Keskittymiskykyä ja tukea oppimiseen Omega3-rasvahapoista

09.10.2017


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vermanin Minisun Omega Juniorin kanssa.

Kaikkien tulee Suomessa syödä D³-vitamiinilisää kahden viikon iästä alkaen suositusten mukaan, ja meilläkin ovat erilaiset lasten D-vitamiinit ja monivitamiinit tulleet vuosien aikana erittäin tutuiksi. Lapset muistavat itse joka aamu ottaa ”D-vitskun”, ja tykkäävät ottaa sen, se on sellainen rutiini joka kuuluu jokaiseen päivään. Nyt kokeiltiin kuitenkin ensimmäistä kertaa vähän erilaisessa muodossa olevaa vitamiinia – nimittäin Minisun Omega Junior -geelipaloja, jotka ovat paljon muutakin kuin pelkkä D-vitamiinilisä.

Minisun Omega Junior sisältää kalaöljyä ja D³-vitamiinia. D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, ja kalaöljyn sisältämä DHA-rasvahappo ylläpitää normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. Yksi geelipala sisältää lapsille suositellun annoksen (eli 10 mikrogrammaa) D³-vitamiinia, sekä 600 milligrammaa korkealaatuista kalaöljyä. Kätevää siis että ei tarvitse erikseen olla eri vitamiineja tai ravintolisiä, vaan riittää kun muistaa ottaa tämän yhden.

Kalaöljy on juuri sitä samaa ainetta, joka omassa lapsuudessani oli pahanmakuista litkua, mitä joutui irvistellen syömään. Vaan onnekkaita ovat tämän sukupolven lapset, kun voivat ottaa kalaöljynsä paljon mukavammassa muodossa: vadelman, appelsiinin ja sitruunan makuisina oransseina geelipaloina. Meidän lapset eivät kertaakaan ole irvistelleet ottaessaan kalaöljyään, sillä hedelmäisen makeat geelipalat maistuvat oikeasti ihan karkilta, ja koostumuskin on hassunhauska pehmeä geelilöllö, joka lapsia naurattaa. Geelipalat eivät sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia ja ne ovat maidottomia, laktoosittomia, soijattomia, alkoholittomia ja hiivattomia.

Mä en tiennyt ennen tätä kaupallista yhteistyötä, että aivoista 60% on rasvaa! Tämän luettuani ymmärrän oikein hyvin, miksi aivot tarvitsevat omega3-rasvahappoja. Varsinkin lasten aivot kehittyvät ja kasvavat hurjan nopeaa vauhtia, ja tarvitsevat hyviä rakennusaineita. Ruuasta lapset saavat usein määrältään riittävästi rasvaa, mutta rasvan laatu ei välttämättä ole aina se paras mahdollinen aivoja ajatellen.

Kalaa ja kasvirasvoja ei useinkaan syödä tarpeeksi, jolloin tärkeiden rasvahappojen saanti voi olla liian vähäistä. Mä yritän pitää huolen että syödään monipuolisesti kasviksia ja kalaa ruokavaliossa, ja kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta kun on niinkin tärkeästä asiasta kysymys kuin aivoista, haluan pelata varman päälle. Lisänä otettavasta Minisun Omega Juniorista ei ole mitään haittaa vaikka ruokailisikin täysin suositusten mukaan.

Esikoinen aloitti tänä syksynä eskarissa, ja ensimmäistä kertaa hän on päässyt nyt varhaiskasvatuksessa oppimaan uutta, ja saamaan välillä haastavampiakin tehtäviä jotka vaativat keskittymistä. Hän on osannut lukea, kirjoittaa ja laskea jo pitkään, ja on kaivannutkin enemmän haastetta. Hän nauttii eskarista tosi paljon, ja haluan tukea oppimista ja luontaista kiinnostusta opiskeluun, sekä keskittymiskykyä, tarjoamalla tarpeeksi näitä aivojen tärkeitä rakennusaineita, eli Omega3-rasvahappoja. Myös keskimmäinen on juuri nyt sellaisessa iässä että hänellä on selkeä herkkyyskausi monen uuden asian opetteluun. Hän oppii helposti ja nopeasti, kun jaksaa istahtaa hetkeksi alas ja keskittyä.

Omega3-rasvahappojen on todettu tukevan keskittymis- ja oppimiskykyä, sekä lukutaitoa, ja jos näissä asioissa on haastetta, kannattaa niitä ehdottomasti syödä säännöllisesti. Niistä on kuitenkin hyötyä ihan kaikille lapsille, myös meidän lapsille jotka eivät onneksi kärsi oppimis- tai keskittymisvaikeuksista. Minisun Omega Juniorit löytyvät apteekkien hyllyltä.

