Viemisiä pikkujouluihin: Gift-in-a-jar joulukaakao

30.10.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Santa Marian kanssa.

Ylihuomenna alkaa marraskuu, ja mäkin saan virallisesti aloittaa joulufiilistelyt! Meillä on siis sopimus tuon rakkaan paremman puoliskoni kanssa, että jos jouluhulluna maltan odotella marraskuun alkua, niin sitten saan joulufiilistellä ihan niin paljon kuin sielu sietää. Ja mähän fiilistelen. Tänä vuonna tosin otin vähän jo varaslähtöä, kun syyskuun lopussa, (vai oliko se lokakuun alkua jo?) ostin meille huonekuusen. Ja nyt sitten tämän postauksessa näkyvän reseptin verran varaslähtöilin joulua kohti vielä lisää. Onneksi Otto on jo tottunut siihen, että meillä joulu kestää joka vuosi ainakin sen kaksi kuukautta, ja olen saanut tartutettua jouluhulluutta vähän Ottoonkin.

Tuli muuten tätä kirjoittaessa kauhea paniikki, että onkohan meillä vielä kuusi olemassa, kun palataan Oulusta kotiin. Kyllä mä sitä kastelin silloin kun lähdettiin, haha. No mutta, jos mennään ihan asiaan. Kun mua pyydettiin kehittelemään resepti tähän kamppikseen, tiesin heti mitä haluan tehdä! Pikkujouluihin on mun mielestä kiva viedä joku pieni kiva tuliainen, ja mikäs sen parempi lahja kun joulun makuinen gift-in-a-jar. Mä tykkään tehdä näitä syötäviä pikkulahjoja, ja olen tainnut vuosien varrella jakaakin täällä useammankin reseptin blogin joulukalenterissa.

Tällä kertaa tein jouluisaa kaakaota, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, piparminttuisella twistillä kaakaon maistelijan niin halutessa.Kaakaoon jouluisaa makua toivat Santa Marian mausteista Tähtianis, kanelitanko sekä kardemumman siemenet. Mä oikein tuoksuttelin ihania joulumausteita samalla kun kuvasin reseptiä, ja tuli kyllä niin jouluisa fiilis että! Joulun mausteet on upean tuoksunsa lisäksi myös mielettömän kauniin näköisiä, ja itsessään jo melkein koristeita. Niillä saa tuotua jouluista tunnelmaa nopeasti.

Joulukaakao Gift-in-a-jar (viisi annosta)

10rkl kaakaojauhoa

10rkl ruokokidesokeria

1tl Santa Maria Kardemumman siemeniä

3-4kpl Santa Maria Tähtianiksia

2 kpl Santa Maria Kanelitankoa

0,5dl valkosuklaapisaroita

1kpl piparminttutanko

(kaakaon valmistamiseen tarvitsee myös yhden litran maitoa tai kasvimaitoa)

Lahjan teko-ohje:

Lisää pieneen lasipulloon tai purkkiin ensin kaakaojauhe, sitten ruokosokeri, sitten kardemummansiemenet sekä tähtianikset. Niiden päälle valkosuklaahiput, ja lopuksi kanelitangot. Kirjoita valmistusohje kauniiseen pakettikorttiin, ja solmi yhdessä piparminttutangon kanssa purkkiin tai pulloon kiinni. Koristele vaikka paketointinarulla jouluisaksi.

Kaakaon valmistusohje:

Sekoita kattilassa keskenään kaakaon kuivat ainekset sekä maito. Lisää myös piparminttutanko jos haluat minttuista makua kaakaoon. Keittele kymmenisen minuuttia, jotta mausteista irtoaa joulun makua kaakaoon. Siivilöi siemenet ja anikset pois. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon ja vaahtokarkkien kera. 

Kaakaon makua ja lahjan ulkonäköä on tosi helppoa muunnella, valkosuklaan tilalta voi käyttää vaikka tummaa suklaata tai vaahtokarkkeja, ja mausteeksi voi laittaa näiden lisäksi tai tilalta vaikka chilirouhetta, tai piparkakkumaustetta. Kaakao on ihanan monipuolinen juoma, josta on yhtä monta variaatiota kuin on juojaakin. Ja kuinka ihanasti se lämmittää vaikka ulkoilun jälkeen, tai termarissa mukaan ulos otettuna.

