Turussa ystävien luona

27.05.2017

Ajeltiin Helatorstaina Turkuun Emilian ja Topiaksen luokse pariksi yöksi. Meidän edellisestä Turun reissusta oli vierähtänyt jo tovi, ja oli ihana päästä sinne viettämään aikaa porukalla. Meidän lapset tykkäävät leikkiä yhdessä ja samoin myös Otto ja Topias ovat hyviä ystäviä keskenään, niin on aina ihan mahtavaa nähdä ja hengailla. En ole täällä blogissa kirjoittanutkaan (instassa olen vilauttanut) että sain mahtavan kunnian olla Emilian kaasona Emilian ja Topiaksen häissä, jotka ovat ensi kesänä. Tähän reissuun liittyikin myös kaason velvollisuuksia, kun suunnattiin sovittelemaan hääpukuja Emilialle.

Palasi ihan mieleen omat hääpuvun sovitusmuistot ja se hetki kun löysin oman täydellisen pukuni. Oi niitä aikoja. Vitsailinkin puoliksi tosissani että seitsemän vuoden päästä kun 10v-hääpäivä koittaa niin me uusitaan Oton kanssa vihkivalat. En tiedä onko se ajankohta oikeasti ”jo” 10v hääpäivä mutta ollaan kuitenkin monesti puhuttu että olisi mahtavaa sitten joskus tulevaisuudessa tällainen tilaisuus järkätä ja juhlistaa uudestaan ystävien kesken ja niin että meidän lapsetkin ovat jo isompia ja muistavat juhlasta jotain. Mutta joo, ei ehkä aivan ajankohtaista nyt.

Torstaipäivänä käytiin Emilian, Novan ja muiden kaasojen kanssa lounaalla Turun keskustassa, ja sen jälkeen me suunnattiin Oton, Topiaksen ja isompien lasten kanssa Kupittaalle Seikkikseen eli seikkailupuistoon (apua korjatkaa turkulaiset jos meni termit väärin). Siellä lapset juoksivat ja touhusivat hulluna. Nova nukkui hyvät päiväunet ja oli ihana seurata kun lapset olivat niin innoissaan. Illalla Topias ja Otto laittoivat meille ruokaa ja katsottiin telkkaria ja vaan chillattiin porukalla. Parasta.

Perjantaina me suunnattiin tosiaan pariin hääpukuliikkeeseen ja upea tuleva morsian sovitteli ihania hääpukuja ja me toimittiin Novan kanssa makutuomareina. Löytyi kyllä useampikin mielettömän kaunis puku, oli ihanaa päästä hiplaamaan mielettömiä pitsejä ja tyllejä ja kirjailuja.

Mulle on tosi suuri kunnia saada olla kaasona, ihan mahtavaa päästä konkreettisesti auttamaan toisten tärkeässä päivässä ja luomaan niitä unohtumattomia hetkiä. Ja tietty järkkäämään polttareita, niistäkin tulee varmana ihan superhauskat!

Hääpukusovittelun jälkeen mentiin poikien ja lasten kanssa Myllyyn ja sen jälkeen vielä Turun keskustaan Hello! American Dineriin syömään. Istuttiin siellä hyvä tovi ja oli kyllä hyvät burgerit ja bataattiranskalaiset. Illalla katsottiin porukalla leffoja, ja mulle iski hirveä flunssa jolta luulin jo säästyneeni. Otto oli alkuviikosta flunssassa ja ajattelin jo että säästyin siltä kun se ei iskenyt mulle vielä silloinkaan kun Otto jo oli parantunut. Mutta ei, tuli se sitten mullekin.

Tänään lähdettiin aamulla kotiin ja mä olen kuluttanut päivää nenäliinojen seurassa. Onneksi Otollakin kesti flunssa vain pari hassua päivää niin toivottavasti mullakin menee nopeasti ohi. Jouduttiin perumaan viikonlopun muut kivat suunnitelmat nyt tämän flunssan takia, mutta onneksi kesä on vasta alkamassa ja meillä on paljon aikaa tehdä vaikka mitä kivaa. Nyt otetaan iisisti loppuviikonloppu, ja ensi viikolla alkaakin sitten esikoisen elämän viimeinen päiväkotiviikko ja sen jälkeen kesäloma! Ihan parasta!