LUKIJAKILPAILU:

Missä asioissa teidän lapset kaipaavat tukea oppimiseen tai keskittymiseen? Vastaa tämän postauksen kommenttiboksiin ja voita Minisun Omega Junior vitamiinipaketti (arvo n. 60€). Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osallistumisaikaa on 16.10. asti. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Onnea kisaan kaikille!


90 Responses to “Keskittymiskykyä ja tukea oppimiseen Omega3-rasvahapoista”

 1. Laura sanoo:

  Meillä opitaan paljon uutta eka luokan alkamisen myötä. Kouluintoa ja energiaa on löytynyt oikein mukavasti nyt syksyn ajan,mutta kieltämättä pimenevä vuodenaika ei kovinkaan helpota skarppina olemista. Tuo tuote olisi kiva ottaa testiin!

 2. Lääkäriopiskelija sanoo:

  Hei,
  Itse en antaisi omille lapsille omega 3 valmisteita. Niistä on tehty paljon tutkimuksia ja oikeastaan missään niistä ei ole saatu hyviä tuloksia. Niistä voi olla jopa enemmän haittaa kun hyötyä, esimerkiksi nenäverenvuodot ym lisääntyvät. Monipuolinen ruokavalio on kaiken a ja o eikä lisiä tarvitse. Suhtaudun itse hieman varauksella noihin, neuvolassa esimerkiksi kiellätään kyseessä olevat valmisteet odottavalta äidiltä vaikka sellaisia valmisteita apteekin hyllyltä löytyykin. Tässä artikkeli ravitsemusterapeutilta: https://www.hs.fi/elama/art-2000002597053.html , monet siis syövät noita turhaan. Mielestäni ja mitä minulle on opetettu ja mitä tutkimuksia olen lukenut on pelkkä d vitamiini lisänä hyväksi. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei,

   Verman vastaa näin:

   ”Hei,

   Kiitos kommentistasi! Monipuolinen ruokavalio on kaiken a ja o. Harva meistä kuitenkaan syö riittävän monipuolisesti ja suositusten mukaisesti. Lisäksi elämän eri tilanteet, kuten raskausaika tai psyykkinen stressi, lisäävät ravintoaineiden tarvetta. Näihin tilanteisiin ravintolisät antavat hyvää tukea.

   Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä terveydellemme. Tutkimusta on paljon, ja osoituksena kalan rasvahappojen tutkituista vaikutuksista EPA- ja DHA-rasvahapoille on myönnetty Euroopan elintarvikeviraston terveysväitteet mm. sydämen, verenpaineen, aivotoiminnan ja silmien hyvinvointiin. Nämä väitteet saa ainoastaan hyvin tutkimuksissa todistetut ravintoaineet. Omega-3-rasvahapot mainitaan myös muutamassa Käypä hoito –suosituksessa, mm. depression ja dyslipidemioiden suosituksissa.

   Ravitsemussuosituksissa suositellaan kalan käyttöä 2-3 kertaa viikossa. Raskaana olevien ja imettävien tulisi saada DHA-rasvahappoa 200 mg päivässä (Suomalaiset ravitsemussuositukset, 2014). Kalaa on hyvä käyttää vaihdellen eri kalalajeja, koska ne sisältävät vähän erilaisia vierasaineita riippuen kasvuympäristöstä. Hyvälaatuisella kalaöljyä sisältävällä ravintolisällä voi helposti varmistaa päivän kalarasvahappojen tarpeen ja puhtaasti ilman vierasaineita. Kala on myös hyvä proteiinin lähde, ja sitä ei kalaöljyvalmisteesta saa. Ravintolisissä kannattaa noudattaa annosteluohjetta, ja mielellään jutella asiasta ammattilaisen kanssa.

   Tämä tuotehan sisältää myös D-vitamiinia, jota suositellaan lapsille käytettäväksi ympäri vuoden.”

 3. Kirmi sanoo:

  Meillä nyt menossa ”herkkyyskausi” puheessa ja uusia sanoja tulee tiuhaan suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi kiinnostus kirjaimia ja eläimiä kohtaan on valtava. Olisi mukava päästä testaamaan omega 3-lisää. Ei tarvitsisi aina laskea viikon kala-annoksia.

 4. Linnea sanoo:

  Meillä tyttö opettelee kirjaimia, numeroita jne. Keskittyminen asioiden pitkäjänteiseen tekemiseen vaatii vielä opettelua.

