Syksyn shoppailut – perinteinen ostospostaus

10.08.2017

Tässä on jotain mitä en ole tehnyt moneen vuoteen: ihan perinteinen ostospostaus. Jotenkin näitä ei ole tullut tehtyä sitten blogin alkuaikojen, kun nämä on vaihtuneet päivän asu -tyyppisiin ratkaisuihin ja muihin stailatumpiin kuviin. Multa kuitenkin pyydettiin postausta syksyn droppiostoksista ja muista syysjutuista sekä lapsille että itselleni, ja ajattelin että tämä on nyt kaikkein iisein ja oikeastaan hauskinkin ratkaisu. Oli aika nostalgista asetella ostoksia kuvia varten, tuli ihan mieleen joku vuosi 2012, hah! Kuvasin kuitenkin vaatteita myös lasten päällä, ettei mene ihan höpöksi. Nuo Gugguun uudet värit on kyllä niin suloiset, ja helppo yhdistellä meillä jo olemassaoleviin vaatteisiin.

Suurin osa ostoksista on Tukholmasta, mutta osa lasten jutuista on löytöjä Oulusta ja osan tilasin netistä juuri ennen reissua. Aloitetaan ihmeessä lasten vaatteista.

Droppisyksyn aloittivat Tiny Cottons, Bobo Choses ja Gugguu. Tinyltä mä tilasin Novalle ihanat laamanaama-leggarit, grid-bodyn ja mustat polvirastileggarit. Ne on kaikki aivan ihania käytössä, ja vastaavat myös hyvin kokoaan, 6-12months. Tai no ehkä ovat naftimmasta päästä verrattuna esimerkiksi Rodinin 68/74 -kokoon, mutta kuitenkin. Menevät hyvin nyt puolivuotiaana ja varmasti ainakin vielä jonkin aikaa, ehkä jopa sinne 1v asti. Boboa meillä ei ole koskaan ennen ollut, mutta ekan Bobo-ostokseni jälkeen olen aivan rakastunut. Novalle ostin ihanan Keep Waters Tidy -paidan joka on niin pehmeä (ja pysyy joka pesun jälkeen) niin pehmeänä ja ihanana että olen vaan ihan rakastunut. Suloisin paita ikinä! Bobon paitoja aion ostaa lisää.

Gugguulta tilasin Novalle trikoopantsit kauniin vaaleanharmaassa sävyssä ja vähän reilussa koossa 74, ja isommille tytöille Ballerina-paidat Mauve- ja Smokey Blue -sävyissä. Ballerinapaidat on tosi hyviä mitoitukseltaan meidän kirpuille, ja nuo trikoopantsit on Novalle tosi hyvät jo nyt kun kääntää lahkeiden resorit ja kiristää vyötäröä napeilla. Nämä menee varmaan 1v asti ellei hän nyt aio kasvaa vielä kymmentä senttiä ennen sitä.

Tiny Cottonsia ostin isommille tytöille Oulun Noomista kesäalennuksesta, kolmet leggarit ja ihanan vaaleanpunaisen teepparin jotka menevät hyvin päiväkodissa ja eskarissa. Tiny Cottonsin mitoitus on isommille melko naftia, ja Zeldalle ostettu koko 6y vastaa Rodinin 104/110-kokoa, Tiaran 8y taas 116/122-kokoa Rodineista.

Tukholmasta löytyi vielä Tiaralle makeat urheilutrikoot River Islandista syksyn harrastuksiin. Zeldakin olisi halunnut mutta ei ollut jäljellä hänen koossaan, nyyh. Hän sai sitten kultaisen rusettilippiksen, joka on myös ihan tosi cool! Molon kaupasta Mall of Scandinaviasta ostin myös tytöille pitkähihaiset trikoopaidat, Zeldalle harmaan hopealangoilla koristellun ja Tiaralle mustan jossa on aavistus röyhelöä helmassa.

Tiaralle löytyi myös hyvästä alesta Molon heleä kaktuskuosinen Wayton-kuoritakki syksyksi eskariin. Siinä on ihan tarpeeksi hyvät vesipilarit ja tiedän että sen päälle puetaan kuitenkin kurikset. Hurjempaan menoon on onneksi edelleen viimevuotinen Kaxsin kuoritakki. Tukholmasta en ostanut Novalle muuta kuin Mini Rodinin ihanan vauvanpää-bodyn, joka on niin huippu!

