Mikä minusta tulee isona – Hevisaurus-musikaalissa lasten kanssa

21.09.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomalaisen Työn liiton kanssa, ja on osa Made by Finland -kampanjaa jossa nostetaan esiin suomalaisen työn tekijöitä Suomi 100 -juhlavuoden hengessä.

Me käytiin pari viikkoa sitten tyttöjen kanssa katsomassa Hevisauruksen Mikä minusta tulee isona -jurahevimusikaalia Peacock-teatterissa Lintsillä. Ollaan aiemminkin oltu tyttöjen kanssa teatterissa ja nukketeatterissa, mutta tämä oli ensimmäinen musikaali. Mä vähän aavistelin jo etukäteen että neidit saattaisivat olla ihan fiiliksissä, ja niin he kyllä todella olivatkin. Hevisaurus on yksi heidän musiikkisuosikeistaan, ja niin musikaalin tarina kuin laulutkin tempaisivat heidät ihan mukaansa. Jurahevimusikaali oli mahtava, tarina oli hyvä ja laittoi ajattelemaan niin vahemmat kuin lapsetkin.

Esitys oli sopivan nopeatempoinen, eikä pelottava pienillekään, ja meidän tytöt jaksoivat oikein hyvin katsoa sen. Musikaalin aluksi ilmoitettiin, että yleisö saa ehdottomasti tanssia ja laulaa mukana, mikä kevensi tunnelmaa huomattavasti. Eli vaikka oma lapsi ei olisikaan paikallaan pönöttävää sorttia, sinne uskaltaa varmasti mennä. Kuulin ympäriltä aika monet ”Isi, mulla on kakkahätä” -kommentit, ja kukaan ei alkanut hyssyttelemään tai häiriintynyt siitä että joku poistui ja tuli takaisin. Eli jos jännittää viedä lasta vaikka ensi kertaa nauttimaan kulttuurikokemuksesta, Hevisaurusmusikaalia voin suositella, siellä ei tarvitse jännittää ollenkaan.

Mun mielestä on tärkeää opettaa lapset nauttimaan kulttuurista eri tavoin, koska se tuo niin paljon hyvää fiilistä ja antaa ajateltavaa. Mua on pienestä asti viety teatteriin, musikaaleihin, oopperaan ja balettiin, ja mulla on jäänyt niistä näytöksistä ihan valtavan hyviä muistoja. Haluan tarjota samanlaisia kokemuksia myös omille lapsilleni, ja mun mielestä on tärkeää tukea myös suomalaista kulttuurityötä käymällä teatterissa.

Musikaalin jälkeen ollaan keskusteltu moneen otteeseen haaveammateista, ystävyydestä, matkustamisesta ja musiikista. Mikä sinusta tulee isona -musikaali kannustaa kaikenlaisen tekemisen arvostamiseen, ja omien unelmien kuuntelemiseen ja tavoittelemiseen. Kaikki ammatit ovat yhtä hyviä ja mahdollisia. En voisi olla enemmän samaa mieltä, sillä meidän vanhempien tehtävä on tukea lasta kaikessa ja kannustaa uskomaan itseensä.

Suomen Komediateatteri on vuonna 1995 perustettu suomenkielinen ammattiteatteri, jonka näytöksiä on useissa eri teattereissa Helsingissä. Tänä syksynä Suomen Komediateatterin valikoimassa on Hevisauruksen mahtavan jurahevimusikaalin lisäksi myös paljon aikuisten ohjelmistoa, kuten esimerkiksi näytelmä Kaikki äitini, kaikki tyttäreni, jota tähdittävät huikeat Miitta Sorvali, Sanna Stellan & Pirjo Heikkilä. Suomen Komediateatteri sopii kaikille, sillä esityksiä on vauvasta vaariin. Komediateatteri tuo esille myös yhteiskunnallisia asioita, arkipäiväisestä elämästä komedian keinoin. Hyvä komedia herättää ajattelemaan, ja itkettää ja naurattaa vuorotellen. Komedian tehtävä on myös murskata tabuja ja tehdä vaikeista asioista helpommin lähestyttäviä.

