Hyvinvoinnin vuosi 2017

29.01.2017

Mulla on kunnia toimia tänä vuonna Henki-Fennian Brand Ambassadorina, ja Henki-Fennia onkin haastanut mut kiinnittämään tänä vuonna erityishuomiota itseni ja perheeni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tulen käsittelemään aihetta yhteistyön tiimoilta blogissa erilaisten teemojen kautta koko vuoden ajan, enkä voisi olla enemmän innoissani tästä!

Olen aiemminkin kirjoittanut blogissani henkivakuutusasioista yhteistyössä nimenomaan Henki-Fennian kanssa, mutta tänä vuonna päähuomio tulee olemaan ihanammassa arjessa ja jaksamisessa. Päätin tarttua Henki-Fennian haasteeseen koska haluan todistaa että vauvavuosi voi olla myös hyvinvoinnin vuosi, kun muistaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin. Samalla haluan haastaa teidätkin voimaan paremmin ja kiinnittämään enemmän huomiota itseenne, arkeenne ja jaksamiseenne.

Mulla on takana kaksi aivan erilaista vauvavuotta, ja varmasti kolmas – aivan omanlaisensa vauvavuosi vielä edessä. Tämä vuosi on meille isojen askelten vuosi, koska sen lisäksi että perheeseen tulee uusi jäsen, meidän esikoinen aloittaa esikoulun ja meidän työkuviot ovat muuttuneet edellisistä vauva-ajoista. Itse tulen toimimaan yrittäjänä koko vauvavuoden ajan ja sen jälkeenkin, enkä halua polttaa itseäni loppuun yrittäjyyden ja vauva-arjen ristitulessa heti alkuun. Haluan löytää keinoja, joilla saan itseni jaksamaan ja joilla saan arjesta toimivaa ja ihanaa, vaikka se olisikin työntäyteistä.

Omasta ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiminen on ainakin mulle ihan kaikki kaikessa, sillä se on yksinkertaisesti hyvän elämän perusta. Kun uupumuksesta on omakohtaista kokemusta, ja sitä on seurannut myös viereltä ja nähnyt mihin se pahimmillaan johtaa ja miten se vaikuttaa myös lähipiiriin, sitä ei halua enää kokea uudelleen. Mä haluan, että me kaikki voidaan hyvin ja jaksetaan nauttia siitä kaikesta mitä meillä on. Mitä iloa on kivasta kodista, ihanasta perheestä tai mielenkiintoisesta työstä, jos on niin uupunut ettei niitä osaa arvostaa? Niinpä, ei mitään.

Mulle hyvinvointi tarkoittaa nimenomaan monen asian summaa. Sen lisäksi että hyvinvointiin vaikuttaa terveys, riittävä lepo, terveellinen ruokavalio, positiivinen asenne ja se että tekee arjessa niitä asioista mitkä tuottavat itselle hyvää mieltä ja oloa, hyvinvointi koostuu myös suuremmista asioista. Mulle yksi tärkeimpiä hyvinvoinnin tekijöitä on taloudellinen turvallisuus. Kun koen että talousasioista ei tarvitse murehtia nyt tai tulevaisuudessa, voin olla rauhallisin mielin. Nuorempana rahahuolet olivat mulle varmasti suurin unettomia öitä aiheuttava tekijä, ja saan olla kiitollinen siitä että näin ei nykyään enää ole.

Mielenrauha on oman jaksamisen kannalta tärkeää, ja se syntyy yleensä siitä että ei tarvitse murehtia arjessa isoja ja elämää mullistavia asioita, kuten vakavia sairauksia tai taloudellista epävakautta. Mielenrauhaa meidän perheelle tuovat henki- ja työkyvyttömyysvakuutusten lisäksi myös säästäminen ja maltillinen sijoittaminen. Henki-Fennia tarjoaa niin yrittäjille kuin kotitalouksillekin monenlaisia ratkaisuja mielenrauhan turvaamiseksi.

Yrittäjän arki on aina hieman epävarmaa, sillä koskaan ei tiedä milloin markkinatilanne muuttuu tai töitä ei enää olekaan yhtä paljon kuin ennen. Vararahaston kerääminen tällaisten tilanteiden varalle on elintärkeää, ja se onnistuu parhaiten säästämällä ja sijoittamalla. Kun ennakoi ja tekee viisaita ratkaisuja jo etukäteen, ei tarvitse myöhemmin katua tai harmitella jos joku yllättävä tilanne tuleekin vastaan, vaan voi kohdata sen ja siirtyä eteenpäin. Parhaimmassa tapauksessa joku sellainen tilanne voikin kriisin sijaan osoittautua käännekohdaksi elämässä – keinoksi kehittyä paremmaksi ja löytää jotain vielä mielekkäämpää mitä tavoitella.

Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä oman perheen talouden kustannuksella. Henki-Fennialta löytyy monipuolisia keinoja vaurastua viisaasti ja turvata oma ja perheen tulevaisuus. Niin kannattaa tutustua Henki-Fennian Elä hetkessä -sivustolla tarkemmin.

Mä lähden tähän uuteen vuoteen positiivisella asenteella, ja uskon että tästä vuodesta tulee hieno. Vaikka välillä olisin rättipoikkiväsynyt valvottuani yön vauvan kanssa ja tahkotessani aamukuudelta pikimustan kahvin voimalla kampanjatekstiä valmiiksi ennen deadlinea, odotan sitä kaikkea innolla. Uskon että me tullaan löytämään balanssi rennon perheajan, ahkeran työnteon, levon ja vauva-arjen väliltä ja viettämään mahtava vuosi, joka koostuu kivoista haasteista ja on täynnä rakkautta sekä huoletonta arkea.

Yhteistyössä Henki-Fennia.

Mikä saa teidät jaksamaan arjessa? Millä turvaatte mielenrauhanne? Jakakaa ihmeessä teidän ajatuksia aiheesta, sillä arjen hyvinvointi ja nimenomaan arjen sujuvuus lapsiperheissä on musta todella mielenkiintoinen aihe. Ja jos haluaisitte kuulla mun ajatuksia tarkemmin johonkin hyvinvointiteemaan liittyen niin saa kertoa, mä tartun mielelläni teemoihin jotka kiinnostavat juuri teitä!


14 Responses to “Hyvinvoinnin vuosi 2017”

 1. Nina sanoo:

  Moikka! Sun blogia on kiva lukea, oon ihan uusi täällä. 🙂
  Haluaisin kysyä ihan asian vierestä; miten lausutte Zeldan? Onko se tselda vai selda, vai jotain muuta? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 Tervetuloa mukaan ja kiva että olet löytänyt tiesi tänne! 🙂 Me lausutaan Zelda ihan sillä ts-versiolla, mutta sitten taas esimerkiksi kaikki ruotsinkieliset lausuvat sen enemmän sellaisella soinnillisella ässällä jota ei suomen kielessä käytetä. Sekin kuulostaa kivalta kyllä mun korvaan mutta en vaan ole itse tottunut sitä käyttämään. 🙂

 2. Masa sanoo:

  Satuin lukemaan keskustelupalstalta blogistasi ja hieman hämmästyin kun moni väitti sinun polttavan ja vieläpä raskausaikana. Toisaalta suhtauduin tietoon hieman epäröiden koska kyseessä on tosiaan oli keskustelupalsta. Tuli hassu fiilis itselle, sillä annat blogissa itsestäsi kuvan ettet tupakoi ja vaalit hyvinvointia muutenkin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Joo tämä on tämä perusjuttu jota musta on väitetty jo blogin alusta lähtien, vaikka ikinä en ole raskausaikana tai imetysaikana polttanut ja tupakoinninkin olen lopettanut kokonaan jo kauan ennen tätä raskautta. Kuka tahansa joka mut tuntee voi tämän vahvistaa. Keskustelupalstoilla väitetään vaikka mitä muutakin mikä ei ole totta, kannattaa ennemmin lukea jotain ihan muuta kuin niitä. 🙂 Ja se jos siellä ”moni” väittää ei aina tarkoita että oikeasti olisi monta tyyppiä, hämmästyisit varmaan jos näkisit miten moni tänne blogiinkin kommentoi negatiivisesti niin että keskustelee itsensä kanssa ja esittää useampaa henkilöä, vaikka minä näen hallintapaneelista että kommentit tulevat tasan samasta osoitteesta.

   • Saara sanoo:

    Kerroit lopettaneesi tupakoinnin kauan ennen tätä raskautta. Mielenkiinnosta vaan kysyn et ootko tässä raskauksien välissä, siis tyttöjen aikana vielä polttanut? Ja polttaako muuten otto? En siis mitenkään tuomitsemalla kysele 😀 olis mielenkiintoista joku postaus tupakoinnin lopettamiseen liittyen 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Poltin kyllä satunnaisesti vielä pari vuotta sitten. Lopettaminen oli helppoa kun sen oli jo tehnyt kahdesti aiemmin kuin seinään, tein vaan samalla tavalla että lakkasin vaan kokonaan polttamasta, ja sille tielle jäin. Eikä tehnyt tiukkaa ja oli ehdottomasti elämäni parhaita päätöksiä! Otto ei polta myöskään, lopetettiin yhtäaikaa silloin 🙂

 3. Karkki sanoo:

  Mistä tyttöjen hauskat asut on hankittu?