LUKIJAKILPAILU:

Mikä on sinun lemppari jouluherkkusi? Kommentoi se tämän postauksen kommenttiboksiin, ja osallistut kolmen Santa Maria -tuotepaketin arvontaan! Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonta-aikaa on 6.11.2017 asti. Onnea arvontaan! Arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ.

Ihanaa jouluisaa iltaa kaikille <3


144 Responses to “Viemisiä pikkujouluihin: Gift-in-a-jar joulukaakao”

  1. Elina sanoo:

    Ehdoton suosikkini on erilaiset itse-tehdyt joulumakeiset.. Nam!

  2. Maiju sanoo:

    Kyllä oma lemppari jouluherkku on toffeetäytteiset suklaat ja marmeladit ja rosolli ja ja. Hyviä on paljon, mutta onneksi joulu on vain kerran vuodessa niin ei pääse kyllästymään 🙂

  3. anna s. sanoo:

    Äidin tekemät tortut, joita pääsin jo tänään maistamaan 😛

  4. Katziki sanoo:

    Ihana lahjaidea varsinkin niille joilla on jo kaikkea 🙂 oma suosikki jouluherkuista on glögikakku <3

  5. Kipsu sanoo:

    Ei ole suklaakonvehtien voittanutta:)

  6. Laura sanoo:

    suklaa on lemppari! 🙂

  7. Juulia sanoo:

    Ihanan näköinen! Näitä pitää kokeilla itsekin 🙂
    Lempijouluherkku on ehdottomasti kinkku. Odotetuin ja eniten syödyin. Jos makeista puhutaan, niin minttusuklaa! <3

  8. Päivi sanoo:

    Kyllä se on riisipuuro!

  9. Bambi sanoo:

    Kaakao nam! Suklaat nam! Läpi vuoden 😀 mutta jouluherkku ainakin joku joulusuklaa, torttu 🙂 jouluomena vaikka ei ole herkku vaan hedelmä mutta silti 🙂 ruoka: kinkku nam! Jes pian joulu!

  10. Maija sanoo:

    Ihana ohje, alkoi heti tehdä mieli kaakaota! Ehdottomasti täytyy testata tätä. Itsekin pohdin, että joko sitä voisi aloittaa joulufiilistelyn, se on niin parasta! Omia lemppari jouluherkkuja on niin paljon, että vaikea valita vain yhtä. Suklaa on ympärivuotinen herkku myös joulun lisäksi, joten täytyy sanoa että glögi ja joulutortut nousee ykkösjouluherkuiksi, sillä niissä yhdistyy ihana joulun maku ja tuoksu <3

  11. Noora sanoo:

    Glögijuustokakku on aika herkkua joulupöytään jälkiruoaksi ☺

  12. Tiina sanoo:

    Joulutorttu, ehdottomasti luumutäytteellä, nam!

  13. Annak sanoo:

    Lemppari jouluherkku on perheen oma jouluperinne: äidin tekemä mariannejäähdyke. Sitä tehdään ainoastaan jouluksi ja se tunnelma ja maku sekä koko perhe yhdessä on kyllä korvaamaton hetki.

  14. Riikka sanoo:

    6/8 edellisestä postauksesta yhteistyöpostauksia :/ Ymmärrän yhteistyöpostaukset (onhan tämä kuitenkin työtäsi), mutta toivoisin niiden sekaan enemmän niitä normaalejakin postauksia mistä veikkaan suurimman osan eniten pitävän. 🙂

    Pidän blogistasi kuitenkin Iina, hyvää loppusyksyä!

