysivät yhden pahvilaatikon täynnä iloisia yllätyksiä: lasten kirjoja. Olen mukana Sandviksin ja Lifien yhteistyökampanjassa, jossa saimme testattavaksi Sandviksin kolmen kirjakerhon kirjoja ison paketillisen. Sandviks on tuttu monelle vauvaperheelle Vau-kirjasta, mutta heiltä löytyy myös kaksi muuta kirjakerhoa: Disney-kerho ja alakoulukäisille suunnattu Twinsy. Me kuuluttiin Vau-kirjaan monta vuotta, ja meillä on edelleen tallessa kaikki silloin saadut kirjapaketit. Erottiin kirjakerhosta silloin kun lapset aloittivat ruotsinkielisen päivähoidon, ja alettiin lukemaan heille pääasiassa ruotsin kielellä, jotta kieli vahvistuu. Nyt kieli alkaa olla jo niin vahva että ollaan alettu taas lukemaan välillä suomeksikin, joten sikäli tämä tuli aika hyvään saumaan ja oli kiva tutustua moneen uuteen suomenkieliseen kirjatuttavuuteen.

Molemmat meidän tytöistä ovat aina olleet kovia lukemaan tai kuuntelemaan satuja, ja tykkäävät myös selata itse kirjoja. Olen usein kirjoittanut blogissakin meidän lempikirjoista ja siitä miten tärkeää lukeminen on lapsen kehitykselle, ”Lukeminen” -tägin alta löytyy paljon meidän kokemuksia ja ajatuksia lukemisesta. Iltasatu kuuluu meidän jokaiseen iltaan, ja kumpikin neideistä saa valita sadun aina vuorollaan. Usein luetaan myös pidempiä satuja jotka jatkuvat monta iltaa. Päivisin luetaan enemmän kuvakirjoja, ja iltaisin sitten vähän pidempiä satuja. Esikoinen tosin lukee päivisin ihan itse mitä haluaa milloinkin, ja iltaisin sitten kuuntelee satua. Toivon että meidän iltasatuperinne jatkuu vielä pitkään vaikka tytöt oppivatkin lukemaan itse. Se on sellaista perheen yhteistä rauhallista aikaa jolloin ollaan täysillä läsnä ja jutellaan ihanista tarinoista ja niiden herättämistä ajatuksista.

Kirjapaketti oli aivan loistava piristys tytöille muuton keskellä, ja he ihastuivat erityisesti uusiin Disney-kirjoihin joissa oli monta heidän suosikkihahmoaan. Oli ihanaa nähdä miten kovasti he ilahtuivat, ja käpertyä moneksi tunniksi yhdessä sohvalle lueskelemaan valtavaa kirjapinoa. Nämä ovat niitä ihania hetkiä joita ei voi olla arjessa liikaa.

Vau-kirja on 0-6 -vuotiaille suunnattu kirjakerho, joka haluaa tarjota oikeaa lukemista oikeaan aikaan. Kirjapaketit on räätälöity lasten iän mukaan, jotta varmistetaan että lapselle voidaan lukea aina oman ikätasonsa mukaisesti. Pikkuvauvojen kirjat sisältävät kaikkea ihanaa näperreltävää ja rapisteltavaa, loruja ja kauniita kuvia, taaperoille on jo tarinoita ja lisäksi värejä ja muotoja ja numeroita ja kurkistusluukkuja, ja isommille jo pidempiä tarinoita. Meidän tytöt tykkäsivät Vau-kirjasta todella paljon, ja Vau-kirjan kirjan avulla meidän esikoinen oppi aakkoset alle 2-vuotiaana ja laskemaan kymmeneen 1v3kk iässä.

Disney-kirjakerhossa lapsi saa paketissa aina yhden isomman Disney-kirjan, jossa on klassikkosatu tai elokuvista tuttuja tarinoita, yhden pienemmän Disney-kirjan jossa seikkailevat Ankkalinnan hahmot ja Mikki, sekä yhden Disney-lelun joita ei saa missään muualla. Disney-saduista meidän kaikkien suosikki oli Leijonakuningas klassikkosatu.