Itsellenikin tein löytöjä, ja seurasin aika orjallisesti omaa listaani. Löysin muutaman muunkin kivan vaatteen, mutta jätin ne kauppaan koska ne poikkesivat listaltani niin paljon (esim. armeijanvihreä mekko pliseeratulla helmalla). Ostin ne mustat culottesit mitkä aioinkin, sekä löysin täydellisesti istuvat mom jeansit. Lisäksi ostin Pull & Bearista navyn siniset liituraitahousut joissa on käännetyt lahkeet. Ne istuivat myös tosi hyvin, ja voiko hyviä housuja oikeasti olla liikaa, varsinkaan äidillä joka konttaa puolet päivästä vauvan kanssa lattialla, ja kuluttaa polvia puhki hetkessä!

Mä löysin jotain burgundyn väristä myös – ihanan pliseeratun hameen, sekä paksun vetoketjukoristeisen neuleen Gina Tricotista. Tupsuja löytyi myös, kenkien muodossa, sillä ostin mahtavat pörrö -slip onit River Islandista.

Loput mun löydöt olikin sitten jotain ihan muuta kuin vaatteita, nimittäin meikkejä ja muutama tarpeellinen juttu työntekoa varten. Lagerhausista ostin aivan ihanan to do -listin, sekä Tipan synttäreille rainbow-serviettejä, ja maailman söpöimmän avokado-astiapyyhkeen. Lisäksi sieltä löytyi levyllinen suklaata söpössä violetissa käärepaperissa, kuulemma ihan just mulle T. lapset. Oli aika söpöä, kun he sanoivat että mun pitää ehdottomasti ostaa se.

Meikkilöytöjä tein Sephorasta, joka on kyllä ihan taivas! Ostin tuttua ja hyväksi havaittua Benefitin Roller Lash -ripsiväriä, sekä upouutta Airbrush -peitevoidetta, jonka pitäisi sulautua täydellisesti ihoon ja peittää mun ikuisesti tummat silmänaluset. Ei auta niihin edes kymmenen tunnin yöunet, mutta toivotaan että tuo peitevoide auttaa. Lisäksi ostin Lancomen Teint Miracle-meikkivoiteen, korealaisen Holika Holikan Pearl -maskin, sekä uudet ripsentaivuttimet vanhojen ja kärsineiden tilalle.

Loput ostokset olivat lähinnä ruokaa, pari pientä matkamuistoa ja lasten omia ostoksia mitä he halusivat höpötellä itse säästämillään viikkorahoilla. Disney Storesta mukaan tarttui ihana Ruuturouvan rooliasu Zeldalle, ja pikkuisia Minni & Iines -magneettipaperinukkeja Tiaralle.

Mätsää muuten tosi kivasti toi Gugguun Mauve-väri noihin parin vuoden takaisiin Burgundy-leggareihin, ja toi Smokey Blue menee täydellisesti Rodinin yksisarvisen sarvien kanssa, aika hyvä sattuma. Tiaran leggarit saatu blogin kautta.

No juu, sellainen ostospostaus! Ihan hauskaa oli tehdä tällainen pitkästä aikaa että kokosin useammat ostokset yhteen, toivottavasti tekin tykkäsitte. Vielä mulla on ostoslistalla seuraavista dropeista lapsille ainakin asusteita, ja talveksi toppaa, sillä edelliset ovat menneet jo kaksi talvea kun sattuivat olemaan niin hyvän kokoiset ostettaessa. Ja Novalle nyt tietty pitää ostaa jotain pian taas, vaatekaappi elää kokoajan kun neiti kasvaa niin hurjaa vauhtia.

Mitä teille on tarttunut mukaan syksyn dropeista? Entäs ootteko ostaneet itsellenne jotain syysihanuuksia?


24 Responses to “Syksyn shoppailut – perinteinen ostospostaus”

 1. Olipa kyllä kiva postaus pitkästä aikaa. Olen viimeiaikoina taas lueskellut sun arkistoja ja lähenen sitä hetkeä, kun musta tuli sun blogin lukija. Eli olen kohta lukenut joka ikisen postauksen sun blogista. 😀 Täytyy sanoa, että melkoinen urakka. Samaan aikaan olen tietysti lukenut blogia myös reaaliajassa ja kyllä jotenkin huomaa, erityisesti viimeisen puolen vuoden ajalta, että teet tätä ihan tosiaan työksesi. Toki, tämä huomio voi olla myös mun korvien välissäkin. Mutta siksi tämä postaus tuntuukin niin virkistävältä vaihteululta. Tykkään. Lisää näitä. 🙂 Ei tartte kyllä edes joka kuukausi, mutta silloin tällöin, jos sopiva rako löytyy.

