32+0 ja kuulumiset ennen jouluaattoa

23.12.2016

Puuuuuuuh! Huomenna se vihdoin koittaa, jouluaatto. Ja eilen tuli täyteen 32 viikkoa raskaana. Nyt ollaan jo tosi hyvillä viikoilla ja olen hurjan iloinen ja onnellinen siitä. Mä en voi lakata hämmästelemästä sitä miten hyvin kaikki on sujunut, se on jopa vähän pelottavaa. Mutta ei auta kuin olla iloinen ja onnellinen ja toivoa että kaikki jatkuu yhtä hyvin loppuun asti ja myös sen jälkeen. Olo on tosi iso ja massiivinen ja aikamoisen joulupallon olen kasvattanut kyllä itselleni. Selasin jotain kuvia kamerasta ja silmiini osui viikko ennen muuttoa otetut mahakuvat. Ajattelin silloin että mullahan on jo vaikka kuinka iso pötsi, mutta se ei ollut kyllä mitään verrattuna tähän. Ja tästäkin tämä vielä ehtii kasvaa useamman viikon, ai hurja.

Tytöt ovat olleet tiistaista alkaen jo joululomalla päiväkodista, ja eilen oli Otolla ja mullakin viimeinen työpäivä ennen jouluaattoa. Syksy on ollut aika täynnä toimintaa ja töitä meillä molemmilla, ja on ihan parasta rauhoittua joulun viettoon yhdessä koko perhe ihan kaikessa rauhassa. Mun äiti ja Armas tulivat tänne keskiviikkona ja tytöt olivat tietenkin aivan innoissaan. Ihanaa kun meillä on myös nyt enemmän tilaa niin äitikin mahtuu tänne paremmin ja hänellä on oma rauha toisessa lastenhuoneista. Tytöt tykkäävät nukkua edelleenkin yhdessä, ja äidin tuloa edeltäneet kaksi yötä Zelda oli yökylässä Tiaran huoneessa. Nyt tytöt ovat sitten kerrossängyssä Zeldan huoneessa, ja Tiaran huone on muunnettu vierashuoneeksi.

Maha 32+0

Me ollaan laitettu nyt urakalla kotia vauvavalmiiksi, ja jouluhömpötyksen jälkeen pääsen vihdoin ehkä jo ensi viikolla esittelemään vauvan omaa nurkkausta ja muita juttuja. Stressi kaikkien vauvantarvikkeiden suhteen on hellittänyt ja mielen on vallannut ihana odottava fiilis. Olisipa meidän vauva jo täällä ja saisin laittaa hänet tuonne ihanaan kehtoon nukkumaan. Mutta toisaalta, ihana nauttia vielä tämä joulu tällä nykyisellä porukalla, heittäytyä isompien neitojen kanssa joulun viettoon ihan kunnolla ja huomioida vain heitä ja nauttia lomasta ja pitkistä yöunista. Keväällä niitä yöuniakaan ei välttämättä ole ihan heti näköpiirissä nimittäin, heh. Mutta tosiaan, kaiken jouluhömpän jälkeen blogi täyttyy vauva- ja raskaushömpästä, ja kaikesta muusta mikä on vielä joulukalenterin ja muun sisällön takia odottanut omaa vuoroaan.

Eilen meillä oli tyttöjen pikkupikkuserkut äitineen kylässä ja vietettiin ihana päivä. Illalla me kokattiin Tiaran kanssa kahdestaan lihapullia ja perunamuusia, neidin päiväkodin kokkaus opintoretkellä saamalla reseptillä. Hän niin hienosti pyöritteli lihapullia ja oli niin ylpeä sekä reseptistä että pullistaan. Tyttöjen mentyä nukkumaan me pidettiin Oton kanssa kolmannet (ja viimeiset) paketointitalkoot Love, Actuallyn siivittämänä ja juotiin glögiä. Taattua joulutunnelmaa. Kaikki alkaa olla valmista huomista varten ja tämä päivä ollaan sitten vietetty perinteisesti jouluruokia kokkaillen.

Tämä postaus on neljäskymmenesneljäs jonka tässä kuussa julkaisen, aivan älytön tahti siis ollut päällä. Joulukalenterin lisäksi olen  pyrkinyt julkaisemaan joka päivä myös toisen postauksen, ja epäonnistunut siinä vain kahtena päivänä kun kiire oli vaan niin kreisi. Tässä kuussa on mennyt jo koko blogihistorian postausmääräennätys rikki, ja se tulee toki kasvamaan vielä entisestään. Olen laittanut itseni koville, mutta ainakin voin nyt jäädä hyvällä omallatunnolla joululomalle ja pitää pari päivää blogivapaata jos maltan. Joku voisi kuvitella että 44:n postauksen jälkeen kirjoittaminen ei houkuttaisi, mutta mulla on jotenkin niin inspiraatio ja hyvä kirjoitusmoodi päällä että odotan vaan että pääsen puhumaan kaikesta mitä on viime aikoina päässä pyörinyt. Mutta ennen sitä luvassa kuitenkin pieni hiljentyminen joulun viettoon, ja jatketaan sitten kun olen saanut kinkku-, lautapeli-, konvehti- ja kirjaöverit.

