Linnanmäellä lasten kanssa

10.07.2017

Heippa ja ihanaa uutta viikkoa kaikille! Tämä viikko on alkanut upealla auringonpaisteella, ja me aamulla mietittiikin että mitä oikein tehtäisiin tänään. Ekana ehdotin että lähdettäisiinkö uimaan, mutta kun kysyin lapsilta mitä he haluaisivat tehdä, esikoinen toivoi Linnanmäkeä. Ja niin me pakattiin sitten kimpsut ja kampsut ja suunnattiin Lintsille eka kertaa tänä vuonna.

Lintsi on nykyään huomattavan paljon helpommin lähestyttävä kuin mun lapsuudessa, jolloin alueelle piti maksaa sisäänpääsymaksu ja ranneke tai laitelippuja oli ostettava, jos mieli tehdä yhtään mitään edes taaperon kanssa. Silloin ei tullut kuuloonkaan että tuosta vaan extempore olisi lähdetty Lintsille, vaan se oli koko kesän odotettu reissu ja juhlapäivä.

Nykyään Lintsillä voisi hyvin käydä vaikka joka viikko, kun sinne voi mennä halutessaan vaan hengailemaan. Silloin siitä saattaisi kyllä kadota hohto, jos joka viikko kävisi. Oli kuitenkin tosi hauskaa vastata esikoisen kysymykseen yhtään miettimättä että ”joo mennään vaan”, kun ajattelee että 90-luvun lapsena itselle olisi ollut varmaan joku maailman suurin unelmien täyttymys päästä heti samantien Lintsille kun sitä pyytää. Mun lapsuudessa Lintsi taisi olla jopa maanantaisin kiinni, ja ainakaan se ei auennut kello 11 aamupäivällä niinkuin nykyään, vaan vasta joskus puolen päivän jälkeen.

No joo, mutta sinne siis lähdettiin jo melko aikaisin aamupäivällä koko porukka. Ja vaikka ehkä nykypäivän lapsille Lintsi ei enää ole niin iso ja kerran kesässä -juttu kuin itselleni aikoinaan, niin kyllä olivat meidän mukulat aivan innoissaan sinne päästessään. Laitteisiin ei ollut yhtään pahat jonot kun oltiin ajoissa liikkeellä, ja lapset pääsivät heti ekana junaan, rumpukaruselliin ja minisähköautoihin. Keskimmäinen oli myös aivan innoissaan kun hänkin vihdoin pääsi merirosvolaivaan, kun on nyt ylittänyt metrin merkkipaalun pitkän odotuksen jälkeen.

Oli niin hassua katsoa miten reippaasti tytöt vaan jonottivat ja menivät laitteesta toiseen kahdestaan. Heistä on tullut niin isoja!! Kävin mä heidän kanssaan Kot-Kotissa laskemassa tipuja, ja syötiin yhdessä hattaraa ja vedettiin narua ja kaikkea, mutta pääosin he vaan halusivat mennä kahden kesken laitteisiin, eikä moniin olisi yli 140cm pitkät edes päässeet mukaan.

Käytiin syömässä Flores-nimisessä fresh mex -ravintolassa, missä oli mun mielestä ainakin juuri tällaiseen lämpimän aurinkoiseen päivään sopivaa maukasta meksikolaistyyppistä ruokaa. Mä otin burritoa, Otto nachoja ja lapset nachoja ja lihapullia. Mahat saatiin täyteen, ja Nova innostui rapsuttelemaan ravintolan penkkiä joka oli värikkään raidallinen. Siis enpä ole koskaan aiemmin nähnyt lasta joka olisi yhtä kova rapsuttelun rakastaja kuin tämä meidän vauva. Hän vaan rapsuttelee aina ja kaikkea ja nauraa sille äänelle mikä rapsuttelusta kuuluu.

Ruuan jälkeen käytiin vielä tsekkaamassa muutama laite ja syötiin jälkkäriksi hattara neljään pekkaan, hyvin riitti yksi hattara kaikille, en mä ainakaan enempää pystyisi edes syömään.

Ihana aurinkoinen Lintsi-päivä, me nautittiin niin paljon!

Mukavaa maanantai-iltaa kaikille <3


11 Responses to “Linnanmäellä lasten kanssa”

 1. Santsu sanoo:

  Meillä oli kans rapsuttelija!! Poika rapsutti aina kaikkea vauvana ja se oli niin hassua kun toisesta se oli niin kivaa 😀

 2. Nimetön sanoo:

  Ehkä kuitenkin todettava, ettei Lintsi suinkaan ole tänäänkään jokaiselle lapselle ihan ”joka päivän juttu”.
  Jo pelkästään etäisyys on sellainen asia, joka tekee huvipuistosta, ei edes kerran kesässä vaan, ehkä vain kerran lapsuudessa, juttuja.

