Kahdeksan faktaa minusta vol. 3

07.10.2017

En ole moneen vuoteen tehnyt tällaista faktapostausta itsestäni, ja ajattelin että nyt olisi sille sopiva hetki! Tässähän nimittäin oppii itsestään vaikka mitä uutta kun vuodet vierivät eteenpäin. Aina huomaa kaikkea hassua ja tulee miettineeksi, että tekeeköhän kukaan muu koskaan samalla tavalla, tai ajatteleeko. On aina kivaa saada sellaista vertaistukea tai ihan vaan kohtalotovereita joillekin hassuille asioille joiden kanssa ajattelee olevansa yksin tai vähemmistössä.

1. En osaa katsoa yksin telkkaria tai leffoja

Jos vaikka Otto pelaa illalla, ja laitan Netflixin tai jonkun  telkkarista tallennetun sarjan jakson päälle vain itseäni varten, huomaan tunnin päästä että en ole katsonut koko ohjelmaa. Mä selaan puhelinta, lajittelen pyykkejä tai luen lehteä, mutta en katso sitä ohjelmaa kuin hetkittäin, jolloin suurin osa asioista menee ohi. En vaan osaa tai jaksa keskittyä. Seurassa taas laitan puhelimen aina pois, ja keskityn täysillä leffaan/sarjaan, eikä ole mitään ongelmaa seurata kunnolla.

2. Olen 100% aamuihminen

Herään joka aamu seitsemältä tai ihan viimeistään puoli kahdeksalta, vaikka kello ei olisi soimassa, tai vaikka menisin myöhään nukkumaan. Aamuisin olen parhaimmillani, saan eniten aikaiseksi ja olen pirteä. Ei illoissakaan mitään vikaa ole, mutta en vaan yleensä jaksa valvoa kovinkaan myöhään.

3. Teen yleensä töitä seisten

Jotenkin tuntuu että pystyn keskittymään paremmin, kun seison koneeni ääressä enkä istu tai löhöä. Sohvalla koneen kanssa menee helposti työntekokin sellaiseksi turhaksi vellomiseksi ja ajatukset harhailee, ja sama työpöydän ääressä. Kun taas seisoo, on paljon skarpimpi ja saan samat työt tehtyä nopeammin kuin istuskellen. Mulla onkin etsinnässä korkea ja liikuteltava seisomatyöpöytä, sillä tällä hetkellä teen töitä seisten meidän keittiön työtasolla joka on ihan aavistuksen liian matala siihen puuhaan. Seistessä saa vaihdeltua helposti asentoa, ryhti on parempi ja ei ”väsähdä” samalla tavalla. Oman työpisteeni olen luovuttanut toistaiseksi Oton pelailupisteeksi, kun en siinä kuitenkaan ole.

4. En käytä sukkia ellei ole ihan pakko

Laitan sukat jalkaan vasta kun lämpöasteita ei ole enää kuin yhden käden sormilla laskettava määrä. En mitenkään inhoa sukkia, mutta niitä ei vaan tule käytettyä, ei sisällä eikä ulkona. Kuljen siis ulkona välillä edelleen ilman sukkia, vaikka on jo tosi syksyiset ilmat. Saatan laittaa nilkkurit tai saappaatkin jalkaan vielä ilman sukkia, eikä se tunnu mitenkään oudolta musta. Tästä on haittaa ainoastaan silloin kun tulee mentyä sisäleikkipuistoon ja joutuu aina ostamaan sukat sieltä, kun ei muista laittaa kotona jalkaan. Viimeksi onneksi muistin ottaa omat sukat puistoon. Riisuin ne heti kun lähdettiin sieltä pois, hah. Lapsilla taas on lähes aina sukat jalassa, samoin kuin Otolla. En tiedä mistä tämä  mun sukattomuus oikein kumpuaa!

5. Syön kaikki valmisruuat aina vegenä

Ensin ajattelin, että silloin jos joskus syön vaikka lounaaksi valmisruokaa, on parempi ostaa se vegevaihtoehto, joka on ainakin teoriassa terveellisempi (vaikka ei oikeasti olisikaan). Mutta näin jo pitkään toimittuani olen huomannut, että esimerkiksi vegemakaronilaatikko on ihan super paljon paremman makuista, kuin lihaa sisältävä kaverinsa, koska se on tehty uudemman ja modernimman reseptin mukaan ja kehitetty tiedostavien kasvissyöjien makuhermoja ajatellen. Siinä on tosi paljon  enemmän makua. Sama pakastepizzan kanssa, vegepakastepizza on ihan täynnä makua. Ei se luultavasti ole kovin paljoa terveellisempää syödä vegevalmisruokaa, mutta mä ostan niitä nykyään ihan maun takia, silloin jos joskus valmisruokaa ostan itselleni.