 5. milja sanoo:

  Esikoinen aloitti juuri ekaluokan, joten opittavaa riittää, ja keskittymiskyky on koetuksella, kun täytyy oppia ihan uudenlaiseen tapaan oppia. Tyttö osaa lukea, ja nyt on tullut luettavaksi ekat pitkät kirjat, joissa ei ole pahemmin kuvia 🙂

 6. Susa sanoo:

  5-vuotias opettelee parhaillaan numeroita, kirjaimia ja mm. kellonaikoja. 3-vuotias puolestaan kartuttaa sanavarastoaan koko ajan lisää. Uutta opitaan meillä joka pävä 🙂

 7. Jessica sanoo:

  Meillä opetellaan kovasti lukemista ja kirjoittamista tällä hetkellä 🙂 ja pienempi lapsi opettelee eri sanoja ja puhumista 🙂

 8. Kidea sanoo:

  Poika tarvitsee tällä hetkellä apua Englannin opiskeluun. Liikkuvainen kun on niin paikallaan iatuminen ja sanojen opettelu on toisinaan haastavaa koitetaan nyt opetella sanoja samalla kun poika temppuilee niin saadaan hommasta vähän mielekkäämpää. Kyseinen tuote ei ainakaan varmasti pahenna tilannetta ja kaikki apu on uuden kielen opettelussa tarpeen!

 9. Noora sanoo:

  Meidän 5-vuotias esikoisemme harjoittelee kirjaimia ja numeroita. Keskittymisen kanssa on aina ollut vähän vaikeuksia, etenkin isoissa ryhmissä. Ja 1-vuotias kuopuksemme tuntuu oppivan joka päivä jotain uutta, sanavarasto ainakin karttuu päivä päivältä suuremmaksi. 🙂

 10. Jenni sanoo:

  Meillä opetellaan tällä hetkellä kirjaimia ja kirjoittamista. Vaatii paljon keskittymistä sekä vanhemmalta että lapselta. On ihana seurata pikkuisen intoa oppia uusia asioita.

 11. Anni sanoo:

  Meillä opetellaan numeroita, kirjaimia ja laskemista. Vajaa 3v osaa jo tosi hienosti ja joka päivä opitaan lisää. Tällä hetkellä muistipeli on kovassa käytössä ja kyllä äiti ja isi jää helposti kakkoseksi!

 12. invisible sanoo:

  Meidän 4v tykkää kirjoittaa ja piirtää numeroita. Myös kerhossa poika tarvitsee keskittymiskykyä. 1v9kk vanha poika touhuilee jo kaikenlaista isoveljen perässä. 🙂

 13. Anni sanoo:

  Kun kouluun mennessä osaa lukea ja laskea, ei välttämättä riitä keskittymiskyky jo osaamien asioiden opetteluun tai siihen että muut vasta opettelevat, kun itse jo osaa. Koko luokka kun menee samaa tahtia eteenpäin osasit sitten jo ennestään laskea ja lukea tai sitten et.

  • Ope sanoo:

   Nyt on pakko sanoa,että höpö,höpö.Oppilaat eriytetään tason mukaan.Edistyneemmät lukevat tekstejä kun muut harjoittelevat lukemista jne.Tämä on ihan arkipäivää kouluissa.Onneksi tasoerot tasaantuvat melko nopeasti.

  • Tanja sanoo:

   Kyllä nykyään esim uuden OPSin myötä löytyy huomattavasti vaihtoehtoja eri tasoisille lapsille. Ja jo ennen on löytynyt opettajasta riippuen.
   Lapsia jaetaan erilaisiin tasoryhmiin niin äikässä kuin matikassakin ja tehtäviä on mahdollista tehdä omalla tavallaan.
   Meillä tokaluokkalainen esim istuu matikan tunnit pöydän alla ja tekee äikän tehtäviä säkkituolilla maaten 🙂

 14. Sartsi sanoo:

  Lukemisen opettelu ja uudet kouluaineet kuormittaa.

 15. helmia sanoo:

  Meidän esikoinen on aika lähellä jo sitä että osaa lukea. Lyhyitä sanoja jo lukeekin ja ehkä siihen viimeiseen pinnistykseen tarvis nyt vielä loppu tsempit ja avun ja tuen 🙂

 16. Mari sanoo:

  Mun vajaa 5-vuotias poikani haluisin oppia lukemaan, eli siihen kaivattaisiin tukea

 17. Marjo Hill sanoo:

  3v opettee kirjaimia ja 1v tapailee ensimmäisiä sanoja 🙂

 18. Laura sanoo:

  Meillä harjoitellaan tällä hetkellä lukemista 🙂

 19. Ninni sanoo:

  Meidän esikoinen aloitti tänä syksynä tokaluokan, alku syksystä hän heräsi aamuisin itse ennen herätyskellon pirinää, mutta nyt kun pimenee niin huomaa että väsymystä alkaa olla ilmassa.