Twinsy on alakouluikäisille tai jo lukemaan oppineille tytöille suunnattu, ja kirjat ovat sellaisia että lapsi mielellään lukee niitä itsekseenkin. Niissä on mukaansatempaavia tarinoita ja aiheet ovat juuri sellaisia jotka ainakin itseäni kiinnostivat alakouluiässä. Twinsylla on myös oma appi, jossa satua voi samaan aikaan kunnella kun itse selaa kirjaa. Tämä tukee hyvin lukemaan opettelua. Esikoisen lemppariksi muodostui Isa & Bea -kirja Twinsyn valikoimasta. Sitä hän on lukenut itsekseenkin, mutta ollaan myös luettu välillä yhdessä.

LUKIJATARJOUS:

Vau-kirjan tutustumispaketin saa yleensä tilattua pelkkien postikulujen (5,90) hinnalla, mutta Vau-kirja tarjoaa nyt lukijoilleni tutustumispaketin täysin ilmaiseksi, eli ilman postikulujakin. Tutustumispaketin voi valita oman lapsen iän ja mieltymysten mukaan, ja jos tutustumispaketista tykkää niin jäsenyyttä kannattaa ehdottomasti jatkaa sen jälkeenkin. Jäsenyys on todella iisi ylläpitää, sillä kaikki onnistuu kätevästi omilla tunnuksilla salasanasuojatuilla sivuilla netissä. Niin paketin kuin jäsenyydenkin peruuttaminen, tai vaikka lisäkirjojen tilaaminen ja omien laskutustietojen tarkastelu on helppoa omilla tunnuksilla vau-kirjakerhon sivuilla, tai sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta. Paketit ovat myös todella edullisia, sillä ne maksavat aina alle 20 euroa, yleensä 14,95-17,95. Tilaa paketti ilmaiseksi TÄSTÄ!

Nyt kun joulukin on tulossa niin tässä on tosi kätevä lahjaidea vaikka kummilapselle, omalle lapselle tai ihan kenelle vaan joka on mahtavien lukukokemusten tarpeessa. Lukeminen kehittää lapsen sanavarastoa ja ilmaisukykyä ja on ihanaa yhteistä puuhaa vanhemman tai jonkun muun tutun ja turvallisen aikuisen kanssa. Lapset nauttivat tarinoista valtavasti, ja on mahtavaa huomata miten heidän mielikuvituksensa kehittyy satujen myötä.

Yhteistyössä Sandviks.

Millaiset kirjat ovat teidän lasten suosikkeja? Tykkäättekö lukea yhdessä?

Aurinkoista päivää kaikille ja ihania lukuhetkiä!


31 Responses to “Lasten lempipaketti”

 1. Maria sanoo:

  Oiiii, lukeminen oli ihan parasta pienenä! Tykkäsin hirmusesti kaikista disney-kirjoista. Kivoja oli myös ne, mitkä käänsi selälleen ja sieltä kirjasta ns aukes ulos ne pahvijutut :D en osaa selittää!
  Ja muistan yhden semmosen myös, missä oli eläimillä eri materiaaleista ”osia” ja aina sormella tunnustelin kissan karvaista häntää tai apinan samettista masua :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Lukeminen on kyllä aivan ihanaa ja parasta, oli lapsena ja on vieläkin! :) Ja oi joo muistan tuollaisia kirjoja joista tuli ikäänkuin pienoismalli tai sellainen pop up-kirja :D! Meilläkin on tuollaisia tunnustelukirjoja, ne on juurikin Vau-kirjasta aikoinaan tilattu! :) Kiva kun kommentoit!

 2. Ellu sanoo:

  Ehkä olen vain hölmö, mutta en minä ainakaan löydä mistä tuolta sivulta saisin mitään pakettia tilattua..

