Siivouspäivä ja arkiviikon kuulumiset

24.03.2017

Helou! Meille iski maanantain ja tiistain välisenä yönä sellainen ”kiva” kaveri nimeltä vatsatauti, ai että. Esikoisesta se aloitti, keskiviikkoaamuna sitten oli mulla ja Otolla. Siis voitteko kuvitella että molemmat herättiin kello 6.30 ja tismalleen samaan aikaan alettiin voimaan pahoin. Oli kyllä jotenkin poikkeuksellisen raju vatsatauti nyt meillä aikuisilla, lapset onneksi pääsivät vähemmällä ja vauva ei tullut ollenkaan kipeäksi. On se tuo rintamaito ihmeellistä, suojaa pientä näin hyvin ja helpotti kyllä myös itse sairastamista kun ruoka sentään oli siinä valmiina vauvalle.

Onneksi tuo ikävä tauti on nyt takana päin, ja olen todella onnellinen ja kiitollinen että se iski nyt eikä ensi viikolla kun on kastejuhla järjestettävänä. Me oltiin vielä eilenkin aivan toipilaita Oton kanssa ja vasta tänään on alkanut tuntumaan siltä että jaksaa taas jokseenkin normaalisti. Oli kyllä aika kauheaa kun oltiin molemmat yhtäaikaa kipeänä, kun yleensä toinen on voinut aina auttaa toista mutta nyt ei yhtään pystynyt kun molemmat olivat niin huonona. Hyhhyh, joo, siirrytään muihin aiheisiin, murehdin vatsatautia seuraavan kerran sitten kun se maaliskuun perinteinen iskee jälleen ensi vuonna.

Tänään mä olenkin viettänyt sitten siivouspäivää siinä missä Otto on ollut vieläkin heikossa hapessa ja lepäillyt. Vaihdoin kaikki lakanat ja pyyhkeet, tuuletin petivaatteet, pesin pyykkiä ja hinkkasin kaikki pinnat puhtaaksi joka huoneesta ja imuroin. Nyt on taas ihanan puhdas koti ja sellainen olo että se taudin pirulainen on karkotettu.

Huomasitteko muuten muutkin miten kummallinen sää ainakin Helsingissä oli tänään iltapäivällä?? Siis vuorotellen täyttä auringonpaistetta ja räntäsadetta, meille jäi jopa lumi maahan! Vaikka juuri ennen sen satamista oli seitsemän lämpöastetta ja upea auringonpaiste ja ihan lämmintä. Nauratti vähän kun Otin lapsista välikausikamppeissa kuvia ulkona ja he jäivät sen jälkeen pihalle ihanaan auringonpaisteeseen arskat päässä. Menin sisälle, riisuin ulkovaatteet ja avasin verhot olkkarista niin näin että ulkona olikin alkanut sataa hulluna räntää ja siellä tytöt leikkivät aurinkolasit päässä räntäsateessa. Oli pakko ottaa kuva!

Huomenna meillä on tarkoitus mennä pyörähtämään kaupoilla esikoisen sirkuskoulun jälkeen ja ostaa vähän kastejuhlatarpeita. Iso osa meillä onkin jo hommattuna, mutta joitain juttuja vielä tarvitaan. Vähän jo alkaa jännittä tuleva ihana juhlapäivä mutta onneksi on vielä viikko aikaa valmistautua.

Ihanaa viikonloppua kaikille, toivottavasti siellä ei olla kipeinä! <3


10 Responses to “Siivouspäivä ja arkiviikon kuulumiset”

 1. Avatar Iina sanoo:

  Yök! Ei yhtään kiva ja vielä yhtäaikaa!
  Meillä oli sama juttu vuosi sitten helmikuussa. Molemmat alettiin miehen kanssa ”puhaltamaan” yhtäaikaa. Kuopuskin heräsi yötissille mun laatoituspuuhien jälkeen ja sitten imetyksen jälkeen pyörryin keittiö lattialle. ONNEKSI vauva oli jo sängyssään. Ihan en ehtinyt mehua juoda kun taju lähti. Aika heviä!
  Hyvä että teillä alkoi helpottamaan ja vaaveli ei tullut kipeäksi! Tsemppiä <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No sanopa muuta! Ihan hassua miten voi tulla yhtäaikaa! Ja huh miten sulle kävi, onneksi ei sentään käynyt pahasti :(( Kiitos paljon ja kivaa viikonloppua sinne <3

