Joulu 2016

26.12.2016

Heippa ihanat ja mahtavan aurinkoista Tapaninpäivää! Meillä on ollut aivan ihana joulu, juuri sellainen mistä haaveilin etukäteen. Pysyttiin kaikki terveenä, ruuat onnistuivat ja pukki tuli käymään, ja nämä viimeiset kolme päivää ovat olleet täynnä iloa ja rentoa yhdessäoloa. Oikea kunnon perhejoulu kotona vailla mitään pakollisia menoja tai touhotusta, muusta kuin joulupukista.

Aattoaamuna nukuttiin pitkään koko perhe, ja alakertaan tullessaan tytöt löysivät pienet paketit kuusen alta. Voi sitä ilon ja riemun määrää! Neidit halusivat heti lukea uudet jouluisat satukirjat ja luettiinkin ne heti siinä. Satujen jälkeen herkuteltiin aattoaamun perinteisellä riisipuurolla joulupukin kuuman linjan säestämänä.

Meidän jouluperinteisiin kuuluu joulusauna aina siinä aamiaisen jälkeen, ja tänäkin jouluaattona me laitettiin sauna lämpeämään samalla kun keiteltiin puuroa. Kerettiin katsoa Lumiukko ja joulurauhan julistus vielä ennen kuin sauna oli lämmennyt. Käytiin saunassa kaikessa rauhassa ja sen jälkeen laitettiin lapsille uudet jouluvaatteet päälle ja laittauduttiin vähän. Jouluaattona on ihana laittautua vaikka olisikin vaan kotona. Se tuo juhlafiilistä ja hyvää mieltä ja tekee päivästä entistäkin juhlavamman tuntuisen.

Tyttöjen ihanat asut paljastuivat siis aattoaamun paketeista, Zeldan mekko löytyi Zarasta ja Tiaran mekko H&M:ltä. Molemmat olivat kyllä niin söpösiä uusissa mekoissaan, ai että.

Katettiin pöytä vähän tavallista hienommin jouluateriaa varten. Meillä ei ollut enää aattona jouluruokien kanssa mitään sen suurempaa tehtävänä, kun oltiin saatu kaikki uunilohta ja riisipuuroa lukuunottamatta valmiiksi jo edellisenä iltana. Sen kun vain katettiin keittiötaso notkumaan herkkuja, ja alettiin syömään. Meidän joulupöydässä oli tänä(kin) vuonna monenlaista sorttia, ja yhdistelin sekä mummoni klassikkoreseptejä, että aivan uusia herkkuja. Laatikot olivat tänä vuonna bataatti-pekaanipähkinä-pekonilaatikko, sekä punajuuri-vuohenjuustolaatikko, ja voi NAM ne olivat herkullisia! Lapsille maistuivat kala ja laatikot mutta muuten jouluruoka ei taida vielä kuulua ihan heidän suosikkeihinsa. Kivasti kyllä maistoivat kaikkea.

Puolivälissä jouluateriaa mun puhelin soi, ja joulupukkihan se sieltä soitteli. Hän kysäisi että olisiko sittenkin okei että hän tulee jo kymmenen minuutin kuluttua, vaikka aika oli sovittu tuntia myöhemmäksi. Ja me sitten tietenkin sanottiin että kyllä se käy, sillä tiedämme miten hurjan kiireisiä joulupukit ovat jouluaattona. Meillä aikuisilla tuli pienoinen kiire aterioida loppuun, ja päätettiinkin jättää ruoka kesken ja jatkaa sitten pukin lähdettyä.

Lapset olivat onneksi ehtineet syödä lautaset tyhjiksi, ja me sitten kehotettiin heitä menemään vielä mummun kanssa käsipesulle ennen kuin pukki tulee, ja sillä aikaa Oton kanssa äkkiä roudattiin kaikki lahjasäkit ulko-ovelle. Saatiin ne siihen juuri ajoissa, kun jo kuuluikin pukin koputus ovelta ja me riennettiin avaamaan. Pukki oli aivan mahtava, laulettiin hänelle joulupukkii joulupukkii ja hän otti tytöt syliin ja jutteli kaikki vuoden kuulumiset läpi ja pukin jaettua yhden lahjasäkillisen me vielä tanssittiin pukin kanssa piirissä ja laulettiin Mors grisar är vi allihopa. Ihan mahtava pukki, oikea supliikkimies. Pukin lähdettyä tytöt saivat jakaa loput lahjat ja sitten availtiinkin niitä aika tovi.

Oli niin hauskaa kun jokaikisen lahjan kohdalla nuorempi neiti toisteli haltioissaan että ”Ou mai gosh juuri tällaista mä olen aina toivonut! Mä olen niin onnellinen, tämä on parasta!”. Hän jaksoi ihastella ihan kaikkia lahjoja yksisarvissukista Hatchimalsiin ihan yhtä suurella innolla ja sitä oli ihana seurata. Molemmat neidit vaikuttivat oikein onnellisilta lahjoistaan, ja niillä on leikitty nyt nämä kaikki päivät. Molemmat saivat paljon legoja ja lautapelejä, ja aikalailla rakennellessa ja pelaillessa yhdessä ollaan vietetty suurin osa ajasta.

Me aikuiset saatiin tosi kivoja lahjoja myös ja olen jo melkein lukenut Himoshoppaajan uusimman osan loppuun. Vähän on mennyt yökukkumiseksi kun on niin koukuttava kirja! Näytän ehkä lahjoja myöhemmin täällä tai instagramissa jos te niin toivotte.