Kuvat: Suomen Komediateatteri

Suomalaisena pienyrittäjänä, ja mielipidevaikuttajana, mulle on tosi tärkeää nostaa esiin muita mun arvoja vastaavia suomalaisia yrittäjiä. Jo ihan alusta asti olen tukenut blogissani pieniä yrittäjiä, ja tarjonnut näkyvyyttä, ja nostanut mielelläni uusia merkkejä ja yrittäjiä esille. Suomalaisen Työn Liitto haluaa Made by Finland -kampanjalla tuoda esiin suomalaisen työn merkitystä koko yhteiskunnalle, sekä tuoda kotimaisen työn ja jäsenyritystensä menestystekijöitä puheenaiheeksi.

Suomalainen työ on meidän yhteiskunnan tärkein pilari, mutta silti suomalaiset suhtautuvat usein menestykseensä ja menestystekijöihinsä turhan vaatimattomasti. Tämän kampanjan tärkeä tehtävä on nostaa esiin ja antaa tunnustusta kaikille sitä ansaitseville suomalaisen työn tekijöille, ja olen todella ylpeä saadessani olla siinä mukana.

LUKIJAKILPAILU: Käy tsekkaamassa Suomen Komediateatterin tarjonta heidän nettisivuiltaan, ja kommentoi Mitä esitystä haluaisit mennä katsomaan tähän postaukseen, niin olet mukana kahden perhelippupaketin (4kpl lippuja) arvonnassa! Arvonta-aikaa on 28.9. asti ja arvonnan tarkemmat säännöt näet TÄÄLTÄ. Onnea kisaan!

Mahtavaa päivää kaikille!


86 Responses to “Mikä minusta tulee isona – Hevisaurus-musikaalissa lasten kanssa”

 1. Avatar Johis sanoo:

  Ehdottomasti haluaisin mennä perheeni kanssa katsomaan tuon Hevisaurus-esityksen. Näyttää kuvissa todella upealta! Olisi varmasti ikimuistoinen kokemus koko perheelle, Made by Finland :)

 2. Avatar Rosma sanoo:

  Ehdottomasti veisin mun pikkusisarukset kattomaan tätä hevisaurus esitystä! :) Se kun on molempien ihan ykkösjuttu!

 3. Avatar eve sanoo:

  Hevisaurusta mentäisi mekin mielellään katsomaan! :)

 4. Avatar tanja sanoo:

  Hevisaurus ehdottomasti!!

 5. Avatar Noora sanoo:

  Me haluttaisiin ehdottomasti lähteä katsomaan tuo Hevisaurus musikaali. Meidän esikoinen fanittaa Hevisauruksia ja olisi ihana yllättää hänet menemällä katsomaan tuo musikaali

 6. Avatar Anninalexandra sanoo:

  Ehdottomasti haluttaisiin nähdä tuo samainen Hevisaurus-esitys, mitä te kävitte katsomassa! Joten arvonnassa mukana

 7. Avatar Jessica sanoo:

  Hevisaurus olisi ihana nähdä ! :)

 8. Avatar Noora sanoo:

  Hevisaurusta mentäisiin katsomaan :)

 9. Avatar Sannak sanoo:

  Hevisaurus!!!

 10. Avatar Johanna sanoo:

  Eniten kiinnostaisi Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmä!
  Tuo lopun linkki ei muuten vienyt Komediateatterin sivuille vaan Made by Finland -sivustolle…

 11. Avatar K sanoo:

  Näyttipä kivalta tuo esitys noissa kuvissa, jotenkin kuvittelin sen aivan toisenlaiseksi.

  Vaikka ikää onkin jo kolmatta kymmentä, pystyn laskemaan omat teatterikertani yhden käden sormilla. Valitettavasti. Eikä siis edes sen vuoksi ettenkö pitäisi näytelmistä tmv., vaan lähinnä siksi että jotenkin on pienempi kynnys lähteä katsomaan elokuvaa, kuin varata liput teatteriin. (Taas näitä aikuisuuden tekosyitä muka. Pfft.) Ihan mahtavaa että teidän lapset pääsee kokemaan kaikenlaista erilaista! Mitä enemmän kokemuksia, sitä enemmän muistoja ja puhuttavaa/kerrottavaa esim. päiväkotikavereille!

  Uskoisin, että omat kummilapseni olisivat enemmän kuin onnessaan, jos pääsisivät katsomaan tuon samaisen hevisauruksen! Sivuilta löytyi kyllä muutama muukin, jonka voisi aikuisporukalla mennä katsomaan. Esim. juurikin tuo Myydään 3H + k.