 4. Westend Mum sanoo:

  Mielestäni arjen sujuvuus ja hyvinvointi on monen asian summa. Täytyy vaikuttaa asioihin, joihin voi vaikuttaa ja pyrkiä mahdollisimman hyvin varustautumaan asioihin, joihin ei voi voi vaikuttaa. Helpommin tietysti sanottu kuin tehty… 😉

  http://westendmum.fi

 5. Ama sanoo:

  Heippa!
  Ensinnäkin, sulla on tosi kiva blogi ja varsinkin vauvakuumeisena on ollut kiva seurata viimeisintä raskauttasi 🙂 sun perhe vaikuttaa symppikseltä ja teidän elämää on kiva seurata!
  Haluaisin kuitenkin antaa palautetta yhdestä asiasta, mikä mulla usein pistää blogimaailmassa yleisestikin silmään. Ehkäpä koet tämän pikkumaisena saivarteluna, mutta mielestäni ammatikseen blogia kirjoittavilla on tässä asiassa jonkinlainen vastuu, nimittäin oikein kirjoittaminen. Tietysti satunnaisiin kirjoitusvirheisiin törmää joka paikassa, mutta ajattelin vinkata, että esimerkiksi oikoluettaisit tekstisi jollakulla pilkkuvirheiden jne. tarkistamiseksi 🙂 vaikka ymmärrän, että sisältö on aina tärkein, mutta jos ammatikseen tekee kirjoitustyötä, niin silloin mielestäni olisi hyvä panostaa myös oikeinkirjoitukseen. Ihan siinäkin mielessä, että lapset ja nuoret ylipäätään lukevat nykyisin enimmäkseen blogeja ym. verkkojulkaisuja ja ne ovat iso osa kirjallisia lähteitä, joista he poimivat vaikutteita omaan oppimiseensa sekä kirjallisiin taitoihinsa. Vaikka blogitekstit eivät ole ns. virallisia lähteitä, niin erityisesti ammattiblogien tekstien odotetaan olevan kieliopillisesti päteviä, jolloin niistä otetaan helposti vaikutteita.
  Mutta tämä vain vinkkinä. Mielelläni luen tekstejäsi eivätkä virheet suuremmin häiritse, mutta ainakin itse ajattelen siltä kannalta, että haluan tehdä oman työni mahdollisimman hyvin ja saada tarvittaessa myös palautetta, jotta voisin kehittyä parempaan 🙂 toivottavasti et siis loukkaannu tästä kommentista!
  Hyvää kevättä ja tsemppiä raskauden loppumetreille sekä synnytykseen! Innolla odotan jo vauvanne syntymistä!

 6. Miisa sanoo:

  Ihanat asut Tiaralla ja Zeldalla <3 Mua itseäni auttaa arjessa jaksamaan se, että välillä ottaa omaa aikaa esimerkiksi harrastusten parissa (itse käyn ratsastamassa ja harrastan koirani kanssa agilitya ja rally-tokoa). Vaikka ei millään jaksaisi aluksi lähteä harrastuksiin, niin sen jälkeen on todella hyvä ja vapautunut olo, koska ei ole ehtinyt ajatella mitään arjen asioita! Suosittelen myös - kun tilanne sallii - ottamaan koiran! 😀 Se se vasta tuo iloa arkeen!! <3 Onnea teille vauva-arkeen, jakselkaa <3 Kaikki menee varmasti hyvin 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia <3 Mustakin nuo on ihanat! 🙂 Ja mä ehdottomasti samaistun kyllä tuohon harrastusasiaan, odotan hurjasti että pääsen juuri lenkkeilemään taas!! 🙂 Ja ehdottomasti meille joskus tulee koira, mutta nyt ei kyllä hetkeen ole vielä oikea aika. Koira tarvitsee paljon huolenpitoa ja rakkautta ja vasta sitten kun me kyetään huomioimaan koiraa tarpeeksi ja viettämään sen kanssa riittävästi aikaa niin voidaan alkaa harkitsemaan edes. Mä nimittäin haluan että myös meidän koira saa harrastaa niinkuin sun koira, ja olla yhtä onnellinen, tässä arjessa se ei vaan ole vielä mahdollista! 😀 Koirat on silti aivan ihania <3 Ja kiitos hurjasti rohkaisusta, tuli hyvä mieli! Ihanaa kevättä sinne!

 7. linda sanoo:

  Siis kuinka ihanat nuo unicorn -asut ovatkaan 🙂 Mä olisin ollut lapsena varmasti maailman onnellisin ikinä, jos vaatekaapista olisi löytynyt tuollainen..

  Tosin 90-luvulla noita onesie -juttuja ei varmaan kauheasti ollut, jos lainkaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.