 3. 17 sanoo:

  Lapsena koetuista lukuhetkistä on jäänyt valtavasti muistoja! Yhtä lukion koulutyötä varten analysoin Nalle puh ja möhköfantti -tarinaa, ja heti kirjan käteen otettuani muistin, että tätä ollaan luettu iltasaduksi ja paljon. Jännää miten tietyt sadut jää niin hyvin mieleen! Mulle on siis luettu joka ilta pienenä ja oon siitä tosi kiitollinen :) Nykyäänkin luen aina kun on aikaa, ala-asteella luin monia sarjoja loppuun ja tykkään lukemisesta. Uskon, että lapsuuden lukukokemuksilla on tähän suuri vaikutus :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Sama täällä, lapsuuteen ja kirjoihin liittyy paljon ihania muistoja! :) Mulle myös luettiin paljon kun olin pieni, ja siksi olen varmasti itsekin ollut aina kova lukemaan, olen siis samaa mieltä että se vaikuttaa koko loppuelämän lukutottumuksiin positiivisesti jos lapsena saa kuulla paljon satuja! :)

 4. hilla sanoo:

  Onko blogitarjouksena vain pienen vauvan paketti?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei ole vaan Vau-kirjan paketit, eli oman lapsen ikään sopivan paketin voi valita Vau-kirjan valikoimasta! :) Twinsy & Disney-kerho eivät kuulu tarjoukseen, mutta Vau-kirjalla on siis isommillekin lapsille kirjoja! :)

   • Suvi sanoo:

    Juuri näin – kun tilaat tämän blogin kautta, saat Vaukirjan tutustumispaketin ilman postikuluja. Paketin voit itse valita lapsen ikään sopivista vaihtoehdoista. Toivottavasti saamme sinut jäseneksi! :-) Suvi / Vaukirja

    • saara sanoo:

     Minkäs takia sitten (tämän postauksen linkin kautta sivulle mentynä) isompien lasten tervetuliaispaketeissa lukee nuo toimituskulut? Ensimmäisissä tarjolla olevissa vauva-paketeissa kun kuitenkin ”0€” silläkin rivillä.

     Ja omien tietojen jälkeen maksutapana kysytään luottokortin tietoja tai vaihtoehtoisesti ”faktura på e-post”?
     Ymmärän ruotsia sentään tuon verran, mutta ehkä kaikki eivät. Hieman epäilyttää saisinko sittenkään aivan ilmaiseksi….

     • Suvi sanoo:

      Hei saara, vilpittömät pahoitteluni, että tarjous oli epäselvä. Jos valitset kirjapaketin muualta kuin http://www.vaukirja.fi/blogitarjous-sivulta, eli käytännössä isomman lapsen paketin, joudut valitettavasti maksamaan postituskulut. Ja kiitos kun huomautit tuosta ruotsinkielisestä kohdasta, sitä korjataan parhaillaan. Ystävällisin terveisin Suvi / Vaukirja

 5. Saara sanoo:

  Onko videot jäänyt kokonaan? Ymmärrän muuttokiireet ym mutta mietin vain kun raskausviikkovideoitakaan ei ole kuulunut :)

 6. Smiley sanoo:

  Oonkohan mää nyt ihan idiootti kun en tunnu löytävän mitään infoa noista kirjapaketeista sieltä sivuilta..? :D Siis just hinnoista ja siitä, miten koko homma toimii. Mietin nimittäin just, että haluaisin tilata kummilapselle tollasen vauvojen kirjapaketin, mutta täytyykö se tilata kuukausittain aina jotenkin erikseen vai onko olemassa esim. joku vuoden jäsenyys, jonka vois maksaa kerralla tms?

  Löysin kyllä sen kaupan ja ”tietoa meistä”-kohdan, mutta siellä ei oo mitään mun kaipaamaani tietoa… :D

  • neitim sanoo:

   Minä kaipailisin myös lisäinfoa. Siskonpojalle olisin jäsenyyden hankkimassa, mutta tilauslomakkeessa oli ainoastaan huoltaja-kohta – tuleeko tähän kuitenkin minun, eli maksajan nimi?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tilaus on toistaiseksi voimassaoleva, eli jatkuu niin pitkään kuin haluat. Paketti & lasku tulee automaattisesti joka kuukausi ekan kuukauden jälkeen, ellei niitä peruuta ensin sieltä Vau-kirjan omilta sivuilta omilla tunnuksilla/asiakaspalvelun kautta puhelimitse/sähköpostitse. Eli ei tarvitse tilata erikseen, vain peruuttaa erikseen. Mä en tiedä että voiko vuoden tilauksia maksaa kerralla, ainakaan yleinen käytäntö se ei ole. Vau-kirjan edustaja varmasti palaa tähän mahdollisimman pian kun välitän kysymyksesi eteenpäin! :)