Huomenna tosiaan luvassa vielä viimeinen joulukalenteriluukku, käykää kurkkimassa sitten kun joulunvietoltanne ehditte. Ja aivan hurjan ihanaa huomista jouluaattoa ja koko joulun aikaa myös teille kaikille jotka ette joulukalenteria ole seuranneet <3


14 Responses to “32+0 ja kuulumiset ennen jouluaattoa”

 1. vilmu sanoo:

  Siis eikä miten miten valloittava pötsi! aivan superihana. Oikein ihanaa ja rahallista joulua teidän perheelle, nauttikaa täysillä, ootte sen ansainnut <3

 2. Minnis sanoo:

  Apua mikä maha! :D ihan valtava! Luulis että on tukala olo ja vaikea hengittää :D ihanaa joulua teille koko perheelle <3

 3. Nimetön sanoo:

  Oho! On kyllä isoin raskausvatsa mitä oon koskaan nähnyt :D Tsemppiä odotukseen & Hyvää Joulua teille :)

 4. Charlotte sanoo:

  44 postausta on kyllä paljon, varsinkin kun ottaa huomioon sen kuinka laadukkaita, helppolukuisia ja mielenkiintosia sun kaikki postaukset on! Tykkään sun blogissa myös siitä miten merkitset esim yhteistyö-postauksissa heti alkuun sen mitä se käsittelee ja jos ei kiinnosta lukea niin helppo hypätä yli. Sun blogi on mm. näistä syistä yks mun ehdottomia lemppareita! Selkeä kaikin tavoin ja ihanan iloisia ja raikkaita kuvia :) jatka samaan malliin!
  Tsemppiä loppuraskauteen ja hyvää joulua!

 5. Irppis sanoo:

  Kaunis masu sulla on! Mulla oli just kesällä kans masunkasvatusoperaatio, viikko ennen laskettua aikaa sf-mitta oli 40cm. Ihanaa joulua teille kaikille <3

 6. Jemina sanoo:

  Täällä menossa 30+5 mutta maha vasta alkanut kasvaa oon ollu aina tosi luikku niin kaikki ajatteli että musta tulee kunnon pallo, mutta maha näyttää nyt vasta joltain viikon 15 raskausvatsalta ja silti pojan painoarvio oli viikoiltaan viikon isompi (ehkä tajusit) ehkä se vielä pompahtaa kunnolla

 7. Nnn sanoo:

  Sanonpa taas, että sun blogisi on aivan mahtava! Kiitos tästä päivien piristyksestä, aina yhtä mukava lukea teidän perheen kuulumisia :)
  Ihanaa Joulua ja pidä toki pieni joululoma blogista, olet sen ansainnut!

 8. Anne-Marie sanoo:

  Iina sie olet hyvä bloggaaja! Olet ansainnut vapaasi :)

  Mahtavaa, että teille syntyy kolmas lapsi, jolla on ihanat isosiskot odottamassa ja aivan upeat vanhemmat. Hyvää joulua teille kaikille!

 9. Sä oot niin mun bloggaajaidoli! Sun blogi on niin huippu! Mä julkaisin joulukalenterin lisäksi vain muutaman postauksen ja tuli kyllä kirjoitusähky hetkeksi… Tosin mun kirjoitusaika on ollu iltaisin lasten mentyä nukkumaan.

  Aivan ihana maha!

 10. Veera sanoo:

  Hyvää ja rauhallista joulua. Ihana blogi sulla on ja kirjoitus tähti on kyllä ollut huima, mutta on niitä juttuja kyllä ollut myös tosi ihana lukea. Kiitos siis kovasti.

 11. Nora sanoo:

  Mistä/minkä merkin noi ihanat valkoset pisaralegsut on?

 12. Joanna sanoo:

  Ihana Iina ja ihana masu <3 Hyvää ja rauhallista joulua teidän perheelle!

 13. Emppuli sanoo:

  Itse tykkään siitä, että lapset nukkuu yhdessä, joten meillä on toinen huone nukkumahuone(missä myös säkkituolit ja kirjahylly että halutessaan tänne huoneeseen voi mennä rauhoittumaan) ja toinen huone on leikkihuone, ihana kun on tilaa leikkiä kun ei sängyt viemässä tilaa. Varmaan sitten kouluiässä lapset kaipaavat omat huoneet minne linnoittua eikä leikit oo enää ykkösjuttu

 14. Elisabet sanoo:

  Mukavaa joulua teille! Ja voihan hitsi tuota masua, aivan hirmuisen ihana. <3 Näytät niin hyvinvoivalta ja onnelliselta odottajalta. :) Tsemppiä loppu odotukseen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.