  Raha on toinen tarina. Kun perheessä on useampi lapsi ja jos vielä isompia (ei riitä ilmaiset laitteet), on tuo päivä ruokineen toki kallis myös ihan tällaiselle tavalliselle, kahden työssä käyvän aikuisen, taloudelle. Puhumattakaan sitten yksinhuoltajista tai pienempituloisista… Jo pelkkä jätskikiska viidelle hengelle on kohtuu kova suoritus.

  Mutta onhan tuolla, onneksi, vuodesta toiseen ihan uskomaton tunnelma!
  Meillä se ”kerran kesässä” retki on vasta edessä, parin viikon päästä, ja päiviä lasketaan jo <3

  • äitiliini sanoo:

   Samaa mieltä,hurjan kallista on viedä esim kolme lasta päiväksi huvipuistoon.
   Meitä lähin on tykkimäki ja pääsy alueelle on jo 5 euroa per henkilö.
   Kuulemma linnanmäki ja särkänniemi on ilmaista että pääsee alueelle,hyvä niin,kannatan kyllä tuota ilmaista aluejuttua ihan kaikkiin paikkoihin.
   Ja rannekkeet on jotain 40 euron luokkaa ja syömiset päälle niin hui kamala 😀
   Minusta hurjan kallista,itse opiskelen huonoilla tuloilla ja mies on töissä mutta emme pääse tänä vuonna lähtemään mihinkään huvipuistoihin.
   Bensa maksaa ja muutenkin rajoitamme auton käyttöä nyt miehen loman aikana niin ei mene bensaakaan sitten hirveästi.
   Onneksi lapset tykkäävät käydä puistoissa mitkä ei maksa mitään ja kyllä me yhdet jätskit käytiin ostamassa kioskilta ihan 🙂
   kyllä sitä voi tehdä onneksi ilman rahaakin paljon juttuja lasten kanssa.

 3. Mari sanoo:

  Kannattaa käydä joskus myös Powerpark -huvipuistossa Eteläpohjanmaalla, varsinkin kun sinne pääsee nykyään junallakin näppärästi suoralla yhteydellä Helsingistä n. Kolmessa tunnissa. Sisäänpääsymaksuja ei ole jos toukokuun puolella menee käymään ja rannekkeetkin halvempia kuin lintsillä ja särkässä. Lisäksi jonottamista lastenlaitteisiin on huomattavasti vähemmän powerparkissa. Huvipuiston lisäksi löytyy karting -rata, 5D elokuvateatteri, ratsastuskeskus yms. Majoittua voi myös hotellissa, erilaisissa mökeissä jne. Suosittelen ehdottomasti.

  • mandi sanoo:

   No eipä tuo ranneke ole kuin 3 euroa halvempi kuin Linnanmäen ranneke, ja jo ostaa Lintsin rannekkeen etukäteen S-etukortilla se on samanhintainen kuin Powerparkin rannekekin. 😀 Ja Powerparkissa joutuu sitten ostamaan rannekkeen myös pienimmille lapsille (25 €), kun siellä ei ole ilmaislaitteita kuten Lintsillä…

 4. stbrigitten sanoo:

  Mukava lintsipäivä teillä! Me käytiin just viikonloppuna tivolissa ja kyllä meidän lapsille se on tosi iso ja todellakin kerran kesässä-juttu 🙂 Eikä joka vuosi ihan itsestäänselvää päästä. Toki tää asuinpaikka vaikuttanee asiaan 😀

 5. lintsiläinen sanoo:

  Moi!

  Voihan vitsi, kun olin juuri maanantaina vapaalla, oon nimittäin Linnanmäellä töissä ja aina halunnu bongata teidän perheen sieltä kun oon monta vuotta blogiasi lukenut! Mutta ihana kuulla että teillä oli kiva päivä rakkaalla mäellä! Tulkaahan toistekin <3

 6. Hannele sanoo:

  Tuo Lintsin uudistus on kyllä ihan ykkönen! Ihan pienet pääsee nykyään muutamiin laitteisiinkin ilmaiseksi, mikä on kyllä ihan mahtava juttu.

  Ja voi noita teidän tyttöjä, ihania kuvia (jälleen kerran). 🙂

 7. Ela sanoo:

  Hahaa! Meiltä löytyy kotoa puolivuotias rapsuttelija! Kaikkia uusia pintoja pitää rapsutella hartaasti ja voi sitä ihmetyksen määrää 😀

 8. Sussu sanoo:

  Täältä löytyy myös vajaa 6kk rapsuttelijatyttö. Uneenkin nukahhdetaan mieluiten tyynyä rspsutellen, eikä tissille, kuten useimmat vauvat Helpottaa kyllä arkea, kun nukahtaa itsekseen. Kaikkea pitää saada aina rapsuttaa, viimesimpänä äitin rintakehää, mikä ei tunnu kovin kivalta kirjavat tyynyt on kuitenkin parhaita rapsutettavia.

 9. Oili sanoo:

  Ihana perhe teillä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.