  • Suvi sanoo:

   Hei! Lue täältä lisätietoja: https://www.vaukirja.fi/jasenetusi/ :-) Kun olet jäsen, saat joka kuukausi sähköpostiin tietoa tulevan kirjapaketin sisällöstä. Jos tilaat paketin, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos haluat perua sen, kirjaudut kerhon omille sivuille ja klikkaat sieltä kohtaa ”peru paketti”. Paketit voit maksaa helposti luottokortilla tai sähköpostiin lähetettävällä laskulla. Vuoden jäsenyys ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollinen, mutta sekin vaihtoehto on suunnitteilla. Kiitos mielenkiinnosta ja toivottavasti saamme sinut jäseneksi! Suvi / Vaukirja

 7. Santsu sanoo:

  Meillä on 8kk ikäinen vauva. Luetaan ja lorutellaan päivittäin, lauletaan ja illalla vielä iltasatu. Meillä on iltasatu alotettu siinä vaiheessa kun alkoi nukkumaan omassa sängyssä. Mies lukee ruotsiks ja mä suomeks. Päivisin meilläkin kuvakirjat, ja illalla ihan satu. Mä pidän näin pienen kanssa tärkeenä sitä että ylipäätään luetaan, se on päivän leikkienkin välissä ihana rauhottumishetki ennen uusia leikkejä.

 8. Anna Autio sanoo:

  Me olemme nyt tässä parin kuukauden aikana luettu iltasatuja tooosi paljon! Melkeinpä joka ilta. Ennen ei ole lapselle kirjan lukeminen kiinnostanut, joten nyt olemme kuukausittain kirjastossa lainaamassa uusia kirjoja. Suosikki kirjat nyt ovat Mikko Mallikas, Muumit tai ”Pippitossu” Peppi Pitkätossu. Onneksi kirjastossa on valinnan varaa!

 9. Maitoviiksi sanoo:

  Itsekin tykkään tosi paljon lukea lapselle ja puolitoistavuotias ”lukee” minullekin ääneen. Nyt kun klikkaan tuolla sivulle ja valitsen oikean ikäryhmän kirjapaketin, niin siinä näkyy alla toimituskulujen hinta (vaikka vauvojen kirjapaketissa samalla rivillä lukee 0€). Luuletko Iina, että saisit vielä yhteistyöhenkilöltä vahvistuksen, että tuo toimitusmaksu ei varmasti tule tai mahd. korjaus sivustolle, jotta liittymisetu tulisi huomioitua kaikille ikäryhmille. Tiedän, ettei kyseessä ole sinäänsä sinun ongelmasi, mutta haluaisin kovasti saada hyödynnettyä edun. :)

  • Saara sanoo:

   Olinkin laittanut samasta aiheesta kysymyksen tuonne ylemmäs ketjuun ja siihen on tullut tällainen vastaus

   ”Hei saara, vilpittömät pahoitteluni, että tarjous oli epäselvä. Jos valitset kirjapaketin muualta kuin http://www.vaukirja.fi/blogitarjous-sivulta, eli käytännössä isomman lapsen paketin, joudut valitettavasti maksamaan postituskulut. Ja kiitos kun huomautit tuosta ruotsinkielisestä kohdasta, sitä korjataan parhaillaan. Ystävällisin terveisin Suvi / Vaukirja”

   • Maitoviiksi sanoo:

    Kiitos Saara sulle vastauksestasi :) ja huomasinkin, että näköjään näin. Olisin myöskin mielelläni liittynyt lapsen mukaan, jos ekan olisi saanut kuluitta.

