Ennen-jälkeen -kuvat 3kk treenin jälkeen

12.10.2017

heinäkuu – elokuu – lokakuu

Kolmeen kuukauteen mahtuu myös treenittömiä viikkoja

Lupasin päivittää treenien tilannetta kun syksy etenee, ja nyt on takana siis kolme kuukautta treeniä personal trainerin opastuksella. Aiempi osa löytyy TÄÄLTÄ. Ollaan vaihdettu kerran jo ohjelmaa haastavampaan, ja pian on edessä uusi taas vähän astetta haastavampi ohjelma. Olen ollut tosi rennolla asenteella, ja tähän kolmeen kuukauteen on mahtunut myös viikkoja jolloin en ole ehtinyt liikkua ollenkaan varsinaisen ohjelman mukaan, ainoastaan hyötyliikuntaa. Onneksi mun PT on kannustanut mua koko ajan, ja kehottanut olemaan armollinen myös niiden huonompien viikkojen kanssa, ei se maailma siihen todellakaan kaadu jos jollain viikolla jää lihaskunto-treenit kokonaan välistä.

Mulle tärkeintä treenaamisessa on että se on mahdollisimman helppoa, matalan kynnyksen liikuntaa. Siksi mä en vieläkään ole siirtynyt kotitreeneistä salille. Ja olen alkanut miettimään, että miksi mun tarvitsee väkisin lähteä sitä salikorttia hommaamaan ainakaan vielä, kun ei siellä välttämättä tulisi käytyä. Kotitreenaaminen on niin paljon enemmän mun juttu. Se että voin herätä aamulla puoli tuntia ennen kaikkia muita ja vetää sen treenin kaikessa rauhassa, ja sen jälkeen käydä omassa suihkussa ja ei tarvitse käyttää aikaa mihinkään paikasta toiseen siirtymiseen, on mulle ihanaa ja käytännöllistä. Voi olla että mulla vähenisi treenien määrä reippaasti, jos pitäisi lähteä muualle treenaamaan, olen liian mukavuudenhaluinen (ja kotihiiri) siihen.

Kotitreenit kuminauhan avulla

Kotitreeneissä mulla on apuna kuminauha, mitään muuta en tarvitse. Kuminauha on yllättävän monipuolinen ja sitä voi hyödyntää kokonaisvaltaisesti koko kropan treenaamisessa. Mun ohjelma on suunniteltu koko kropan treenaamiseen, mutta selkäpainoitteisesti. Mun selkä ja ryhti on ollut tosi huonossa kunnossa, ja tämä kolme kuukautta on tehnyt molemmille ihan taikoja. Lihaskuntotreenin lisäksi olen tehnyt 2-3 reipasta kävelylenkkiä viikottain, yleensä niin että lapset pyöräilevät ja me kävellään Oton kanssa rivakkaa vauhtia.

Ryhti on tärkein treenitavoite

Kun katson noita kahden kuukauden takaisia välivaihekuvia – mun ryhti näyttää suoraan sanoen aivan hirveältä. Ja silloinkin oli jo tapahtunut edistystä aiempaan. Kun katson niitä kuvia, en melkein voi uskoa että silloin mun ryhti oli p-a-r-e-m-p-i kuin aiemmin. Huh! Kun vieressä on nyt kuva tämänhetkisestä tilanteesta, mä näen eron ryhdissä todella selvästi. Se on kirjattu mulle tärkeimmäksi treenitavoitteeksi, että saan selän ja ryhdin parempaan kuntoon, ja siinä olen mielestäni onnistunut hyvin.

Ryhti vaikuttaa ihan kaikkeen, mulla on vähentynyt pää- ja niskakivut todella paljon kun ryhti on parantunut, ja olen muuttanut työasennon kokonaan. Niinkuin viikonlopun faktapläjäyksessä kirjoitin, työskentelen nykyisin mieluiten seisoma-asennossa, ja se on vaikuttanut liikunnan lisäksi kaikkein eniten selän kuntoon. Edelleen mun selkä ja niska rasittuu imetyksestä jonkin verran, onneksi nykyään paljon vähemmän, kun kuopus kannattelee jo itse itseään paljon enemmän ja imetysasentoja on helppoa vaihdella.

Vetreyttä venyttelystä

Mä nautin liikunnasta ja treenaamisesta tosi paljon, ja eniten nautin siitä kun huomaan kuinka oma fiilis paranee koko ajan. On ihanaa huomata pystyvänsä liikkumaan monipuolisemmin ja helpommin. Olen ottanut myös säännölliset venyttelyt tavaksi, ja on ihanaa huomata että kroppa tulee koko ajan notkeammaksi. Notkeaa musta ei saa tekemälläkään, mutta ainakaan en ole enää ihan niin jäykkä kuin aiemmin.

Suoria vatsalihaksia en ole treenannut vielä ollenkaan, koska odotettiin että se pieni rako vatsalihasten välissä menee raskauden jäljiltä umpeen. Uskoisin että nyt se alkaa olla poissa, ja ehkä seuraavassa treeniohjelmassa otetaan nekin mukaan. Toistaiseksi mun ohjelma on sisältänyt siis eniten selkää ja alavartaloa vahvistavia liikkeitä, vaikka toki keskivartalo ja vatsakin on siinä samalla saanut voimaa.