 20. Maria sanoo:

  Meidän pian 2vee on alkanut laittaa sanoja peräkkäin ja näin siis harjoittelee lauseiden muodostamista. Hän on varsinainen papupata eikä ole hetkeäkään hiljaa!

 21. Jonna sanoo:

  Meillä opetellaan uusia sanoja valtavia määriä. 🙂

 22. Enni sanoo:

  Meidän 5- ja 6-vuotiaat tytöt opettelevat lukemista ja kirjoittamista. 🙂

 23. Elle sanoo:

  Meillä on kolme lasta (9v, pian 5v ja 2v) ja jokaisella on omat alueensa joissa tarvitsevat aikuisen tukea ja ohjausta ikätason mukaisesti. 5 vuotiaalla on herkkyyskausi opetella kirjoittamaan ja lukemaan. Hienosti hän jo kirjaimia tunnistaa ja monena iltana arjen kiireen keskellä luettelen (väsyneenä ) kirjaimia mitä mihinkin sanaan tulee. 9 vuotias tarvitsee tukea siihen, että jotkut asiat kaipaavat vaivannäköä eikä kaikkea voi eikä tarvitse oppia sormia napsauttamalla. Yritämme ohjata ja tukea tätä herkkää lasta sekä keskittyä omaan tekemiseen eikä verrata itseään toisiin. Hän onkin välkky ja taitava lapsi monessa asiassa. 2- vuotias harjoittelee pottajuttuja ja siinä onkin keskittymiskyvyn harjoittelua, että malttaa istua hetken paikoillaan. Ja voi sitä riemua, kun pottatarraan ilmestyy värit, kun tuotos on tullut. Lasten kasvatus ja sen tukeminen on palkitsevaa, toisinaan myös haastavaa. Me olemme erityisasemassa saadessamme olla mukana tällä hienolla matkalla !

 24. SallA sanoo:

  Tällä hetkellä isompi opettelee kirjaimia ja numeroita tunnistamaan ja pienempi tapailee sanoja

 25. Piia sanoo:

  Ekaluokkalainen erityislapsi tarvii keskittymiseen tukea ja 2.5 vuotias kaikkien ihanien motoristen taitojen harjoitteluun keskittymistä.

 26. Ronja sanoo:

  Tällä hetkellä meidän poika harjoittelee kovasti värejä, eläimiä ja kaikkea mahdollista mitä kirjoista löytyy. Ei olla aiemmin ajateltu, että kalaöljyä voisi antaa, meille tärkeämpi on ollut juuri tuo D-vitamiini. Olisi helppoa kokeilla tuollaisessa yhdessä maistuvassa paketissa, nyt kun ollaan ettimässä uutta D-vitamiinia pojalle.

 27. Soikku sanoo:

  Eskarilainen harjoittelee lukemista ja kerholainen juuri opettelee kirjaimia. Varmasti tukisi oppimista ko.vitamiinilisät.

 28. Tanja sanoo:

  Koulun jälkeen on hyvä levätä tovi ja syödä jotakin ravitsevaa. Sitten voi paneutua läksyihin. Olemme oppineet(sekä lapseni, että minä), että jos tuntuu, että läksyissä on hankala kohta tai äitikin hermostuu, on syytä ottaa pieni aikalisä. Vartin sylittelyn jälkeen, vaikea tehtävä voi tuntua jo helpommalta.

 29. Kalaruokaa sanoo:

  Hei! Kun syötte useamman kerran viikossa kalaa, niin millaista kalaruokaa laitatko? Kiinnostaa, kun itse teen aina sitä samaa, uunilohta ja ehkä kerran kuussa vain.

 30. Satuj sanoo:

  Lapset tarvitsevat keskittymiskykyä päivittäisten asioiden kuten koulutehtävien, oman huoneen siivouksen, roskienviennin jne.hoitamiseen.

 31. Heidi sanoo:

  Meillä pojalla juurikin hieman vaikeaa ruveta keskittymään joihinkin asioihin, kirjainten opettelua ollaan tässä yritetty mutta sitä kiinnostusta riittää ehkä pariksi minuutiksi

 32. Marjo sanoo:

  Meillä kohta kolme vee tyttö ei aina jaksa keskittyä, mutta ei kai sitä voi vielä odottaakaan.