  Pakko sanoa tähän loppuun vielä, että sen lisäksi, että ihailen ja arvostan sua vanhempana, nyt kun olen lukenut sun blogia myös varhaisemmilta vuosilta, susta on kehittynyt mulle myös yksi blogimaailman esikuva. Toivon, että pääsen vielä joskus sanomaan sen sulle ihan kasvotusten. Siksi yritänkin pitää silmiä auki noissa tutuissa maisemissa, joissa mekin kävellään melko usein. Jos vaikka törmäisin suhun.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi Jenni, kiitos tästä kommentista ihan mielettömän paljon <3 Et uskokaan kuinka hyvältä tuntui lukea nuo sanat, apuaa! Mä oon tosi otettu siitä että oot jaksanut kahlata läpi mun koko tuotannon, mä olen nimittäin kirjoittanut pian 2000 postausta!! 😀 Oot ihan huippu! Toivottavasti me törmätään joskus jossain, joko tapahtumassa tai tutuissa maisemissa 🙂 Kiitos vielä, sen lisäksi että oot ihan huippu lukija niin sulla on tosi kiva blogi myös, oon sitä monesti käynyt kurkkimassa! 🙂

 2. Maija sanoo:

  Ihan mielenkiintoinen kysyn, säästättekö Tiaran vaatteita Zeldalle tai jatkossa Novalle vai ostatteko pienemmillekin aina uutta? ☺️

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tiaralla ja Zeldalla on käytössä osittain samat vaatteet kokoajan, esimerkiksi paidat menee samat molemmille ja mekot ja muutamat leggingssit myös, mutta siis kyllä Zeldalle tulee käyttöön yleensä aina Tiaran vanhojakin.

   Novalle olen säästänyt vaatteita siitä asti kun hän ilmoitti tulostaan, sitä ennen säästin vain muutamia herkkuja ja myin 99% pois tai annoin eteenpäin sukulaislapsille. 🙂 Ja edelleenkin myyn osan pois, koska kun ne on kiertäneet jo kahdella lapsella, saattaa iskeä kyllästyminen. Toisaalta taas joitakin myymiäni vaatteita ikävöin nyt kun ne olisivat voineet tulla Novalle käyttöön 😀

   Mutta esim. vuoden päästä talvena Novalle tulee (jos vain on sopiva) käyttöön Tiaralle aikoinaan ostettu Mini Rodinin pandahaalari, joka on ollut ensin hänellä, ja sitten Zeldalla päiväkodissa 🙂 Myös delfiinejä, jaguaria ja pallokaloja on Novalle säästössä<3

 3. Ellu sanoo:

  Ihanan inspiroivia kuvia!
  Meille nyt tulee unicorn leggarit tän postauksen takia koska gg syksyn sininen löytyy myös! Ja mauvea on jo myös. Gg syysmalliston värit on ihania kaikki, niitä tulee pari varmasti vielä lisääkin meille. Mololta päiväkotiin uudesta mallistosta kissa mekko, meidän neitin oma valinta ☺
  Muuten meillä odotetaan POMPdeLUX mallistoa varsinkin vk, erityisesti topan ja väliasujen osalta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti <3 Kiva jos näistä sai inspistä!! 🙂 Nuo GG tän syksyn värit meni kyllä niin nappiin!! 🙂 Ja oi ihana, kissamekko on söpö. 🙂 Pitää tsekata se POMPdeLUX mallisto sitten taas, ehkä tää kausi on se kun mä ihastun niihin? ;D

 4. Nimetön sanoo:

  Oi, olipas kiva ostospostaus pitkästä aikaa. Itselläkin pitkä lista tarvittavista lasten syksy kamppeista, syytä olisi varmaan itsellekin ostaa ainakin hyvät ulkoiluvaatteet että tarkenee kylmemmilläkin säillä ulkoilla hyvin. (:

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, kiva että tykkäsit <3 🙂 Mäkin hommasin viime keväänä itselleni softshell-puvun ja oon kyllä ollut niin tyytyväinen siihen!