Tavoitteena vahva vartalo

Olen tosi tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen ja samalla linjalla jatketaan. Tavoitteena mulla on vahva ja hyvinvoiva vartalo. Kävin neuvolan aulassa vaa’alla ekaa kertaa kesäkuun jälkeen tällä viikolla, ja kiloja mulla on lähtenyt kesäkuusta kolme. Eli noiden kolmen kuvan välillä on eroa siis vain kolme kiloa, mikä mun mielestä aika hyvin todistaa sen että ei ne kilot vaan se mistä ne kilot koostuvat. Raskauskiloja mulla on jäljellä vielä neljä. Toisaalta en kyllä tavoittele painon pudotusta, tai ole tavoitellut sitä missään vaiheessa. Itse asiassa tämän hetkinen paino tuntuu oikein sopivalta, ainoastaan haluan edelleen jatkaa vartalon voimistamista ja lihasten harjoittamista, ja lihas painaa enemmän kuin rasva, eli saattaa olla että joskus paino vielä tästä nousee (ei tosin tällä kehon painoon pohjautuvalla treeniohjelmalla, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa), eikä se mua ollenkaan haittaa.

Ihanaa torstaita kaikille <3


12 Responses to “Ennen-jälkeen -kuvat 3kk treenin jälkeen”

 1. Emilia sanoo:

  Hyvältä näyttää ja sun asenne treenaamiseen kuulostaa hyvältä ja kaikin puolin terveeltä. Uskon että tolla asenteella liikkumisesta tulee oikeasti osa arkea ja elämää myös silloin kun on enemmän kiireitä.

  Olisi kiva lukea teidän suunnitelmista nyt kun Nova alkaa olla jo isompi ja vanhempainpäivärahakausi alkaa olemaan loppusuoralla.

  Hyviä treenejä ja ihanaa syksyä! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti kauniista sanoista <3 Mä toivon että tää asenne on mulle oikea tie kohti hyvinvointia! 🙂 Ja hei hyvä kun otit tuon aiheen puheeksi, siitä on tulossa juttua sekä Otolta itseltään, että multa! Kiitos toiveesta <3 Ihanaa syksyä sinnekin! 🙂

 2. Sarianna sanoo:

  Vau, ihan mieletön muutos ryhdissä ja olemuksessa! Hyvää duunia oot tehnyt ja musta on ihanaa, miten sulla tärkeimpänä tavoitteena on kehon vahvistaminen ja hyvä olo. Päänsärkyjen yms väheneminen on myös ihan mieletöntä. Keep it going! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon <3 Mä oon kyllä samaa mieltä, paljon parempi olla kun saa olla ilman pää- ja niskasärkyjä, ne vaikuttaa tosi paljon myös siihen tehokkuuteen työnteossa! Ihanaa syksyä sinne ja kiitos ihanan kannustavasta kommentista! 🙂

 3. Laura sanoo:

  Sulla on aivan mahtava asenne! Ihana että joku vielä muistaa hyvän ryhdin ja venyttelyn tärkeyden tän armottoman pepputreenaamisen aikakaudella 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon!! <3 😀 Tiedän omalla pepulla että se vaatisi aivan järjetöntä työmäärää multa, ja ainakaan nyt se ei tunnu sellaiselta asialta mitä haluaisin itselleni tavoitella, kun tähän omaankin pyllyyn oon ihan tyytyväinen. Tyydyn vaan ihailemaan niitä muiden upeita treenattuja peppuja, ja keskityn itse näihin mulle helpommin saavutettaviin juttuihin 😀 Ihanaa syksyä sinulle<3

 4. Niina sanoo:

  Mun huomion kiinnitti tuo ensimmäinen kuvarivi – näytät siinä kuva kuvalta iloisemmalta! Hyvä olo, ilo ja terveys omassa kehossa onkin ne tärkeimmät tavoitteet.

 5. Janette sanoo:

  Moi! Mun ryhti on myös ihan järkyttävä, olen kokoajan tosi tietoinen siitä ja yritän istua suorassa, mutta se tuntuu niiin vaivalloiselta jostain syystä! Se alkaa olla todella ongelma, jolle pitäisi tehdä jotain. Olen lukion viimeisellä luokalla, joten istumista on paljon! Oisko sulla jotain vinkkejä? Ja sun asenne treenamiseen on niin oikein, osaisinpa itsekin asennoitua paremmin!

 6. Sä näytät noissa viimeisissä kuvissa ihan hurjan hyvinvoivalta. Säännöllinen liikunta on selvästi tehnyt hyvää. <3

 7. Laurap sanoo:

  Mahtava muutos! Pitäisi itsekin ottaa kuvia, jotta näkisi konkreettisen muutoksen. Terveisin toinen hoikkeliini, jolla tavoitteena ryhdin korjaus

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.