 12. Avatar Jenni sanoo:

  Syyslomareissu musikaaliin olisi koko perheen mieleen! Hevisaurus on ollut suosikkimme jo pitkään, ja vanhempi tytär saikin juuri musikaalin ”soundtrackin” synttärilahjaksi.
  -Jenni
  P.s. Oon seurannut sun raikasta ja positiivista blogia hiljaisesti jo aika pitkään – meidän 2 tyttöä on melkein samanikäiset kuin isommat teillä ja vauvakin toiveissa…;)

 13. Avatar Tua sanoo:

  Itseä kiinnostaisi tuo Kaikki äitini, kaikki tyttäreni-esitys, mutta perhelipulla voisin viedä vaikka pienen serkkuni Hevisaurus-musikaaliin. :)

 14. Avatar Oona sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni-näytelmä vaikuttaa hauskalta!

 15. Avatar Jenna sanoo:

  Meidän 3-vuotias on hurja hevisaurusfani, mentäis siis koko perheen kanssa katsomaan hevisaurus-esitys!

 16. Avatar _._._ sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni!

 17. Avatar Ruska sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni- esitys kuulostaa kiehtovalta ja siinä on vielä niin mahtavat näyttelijätkin! :)

 18. Avatar Maisa sanoo:

  Ihan huippu arvonta! Kaikki äitini, kaikki tyttäreni on kiinostanut jo kauan. Ystäväni suositteli!

 19. Avatar Heli sanoo:

  Kaikki äitini,kaikki tyttäreni kuulostaa hyvältä!

 20. Avatar Maria sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni . Veisin ehdottomasti äitini katsomaan tuota :)

 21. Avatar Essi Takala sanoo:

  Hevisaurusaurus-musikaali ehdottomasti!

 22. Avatar Iida sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni – ehdottomasti! Mentäisiin äidin ja siskojen kanssa sinne, uskon, että jokainen saisi nauraa vatsalihakset kipeinä.

 23. Avatar Elli sanoo:

  Itse haluaisin mennä katsomaan Kaikki äitini, kaikki tyttäreni kolmen siskoni kanssa!

 24. Avatar Ilona sanoo:

  Myydään 3H+keittiö tai kaikki äitini, kaikki tyttäreni esitykset kiinnostavat :)

 25. Avatar Smiley sanoo:

  Mää haluaisin viedä mm. mun oman äidin katsomaan ton ”Kaikki äitini, kaikki tyttäreni”. Ja ottaa tietysti mukaan myös ihanan isosiskoni, joka on myöskin äiti. :)

 26. Avatar Salla sanoo:

  Hevisaurus-musikaali kiinnostaisi varmasti 8-ja 6-vuotiaita lapsia!! Tai aikuisempaan makuun (eli vanhemmille) 3h ja keittiö.

 27. Avatar Salla sanoo:

  Moi! Enpäs tiennytkään, että Hevisauruksella tällainenkin setti! Se olisi ehdottomasti meidänkin valinta. Viimeinen mammutti on koko perheen suosikki.

 28. Avatar Annika sanoo:

  Aaw, vaikutti mukavalta päivältä! :)
  Menisin perheen kanssa katsomaan ehdottomasti Hevisaurusta, mutta haluaisin myös mennä katsomaan äitini ja isoäitieni kanssa Kaikki äitini, kaikki tyttäreni-esitystä!!

  Teatteri ja musikaalit <3

 29. Avatar tiia sanoo:

  Hevisaurus-musikaalia ehdottomasti. Lapset tykkäisivät, emmekä ole vielä musikaalissa käynneet.

 30. Avatar Sisko sanoo:

  Ehdottomasti Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Menisin katsomaan sen äitini ja siskoni kanssa. :)

 31. Avatar Jasmiina Hoo sanoo:

  Eniten kiinnostaisi Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmä!

 32. Avatar Sisko sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni – äitini ja siskoni kanssa :)

 33. Avatar Sani sanoo:

  Moi! Mua on jäänyt häiritsemään yksi juttu. Kuten tässäkin postauksessa mainitsit niin tykkäät mainostaa sinun arvojen kanssa yhteen meneviä yrityksiä. Jonkin aikaa sitten teit yhteistyöpostauksen Atrian kanssa. Aiemmin olet puhunut eettisistä kysymyksistä ja kasvisruokailun liittymisestä teidän elämään. Miksi sinä, mielipidevaikuttaja lähdit mukaan lihakamppanjaan?