 5. Ann sanoo:

  Meneekö noi mini rodinin legginsit tosi hoikalle tytölle? Saako säädettyä?

  • mymmeli sanoo:

   rodinit ovat aika leveitä, eikä säätöjä ole. kapeita leggareita löytyy esi. gugguulta ja vimmalta 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Juurikin näin, on aika leveitä, ja meillä ainakin jäävät löysähköksi ennen kuin ovat pituudelta jo melkein liian lyhyet. Eli ei kannata ostaa jos on tosi hoikka.

 6. Essi sanoo:

  Hyviä löytöjä teit! Oon itelle kanssa yrittänyt löytää sopivia culottes-housuja, niin mistä löysit noi sun? Noissa näyttäis olevan tosi kiva vyötärö, mikä usein on osottautunut ongelmaksi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Nuo on Zarasta, ja ne on just ihanat, mä tykkään tosta vyötäröstä tosi paljon 🙂 Kiitos paljon <3

 7. Anni sanoo:

  Tämä kyssäni löytyy nimikointipostauksen alta, mutta teidän perheellä taisi sattua Tukholman reissu juuri samaan ja siksi kyssäni taisi jäädä huomaamatta. Laitan vielä uudelleen, eli:

  ”Osaatko Sinä Iina, tai joku muu täällä kertoa, miten näette Mini Rodinin vaatteiden kuosit?

  Koen itseni ontolla tavalla ulkopuoliseksi, kun en ole näitä vaatteita omilleni ostanut, ja kuitenkin niitä näkee paljon, ja laatukin taitaa olla erittäin hyvä. Kysymykseni on täysin vilpitön: tunnen, että suuri osa on aivan sujut kuosien kanssa, ja niissä täytyy olla jokin kiva jippo, mutta en itse näe sitä.

  Minun silmääni kun niissä on jotain, mikä tuntuu K16-kamalta! Esimerkiksi tuttu tiikerikuosi ei näytä omaan silmääni pehmeältä, vaan rosoisuudessaan nuorten bändibunkkerin kitaran koristemaalaukselta. Googlasin Pierrot-nimisen klovnikuosin, ja siinä klovnin silmät seisovat päässä silmämunat valkoisena. Minulle tulee kuoseista tunne, että ne on piirtänyt joku pilveä poltteleva aikuinen, joka on vain saanut työnsä painatettua väärään paikkaan, vaikka oikea niitä ymmärtävä yleisö olisi esim. skeittipuistossa treenaava parikymppinen bmx-pyöräilijä kypäröineen.

  Vielä yksi esimerkki: Mini rodinilta on tullut reppu, mouse back pack -kuosilla, jossa hiiren ilme on jotakuinkin ”evvk”/”otsä tosissas”. (http://www.bellabambina.fi/lasten_mini_rodini_reppu_mouse_backpack_black) Mä jotenkin häkellyn näistä, no se on toki vain minun oma probleema, mutta ehkä mä ymmärtäisin kuosit paremmin, jos joku muu vähän kertoisi, mikä niissä on se juttu. Koska varmasti niissä on. Tai sitten minä vaan olen liian kivikautinen”

  • Veera sanoo:

   Meillä on tainnut olla vain yksi kyseisen merkin vaate, sillä ”tulivat muotiin” vasta samoihin aikoihin, kun kuopus jo kasvoi ulos tarjonnasta.
   Vain tuo yksi kuosi, voimamies, on ollut sellainen, jonka olen todella TAHTONUT.
   Mekko oli kiva, vaikkakin mielestäni sika,asian kallis. Laadusta taas odotin itse enemmän, sillä meni jo yhden käytössä aika lerpuksi.
   Mutta tosiaan, vain tämä yksi kokemus meiltä.
   Eikä kuosit tietystikään koskaan voi olla kaikkien mieleen, eikä siitä toki kannata pahastuakaan. Itse en koskaan innostunut me & i-vaatteista, vaikka niitä oli 99% koko ikäluokasta. Hempeät värit ja hillityt kuosi kiinnostivat enemmän, siksi meillä ostettiin mieluummin pomp de Luxia silloin.