6. Mulla on ”hauskoja päiviä”

Mä en ole ihmisenä sellainen supliikkityyppi tai naurattaja, jolla on aina tilanteeseen sopiva letkautus, tai joka olisi muuten nauruhermoja kutkuttavan hauska. Se ei vaan ole mun juttu. Koen olevani kyllä ihan mukava tyyppi ja välillä heitän läppääkin, mutta stand up -koomikkoa musta ei saisi vaikka kuinka yrittäisi. Mun vahvuudet on jossain muulla kuin läpän heitossa. Ihailen silti ihan suunnattomasti niitä ihmisiä jotka tietävät aina mitä sanoa. Meillä on kuitenkin Oton kanssa sellainen kestoläppä, että aina välillä mulla on ”hauska päivä”. Saatan joskus heittää vahingossa jonkun tilanteeseen sopivan jutun, jolle Otto nauraa vedet silmissä ja suunnilleen kierii lattialla. Ja yleensä ne tällaiset jutut kasaantuu jotenkin samalle päivälle, ja sitten taas saattaa mennä viikko tai kaksi että ei tule mitään nokkelia sutkautuksia mun suusta. Vaikka mä en supliikki-iina olekaan, niin nauretaan silti joka päivä paljon ja meillä on melko samanlainen huumorintaju. Otto on meistä kuitenkin pääosin se hauska tyyppi.

7. Inhoan pyykinpesua ja pesen tosi harvoin pyykkiä

Pesen pyykkiä maksimissaan yhtenä päivänä viikossa, ja silloinkin enintään kaksi tai kolme koneellista. Pyykinpesu ei vaan ole mun juttu, se on sellainen välttämätön paha. Mun tärkein ase on kolmen euron palasappisaippua, jota hieron pahimpiin tahroihin, ja se tehoaa melkein aina, vaikka joku jäätävä oranssi vauvanruokatahra olisi saanut imeytyä sen viikonkin vaatteeseen. Ilman sappisaippuaa meidän vaatteet ei varmaan kestäisi kauniina tätä mun harvaa pyykinpesutahtia. En jaksa ikinä pestä pyykkiä, jos ei pyykkiä ole täyttä koneellista, vaikka joku mun lempivaate olisi likaisena. Ja koska meillä on iso pyykinpesukone, se vetää paljon pyykkiä kerralla. Nautin tästä niin kauan kuin voin, sitten kun tyttöjen vaatteet on isompia ja vie enemmän tilaa pyykkikoneesta, ei riitä enää tämä tahti varmasti kolmen lapsen kanssa.

8. Yritin käyttää Snapchatia, mutta en vaan koskaan päässyt siihen sisään.

Mulla ei edes ole sitä puhelimessa, ei ole ollut koko tänä vuonna. Jotenkin koen IG Storiesin helpompana, kun Instaa tulee muutenkin käytettyä. Snapissa en koskaan jaksanut katsoa myöskään muiden storyja, mutta instassa ne tulee katsottua helposti. Jotenkin se käyttöliittymä sopii enemmän mulle, en tiedä miksi. Mutta tosiaan snapissa mua ei kantsi seurata, sillä en käytä sitä enää.

Kahdeksan faktaa vuodelta 2015 löytyy TÄÄLTÄ.

Sellaisia juttuja! Nyt mua kiinnostaa, löytyykö sieltä ruutujen takaa samaistuja tai täysiä vastakohtia mulle? Miten on?

Aivan ihanaa viikonloppua kaikille <3


36 Responses to “Kahdeksan faktaa minusta vol. 3”

 1. Enna sanoo:

  Multa on kans toi snapchat menny ihan ”ohi”. En osaa käyttää sitä, eikä mun kalloon mahu just toi et instassa on stories ja sit on snappi ja facebook ja ym ym. Onko tää sitä ”vanhuutta” ku ei pysy enää perässä?
  T. 26v
  Ps. En voi elää ilman sukkia! Mulla on villasukat sisällä kesälläkin (kotona). Ainut paikka missä riisun sukat välittömästi on sänky. Mut askelkin sieltä pois ni mul on kauhee sukkapino sängynvieressä, jokalähtöön

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah se voi olla, mäkin oon 26v ja musta tuntuu et tipun ihan kelkasta monessa asiassa!! 😀 Ja ihana, sukissa ollaan sit niin vastakohta!! 😀 Villasukista tykkään kyllä mut normisukat on ihan öh 😀 Kiitos kun kommentoit ja ihanaa syksyn jatkoa!