 10. Päivi sanoo:

  Missä on kirjakerho jo lukemaan oppineille, alakouluikäisille pojille appseineen? Inhottavaa, että kirjakerhokin sukupuolitetaan. Eikö voisi vaan olla kirjakerho lukemaan oppineille, alakouluikäisille LAPSILLE ja sitten olisi hieno valikoima, josta muksu saisi itse valita itseään kiinnostavat aiheet?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä olen ihan samaa mieltä siitä että kirjakerholle joka on suunnattu myös ihan kaikille isommille lapsille olisi tilausta! Sellaiselle josta jokainen lapsi nimenomaan voisi valita itselleen sopivaa luettavaa joka kuukausi, vailla koko kirjakerhon sukupuolittuneisuutta. :) Tyttöjenkin kirjakerhoille on kuitenkin oma paikkansa, sillä monet tytöt rakastavat sellaisia perinteisiä ”tyttökirjoja” kuten vaikka juuri nämä Twinsyn kirjat. Toivottavasti tarjonta jatkossa laajentuisi, ja tulisi sellainen kirjakerho jossa luettavaa on nimenomaan kaikille myös vanhemmille lapsille! : ) Ehkä tästä uusi idea Vau-kirjalle? Mun mielestä myös yhä edelleen mediassa pitäisi tuoda enemmän esiin myös sitä että on mahtavaa että pojatkin lukevat ja että on paljon kiinnostavaa kirjallisuutta pojille, tästä hieno esimerkki on mun mielestä #pojatkinlukee -kampanja. Vaikka moni vanhempi nykyään kannustaa poikiaan lukemaan, se tuntuu edelleen olevan yleisempää että tyttöjen kanssa luetaan ja tyttöjä kannustetaan lukemaan. Ja sitten just ehkä alakouluiässä pojilla on paineita olla ”cooleja”, ja jostain juontaa juurensa se että coolit pojat ei muka lukisi. Mistä tähän harmittavaan stereotypiaan saisi muutoksen?

   • Päivi sanoo:

    Noh, tässähän juuri Sandviks kannustaa juuri vain tyttöjä lukemaan. ;) Kun näkyvä tahtotila on tämä, täytyy esim. vanhempien tehdä ekstrapaljon duunia saadakseen pojat lukemaan. Itse en ymmärrä, miksei tytöt osaisi valita näitä perinteisiä ”tyttökirjoja” isommasta valikoimasta vaan heille täytyy perustaa oma kirjakerho. Ei tytöt ole tyhmempiä tai osaamattomampia, ei heitä pelota ”poikakirjojen” hurjat kannet, joita he myös saattaisivat nähdä kirjavalikoimassa.

    Anteeksi, mutta mä boikotoin tällaista lafkaa, mikä ei anna lapsien olla omia älykkäitä persooniaan, vaan tuputtaa valmista stereotyyppistä muottia, mihin lapsen pitäisi itsensä sovittaa.

    (Mulla on molempia sukupuolia, eri-ikäisiä ihania lapsia, mutta vielä en ole eroa huomannut kuin heidän persoonissaan. Sukupuolesta riippumatta.)

 11. Hanna sanoo:

  Hei,

  Minä en saa kyllä tilattu 2-3 vuotiaan pakettia niin ettei tulisi postituskuluja, missähän vika?

 12. Henna sanoo:

  Pssst. Disney-kirjakerhon linkki menee vau-kirjakerhon sivuille :)

 13. Essi sanoo:

  Tilasin postauksen linkin kautta tutustumispaketin ja sainkin nyt laskun. En postikuluista vaan yhdestä paketin kirjoista. Lähetin tottakai heti asiasta kyselyn asiakaspalveluun (ihan periaatteenkin vuoksi) ja odotan vielä vastausta, mutta jäin miettimään onko näin käynyt muillekin?

  • Suvi sanoo:

   Hei Essi, pahoittelen kovasti! Laskua ei todella olisi pitänyt tulla. Toivon, että asiakaspalvelu on jo ehtinyt ottaa yhteyttä sinuun. Lähetä meiliä minulle (suvi@sandviks.com), jos ongelma ei ole vielä ratkennut.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.