Terassiprojekti pähkinänkuoressa

24.05.2017

Meidän terassista on ollut paljon höpinää täällä blogin puolella, kun ollaan niin kovasti touhuttu sen parissa ja se on ollut iso juttu meillä viime aikoina. Nyt terassin oleskelualue alkaa vihdoin olla valmis, ja päätin tehdä tällaisen tilannekatsauksen. Terassin parissa puuhastelu tulee jatkumaan kyllä varmasti koko kesän, sillä tämä oleskelualue ei vie kuin kolmasosan terassista ja loput on sitten tyhjää leikkitilaa lapsille ja myöskin tilaa pyörille, ulkoleluille ja muille kamppeille.

Me haluttiin terassista tunnelmallinen ja sellainen että se oikein kutsuu hengailemaan ja löhöilemään vaikka koko päiväksi. Haluttiin myös että terassille saa sekä UV-suojaa että tuulensuojaa, jotta meidän vauvelillakin on mukavaa hengailla siinä muun perheen kanssa yhdessä, niin helteellä kuin kylmempinäkin päivinä. Pohdittiin aurinkovarjon ja paviljongin välillä, ja lopulta päädyttiin paviljonkiin, koska siinä oli nimenomaan sitä tuulensuojaa, kun verhot voi laittaa kiinni. Lisäksi paviljonki mukavasti kehystää oleskelualueen omaksi pieneksi sopeksi, ja sen kattoon sai ihanasti ripustettua tunnelmavaloa.

Meidän terassilla ei ollut ollenkaan aitaa omasta takaa, joten sellainen haluttiin ehdottomasti myös rakentaa. Ihan jo oman alueen rajaamisen vuoksi sekä myös siksi että Nova sitten liikkumaan opittuaan voi myös pyöriä pihalla eikä lähde yhtäkkiä karkuun kun portin voi laittaa kiinni. Porttia meillä ei vielä ole, vaan pelkkä aita ja aukko portin kohdalla, mutta portti on tarkoitus lisätä vielä ennen kuin tämä typy alkaa konttaamaan ja kävelemään.

Terassin lattia on kokonaan puuta ja edelliset asukkaat olivat öljynneet tai petsanneet sen kauniin väriseksi joten lattialle ei tarvinnut onneksi tehdä mitään. Me selvittiin siis pelkällä vanhojen remonttikamppeiden poisviennillä, aidan rakentamisella, paviljongin kasaamisella, valojen asentamisella, kukkien/kasvien istutuksella ja järjestelyllä.

Meidän vanhat parvekekalusteet olivat juuri passelit paviljongin alle, mutta pehmusteet uusittiin koska vanhat olivat jo niin kuluneet. Laitettiin myös toinen vanhalla parvekkeella olleista isoista matoista paviljongin ja kalusteiden alle pehmusteeksi.

Haluttiin luoda sitä kotoisaa tunnelmaa erityisesti valoilla, ja löydettiin Ikeasta kauniita siihen sopivia aurinkokennovalaisimia. Ostettiin kaksi eri kokoista lyhtyä ja kaksi valosarjaa, jotka kaikki toimivat aurinkokennolla. Ne syttyvät itsestään kun ilta pimenee ja lataavat itse itsensä täyteen päivän aikana. Ekologista ja kaunista! Valot ovat aivan ihanat kun aurinko siinä kymmenen jälkeen laskee, ja niiden valossa on varmasti ihana istuskella kesäiltoina. Päivälläkin ne näyttävät kivalta vaikka silloin ei valoa lisää tarvitakaan.

Kasveille meillä oli kriteerinä helppohoitoisuus, ja siksi pihalla onkin lähinnä havuja ja yksi orvokkiamppeli toistaiseksi. Ehkä sitten meidän seuraavan Oulun reissun jälkeen uskallan ottaa vielä loppukesäksi jotain kasvatettavaa, mutta se jää nähtäväksi. Lisäksi pihalle on tulossa vielä näin kesän tullen lapsille pieni uima-allas, siis sellainen puhallettava, ja siihen pikku liukumäki. Ja Novalle varmaan laitetaan sitten viimeistään syksyllä vauvakeinu. Muuten lapset viihdyttävät itseään pihalla teltalla, bObleseilla, barbie- ja ponileikeillä ja saippuakuplien puhaltelulla. Vesipyssyjäkin löytyy sitten kunhan ilmat on oikeasti superlämpimät.