 33. Sanna sanoo:

  Mun nelivuotias poikani on hyvin vilkas, ja keskittyminen vaatii välillä melkoista ponnistelua. Just tänään mietin, että täytyisi kokeilla hänelle jotain lasten kalaöljyvalmistetta, koska olen kuullut niistä olevan monille ylivilkkaille varsinkin hyötyä, mutta niitä oli kaupassa tarjolla useammanlaisia puteleita, joten ajattelin ensin perehtyä asiaan netissä. Sattuipa sopivasti tämä postaus.

 34. Emilia sanoo:

  Meidän 14kk ikäisen pojan kanssa harjoitellaan ja opetellaan aikalailla kaikkea elämästä, mutta erityisesti tunteiden sanoittamista ja nimeämistä sekä asioiden nimiä.

 35. Anonyymi sanoo:

  Paljon alkanut sullakin olemaan blogissa yhteistöitä..

 36. Jenna sanoo:

  Meillä 3vee jolla hankaluuksia puheen kanssa, sitä kovasti ja innolla harjoitellaan.

 37. Katja sanoo:

  Poikani käy puheterapiassa yhden kirjaimen puuttuessa puheessa. Hän oli aluksi hyvinkin motivoitunut tekemään harjoituksia mutta nyt näyttää into hiipuuneen ja tähän olisi hyvä saada lisää tukea!

 38. anna s. sanoo:

  Sanoja opitaan nyt paljon, joka päivä tulee uusi sana 🙂

 39. Katya sanoo:

  Suosittelen kyllä kunnon kalaöljyä,noissa taitaa olla omegaa ihan nimeksi..Ja lisä-ja väriaineita siitäkin edestä.

 40. KirsiH sanoo:

  Ekaluokkalainen oppii uutta joka päivä ja vaikka kuinka se on kivaa, tekee aktiivisen pojan välillä tiukkaa jaksaa istua paikoillaan ja keskittyä. Tässä voisi nämä ”geelilöllöt” auttaa ☺.

 41. A sanoo:

  Kerhossa opetellaan ryhmässä olemista. 🙂

 42. Veera sanoo:

  Meidän koululaisella on tarkkaavuuden ja ylivilkkauden oireyhtymä ADHD ja apua olennaiseen keskittymisessä hän tarvitsee kaikissa niissä arjen tehtävissä, jotka eivät itsessään ole kovin motivoivia. On tehtävälistalla sitten pukeminen, läksyt tai hammaspesu, aikuisen läsnäolosta on apua. Samoin vaikka ruokailun loppuun saattamiseen tarvitaan rauhallinen ympäristö ja turvallinen, läsnäoleva aikuinen.

  Vaikka monet rutiinit näin lapsena ovatkin hänelle haastavia, uskon, että tuosta älykkäästä kaverista kasvaa ihan huikea aikuinen. Ehkä sellainen yrittäjä, joka ei innostuessaan laske työtunteja eikä epäile omia ideoitaan vain siksi, ettei niin ole tehty ennenkään…

 43. Mama sanoo:

  Heippa ja ihana kilpailu!
  Meillä 3-vuotias ei ole kotona malttanut millään leikkiä kotona minkäänlaisia leikkejä, vaan on ollut hiukan levoton. Mutta olemme nyt hetken antaneet hänelle tätä Minisunin Omegaa ja olemme huomanneet selvän eron hänen keskittymiskyvyn parantumisessa kotioloissa! Uskomatonta! Olisi hienoa saada jatkaa kokeilua vielä ja katsoa toimiiko Omega todella näin positiivisella tavalla Poika myös muiden Omega merkkisten vitamiininien makua on vieroksunut kalan maun vuoksi, mutta nämä kelpaa
  Mukavaa viikon jatkoa teidän perheelle❣️

 44. Laura sanoo:

  Vitosluokkaisella alkaa olla jo todella paljon kokeita verrattuna aiempiin vuosiin ja touhukas kun on niin ei jaksaisi rauhoittua lukemaan kokeisiin. Pitäisi ottaa nämä Omegat kokeiluun, vaikka ruokailu onkin melko lailla tasapainossa 🙂

 45. Martsi sanoo:

  Lapseni kaipaa nyt tukea paljon puheen kehitykseen ja perusasioiden oppimiseen. Hiljaa hyvä tulee <3

 46. Lotta sanoo:

  Meidän lapset ( kohta 3v. & 4v.) ovat tosi vauhdikkaita ja keskittymiskyky ei ole niitä vahvimpia puolia Molemmat aloittivat hiljattain päiväkodin ja uusia juttuja on tullut pienessä ajassa paljon.

