Kurpitsanhakureissulla vesisateessa

09.10.2017

Bongasin blogikollegani Irenen Mutsie-blogista juuri sopivasti ennen viikonloppua vinkin ihanasta paikasta, Kurpitsakaupasta Vantaalla! Täytyy muuten nostaa hattua Irenelle, hänen blogistaan bongailee usein tällaisia ihania paikkoja joissa käydä lasten kanssa, joista en muuten olisi välttämättä ikinä kuullut. Oikeita piilotettuja jalokiviä!  Kannattaa käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa kiva tekeminen Pk-seudulla (ja muutenkin super mielenkiintoiset ja kivat postaukset!).

Vantaalla sijaitsee siis aivan ihana kurpitsatila, jossa kasvatetaan jenkkityylisiä isoja Halloween-kurpitsoita, joita myydään suoraan kuluttajille. Sieltä sai itse käydä poimimassa mieleisensä kurpitsan, ja me otettiin yksi iso kurpitsa, ja jokaiselle lapselle omat euron minikurpitsat. Meille sattui ihan kunnon syyskeli eli suunnilleen kaatosade, ja pelto oli aikamoista mutavelliä, mutta onneksi oli gore-texit jalassa kaikilla niin ei haitannut yhtään. Oikeastaan se loi vaan tunnelmaa.

Jenkeissähän tämä on monelle perheelle jokasyksyinen perinne että käydään hakemassa Halloween-kurpitsa pellolta, mutta meillä Suomessa ei niin kovin yleistä ainakaan vielä. Aika kiva perinne kuitenkin, itse tykkään kaikista perinteistä joihin kuuluu perheen kanssa yhteinen mukava tekeminen. Tämä oli mukavaa perheen yhteistä tekemistä parhaimmillaan, kurpitsan valintaa, mutalöllössä tarpomista, ajomatka sateen ropinassa Fröbelin palikoita kuunnellen, ja kurpitsan kovertamisessa riittää vielä lisää tekemistä. Ja toki lapset saavat osallistua myös kurpitsaruuan laittamiseen, kunhan meidän hieno halloweenkurpitsa on valmis.

Mä en ole ikinä itse kovertanut kurpitsaa tai koittanut taiteilla siihen mitään naamaa, mutta ajattelin yrittää tänä syksynä. Kurpitsaruuat sen sijaan on kovinkin tuttuja meille, kun niiden mausta tykätään hurjasti! Sisuksesta voisin taiteilla ehkä piirakan kun en ole vielä koskaan tehnyt kurpitsapiirakkaa. Jos tiedätte hyvän ohjeen niin saa linkata!

Meillä oli muutenkin kiva ulkoilupainotteinen viikonloppu, lauantaina käytiin kaksi kertaa leikkipuistossa ja tehtiin puolentoista tunnin pyörälenkki lasten kanssa. Oli niin mielettömän ihana ilma että oltiin monta tuntia ulkona, käytiin vaan välissä syömässä kotona. Ulkoilun päätteeksi käytiin hakemassa kaupasta vähän leffaherkkuja, ja sillä aikaa rupesi satamaan kaatamalla aivan yhtäkkiä. Juostiin sitten vesisateessa naureskellen kotiin koko perhe. Mutta oli ihanaa käpertyä peiton alle katsomaan leffaa lasten kanssa ja syömään vähän irtokarkkeja, ihan paras lauantai.

Kurpitsakauppa meni eilen valitettavasti tältä vuodelta jo kiinni, me ehdittiin juuri ja juuri käymään vielä tälle syksylle. Mutta täytyy pitää tämä huippu paikka mielessä myös ensi vuotta ajatellen, kääk sitten meidän kuopuskin jo taapertaa siellä valkkaamassa itselleen mieluisinta minikurpitsaa. <3

Ihanaa maanantaita kaikille!

PS: Vinkatkaa ihmeessä niitä kurpitsareseptejä jos teiltä löytyy!


8 Responses to “Kurpitsanhakureissulla vesisateessa”

 1. E sanoo:

  Eikää pumpkin patch! Pitäisköhän lähteä käymään 🙂

 2. Nimetön sanoo:

  Pirkalla oli kivoja reseptejä! Itse kokeilin viime syksynä kurpitsasämpylöitä, jossa taikina tehtii kurpitsasoseeseen. Tuli aika tuhteja ja hyviä sämpylöitä! 🙂

  Vähän työläämpiä kuin perinteiset sämpylät veteen/maitoon tehtynä, kun kurpitsasoseen keitto vei oman aikansa. Samalla toki sai sosetta pakkaseenkin, jonka käytin myöhemmin kasvissosekeittoon.
  Kurpitsakakkua en ole vielä kokeillut, mutta ilmeisesti siinä sama idea kuin porkkanakakussa. Herkullisella tuorejuustokuorrutteella!

 3. Toi paikka on ihana! Itekin kävin viime vuonna hakemassa sieltä pari kurpitsaa. Osan ihan vaan kypsensin ja soseutin, niin riitti kurpitsaherkkua vielä pitkälti talven ylikin 🙂

  Tässä alla viel linkki mun lemppari kurpitsapiirakkaan. Teen ite aina tällä ohjeella koska lopputulos on niin superhyvä <3
  https://www.arla.fi/reseptit/amerikkalainen-kurpitsapiirakka/

 4. M sanoo:

  Täytyy sanoa, että blogista tuli heti paljon tyylikkäämpi ja kiinnostavampi, kun vähensit lastesi kasvokuvia! 🙂

 5. Helmi sanoo:

  Moi IIna! Mietin tässä sellaista, että millä perusteella sä päätät, mihin kommentteihin vastaat ja mihin et? En siis millään pahalla tätä sano, mutta jos on kommentti, johon et halua vastata, niin miksi et sitten poista sitä? Kyselin nimittäin jo lukuisia postauksia taaksepäin erästä asiaa, mutta et ole vieläkään vastannut siihen, vaikka uudempien postausten kommentteihin olet vastannut. Hauskaa syksyä teidän perheelle! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Kiitos kommentista! 🙂 En päätä mitenkään erityisesti mihin vastaan ja mihin en, kaikkiin haluaisin vastata. On kuitenkin viikkoja jolloin en mitenkään vaan ehdi vastaamaan – aikaa kuluu, postauksia ilmestyy, ja sitten vastaan ne uusimmat jotka ovat siinä hetkessä mulla helpointa vastata. Yritän jatkuvasti parantaa vastaustahtiani, mutta välillä on niitäkin viikkoja että ei vaan ehdi mitenkään ilman että työviikko venyisi ylipitkäksi. Oon tosi pahoillani siitä! Mukavaa syksyä sinnekin <3

   • Helmi sanoo:

    Juu, tuo on tietenkin täysin ymmärrettävää 🙂 Mietin vaan, että kun puhutte teidän lapsille, niin puhutko sä Otosta pappana ja Otto sinusta äitinä vai käännättekö nimitykset ns ”omalle” kielellenne? Mun mielestä kaksikikielisyys on todella upea asia ja toivon mukaan pystyn itsekin tulevaisuudessa opettamaan lapsilleni useamman kielen 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.