Kun vauva on rinnalla

17.05.2017

Kun mä katson Novaa silmiin imetyksen jälkeen, mä näen syvää luottamusta ja rakkautta. Vaikka vauvalla ei ole vielä sanojakaan käytössä, hänen silmistään voi lukea kaiken mitä mielessä liikkuu milloinkin. Imetyksen jälkeen Nova jää aina rinnalle hengailemaan. Ne on meidän kahdenkeskisiä pieniä hetkiä joita kukaan muu ei voi kokea samalla tavalla. Se on samalla siunaus ja harmi – toki haluaisin että Ottokin pääsee kokemaan ihan tismalleen samat hetket, koska ne ovat niin ihania. Onneksi Novalla ja Otolla on ihan omat juttunsa joita he tekevät kahdestaan.

Vauvan silmät ovat ihan uskomattomat. Noilla pienillä ihmisillä on vielä vähän keinoja käytettävissä kertomaan omasta fiiliksestä, mutta onneksi on silmät. Kuten klisee kuuluu, silmät ovat sielun peili, vauvoilla ainakin. Heidän katseensa on rehellinen ja armoton, siitä näkee kaiken. On myös ihan absurdia että vauvat eivät räpyttele silmiään juurikaan, ainakaan meidän Nova. Hän voi tuijottaa suoraan silmiin vaikka kuinka kauan samalla kuin syö.

Mä rakastan sitä hetkeä, kun Nova on jo syönyt masun täyteen, ja katson häntä silmiin, ja hän päästää irti rinnasta ja alkaa hymyillä maailman leveintä hymyä, säestäen sitä ehkä pienellä ilon kiljahduksella. Se hymy ja ilo on niin aitoa, hän on puhtaasti onnellinen siitä että sai mahan täyteen ja saa olla äidin lähellä rinnalla. Niin pieni asia, mutta vauvalle niin suuri. Vauvat eivät kaipaa paljoa, kunhan vain saavat olla lähellä ja rakastettuja.

Otin nämä kuvat maanantaina sen jälkeen kun olin imettänyt Novan. Hän sai sinä päivänä kaksi rokotuspiikkiä ja rotarokotteen suun kautta. Rokotukset menivät hyvin, ja hän rauhoittui heti kun sai tulla rinnalle niiden antamisen jälkeen. Vaikka meille aikuisille tissit ovat vaan tissit, vauvalle tissi on lohtu, rauha ja rakkaus. Se auttaa kaikkeen. Silloin kun harmittaa, pitää tarrata kovemmin kiinni pikkuruisilla sormilla, ja pitää kiinni ettei vaan kukaan vie rintaa pois. On mieletöntä nähdä miten vauva rentoutuu ja rauhoittuu kun pääsee rinnalle. Näissä kuvissa Novaa ei kyllä harmittanut, hän oli aivan oma kujeileva itsensä kun rokotuksista oli kulunut jo monta tuntia.

Nova kasvaa hurjaa vauhtia, mutta toivon että saan nauttia näistä hetkistä vielä mahdollisimman pitkään. Vaikka muutaman kuukauden päästä hän on jo paljon liikkuvaisempi, mä toivon että hän malttaa välillä jäädä siihen lähelle. Se on niin ainutlaatuista ja ihanaa, että toivon että voisin purkittaa näitä hetkiä itselleni varastoon.

Imetystä on takana nyt kolme ja puoli kuukautta, enkä sekuntiakaan vaihtaisi pois. Välillä Novalla on ollut rintaraivareita, viimeksi siinä parin kuukauden iässä, niistäkin päästiin yli ja sen jälkeen ollaan taas nautittu rauhallisista imetyksistä hytkyttelyn ja pikaruokailun sijaan. Olen onnellinen ja iloinen siitä että kaikki on sujunut näin hyvin, ja toivon että imetys sujuu hienosti niin pitkään kun Nova sitä haluaa jatkaa.

Rakastan tätä minityyppiä niin paljon <3


21 Responses to “Kun vauva on rinnalla”

 1. Julia sanoo:

  Ihana pikkunen❤ kyllä lapset on ihania.
  Haluisitko tehä postauksen jossa kertoisit jokaisesta lapsesta erikseen tai heistä jokaisesta erillisen postauksen.

 2. Juulia sanoo:

  Tätä lukiessa nousi leveä hymy huulille. Kirjoitat niin kauniisti. Totta joka sana <3

 3. Nimetön sanoo:

  Moikka!

  Voisitko tehdä postauksen mielestäsi tärkeistä seikoista jotka täytyy ottaa huomioon mikäli haluaa imetyksen onnistuvan? 🙂

  Tiedän että netti on pullollaan kaiken maailman imetyksen tukia yms ”virallisia” ohjeita, mutta olis kiva kuulla käytännön kokemuksia ihan oikealta ihmiseltä 😀 🙂

  Mulla tyssäs esikoisen kanssa varmaan 1-2kk jälkeen niin haluaisin lukea hyviä vinkkejä ja neuvoja miten tämän toisen kanssa kannattaisi toimia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Tottakai voisin, mä voin puhua imetyksestä vaikka maailman ääriin! Mullakin takana yksi täysin epäonnistunut imetys (Tiaran kanssa) ja kaksi onnistunutta, eli tiedän myös että aina se ei ole niin helppoa! 🙂 Mä koitan tehdä mahdollisimman pian sellaisen imetys 101 -postauksen omista kokemuksistani.
   Oon aiemmin kirjoittanut joitakin vinkkejä, esimerkiksi tässä http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2017/03/04/imetys-kokemuksia/
   oon kirjoittanut omista kokemuksista ja vinkannut joitakin juttuja! 🙂