 2. Avatar Paprika sanoo:

  En voi ymmärtää miten voi saada näin freesin postauksen vatsataudista! :D Mutta siis ihania kuvia ja on kyllä kamalaa, jos molemmat vanhemmat sairastaa samaan aikaan. Teillä vielä niin pieni vauva ja aikamoinen katras jo noita lapsia, aika rautaisia olette :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahha eikä ihanasti sanottu :D kiitos ihana! <3 Oli kyllä aika kamalaa mutta onneksi se on ohi ja selvittiin :D mahtia viikonloppua teidän perheelle!

 3. Avatar Anni sanoo:

  Vatsatauti on inhottava.

  Muistakaa, että esimerkiksi norovirus säilyy 12 vuorokautta pinnoilla ja esim leluissa (siivouksesta huolimatta) ja tauti tarttuu hurjan pienestä virusmäärästä taas seuraaville ja seuraaville.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä ei onneksi ollut norovirusta kun päästiin sen kuvauksen perusteella erittäin paljon helpommalla, eikä sitä ole ollut liikkeellä tuttavapiirissäkään vaan ihan normivatsatautia. Mutta se on kyllä hassua miten tuosta liikkuu niin eri tietoja, mä oon lukenut että norovirus säilyy jopa kolme viikkoa pinnoilla ja sitten taas joistain lähteistä että kahdeksan päivää. Ja osassa lukee että todella perusteellinen siivous auttaa ja osassa että se vastustaa esim käsidesiä tehokkaasti. Mene ja tiedä. Parhaani olen tehnyt ja toivotaan että se riittää, enpä tänne muutenkaan vieraita ole kutsunut heti taudin jälkeen leikkimään. :)

   • Avatar Hanna sanoo:

    Useimmissa lähteissä minusta näyttää olevan se 12vrk kovilla pinnoilla, eli kahdessa viikossa kai pitäisi kuolla pois… Kloori tappaa noron, mutta alkoholi (käsidesi) ei. Toisaalta sitten LV:n käsihuuhde väittää tehoavansa norovirukseen, ainakin parista lähteestä oon sellasen väitteen löytänyt, mutta en tajua miten muka, samaa alkoholia kai sekin on. Paras on se perinteinen saippukäsipesu.

 4. Avatar Lina sanoo:

  Terveyskirjastossa on hyvä ja luotettava artikkeli norosta. Lisäksi lopussa on linkit muihin ripulitauteihin. Itiöiden kautta leviävät ripulitaudit eivät ole ennaltaehkäistävissä käsidesillä, vaan kunnollinen ja riittävän pitkä käsien peseminen saippualla poistaa taudinaiheuttajia. Mahataudit ovat kyllä ihan kökköjä ja ne vievät perusterveetkin ihmiset huonoon kuntoon. Saati sitten lapset, ikääntyneet tai pitkäaikaissairaat… Onneksi olette jo paranemaan päin ja toivottavasti nuorimmat tytöt säästyisivät moiselta taudilta! Btw, makuuhuoneesta otettu kuva on kyllä kaunis! Ovi raollaan, aurinko paistaa, tulee ihan kesäfiilikset!

 5. Avatar Maria sanoo:

  Ite koin elämäni ensimmäisen ruokamyrkytyksen alkuviikosta, oli ihan kamalaa! Kammoan muutenki tosi paljon oksentamista, niin toi oli mulle suuri järkytys. Onneksi tuli ”vaan” 3 kertaa!
  Voin vaan kuvitella ja muistella ala-aste-aikaa, kun sitä tuli melkein viikon ajan x_x

 6. Avatar Emeto sanoo:

  Huh, kamalan kuuloista! Hei mua mietityttää kun oot joskus kertonut olevasi emetofoobikko, niin tuleeko sulle esim tollaisissa tilanteissa mitään paniikin oireita tms.?

Kommentoi