 47. Bambi sanoo:

  Kaksoset käyvät eskaria, siellä opitaan uusia asioita. Kuopus opettelee monia asioita esim lauseita sanoja ym. Sai uuden lastensängyn josta oli iloinen ja vielä uusi asia ku voi itse poistua sängystä

 48. Bambi sanoo:

  Kaksoset käyvät eskaria, siellä opitaan uusia asioita. Kuopus opettelee monia asioita esim lauseita sanoja ym. Sai uuden lastensängyn josta oli iloinen ja vielä uusi asia ku voi itse poistua sängystä

 49. Essi sanoo:

  Meidän 5 v esikoinen tykkää opetella nyt kirjaimia ja numeroita ja niissä tarvitsee hyvää keskittymistä.

 50. Helena sanoo:

  Ekaluokkalainen opettelee lukemaan ja kirjoittamaan. Yläasteelaiset tarvitsevat paljon keskittymiskykyä kokeisiiin ja uusiin haasteisiin.

 51. Jasu sanoo:

  Meillä 3 v tyttö tarvitsee tukea askarteluun, taitoa on mutta hermo menee hänellä heti jos ei ekalla onnistu!

 52. Roosa sanoo:

  Itselläni vasta 5kk ikäinen poikavauva, mutta täysimetyksen kautta saa minulta vitamiinit. Itse en pidä kalanmaksaöljystä, joten tuollaiset karkinmakuiset varmasti menisi hyvin alas!:D aivojen kehitys on tärkeää ja jo pienen vauvan keskittymiskyvyssä huomaa kehitystä, etenkin miten kauan jaksaa ottaa kontaktia ym 🙂

 53. Terhi J. sanoo:

  Meillä ekaluokkalainen tarvitsee tukea lukemisen oppimiseen.

 54. Johanna sanoo:

  Meidän tytöt, 2- ja 3-vuotiaat, ovat kiinnostumassa numeroista ja isompi kirjaimistakin. Nämä tuotteet menisi kyllä testiin. 🙂

 55. Henna sanoo:

  Kirjoittaminen ja kirjaimet on tällähetkellä suuri kiinnostuksen kohde 5v tytöllä.

 56. Nekku sanoo:

  Meidän 4-vuotias harjoittelee lukemaan, vielä kaipaa apua keskittymiseen. Ja 3-vuotiaalla kova kiinnostus kirjaimien ja numeroiden opetteluun.

 57. Emilia sanoo:

  2,5-vuotiasta kiinnostaa tällä hetkellä kovasti kirjaimet ja harjoittelee ahkerasti piirtämistä 🙂

 58. Niina sanoo:

  Meidän 4-vuotias tarvitsisi apua keskittymiskykyyn että alkaisi piirrustus ja muut kynä tehtävät kiinnostamaan ja kynäote harjaantumaan. Ja oman ilmaisun ja puheentuoton kehittymiseen. Olisi mielenkiintoista kokeilla voisiko näistä oikeasti olla apua

 59. Nia sanoo:

  Kolmasluokkalaiselle koulunkäynti alkaa olemaan jo tuttua puuhaa, mutta koulussa tulee kuitenkin uusia aineita ja paljon uuden oppimista, mikä vaatii keskittymistä. Samoin koulun jälkeiset musiikki ja tanssi- harrastukset vaativat jaksamista ja itsekuria kotiharjoittelussa.

 60. Enna sanoo:

  Täällä kaks vee opettelee lauseita ja keskittymiskyvyn kasvattamista tekeillä olevaan. 🙂

 61. Terhi L sanoo:

  Meillä ollaan kiinnostuttu juuri nyt kirjaimista, numeroista ja kellon ajoista 🙂

 62. Th sanoo:

  5- vuotiaamme opettelee kirjaimia ja 3-vuotias kartuttaa sanavarastoa päivittäin kuuntelemalla satuja. Molemmilla olisi kyllä parantamisen varaa keskittymisessä.

 63. Miia sanoo:

  Kohta kolmevuotias esikoiseni opettelee innolla numeroita,värejä ja niiden sekoituksia,kellonaikoja,kuinka eri eläimet sanovat ja kaikki muukin kiinnostaa laidasta laitaan koska on ihana ”kyselyikä”

 64. nk sanoo:

  minulla on pieni ekaluokkalainen joka on erityislapsi. hänellä laaja oppimisvaikeus ja keskittymiskyky on huono.koulussa mennään niin kovaa eteenpäin ettei huomioon oteta lapsen omia tarpeita.Lapsi tarvitsee apua kaikissa koulu jutuissa ja läksyjen teko on haastavaa kun lapsi ei jaksa keskittyä juuri sen takia kun ei luota itseensä ja kaikki on uutta ja hankalaa.kovasti häntä kiinnostaisi oppia mutta kun ei osaa niin luovuttaa.ennen en ole edes älynnyt kokeilla olisiko omega 3 rasvahappolisästä apua joten nyt olisi kiva päästä testaamaan.