   Tsemppiä ja ihanaa odotusaikaa sinne jos vielä odotat, tai onnea vauvasta jos hän on jo syntynyt <3 🙂

 4. TarjaL sanoo:

  Niin rakkautta täynnä tää kirjoitus ja kuvat! <3
  Joo, se autuaan onnellinen hymy tai entäs sitten se vaihe isompana kun alkaa ääneen kikattaa, kun vauvaa menee vain katsomaan silmiin kesken imetyksen. Plops vain kuuluu ja alkaa nauru!
  Ihania hetkiä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos hurjasti, ihana kuulla että tunne välittyy ruudun toiselle puolelle <3 🙂 Ne pienet kikatukset on maailman suloisimpia <3 Todellakin ihania hetkiä! 🙂 Aurinkoisia kevätpäiviä sinne <3

 5. Nora sanoo:

  Ihana kirjoitus ja samaistuin täysin. Meillä varsinkin vaaperoiässä alkoi rinta olla todella tärkeä, kun vielä vauvana se oli vain pelkkää ruokaa. Tyttö on nyt 1v 3kk ja rinta on tärkeämpi kuin koskaan. Se on ihana miten pienikin tissihetki voi viedä kiukun kokonaan pois 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos niin paljon! <3 Ihana kuulla että teksti oli samaistuttava! 🙂 Se on kyllä mahtavaa miten rinnalla ollessa kiukkukin unohtuu ja tilalle tulee iloinen hymy! Ihania imetyshetkiä sinne<3

 6. Lauris sanoo:

  Oon just viime päivinä miettinyt noita ihan samoja asioita. Nautin ihan valtavasti meidän lähes 4kk vanhan pikkuneidin ja mun välisistä imetyshetkistä, ja viime aikoina kun häntä on alkanut ympäristö kiinnostaa selvästi enemmän, hän saattaa kesken syönnin vaan alkaa hymyillä valloittavasti ja siinähän mulla sydän sulaa 🙂
  Sun postauksista tulee aina niin hyvälle tuulelle, seuraavia odotellessa! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kuulostaa aivan ihanalta ja niin tutulta<3 Kiitoksia hurjasti kauniista sanoista, mukavaa että täältä saa hyvää mieltä! Ja hurjan ihania imetyshetkiä teille <3

 7. Emilia sanoo:

  Ne pienet hetket kun vauva katsoo äitiä silmiin syödessään ja huomatessaan että äiti katsoo takaisin, hymyilee niin että tissikin unohtuu, ovat ihan sydämenpysäyttävän ihania ja ainutlaatuisia <3 Imetys on parhaimmillaan jotain niin kaunista ja toivoisin että kaikki äidit pääsevät sen kokemaan, se on onnistuessaan niin palkitsevaa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne todellakin on aivan ihanan ainutlaatuisia hetkiä <3 Mäkin toivon että kaikki halukkaat saisivat kokea imetyksen ihanuuden <3 Ihanaa aurinkoista kevättä sinne! 🙂

 8. Nimetön sanoo:

  Voi, miten suloinen pieni kujeilija

 9. Laura sanoo:

  Ihanasti kirjoitettu ♡ Itselle imetyshetket ovat myös ihania, olen onnellinen kun kaikki kolme imetystaivalta ovat menneet näinkin hienosti. Nyt vauvamme jo 10kk, rintaa syödään enää 4 kertaa päivässä, mutta hetket ovat sitäkin tärkeämpiä. Toinen nauttii olostaan, puristaa käsillä kiinni ettei vaan häviä mihinkään ja katsoo silmiin, lopussa hymyillään tai välillä kyllä jo rinta suussakin kikatellaan ♡ Näitä hetkiä tulee kaipaamaan kun imetys loppuu, mutta jospa tässä vielä saadaan jatkettua sinne vuoden ikään vähintään 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti <3 Mahtavaa että teillä imetys on sujunut kaikkien kanssa, se on oikeasti hieno juttu! 🙂 Ja kuulostaa niin ihanalta teidän jutut, ja tutulta <3 Ihania imetyshetkiä teille! <3

 10. mymmeli sanoo:

  Kuulostaa niin suloiselta. Juuri noita hetkiä jään kaipaamaan, sillä meillä ei rinnalle suostuttu sitten millään. Pumppaamalla osittaisimetin 3kk ja sen jälkeen on oltu vain pullolla. Ihana juttu, että teillä on onnistunut! <3

 11. Eläintenpuolesta sanoo:

  Ihana postaus. Tästä kuitenkin tuli mieleeni se, että voi kun ihmiset ymmärtäisivät, että tuo läheisyyden tarve on vahva myös muilla elollisilla. Esim. vasikoilta tuo emon ja poikasen välinen side jää kokonaan pois, jotta ihmiset voivat hyödyntää sen vasikalle tarkoitetun maidon. Tosi surullista minusta, kuitenkin samat vietit kaikilla on lajista riippumatta 🙁 Tätä ei toki tule monesti edes ajateltua, mutta kannattaa tutustua maidontuotantoon ja siihen, miten se eläimiin oikein vaikuttaa.

 12. emzi sanoo:

  Ihanat noi kuvat! Voi pientä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.