 2. Vera sanoo:

  Haha, mä taas rakastan pyykinpesua! Pesen aina kun vaan mahdollista, onneksi on pieni kone 🙂 Vihaan vaan sitä viikkaamista ..

 3. susa sanoo:

  Voi vitsi mäkään en oikein sukista välitä tuntuu raikkaammalta ilman 😀
  Sama en oikein pysty keskittyyn tuohon televisioon. Usein kyl päällä joku sarja mitä siis haluisin kattoo mut tiskit,pyykit,koirien kynsienleikkuu mieleen ja ne pitää sit tehä samal ja kuuntelen siis mitä sarjassa tapahtuu 😉
  Snappia joo en osaa käyttää. Latasin ja poistin 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No jep, siis niin paljon freesimpi olo ilman! 😀 Ja telkkaria on tosi vaikeaa katsoa yksin 😀 ärsyttää ku on joitain esim. muotiin liittyviä sarjoja mitkä mua kiinnostais mut Ottoa ei, ja sit en osaa rauhottua katsomaan niitä itsekseen, ja kahdestaan meillä on meidän yhteiset sarjat 😀

 4. Satu sanoo:

  Mun tyttö (14v) kulkee myös paljon ilman sukkia. (talvella käyttää) Musta se on outoo. Varsinki kengät ilman sukkia, oon ain et eiks oo ärsyttävät jalassa.

 5. .. sanoo:

  Mulla on ainakin sukka jutussa täysin päinvastaisesti 😀 vihaan olla ilman sukkia, ainoastaan suihkussa ja nukkuessa ilman sukkia muuten ehdottomasti aina sukat 😀 ja pyykkiä pesen 1-2 kertaa päivässä koska meillä sitä tulee niin paljon ja en tykkää kerryttää sitä ku ei ne mahu minneen ne likapyykit 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa Otto on ihan samanlainen, aina on sukat jalassa paitsi just suihkussa tai nukkuessa :D! Hyh mä en ikinä jaksaisi pestä niin usein 😀 Meillä on iso pyykkikaappi yläkerran kylppärissä joka onneksi vetää kaiken sisälleen! 😀

 6. . sanoo:

  Mulla taas on aina sukat jalassa 😀 sukattomana tuntuu ällöttävältä ja siltä että kaikki lika pääsee jalkoihini

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha mä rakastin pienenä aina mummun luona landella olla paljain jaloin, kävin siis kaupassakin ja kirjastossa ja jokapaikassa paljain jaloin, kun mummola oli silloin pienessä parin tuhannen asukkaan kunnassa, jossa uskalsi olla paljain varpain 😀 ei tarvinnut pelätä mitään lasinsiruja tms. 😀 Pesin kyllä jalat aina ennen nukkumaanmenoa joka ilta 😀

 7. Anna sanoo:

  Naurattaa tuo ensimmäinen kohta, koska just nyt yritän kattoo netflixiä itekseni kun mies on ulkona, enkä jaksa yhtään keskittyä katsomaan sitä ja selailen vaan puhelinta. Mutta välillä mua auttaa se, että esim virkkaan tai kudon samalla kun katon telkkaria, niin voi keksittyä kahteen asiaan samaan aikaan. Kumma kyllä se jotenkin parantaa keskittymistä. Noista vegeruuista oon ite tehnyt saman huomion, monesti ne on paljon parempia. Ja sukka-asiassa, mä tykkään villasukista ja niitä yleensä kotona aina käytän, tavallisia sukkia en tykkää käyttää muuta kun kengissä ja vieraillessa. Hyvää syksyn jatkoa!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa kuulostaa erittäin tutulta!! 😀 Se on niin vaikeaa kun on niin paljon kaikkea mitä pyörii mielessä yksinään 😀 Pitääpä kokeilla tuota käsillä tekemistä, se voisi ehkä auttaa mullakin! 🙂 Ja hei totta muuten, mäkin tykkään villasukista, mutta en normisukista! Talvella jos oon sukat jalassa kotona niin ne on aina villasukat 😀 Hyvää syksyn jatkoa sinnekin ja kiitos kun kommentoit <3

 8. Tiina A sanoo:

  Olipa kivoja juttuja 🙂 Mulla on muuten toi sama ei-sukkia-ellei ihan pakko!