 34. Avatar Sini sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni olisi varmasti hauska äiti+tyttäret kokemus :)

 35. Avatar SiiriMH sanoo:

  Tuo Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmä kiinnostaa erityisesti :)

 36. Avatar Emma sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni :)

 37. Avatar Leena sanoo:

  Tämäkin perhe lähtisi Hevisaurusta katsomaan. Kesällä käytiin ”keikalla” ulkoilmassa ja kyllähän se oli mukava koko perheen kokemus, vesisateesta huolimatta ☺

 38. Avatar SannaK sanoo:

  Hevisaurus-musikaali! Ois varmasti hitti meidän koko perheelle:)

 39. Avatar Aada sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni! <3

 40. Avatar Emma sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni kiinnostaa erityisesti :)

 41. Avatar Tiia sanoo:

  Oi, tuo Hevisaurusesitys olisi ihana lahja pian 5 vuotta täyttävälle esikoiselleni!

 42. Avatar Ninna sanoo:

  Hevisaurus olisi tämänkin perheen toivelistalla ☺️ Lämmin kiitos ihastuttavasta blogista!
  Syysterveisin, Ninna

 43. Avatar Tarza sanoo:

  Kaikki äitini kaikki tyttäreni olisi juuri sellainen näytelmä, jonka menisin äitini tai kummitätini kanssa katsomaan. Nyt olisi minun vuoro tarjota, sillä he veivät minua lapsena ja nuorena teatteriin :)

 44. Avatar Yotimix sanoo:

  Hevisaurus ehdottomasti, saisi poikani ensimmäisen kulttuuri kokemuksensa :)

 45. Avatar Maiju sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni! Kiitos kivasta blogista!:)

 46. Avatar Linda sanoo:

  Hevisaurusta mentäis mielellään katsomaan! (:

 47. Avatar Priska sanoo:

  Hevisaurusta ehdottomasti 6- ja 8-vuotiaiden kanssa! Kulttuurikokemukset kuuluvat myös meillä niihin juttuihin, joita haluan lapsille tarjota.

 48. Avatar Anna sanoo:

  Hevisaurus :) Meidän lasten lemppari. Olisipa ihana päästä koko perheen voimin fiilistelemään.

 49. Avatar Airiina sanoo:

  Hevisaurus on vielä näkemättä.

 50. Avatar Pee sanoo:

  Hevisaurus-musikaaliin liput olisi lahja meidän nuorelle perheelle.

 51. Avatar Hennajenniina sanoo:

  Hevisaurus-musikaali on meille se nyt tärkein.

 52. Avatar Heidi sanoo:

  Oi miten kiva arvonta eniten kiinnostaisi tuo Hevisaurus musikaali, ja sitä lähdettäisiin katsomaan perheen kanssa

 53. Avatar Appa sanoo:

  Hevisaurus-musikaalia ehdottomasti menemme katsomaan jos voitan.

 54. Avatar Tiina sanoo:

  Ehdottomasti mentäis hevisaurusta katsomaan

 55. Avatar invisible sanoo:

  Hevisaurusta mentäis mekin katsomaan.

 56. Avatar Larsson sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni olis kiva nähdä! Kiitokset muuten mielenkiintoisesta blogista, tätä on mukava käydä aina kurkkimassa vaikka aivan eri elämäntilanteissa ollaankin.

 57. Avatar janina sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni.

 58. Avatar Veera sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni on ehdottomasti sellainen näytelmä, jonka haluaisin nähdä! Sen radiomainoskampansa viime talvena todella herätti huomioni. ”Saman sarjan” Kaikki mieheni-näytelmä on syksyllä tulossa Turun Linnateatteriin, ja se olisi tarkoitus käydä katsomassa myös.

 59. Avatar Ulla sanoo:

  Hevisaurusmusikaalia haluaisin mennä poikani kanssa katsomaan.

 60. Avatar Emma sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni! Olisi ihana viedä oma äiti ja sisko katsomaan. Neljänneksi joku kaveri!

 61. Avatar K sanoo:

  Hevisaurusta haluaisin muksujen kanssa mennä katsomaan :-)

 62. Avatar Jenni sanoo:

  Hevisaurus ja halun viemää komedia kiinnostavat.

