Vegeruokaa kotiovelle – Sannan Vegekassi

18.05.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sannan ruokakassin kanssa.

Aikaisemmin olen kertonut teille kuinka me ollaan koettu hektisissä elämänvaiheissa Sannan ruokakassi todella kätevänä palveluna, ja edelleen olen samaa mieltä. Ei oltaisi saatu yhtään niin ravitsevaa ja herkullista ruokaa raskauden loppumetreillä ja pikkuvauva-ajan ekoina hetkinä ilman Sannan ruokakassia ja valmiiksi kotiovelle toimitettuja ruokatarvikkeita sekä reseptejä.

Moni on kuitenkin kaivannut tavalliselle sekasyöjän ruokakassille vaihtoehtoa, mukaan lukien minä itse: kasvisruokaa olisi mukavaa syödä enemmän.  Nyt kuluttajien tarpeeseen on vastattu, ja 17.5. alkaen on Sannan ruokakassilta voinut tilata myös Vegekassin. Ensimmäiset Sannan vegekassit jaetaan tilaajille 29.5. eli jo aivan pian. Vihdoin kasvissyöjätkin pääsevät kokeilemaan Sannan huippuja reseptejä, joista me sekasyöjät ollaan nautittu jo pitkään.

Mä olen ollut jo pitkään todella innoissani kasvisruoasta ja yrittänyt lisätä kasvisruoan osuutta meidän perheen viikottaisessa ruokalistassa. Monena päivänä syödäänkin kasvisruokaa nykyisin. Välillä kuitenkin tulee tunne että sitä aina pyörittää niitä samoja reseptejä, tai sitten ei välttämättä aina saa tarpeeksi makua jos yrittää itse soveltaa jotain omaa.

Sannan Ruokakassin vegekassissa mä odotankin erityisesti niitä herkullisia reseptejä ja täysin uusia kasvisruokia joita me ei olla vielä kokeiltu, vaihtelua ruokapöytään. Ruokakassipalveluitahan on nykyisin monia, mutta miksi juuri Sannan ruokakassi on mun suosikki? Juuri niiden reseptien takia. Jokainen resepti on tosi hyvin mietitty ja hyvänmakuinen, helppo toteuttaa arjessa ja ruokaa tulee riittävä määrä meidän perheen tarpeisiin. Nyt odotan samaa myös vegekassilta, jota päästään kokeilemaan ekojen joukossa.

Mä pääsin kurkkaamaan ensimmäisen vegekassin reseptit etukäteen, ja täytyy sanoa että kyllä täällä vesi kielellä jo odotellaan! Ensimmäisen kassin reseptejä ovat  Libanonilainen sahramiriisi kuminalla ja jogurttipalloilla, Halloumiburgerit bbq-marinadilla, limekastikkeella sekä paahdetulla bataatilla ja Sweet Corn Gazpacho papusalsalla ja juustoraasteella. NAM! Siis ihan älyttömän herkullisen kuuloiset ruuat, ja vilkaisin reseptejäkin ja ne ovat Sannalle tyypilliseen tapaan mukavan yksinkertaisia.

Kolmen päivän ateriat ja reseptit sisältävä vegekassi on helppo tapa lisätä kasvisruokien osuutta omassa ruokavaliossa, tai tuoda vaihtelua omaan kasvisruokavalioon. Kolmen päivän vegekassin hinta on normaalisti 74 euroa, mutta nyt uudet tilaajat saavat ensimmäisen kassin hintaan 59 euroa. Kassin pääset tilaamaan tästä.

Sannan ruokakassit toimitetaan maanantai-iltaisin, ja tilaaja saa itse valita haluaako kassin joka viikko vai joka toinen viikko. Tilauksen voi päättää koska tahansa. Uuden kolmen päivän vegekassin lisäksi Sannan ruokakassin valikoimista löytyy kolmen ja viiden päivän perhekassit tavallisena ja gluteenittomana, sekä kolmen päivän pikakassi jossa on vielä helpompia ja nopeampia ruokia kuin perhekassissa. Sannan ruokakassi -palvelu toimii nykyään useissa isoissa kaupungeissa, ja voit tarkistaa omalla postinumerollasi Sannan ruokaksssin sivuilta toimitetaanko kassia juuri sinun alueellasi.