 65. JenniiI sanoo:

  Lapseni tarvitsee tukea kirjaimien ja numeroiden opetteluun. 🙂

 66. Nita sanoo:

  Meillä molemmat lapset käyvät puheterapiassa. Isompi käy sen takia että ei aina tunnista värejä, esim. Vihreä on ruohonväri, myös ylä- ja alakäsitteitä harjoittelee sielä. Pienemmällä puhe on hiukan jäljessä, nykyään juttelee kotona meille paljon ja tutuille ihmisille puhuu, mutta jos innostuu, ei puheesta saa aina selvää, eikä esim. päiväkodissa puhu muille lapsille.

 67. Annika sanoo:

  Onpas mielenkiintoinen uutuus! Meillä ekaluokkalainen kaipaisi näitä koulukeskittymiseen ja erityisesti läksyjen tekemiseen pientä lisäpuhtia! Lisäksi rytmisen voimistelun harkkoihin näistä voisi olla lisäpuhdiksi!

 68. Salla sanoo:

  Meillä on kaksi innokasta koululaista; eskari ja tokaluokkalainen. Eskarilainen opettelee koulutien perustaitoja, kuten ohjeiden noudattamista ja keskittymistä, myös lukemiseen on kiinnostus herännyt. Tokaluokkalainen aloitti juuri koulussa kertotaulun opiskelun, lukeminen mm. jatkuu rinnalla koko ajan sujuvoituen. Lapset tarvitsevat monipuolisesti ravintoaineita, ja tämän paletin täydentämiseen rasvahapot olisivat hyvä lisä etenkin näin pimenevän vuodenajan alettua!

 69. Riina L sanoo:

  Meillä ekaluokkalainen opettelee lukemista kovaa vauhtia, joka onkin edennyt hienosti. Onhan hänellä muutakin opeteltavaa, koska koulun aloitus tuo paljon uusia asioita mukanaan. Kuopus sen sijaan opettelee mm. uusia sanoja, ympäristöä, pottailua jne.
  Äitinä on aivan ihanaa huomata, kuinka molemmat lapseni oppivat joka päivä jotain uutta. Välillä se tuo haikeuden tunteen, siitä miten nopeasti aika kuluu, lapset kasvavat ja ennen kuin huomaatkaan he ovat aikuisia, mutta aina äidille tärkeimpiä. Tämän vuoksi itse pyrin elämään tässä hetkessä, olemaan läsnä heille; nauttimaan siitä mitä on nyt, enkä kuluttamaan liikaa aikaa menneen murehtimiseen saati tulevan suunnitteluun.

 70. Maiju sanoo:

  Meillä pieni 1v harjoittelee ensimmäisiä sanojaan, opettelee sietämään pettymystä ja yrittää pikkuhiljaa oppia vähemmälle tissille. Uusia taitoja tulee joka päivä ja ajattelutyötä on varmasti paljon pienen miehen päässä 🙂

 71. Pajulintu sanoo:

  Omat lapseni ovat aikuisia, mutta aikoinaan he tarvitsivat rytmin löytämisessä aikuisen tukea. Siis läksyjen tekemisessä.

 72. Airiina sanoo:

  Meillä 4 vuotias ei juurikaan juo maitoa ollenkaan ja siitä olen todella huolissaan, D vitamiinin ottaa ja on herkkä lapsi jos vaikka otetaan verinäyte sormesta niin pitää kättä koholla vaikka kuinka. Nyt kun hän sairastui flunssaan niin on mennyt jo viikko ja juo vain vettä tai appelsiinimehua tai muuta mehua, syö kuin hiiri mutta syö kuitenkin. Olen huolissani ja olen ajatellut alkaa ostamaan näitä Omega 3 Minisun Junioria, olisipa kiva voittaa nyt kun akuutti tilanne päällä. Muuten terveenä ollessaan on alkanut kiinnostua kellosta.

 73. Henna29 sanoo:

  Keskittymiskyky on meillä aika hataralla pohjalla, piirtäminen ja värittäminen ei onnistu vielä oikein, poika täytti juuri neljä. Olen houkutellut erilaisilla väreillä mutta menee vain sottaamiseksi. Satujen kuuntelussa on aika ajoin vaikeutta paitsi jos hän on niin väsynyt, että nukahtaa. Kiva olisi saada kokeiluun hieno, tarpeellinen palkinto.