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Moikka, varmaan oot huomannut tämän postauksen http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2017/10/22/nyt-pakko-pysahtya-hetkeksi/ jos oot ehtinyt laskea yhteistyö vs. normipostaus -suhteenkin? Eli pidin blogista taukoa sillä vietin aikaa saattohoidossa olevan mummuni kanssa (ja siksi viikon ajan ilmestyi vain ajastettuja ja aiemmin valmiiksi tehtyjä yhteistyöpostauksia) 🙂 tästä kerroin tuossa linkkaamassani postauksessa. Mukavaa viikkoa!

      • Riikka sanoo:

        Hei,
        En tarkoittanut kommenttiani pahalla enkä ole myöskään laskenut mitään suhdelukuja, vaan ajankulukseni selasin blogiasi ja monet yhteistyöpostaus merkinnät osuivat vain silmään. Niin kuin kommentissani jo sanoin, ymmärrän yhteistyöpostaukset ja ne on mielestäni sopivissa määrin täysin ok. 🙂 Annoin palautteeni kuitenkin asiallisesti ja vastaukseksi olisikin mielestäni riittänyt juuri kyseinen linkki (eli mainitsemasi surullinen ja täysin ymmärrettävä syy ajastettuihin postauksiin) ilman piikittelyä suhdelukujen laskemisesta, tuo postaus oli nimittäin mennyt minulta valitettavasti ohi.

        • Iina Hyttinen sanoo:

          Hei,

          olen pahoillani mikäli kommentistani tuli piikittelevä kuva, se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni. Itse vain ajattelin että on ihan ok kommentoida niitä lukuja, kun sinä kuitenkin otit ne puheeksi omassa kommentissasi. 🙂 Mutta ei siitä sen enempää. Mukavaa syksyä <3

  15. Rosa sanoo:

    Itse tehdyt joulukonvehdit, erityisesti jouluisen mausteinen suklaatoffee! Ahkerasti ovatkin tässä reseptissä olleet jouluisat mausteet käytössä. 😉

  16. riuku sanoo:

    glögi <3 <3 <3

  17. Satuj sanoo:

    Itse tehty saaristolaisleipä voilla on joulun ehdoton herkku

  18. Tanja sanoo:

    Riisipuuro!
    Kanelilla ja sokerilla. Hyvin tehty sekametelisoppakin maistuu puuron kanssa.

  19. Jessica sanoo:

    Glögi ja joulukinkku ! 🙂

  20. Susanna sanoo:

    Glögi! ♡ Aloitan jo hyvissä ajoin lokakuussa ja uuden vuoden jälkeen on kiintiö taas täynnä. Nyt näin raskaana on tehnyt jo monta viikkoa mieli joulukinkkua, ruisleipää ja sinappia! Vielä en oo saannut mieheltä lupaa paistella..

  21. Marika sanoo:

    Suklaa, kinkku, laatikot, kaikki!

  22. Jii sanoo:

    Glögi ja tortut toimii aina! (Tai no, niihin ehtii kyllä yleensä kyllästyä jo vähän varsinaiseen jouluun mennessä, mutta anyway! :D)

  23. Essi sanoo:

    Ehdottomasti glögi!

  24. Aikku sanoo:

    Graavilohi ja katkarapukastike

  25. Henna sanoo:

    Laatikot ovat parhaita.

  26. Pipa sanoo:

    Perus joulutorttu glögin kans.

  27. janina sanoo:

    Suklaakonvehdit!

  28. Minna sanoo:

    Ihan ehdoton jouluherkkuni on raaka piparitaikina! 🙂

  29. Laura sanoo:

    Joulutortut <3

  30. Veera sanoo:

    Kylldä perinteiset joulupiparit ovat ihan parhaita! Ehkä vähän jotain hyvää juustoa siivu siihen päälle…

  31. hilda hissu sanoo:

    Erilaiset laatikot 🙂

  32. Taina Ranta sanoo:

    Ihanaa! Näitä lisää Olen myös jouluihminen ja olen sen saanut tartutettua tyttäreenikin
    Pari päivää sitten mietimme ja suunnittelimme juuri tällaisia itsetehtyjä lahjoja

  33. Elina sanoo:

    Lapsesta asti joulupöydän herkku, vadelmamarenkijäädyke, ainesosina mm. näiden lisäksi kinuskikastiketta ja piparia.. parasta!