 63. Avatar Jennies sanoo:

  Ehdottomasti hevisaurusta 2 ja 4 vuotiaiden poikieni kanssa, olisi kyllä niin mahtavaa

 64. Avatar Mariella sanoo:

  Vaikuttipa ihanalta kokemukselta :) Ehdottomasti arvonnassa mukana myös tuohon Hevisaurukseen! Itselläni on 3 ja 7 vuotiaat tytöt, jotka taatusti olisisivat innoissaan♥

 65. Avatar Mary Ann sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni – kuulostaa mielenkiintoiselta konseptilta.

 66. Avatar Päivi sanoo:

  Hevisaurusta tietty!

 67. Avatar Emma sanoo:

  Hevisaurus olis kova varmasti 4 vuotiaalle pojalle ja 6 vuotiaalle tytölle :)

 68. Avatar Maiggis- sanoo:

  Hevisaurus olisi mahtavaa päästä katsomaan koko perheen kera, meillä asuu kaksi pientä Hevisaurus-fania ja erityisesti laulua Räyh kuunnellaan ihan koko ajan :D Kotihoidontuella olen kuitenkin joutunut rajaamaan näitä kulttuurimenoja, ilmaisiin tapahtumiin kyllä mennään aina, mutta niitäkään ei kovin usein ole.

 69. Avatar Sanniba sanoo:

  Juurikin tätä Hevisaurus-musikaalia mentäis porukalla katsomaan. Emme ole koskaan olleet lasten kanssa teatterissa, jota kuitenkin rakastamme
  . Olisi kiva päästä nyt kokeilemaan sitä yhdessä. <3

 70. Avatar Maiju sanoo:

  Mortified finland kuullostaa tosi hauskalta!

 71. Avatar Johannan sanoo:

  Haluaisin viedä äitini katsomaan Kaikki äitini, kaikki tyttäreni.

  Äitini on aivan paras, mutta kerkeämme nykyään näkemään aivan liian harvoin. <3

 72. Avatar PS sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni.

 73. Avatar Neljän äiti sanoo:

  Ehdottomasti Hevisaurus,1-ja 4-vuotiaiden poikien kanssa

 74. Avatar Katja sanoo:

  Hevisaurusta mentäisiin katsomaan perheen kanssa. Lapset (3&4v) näkivätkin musikaalin mainoksen Lintsillä ja siitä asti ovat puhuneet, että Hevisaurusta pitäisi päästä taas katsomaan.

 75. Avatar Susanna sanoo:

  Kyllä meidän 10v ja 12v pojille uppoisi tämä hevisaurus ehdottomasti!

 76. Avatar Niunu sanoo:

  Esikoisen kanssa hevisaurusta katsomaan. Joko laatuaikaa kahdestaan tai koko perheen kanssa!

 77. Avatar siiri sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni

 78. Avatar Oili sanoo:

  Otto vaan komistuu vanhetessa. Oot onnen tyttö. Ihanan mallinen kotikin teillä. Itsekin haaveilen 2 kerroksisesta. Hyvää syksyä koko perheelle.

 79. Avatar Anniina sanoo:

  Kaikki äitini, kaikki tyttäreni olisi tosi hauska nähdä! Seurakseni toivoisin saavani vanhempani sekä siskoni, ennen kuin oma pikkuinen syntyy tähän maailmaan ja kaikki kulttuurielämykset jäävät toviksi sivuun, kun alkaa vauva-arjen opettelu :’D

 80. Avatar Sari sanoo:

  Haluaisin antaa teatteri illan siskoni perheelle.
  Siskoni on kiireinen opiskelija ja mies paljon töissä, joten Hevisaurus musikaali olisi kiva piristys, koko perheelle

 81. Avatar Julia sanoo:

  Ehottomasti tän saman ! Hugo on vinkunu tonne jo vaikka kui kauan (tai no ei tiedä että tää pyörii nyt), on siis kattonu ton leffan ni haluaa Hevisaurusten keikalle nyt :D

 82. Avatar Outi sanoo:

  Hevisaurus on isompien suosikki, eli se on vastaukseni

 83. Avatar Anni sanoo:

  Hevisaurusta menisin kahden fanin katsomaan!

 84. Avatar Maj-Lis Läykki sanoo:

  Ehdottomasti lastenlastenkanssa HEVISAURUS!!! On niin IHANA!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.