 9. Nekku sanoo:

  Mulla on tismalleen sama juttu nykyään valmisruokien kanssa! 😀 Ne vaan maistuu paremmalta vegeversioina. Toki tykkään muutenkin kasvisruoasta paljon.

  Snapchat ei missään vaiheessa oo jaksanut kiinnostaa mua, en ole edes viitsinyt kokeilla. Jotenkin kiva huomata ettei ole ainoa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No niin maistuukin! 🙂 Ja mä tykkään myös tosi paljon, sen kanssa oon mennyt samalla mentaliteetilla kuin kaiken muunkin mitä oon halunnut muuttaa: pikkuhiljaa lisännyt sen osuutta 🙂 Tykkään tosi paljon lihasta mutta suhtaudun siihen nykyään ihan eri tavalla kuin ennen, se on sellanen juhlajuttu ja kaikki sellaiset perus arkimössöt on helppo tehdä kasvisversiona tai kalasta 😀

   Ja kiva että en oo kans ainoa jota snappi ei kiinnosta, kun tuntuu että se on niin super iso juttu josta oon ihan ulkona! 😀

 10. Mertsi sanoo:

  Miten toi pyykinpesu on mahdollista! Me asutaan kaksin miehen kanssa ja pestään 2-3 kertaa viikossa, vaikka toki meillä on vain 6 kg kone. Mäkään en oo pyykinpesun fani, hiukan siinä auttaa, kun heitetään aina kaikki vaatteet suoraan koneeseen ja sit vaan napsautetaan päälle, kun on täynnä. Me ei jakseta lajitella edes vaaleita tai tummia, vaikka tiedän, et pitäis. Mut ollaankin lakattu sit kokonaan ostamasta valkosia vaatteita. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä on 8,5kg kone ja hyvin onnistuu, pesen myös lakanat/pyyhkeet joka viikko ja ne mahtuu tuohon kolmeen koneelliseen 😀 Mä lajittelen tummat ja vaaleat erikseen, ja sit pyyhkeet ja lakanat pesen aina yhdessä alusvaatteiden ja sukkien kanssa korkeassa lämpötilassa. 😀 Mut toihan on kätevää että ei sitten vaan edes osta valkoisia vaatteita! 😀

 11. Mieki oon mieluummin ilman sukkia kotona,kesä on parasta aikaa ku voi tsippailla ballerinoissa ja ei oo sukkia :). Otan aina kotona sohvalla sukat veke ja sit ne löytyy aina sohvan alta tai välistä tai millon mistäki

 12. Anna Autio sanoo:

  Minäkin vihaan sukkia. Laitan sukat jalkaan pakko tilassa! Mä en ollenkaan tykkää jos jalat ovat liian kuumat. Kun pääsen kotiin otan aina sukat ensimmäisenä pois jalasta ja alan puuhiini.
  Pyykinpesua rakastan! En tykkää useasti sitä tehdä, mutta rakastan lika pyykin pyörivän koneessa. Sen kuivattaminen, viikkaaminen ja kaappin laittoa en sitten tykkää. Ja jos pitää silittää… Kauheaa puuhaa pino vaan kasvaa kun en kehtaa alkaa rautaa heiluttamaan!
  Muuten ollaan ihan erilaisia! Voin katsoa sarjoja yksin, lempipuuha melkein jos teen töitä istun tai makaan (?). Seisominen rasittaa mua liikaa.
  Jos olisit postanut tämän pari viikkoa sitten, olisin sanonut ettei SC ole mun juttu. Viime viikkona sitä käytän ja tykkään. Vaikka mä vaan siellä snappäilen parin ihmisen kanssa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Sama juttu, mäkään en tykkää jos on liian kuumat jalat! 😀 Paljon raikkaampaa kun tuntee viileän lattian jalan alla! 🙂 Hassua että muuten ollaan ihan vastakohtia sitten 😀 Kiva kun kommentoit pitkästä aikaa, toivottavasti teille kuuluu hyvää! 🙂

 13. Maria sanoo:

  Pyykinpesu on parasta koska puhtaiden vaatteiden tuoksu ja niiden päälle laittaminen<3 olin myös jonkun aikaa ilman sukkia kotona, mutta huomasin miten mua alko ällöttämään, koska en voi sietää varpaita millään lailla, ja se että jalkapohjiin tarttui kaikista pienimmätkin muruset (t. neljän marsun äiti), joten villasukat kunniaan <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mäkin ennen tykkäsin pesuaineiden tuoksuista, mutta nykyään käytän pelkästään hajusteetonta pesuainetta, niin ei tule sellaista samanlaista tuoksua enää 😀 villasukat on kyllä jees <3 Kiitos kun kommentoit!