Täydellinen jouluaatto ja ihana aloitus lomalle. Meillä on koko tämä viikko yhdessä lomaa enkä voisi olla iloisempi <3 Toivottavasti teillä oli ihana joulu myös, ja kiitos hurjasti ihanista hyvän joulun toivotuksista teille <3


13 Responses to “Joulu 2016”

 1. Saara sanoo:

  Ihana joulu ollut teillä! <3 Mekin vaan päästiin vanhempien luokse viettään joulua kun oma baby päätti vielä jatkaa "vuokrasopimustaan". ;) mulla olis siis ollu la 21.12. mutta mulla on sellainen tunne että menee synnytys tammikuun puolelle. Onneksi meillä on vaan tunnin ajomatka kotiin täältä jos nyt kuitenkin jotain alkaisi tapahtumaan. Huomenna muutenkin lähdetään omaan kotiin joka tapauksessa. :)

 2. Nimetön sanoo:

  Teidän joulu vaikuttaa menneen tosi mukavasti! Tytöt on niin söpöinä!
  Lahjapostaus olisi kiva! :)

 3. St. brigitten sanoo:

  Ihana joulu ollut teillä! Söpöt tytöt :) Meillä mennään samalla kaavalla, paitsi saunan ja ruokailun välissä käydään joulukirkossa. Itse tosin en ihon (paha ekseema ) takia voinut taaskaan saunoa. Meilläkin oli oikein kiva joulu, aamulla lapset oli aika riiteleviä ja rauhattomia. Onneks tasottui sitten :*D ihanaa joulunaikaa vielä teille <3 olisin halunnut tänäkin vuonna laittaa teille joulupostia, mutta tervehdyin vasta aatonaattona :(

 4. inka sanoo:

  Ihana olisi saada joululahjoista jonkinlaista postausta tms! Kuvienkin välityksellä näkee kuinka onnellinen perhe olette, ensi jouluna teitä onkin yksi enemmän ;) Ihanaa uutta vuotta teille ♥

 5. Jenni / big mamas home sanoo:

  Ihana perhejoulu. Me ollaan saatu nauttia lumesta ja pikku pakkasesta täällä Oulussa. Kyllä joulu tuntuu ihan eri tavalla joululta, kun ulkona näkyy valkea hanki. Vaikka perhe ja perinteet sen joulun tekevätkin.

 6. linda sanoo:

  Ihanannäköinen joulu, teillä on monia jouluperinteitä, joista minäkin olisi lapsena ollut riemuissani :) Näissä kuvissa muuten kiinnitty huomio siihen kuinka Zeldakin on jo kasvanut, kun alkaa menettää sitä ns. vauvan pyöreyttä esimerkiksi kasvonpiirteissä :-) Katsoin teidän joulutervehdysvideon ja ihanaa, kun tytöillenne puhutaan pienestä pitäen molempia kotimaisia. Vaikutatte niin onnellisilta ja toivon, että saatte nauttia kaikesta tästä vielä pitkään kaikkien rakkaiden ihmisten kanssa :)

 7. Rosa sanoo:

  Oli kyllä mielenkiintoinen joulusää kun oli ainakin meillä +5 ja vettä satoi… Mutta aivan ihanalta kuulosti teidän joulu! Itse olen ollut joulut töissä vuodesta 2007 ja nyt sitten olin vapaalla ja onneksi myös mies sai vapaaksi. Ollaan oltu yhdessä 5v ja ollaan naimisissa ja tämä oli ensimmäinen joulu kun ei olla töissä :D oli kiva rakentaa sitä omaa joulua ja nauttia vaikka kahdestaan oltiinkin :) joulusauna on meillä aina iltaisin ja sen jälkeen syödään. Ensi vuonna varmaan taas töissä mutta oli ihana pitkästä aikaa oikeasti viettää joulua

 8. Sannak sanoo:

  Voi että Zeldasta on tullut aivan sun kopio! Toinen yhteiskuva kuusen juurella ja toinen kuva pukin polvella, aivan saman näköinen :) mukavan näköinen Joulu teillä!

 9. Johanna sanoo:

  Ihana jouluaatto teillä! Meidän joulu meni aika pipariksi… Saatiin aatoksi sopivasti oksennustauti ja poika jaksoi vasta joulupäivän iltana avata paketit. Mies sentään oli sen verran kunnossa että söi jopa jouluruokia jotka olin etukäteen laittanut. Mulle ja pojalle ei maistu edelleenkään vaikka tauti alkaa olla ohi. Onneksi koristeet ja kuusi ehdittiin laittaa ennen tautia niin saatiimpa ainakin kauniissa kodissa sairastaa ;)

 10. Tiia sanoo:

  Todella mukavalta vaikuttaa teidän joulunne Postauksen aiheesta täysin poiketen; miltä susta tuntuu asua kaukana lähes kaikista sukulaisista? Me olemme perheeni kanssa miettinyt muuttoa puolison sukulaisten lähelle, mitään päätöstä emme ole tehneet mutta kovasti ajatustyötä olen tehnyt omassa päässäni asian suhteen. Kiitos, jos kerkeät vastailemaan ☺

 11. Ihanalta näyttää teidän joulu <3 Ensi vuonna siellä onkin jo kolmas touhuaja menossa mukana. Meillä oli tänä vuonna vauvan eka joulu. Ei se vielä oikein ymmärtänyt mistä siinä oli kyse, ihmetteli vaan kiiltäviä papereita ja niistä kuuluvaa rapinaa. Ensi vuonna sitten repiikin jo papereita muiden mukana.

 12. Iina sanoo:

  Näyttääpä todella kivalle ja ihania ruokia olette jaksaneet tehdä!
  Mua kiinnostaa-miltäs maistui porkkala!?
  Kivaa viikkoa!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.