PAVILJONKI – IKEA

AURINKOKENNOVALAISIMET – IKEA

HUONEKALUT – KAVERILTA OSTETTU KÄYTETTYNÄ

LASTEN AURINKOTUOLIT – JYSK

VIIRINAUHA – INDISKA

PEHMUSTEET – H&M HOME & BAUHAUS

KASVIT – BAUHAUS & IKEA

MATTO – IKEA

bOblesit – GEFFER* (saatu)

LYHDYT – TRE, KERMANSAVI, H&M HOME,

RADIO/KAIUTIN – CLAS OHLSON

AITA – BAUHAUS

Joo, nyt meidän terassilla on kiva hengailla ja se on ihan meidän näköinen. Terassi tulee varmasti kesän mittaan täyttymään kaikenlaisista lasten kamppeista ja leluista. ja musta on ihanaa että siinä on vielä niille hyvin tilaa. Lapsia vartenhan meillä tuo oma piha on, ja tietty grillaamisövereitä varten. Veikkaan että tullaan syömään aika paljon grillattua ruokaa, kun nytkin ollaan grillattu jo kolme kertaa sen jälkeen kun viikko sitten grilli ostettiin. En malta odottaa että meille tulee kavereita kylään grillailemaan viikonloppuna, ja muutenkin tekisi mieli järjestää jotkut terassin avajaiset kavereille. Saa nähdä mitä vielä keksitään, toivottavasti ilmat suosivat!

Mitä tykkäätte terassista? Hot or not? 😀

Ihanaa iltaa kaikille <3

 

 


13 Responses to “Terassiprojekti pähkinänkuoressa”

 1. Mintue sanoo:

  Ihanalta näyttää! Toivottavasti kesä on sellainen, että voitte viettää terassilla paljon aikaa. ❤

 2. Upean näköinen terassi! Ehkä tästä inspiroituneena sitä jaksaisi omaakin takapihaa laittaa vihdoin vähän kivempaan kuntoon niin olisi siellä mukava näin itsekin äitiyslomalla hengailla.

 3. Miia sanoo:

  Aivan ihana! 🙂

  Muistanko oikein, että teillä on asumisoikeusasunto? Saako kysyä, että kuinka kauan teillä meni, ennenkuin asunto tärppäsi? Itse nimittäin malttamattomana odotan tietoa saadaanko eräs ihana kohde. Pari on kuitenkin meitä edellä jonossa.

  Aurinkoista kevättä (vai kesän alkua?) perheellenne!

 4. iida sanoo:

  Anteeksi, nyt tulee ihan tosi tyhmä kysymys. Miten nuo aurinkokennovalaisimet toimii tuolla ”sisällä”? Aivan ihanat ovat, mietin vaan, että jos ostaisin kotiin teranssille niin pohdin miten ne sitten toimisi.
  Ihana terassi on teillä <3

 5. Katri sanoo:

  Ihanasti sisustettu terassi teillä! Toi on kiva puuhailupaikka koko perheelle ja varmasti lapset viihtyy 🙂

 6. Iina sanoo:

  Hei tosi ihana toteutus! Toi paviljonki on ihana ja voin todellakin kuvitella miten ihanan tunnelmallinen kun valot syttyy illalla 🙂
  Mä ostin jyskistä purjeen ja asensin sen meidän takapihalle. Sekin tuo mukavasti suojaa ja vähän näköestettäkin. Lisäksi hankin kukkaristikkoja joihin tarkoitus saada mahdollisimman nopeasti kasvamaan humala tms. köynnöskasvi.
  Toivotaan hyviä kesäkelejä, niin pääsis lapset olemaan mahdollisimman paljon ulkona 😉

 7. Juulia sanoo:

  Tosi kivan näköistä! Paviljonki sopii hyvin tuohon. Minä olen yrittänyt keksiä jotain fiksun näköistä aurinkosuojaa kuumalle etupihalle. Mitenhän tuollainen ei ole tullut mieleen! Peukku aurinkokennovaloille.

 8. Emmi sanoo:

  Vau aivan ihana terassi! <3 Sulla on niin hyvä sisustusmaku 🙂

 9. Inga sanoo:

  Ihana terassi ja tosi houkuttelevan näkönen! Erityisesti tykkään noista valaisimista, jotka roikkuu paviljongin katosta!

 10. sanna sanoo:

  Hei! Mitäs luulet et pysyiskö toi pavilionki pystyssä ihan takapihalla..?? Onko tukevaa tekoa?

 11. Jumpe sanoo:

  Ihanan näköistä! Oliko tuossa siis vielä jokin nurmikkoalue? Olisi kiva nähdä vielä siitä ja terassista yhdessä kokonaiskuva 🙂

 12. riikka sanoo:

  Onko teidän terassissa kiinteää kattoa missään kohtaa? Suojaako tuo paviljonki esimerkiksi kalusteita, jos sataa vettä ja tuulee?

 13. Hanna-Mari sanoo:

  Hei! Aivan ihana terassi teillä 🙂 Meillä on vain parveke ja haaveilenkin omasta pienestä pihasta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.