   Nykyisin pyrin vaatettamaan lapset ”vähemmän on enemmän”-filosofialla. Aika paljon pienemmälläkin vaatemäärällä kyllä pärjäisi…
   Joten nykyään en juuri enää osta lapsille vaatteita. Uusia vielä harvemmin kuin käytettyjä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, kiitos pitkästä ja pohdiskelevasta kommentista, ja siitä että jaksoit laittaa sen vielä uudelleen kun eka meni ohi! 🙂

   Kyse on varmaankin juuri siitä mistä itse kirjoititkin, että me nähdään kuosit eri tavalla.

   Mä näen kuosit outona, mutta juuri siksi kiehtovana. Kauniina, mutta eri tavalla kuin se perinteinen hempeä söpöily. Mä tykkään Rodineista juuri siksi, että ne ovat erilaisia eivätkä istu mihinkään perinteiseen muottiin. 🙂 Toki Mini Rodinillakin on erilaisia kuoseja, meilläkin on niistä käynyt kymmeniä erilaisia kääntymässä ja toiset ovat perinteisempiä ja toiset oudompia kuin toiset. 🙂

   Esimerkiksi tän viimeisimmän malliston ruusut on aika perinteisiä, ja rakastan niitä, mutta vaikkapa viiden vuoden takaiset pellepääkallot oli jopa aavistuksen pelottavia mutta silti mun mielestä ihan mielettömän ihania. Molempia kuoseja meillä on ollut. 🙂 Myös Veeran mainitsemaa voimamies-kuosia meillä on ollut, se oli kyllä myös yksi mun lemppareimmista!

 8. siiri sanoo:

  Miten suhtaudut kirppisvaatteisiin? Ostatko kaiken aina uutena vai lapsille tai itselle joskus kirppikseltä? En muista oletko kirjoittanut tästä.

  • Sara sanoo:

   Mietinki tätä kanssa!
   Ja sit sellainenkin kysymys tuli mieleen, et lahjotatteko vaatteita paljon pois, siis ei rahaa vastaan?
   Saatte kuitenkin aika paljon vaatteita ilmaisena ni siks vaan mietin 😀

   • Anni sanoo:

    Vaatteet on saatu usein blogiyhteistyötä vastaan, ja silloin bloggaaja käyttää aikaansa niiden kuvaamiseen ja niistä kirjoittamiseen. Ne ovat tavallaan palkkatuloa, mutta ilman ostotapahtumaa välissä.

    • Sara sanoo:

     No siis en kysynyt sinun mielipidettäsi asiasta, kiitos kuitenkin väliintulosta:D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Isommille ostan kaiken uutena, mutta Novalle olen ostanut joitakin myös kavereilta tai kirppikseltä, lähinnä sellaisia vanhempia kuoseja joista tykkään mutta joita ei ole enää uutena myynnissä :).

   Ja Saran kysymykseen, lahjoitan kyllä paljon vaatteita, viimeksi vietiin pari kuukautta sitten Hopelle kolme ikea-kassillista vaatteita ja kenkiä. Mutta osan myyn myös pois.

   Sen haluan kuitenkin korjata, että en mä ainakaan saa vaatteita ilmaiseksi, kuten ei kukaan muukaan bloggaaja. Vaatteet ovat osa palkkiota, jota bloggaajalle maksetaan hänen tarjoamasta näkyvyydestä, joillekin vaatteet saattavat olla jopa ainoa palkkio mitä he saavat (itse en tee yhteistöitä pelkällä tuotekorvauksella). Vaatteista maksetaan veroa ihan samalla tavalla kuin saaduista rahapalkkioistakin. 🙂

 9. Elina sanoo:

  Kiva postaus! Minkä kokoiset ballerinapaidat teidän neideillä on ja paljonko heillä on pituutta? Mulla on hankintalistalla meidän tytölle ko.paita mutta kokoa tässä arvon…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 Tiaralla on koko 116 (hän on n. 109-110cm pitkä) ja Zeldalla koko 110, ja hän on n. 100cm pitkä 🙂 Vähän on reilut mutta ihan hyvin voi käyttää mun mielestä jo nyt 😀

 10. tiina sanoo:

  Paljonko käytätte kuukaudessa lasten vaatteisiin? Itse koen suurimman osan merkkivaatteista olevan kalliita ja mietin miten joillakin on varaa ostaa niitä paljon..

Kommentoi