 14. Johanna sanoo:

  Kiva tietoisku! Itsekin olen vasta nyt alkanut hieman snäppäämään. 🙂

 15. Minnis sanoo:

  Hei mäkään en koskaa käytä sukkia! Nyt vasta oon alkanut nilkkureissa käyttänyt sukkia mutta heti ku himaan pääsee, ne lähtevät jalasta pois ensimmäisenä 😀 ja sit täysin vastakohta sun kanssa! Mä nimittäin rakastan pyykinpesua ! 😀 inhoon vaa laittaa niitä kuivumaan mut se tunne ku saa koneen pyörimään<3 sama tiskit! Tiskikoneen kun saa päälle ni tulee nii puhdas olo 😀 tosin tyhjentäminen on eriasia....!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa tää tuntuu olevan yleinen juttu et on sukka-asiassa kohtalotoveri mut muuten ihan vastakohta! 😀 Mä en tykkää laittaa kuivumaan enkä koneeseen enkä kaappiin enkä viikata. 😀 Kiitos kun kommentoit <3

 16. J sanoo:

  En voi ajatellakaan ettei olisi sukkia! 😀 On ihan kiva olla paljain jaloin, mutta: a. Huono ääreisverenkierto ja aina kylmät jalat, siksi usein yölläkin sukat vaikka nukkuessa olis kivempi olla ilman. B. Sukkien kanssa kengät ja jalat pysyy puhtaampina. C. Kengät hiertää ilman sukkia. Ihan hullu ajatus saappaat ilman sukkia!! 😀 Yleensä saappaisiin myös villasukat ettei ne hölsky.

  Katson lähes aina telkkaria yksin 😀 silloin en yleensä kuule tai näe muuta. Joskus saatan levittää pyykkejä tai selata puhelinta samalla, mieluummin en. Monesti illat menee juurikin niin, että minä katso tv ja mies pelailee.

  Pyykinpesu on ok ja tulee huojentunut fiilis kun se kasa pienenee 😀 mutta vain koska kone tekee työn… pyykkien levittäminen on turhauttavaa.

 17. anna sanoo:

  Mäkin.inhoan pyykinpesua. 🙂 mutta sukat pitää olla aika usein jalassa. Kesällä ei välttämättä, mutta tähän aikaan vuodesta myös villasukat, muuten ei tarkene. Mies ja lapsi ovat kotona usein vain alusvaatteissa (t-paita ja alushousut).. mä en tarkene niin

 18. kati sanoo:

  Kiva postaus! 🙂
  Ja kasvisyöjän sydäntä lämmittää että vege-einekset on löytäneet tiensä sun lautaselle.
  Eihän ne einekset nykyään mitään myrkkyä edes ole, kun muistaa vaan popsia tuoreita vihanneksia ja hedelmiä lisäksi!
  Kiinnostaisi sellainen teema, että miten teillä jakautuu kotityöt? Olet toki saattanut joskus aiheesta kirjoittaakin 🙂 Mainitset ettet tykkää pyykinpesusta, mutta peseekö Otto pyykkiä?

 19. maija sanoo:

  Sellaista se on, kun on tollanen kotiäiti niin vieroksuu kaikkia kotitöitä *_*. Siis teihän vaatteet on iha älyttömän likasia jos peset niitä noin vähän. Vai onko sulla 20kiloa vaatteita jokaiselle tyypille?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olipa hämmentävä kommentti! 😀 En tiedä kuinka vähän sinulla on vaatteita, mutta jos kerran viikossa pitää pyykkipäivän jolloin pesee kaiken, ja vaihtaa joka päivä vaatteet, niin se ei silti vaadi kuin seitsemän vaatekertaa per ihminen, mikä ei ole mielestäni lähelläkään 20 kiloa per ihminen. 🙂 meillä on myös paljon muita kotitöitä pyykin lisäksi, joista kyllä pidän 🙂

 20. Sinna sanoo:

  Mun (yrittäjä)kaveri osti vuosi sitten ikean sähkösen työpöydän joka nousee ja laskee, hän on kehunut sen maasta taivaisiin kun tykkää myös työskennellä seisaalteen 🙂
  Pyykinpesu on parasta ♥️

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.