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


9 Responses to “Turussa ystävien luona”

 1. Kro sanoo:

  Ihana postaus jälleen kerran 🙂 Miten muuten koette nuo yökyläilyt noin perhen kesken toisten kotona? Nukahtaako lapset ihan hyvin ja saatteko itse unta helposti vieraassa paikassa? Itselle jotenkin kauhean vieras idea, että nukuttaisiin perheen kesken toisen kotona, vaikka ystäviä ovatkin. Toisaalta kaipaisin itsekin juuri tuommosia yökyläilyjä kavereiden luona. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 🙂 Me ollaan vietetty paljon aikaa sukulaisten ja ystävien luona aina, samoin kuin mökillä ja reissussa, ja ollaan kaikki totuttu reissaamaan. Toki isommat muksut aina välillä kikattelevat vähän pidempään kuin tavallisesti illalla ennen nukahtamista (tosin tällä reissulla vain ekana iltana) jos on kavereita, mutta näitä reissuja tehdäänkin vain silloin kun ollaan vapaalla eikä aamulla ole kiirettä herätä. 😀 Kyllä me saadaan hyvin nukuttua kaikki! Suosittelen ehdottomasti yökyläilyä, se piristää aina ja on iihan parasta! 🙂 ihanaa kesää sinne <3

 2. Erika sanoo:

  Moi, mua kiinnostaa ihan luvattoman paljon kaksikielisyys, eli saako kysyä: puhuuko Otto näiden suomenkielisten kaverien kanssa suomea? Puhuuko teidän lapset hänelle tällöin ruotsia vai suomea? Mua kiehtoo hirveästi tuo kaksikielisten lasten taito sopeuttaa puhekieli kuulijakunnan mukaan, eli olisi mielenkiintoista tietää, miten he reagoivat, jos isä puhuukin suomea. Varmaan ihan normaali tilanne teille ja tuntuu susta ehkä hölmöltä, että joku miettii tällaista, mutta mua ihan oman alanikin puolesta kiinnostaa. Meilläpäin ei kuitenkaan kaksikielisiä lapsia juuri ole.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tottakai saa kysyä! 🙂 Mun pitäisi tehdä taas uudempi postaus kielen kehityksestä muutenkin, eli kiitos muistutuksesta! 🙂 Otto puhuu kyllä suomenkielisille kavereille suomea, ja usein hän puhuu lapsillekin suomea jos kaikki muut porukasta ovat suomenkielisiä. Lapset vastaavat joko suomeksi tai ruotsiksi, yleensä puhutaan kaikki suomea silloin kun ollaan suomenkielisten kavereiden seurassa. Silloin kun lapset olivat pienempiä niin oltiin tarkempia siitä että Otto puhui aina ruotsia ja mä aina suomea lapsille, nykyään voi ottaa jo rennommin esim. just kavereiden seurassa, kun molemmat kielet sujuvat niin hyvin. Kotona yritetään olla edelleen jämptejä tästä että Otto puhuu ruotsia ja hänelle vastataan ruotsiksi, ja mä suomea ja mulle vastataan suomeksi. 🙂

   • Erika sanoo:

    Kiitos paljon vastauksesta. Postaus kielenkehityksestä olisi mielenkiintoinen, kiva, jos jaksat tehdä sellaisen! Varsinkin nyt, kun Nova on noin pieni ja alkaa jonkin ajan päästä vasta tapailemaan kielen/kielten intonaatioita jokelluksellaan. Olisi mielenkiintoista kuulla tästäkin. Voiko vauva jokelella selkeästi jommalla kummalla kielellä tai muuttuuko jokellukset sen mukaan, kumman kanssa ollaan vuorovaikutuksessa, isän vai äidin? Ai että, kuinka mielenkiintoista!

    Iloisia kesäpäiviä teidän porukalle!

 3. Me asutaan ihan Emilian lähellä ja olitte ilmeisesti ollu läheisessä Citymarketissa perjantaina. Mies soitti mulle hätäsen ”Heiheihei minkävärisethiuksetentisenakkavallanotollaon neonvarmaantääl onkohantoise ontonpakkoollase minkävärisethiuksetsilon” -puhelun…… 😀

 4. heidisusanna sanoo:

  Ihana reissu ystävien luokse. Mikä onni, kun on lapsillakin tommonen kaveripoppoo sitä kautta. Voi höh että sitten iski flunssa! Paranemisia! 🙂
  http://viivyvierellain.blogspot.fi

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oli kyllä tosi kiva reissu, ja saadaan kyllä olla onnellisia siitä että on näin kivoja ystäviä joiden kanssa tällainen onnistuu! 🙂 Kiitos <3 Ja ihanaa kesää sinne!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.