Yhteistyössä Sannan ruokakassi. 

Herkullista päivää kaikille!


19 Responses to “Vegeruokaa kotiovelle – Sannan Vegekassi”

 1. Innostus vaihtui pettymykseksi sanoo:

  Voi hitsi sentään mikä pettymys, se ei olekaan vegaani vaan lakto-ovo-vegaaninen. Eli sopii ihmisille, jotka käyttävät maitotuotteita ja munia. Vegaanille se ei käy 🙁

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vegaaninen ei ole juu, mutta lakto-ovo-vegetaristeille ja meille kasvisruoasta nauttiville sekaaneille tämä on loistava vaihtoehto! Toivottavasti joskus tulevaisuudessa olisi vegaaneillekin sopiva vaihtoehto! 🙂

 2. Elisabeth sanoo:

  Itse olen miettinyt paljon noita ruokakasseja, joten kiitos tästä kirjoituksesta. Tähän asti olen kokeillut vain valmiita piknik-kasseja, ne ovat todella käteviä. Näissä ruokakasseissa olen jäänyt miettimään sitä, että meillä mies ei tykkää suunnitella viikkoa etukäteen mitä syödään. Minä taas olisin valmis siihen. Oliko teillä erimielisyyttä tästä asiasta? Toinen asia on, että tykkään syödä suhteellisen paljon italialaista ruokaa, voikohan sitä tuoda jotenkin esiin kun tilaa kassin?

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei ole meillä ollut erimielisyyttä siitä, ollaan molemmat nautittu tosi paljon tästä vaihtelusta ja Otto on ollut ehkä meistä vielä enemmän innoissaan! 🙂 mut tää kolmen päivän kassihan on just tosi hyvä kun ei niitä ruokia tarvii tehdä kaikkia peräkkäisinä päivinä vaan voi jakaa ne parasta ennen-päivämäärien puitteissa ihan mille päiville haluaa! Ja varmasti kaikenlaista palautetta voi laittaa ja ruokatoiveita eteenpäin, mutta toki ne reseptilistat on suunniteltu jo etukäteen siitä kassista minkä tilaa. 🙂

 3. Ida sanoo:

  Vähän pettynyt. Kaikki reseptit sisältää maito tuotteita:( ei ole kyllä vegeä nähnyt. Itselläni on maito allergia ja muutenkin olen jättänyt eläinperäiset tuotteet. Ei sitä maitoa tarttis joka paikkaan änkeä.

  Ajattelin että vihdoinkin ajatellaan maitoallergikkoja ja vegaaneja mutta ei..

 4. Krista sanoo:

  Kuulostaa kyllä tosi hyvälle mutta mua edelleen mietityttää toi hinta, se kuulostaa aika huimalta! Toki, mä tykkään tehdä ruoan itse, esim. isoon kattilalliseen kasvissosekeittoa ei mene kuin kympin verran mutta siitä syö isompikin porukka pari päivää, soijarouhemakaronilaatikkoon lisukkeineen suunnilleen saman verran. Mutta tietysti jos on laittaa niin laittakaa, en mä sillä 😀 Mukava ja varmasti toimiva idea!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mekin tehdään ruuat melkein aina alusta asti itse, mutta mulle taas tämä kassin hinta tuntuu edulliselta. Kai se on niin paljon kulutustottumuksista kiinni 🙂 Kassin hintaan tietysti vaikuttaa se että raaka-aineet on laadukkaita, monipuolisia ja mahdollisuuksien mukaan myös kotimaisia.

 5. Erika sanoo:

  Joo voi kökkö, kun ei ole vegaaninen. Vaikka ihan sama sinänsä, kun en asu toimitusalueella… Sekin harmittaa, ettei nämä postaukset kosketa muita, kuin pk-seutulaisia. Huoh. No, sellasta elämä on.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Sannan ruokakassi toimittaa kyllä myös pk-seudun ulkopuolelle, ainakin Turussa ja Tampereella toimii ja loput näkee nettisivuilta 🙂 vegaanille tämä ei tietty sovi, harmin paikka.