 74. Pee sanoo:

  Hyvä postaus, kiitokset siitä. Meillä lapset syövät ei aina niin mitä laitetaan vaan ne terveelliset jäävät usein lautaselle mutta uskon, että Omega 3 on hyvä asia lapsen elämässä.

 75. Appa sanoo:

  Mummuina ostan näitä ja voin sanoa, että rahat menee elämässä paljon turhempaankin ja seuraan lapsenlapseni kehityksiä siinä mukana lasten vanhempien kanssa, yökyläläisille on tarpeen antaa jos ovat vaikka muutaman päivä mummin hoidossa.

 76. Veera sanoo:

  Meidän koululainen tarvitsee tukea asioiden muistamiseen. Nyt kun omatoimisuus on lisääntynyt ison harppauksen olisi hyvä myös alkaa vähän itse muistelemaan niitä koulutöitä ja -tarvikkeita. Lisäksi kertotaulu on juuri tällä hetkellä se missä tukea tarvitaan.
  Meillä syödään ympäri vuoden D-vitamiini lisää. Eräs tuttu hoitaja kertoi että sen syömisessä kannattaa välillä pitää pieniä taukoja, niin se vaikuttaa (imeytyy?) paremmin. En tiedä pitääkö paikkansa 🙂

 77. hilda hissu sanoo:

  Terveelliset elämäntavat ovat tärkeät. Keskittymiskyvyn ja uusien asioiden oppimisen tueksi nämä olisi tarpeelliset 🙂

 78. Henriikka sanoo:

  Meidän 2v opettelee juuri itse pukemista

 79. HeliA sanoo:

  Oi, tätä pitää kokeilla.
  Meillä on levoton 5-luokkalainen jolla on todellakin keskittymisvaikeuksia ja hankaluuksia oppia uutta koulussa. Keskittymiskykyä häiritsee mielestäni jatkuva ”saatavilla olo” puhelimen ja eri somekanavien takia. Haluaisin ottaa pois koko puhelimen, instat, whatsupit ja muut mutta en voi olla se nolo mutsi…. kaikki muutkin saa.
  Enpä vauva-aikoina ajatellut että tällaisiakin haasteita tulee!

 80. anniis sanoo:

  Meillä tarvittaisiin sanavaraston laajentamiseen kolmevuotiaalle 🙂

 81. Inka sanoo:

  Meillä 3-vuotias opettelee kirjaimia ja lukeminen kiinnostaisi kovasti!

 82. Päivi sanoo:

  Esikoinen on ekalla, joten muuta ei olekaan kuin uuden oppimista! 😀

 83. veramarika sanoo:

  Esikoinen on juuri kiinnostunut kirjaimista ja numeroista, jännä nähdä kuinka oppiminen lähtee sujumaan kun meillä kotona puhutaan kahta kieltä, joiden kirjainjärjestelmät ovat ihan eri!

 84. Annina Mäkelä sanoo:

  Tyttö aloitti 1luokan ja sielläkös uutta opittavaa tulee ja keskittyminen meinaa olla vähän hukassa.
  Poika aloitti päiväkodin kuntouttavana josko saataisin puhetta tuleen 🙂

 85. Essi sanoo:

  Meidän 3v ei niinkään tällä hetkellä tarvitse erityistä tukea mihinkään, mutta on kovin kiinnostunut lukemaan opettelusta ja kirjaimista, haluaa näitä opetella päivittäin ihan oma-aloitteisesti! Ja häntä haluan tässä tietysti tukea <3 lisäksi hänellä on kämmenissä pahaa atooppista ihottumaa, johon ollaan huomattu pitkäm ja tuskaisen taipaleen jälkeen huomattu juurikin omegan auttavan! Pienituloisena perheenä yksikin ilmainen paketti olisi suuri apu <3

 86. Ida Kiviluoto sanoo:

  Tällä hetkellä kaksikko todellakin tarvitsee tukea kuullun ymmärtämisessä, keskittymisessä sekä toisten huomioon ottamisessa.
  2v ja 4v uhma samaan aikaan on melko heviä, mutta kaikki onneksi loppuu aikanaan.
  Kalavitamiinit on pop!

 87. Janika sanoo:

  Meillä on vauhdikas 5-vuotias poika, joka osaa jo laskea mutta ei vielä lukea, ja se tuntuu välillä aina vähän harmittavan. Keskittymiskykyä tarvittaisiin siis himpun verran lisää, ja myös kärsivällisyyttä. Äiti itse on huomannut, että nämä molemmat kyllä lisääntyy kun ottaa omega 3:a, toivoisin saavani kokeilla myös lasten kohdalla 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.