Luukku 13: Paketointi-inspiraatiota

13.12.2016

Pidettiin Oton kanssa meidän parisuhdejoulukalenterin mukaisesti tuossa yhtenä iltana jo pienet paketointitalkoot. Toiset samanmoiset on vielä luvassa, kunhan ollaan ostettu kaikki lahjat. Sanoin muistaakseni viime viikolla että tilanne on hyvä lahjojen kannalta ja melkeinpä kaikki lasten lahjat on ostettu. No niin onkin, mutta hitsi vie melkein kaikki aikuisten lahjat on edelleen ostamatta ja paketoimatta!  Ja nyt on jo 13. päivä. Ensi viikonloppu on niin täyteen buukattu että ei toivoakaan jouluostoksista, että kai se taas menee ihan viime tippaan niinkuin viime vuonnakin. Onneksi mun äiti tulee meille pari päivää ennen jouluaattoa niin voidaan mennä sitten vielä hoitamaan pakolliset joululahjaostokset Oton kanssa, ja onneksi sentään itsetehdyt lahjat on jo kaikki tehty.

 Paketontitalkoot vol2. voidaan pitää samalla kun valvotaan kinkkua, sehän menee hyvin siinä samalla. Mutta ai että mä olen innoissani taas paketoinnista, se on yksi kivoimpia puuhia jouluun valmistautumisessa. Tänä vuonna me mätsätään suurin osa paketeista joulukuusen kanssa, vaikka ei sillä mitään väliä periaatteessa ole kun pukki ne kuitenkin aattona tuo ja kaikki meidän ja sukulaisten ja kummien ja ystävien antamat paketit menevät iloisesti sekaisin.

Panostan paketteihin lähinnä siksi koska se tekee paketoinnista kivempaa ja nautinnollisempaa, jouluaattona kukaan ei enää kiinnitä huomiota siihen miltä paketit näyttävät kun ne kuitenkin menevät pukin lahjasäkeissä sekaisin ja ruttuun. Nämä paketit kuvasin kuusen alla eräänä päivänä lasten ollessa päiväkodissa, ja vein ne äkkiä takaisin piiloon ennen kuin he tulivat kotiin.

Tänä vuonna löysin kauniita lahjapapereita Pop up -kemuista, ja ostin sekä mustavalkoista vähän kuin ”eläimen turkin” tai joulupukin parran näköistä paperia, sekä mustakultaista numeropaperia. Lisäksi ostin glittertähtiä pakettikorteiksi. Löydettiin myös kauniin mustavalkoista lintupaperia Ikeasta, ja se oli sopivasti vähän isokokoisempaa niin siihen saa paketoitua super isot paketit joihin ei normipaperi riitä.

Mä tykkään koristella paketteja, ja meillä on lisäksi monia erilaisia naruja ja puisia pakettikortteja joita käytetään vuodesta toiseen. Mä tykkään noista meidän puisista pakettikorteista tosi paljon koska ne säilyvät hyvänä ja ei tarvitse ostaa aina uusia jos ei halua. Meillä on myös yleensä suhteellisen samat lahjansaajat joka vuosi, niin ne on hyvä kierrättää aina kun leikkaa ne vaan aattona irti ja ottaa talteen.

Millaisia paketteja teillä on tänä vuonna? Joko te olette ostaneet tai valmistaneet kaikki lahjat?


9 Responses to “Luukku 13: Paketointi-inspiraatiota”

 1. Donja sanoo:

  Tuo numeropaperi on aika hieno.

 2. Meillä on pakettipaja vähän myöhässä tänä vuonna, mutta ensi viikolla pitäisi olla kaikki valmiina. Ehkä se on ihan positiivista, kun ensi viikolla on jo joulu. :D Tänä vuonna olimme aika tarkkoja siitä, kenelle lahjoja ostamme. Lähipiirin lapset ovat olleet tietysti etusijalla, sekä perhe ja ne kaikkein rakkaimat ystävät.
  Minulla onkin tällä viikolla asiaa Popup kemuihin. Toivottavasti noita ihania lahjapapereita on silloin vielä jäljellä. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Munkin pitäisi ostaa lisää noita ihania papereita, kun ne loppuivat jo! :D Olin vissiin liian optimistinen määrän suhteen :D Tsemppiä sinnekin pakettipajalle, samat puuhat meilläkin vielä ensi viikolla edessä!

 3. Inga sanoo:

  Onpas kauniita lahjapapereita ja sopii erinomaisesti teidän kuusen kanssa! Arvostan, kuinka paljon jaksat panostaa paketoimiseen. :)

 4. Elina sanoo:

  Ei hyvänen aika, luin että ”pekoni inspiraatiota”. En edes yhtään ihmetellyt lukemaani. :D PS. Ihania paketteja!

 5. Satu sanoo:

  Vähän alkaa jo kuumottaa, koska olen ostanut vasta yhden lahjan. Kun en osaa päättää ostanko vai tekisinkö itse viemisiä vai vähän sekä että enkä ole sitten tehnyt vielä mitään. Pientä kuumotuksen ja paniikin poikasta ilmasta. Onneksi on vielä reilu viikko aikaa.

 6. Amanda sanoo:

  Rakastan paketointia! Jopa koira saa nätisti paketoidut lahjat. :D Mulla on lahja ostamatta vielä isälle enkä millään keksi mitä hankkia. Eikä se ole toivonutkaan mitään. Muille onneksi hankittu jo.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.