 6. Marika sanoo:

  Hei, olisi kiva jos vastasit myös aiempien postausten kommentteihin 🙂

 7. Anni sanoo:

  Siis oikeasti 79 euroa kolmesta illallisesta? :O ihan hurjan kallis mielestäni, jopa alennettuun hintaan ostettuna olis kuitenkin 20€/ateria.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   74 euroa on oikea hinta, alennettu hinta 59 euroa 🙂 ruokakassin hinta ei tietenkään koostu pelkästä ruuan hinnasta niinkuin itse ruokaa ostettaessa, vaan myös siitä että joku suunnittelee menun tilaajan puolesta ja toimittaa kaiken tarvittavan kotiovelle. Toki tulee esim. reilusti edullisemmaksi pestä vaikka ikkunat itse kuin ostaa palvelu siivousfirmasta, kun toisessa maksat vain siivousvälineet ja teet duunit itse ja toisessa maksat siitä että joku toinen tekee koko homman. Jokainen tekee itse oman taloutensa puitteissa mikä itsestä tuntuu parhaalta. 🙂

 8. Mari sanoo:

  Tätä onkin odotettu, että ko. firma ryhtyy kasaamaan myös vegekasseja. Tähän asti ne lihakassit eivät ole kuulostaneet oikein houkuttelevilta, vaikka lihaa syödäänkin 🙂

  Mitä tuohon kassin hintaan tulee (ilman alennusta), niin onhan se kova, kun se käsittää vain yhden lämpimän aterian ainekset per päivä. Lapsiperhe kun joutuu hankkimaan siihen päälle vielä aamupala-, välipala- ja iltapala-ainekset, kotona ollessa myös toisen lämpimän aterian, maidot, leivät, ym. jolloin kokonaishinta arkisille aterioinneille nousee ainakin yli oman viikkobudjetin. Ymmärrän toki, mistä ruokakassien hinnat koostuvat ja ettei bisnes oikein halvemmallakaan pyöri, mutta taloudelliaista syistä johtuen mekään en tätä tällä hetkellä pystytä testaamaan.

  • kattis sanoo:

   Sinäpä sen sanoit. Kyllähän sitä voisi kokeilla, mutta kesän tullessa tuntuisi todella höhlältä maksaa kassista niin paljon, kun kaupasta saa niin edullisesti sadon kasviksia. Ja kun tosiaan kaikki aamupalatarvikkeet , välipalat ym. joutuisi kuitenkin ostamaan erikseen, niin alkaisi lähennellä normaalihinnalla jo melkein meidän talouden 2 viikon ruokaostoksiin menevää summaa.

 9. Milla sanoo:

  Harmi ettei tätä toimi meidän alueella, aina nää kaikki hyvät palvelut on ihan muualla. 😀

 10. Carina sanoo:

  Hei todella hyvä postaus ja VIHDOIN vegekassi!! Ja edullinen! Itse maksan mielelläni että joku miettii valmiiksi ateriat eikä tarvi käydä kaupassa. Inspiraatio uusiin kasvisruokiin on todella hakusessa, samat reseptit toistuu viikosta toiseen 😀
  Olen lukenut tästä aiemmin blogistasi ja silloin jo mietin että tulisipa kasviskassi. Hyvä kun vinkkasit tästä! Reseptit kuulostaa niin hyvältä että täytyy ehdottomasti tilata. Kiitos taas hyvästä vinkistä ja ihanaa kevättä! <3

 11. Milla sanoo:

  Juu, toisille edullinen ja toisille kallis.

  Omasta mielestäni kallis 😮
  Tuolla 79 euron summalla meidän viisi henkinen perhe syö viikon kotiruokaa.
  Plus aamupalat, iltapalat yms.
  Tottakai jos tykkää ostaa kaupasta mitä vaan mieleen juolahtaa, esim pihvit sun muut kalliimpia tuotteita niin rahaa palaa.

  Ajatus kiva mutta kallista, meidän alueella ei olekkaan tuota ruokakassia juttua.

 12. Hanna sanoo:

  Muakin harmittaa ettei ole vegaaninen. Olen odottanut pitkään vegaanista kassia, mutta sitten tulikin tällainen. Vegaaninen kassi olisi sopinut useammalle ihmiselle, niille jotka ei periaatteesta halua syödä eläinperäistä ruokaa ja niille jotka ovat vaikka allergisia maidolle tai kananmunalle.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.