  34. rriina sanoo:

    Riisipuuro ja lanttulaatikko, erikseen toki 🙂

  35. Essi sanoo:

    Suklaakonvehdit !

  36. Sini sanoo:

    Kyllä lempiherkku taitaa olla ihan perinteinen piparkakku Ja Fazerin joulusuklaa!

  37. Henna sanoo:

    Nam, tätä on pakko kokeilla! Ihana lahjaidea myös! Mistä tuo ihana pieni pullo on?

  38. Johanna sanoo:

    Ihanin jouluherkku on äitini tekemä taatelikakku. ❤️

  39. Jassu sanoo:

    mistä nuo lasipurkiit ovat?

  40. Tiia sanoo:

    Näyttääpä ihanalta! Ehdoton lemppari jouluherkuista on joulutortut 🙂

  41. Pirjo sanoo:

    Ehdottomasti joulutortut ja glögi 🙂

  42. Saana sanoo:

    Joulutortut on oma suosikki!

  43. Jenni sanoo:

    Näyttää nii näteiltä 🙂 Mun lemppari jouluherkku on tietysti piparit. Käytän noita samoja mausteita taikinaan 🙂

  44. Anu K sanoo:

    Kyllä glögi on minulla sellainen herkku, jonka yhdistän vahvasti vain jouluun. Tai itse asiassa sinun laillasi jo joulua edeltävään aikaan, usein minulla on ollut tapana itsenäisyyspäivän aikoihin askarrella joulukortit, kuunnella samalla joululauluja ja nautiskella glögiä 🙂

  45. Laura sanoo:

    Jouluruukku! Eli juustoista lanttua, selleriä, porkkanaa ja sipulia saviruukussa pitkään kypsytettynä ja tietenkin jouluisin maustein maustettuna, tätä on meidän perheessä tehty niin kauan kuin muistan 🙂

  46. Hantsu sanoo:

    Piparkakut on lemppareita. Ja mausteena vahingosta viisastuneena ehdottomasti just Santa Maria. 🙂 Viime vuonna sain toisen ison maustevalmistajan piparkakkumausteella aikaan niin kitkeriä keksejä, että piti tehdä valmistaikinasta uudet keksit.

  47. emmi sanoo:

    Lemppari jouluherkku on kyllä joulutortut! Ja ainiin, piparkakkulatte!! 🙂

  48. Laura sanoo:

    Lempijouluherkku, apua! No ilmiselvän suklaan lisäksi joulutortut on sellasia mitä pystyis vetämään ihan liian monta kiloa, haha.

  49. Tiia sanoo:

    Suosikki on nykyään ehdottomasti lanttulaatikko! Kaikki jouluruuat on hyviä, mut ilman lanttulaatikkoa jouluruoka ei oo ”oikeasti” jouluista 😀

  50. Pajulintu sanoo:

    Jouluiset piparkakut kuuluvat mielestäni jouluun.

  51. A sanoo:

    Mun lemppari jouluherkut on kinkku, karjalanpaisti ja suklaa. 🙂

  52. Laura sanoo:

    ehdottomasti jouluaamun riisipuuro 🙂

  53. Sinna sanoo:

    Piparkakut ja glögi 🙂

  54. Elina sanoo:

    Oma lempparini jouluna on ehdottomasti perinteinen joulutorttu, luumuhillolla ja taiteltuna niin, että luumu jää keskustassa taikinan alle.

  55. Kepa sanoo:

    Meillä ei joulua ole ilman Koiramäen suklaita! Ne on mun lemppari herkku muun jouluruoan lisäksi 🙂 Niitä ollaan syöty jouluisin ihan lapsesta saakka 😀

  56. Maija sanoo:

    Todella kiva idea, kiitos! Mistä olet hankkinut nuo ihanat lasipullot, missä viedä viemiset?

  57. Sella sanoo:

    Suklaa, ehdottomasti!

  58. Miisa sanoo:

    Lempijouluherkku on ehdottomasti Mäkkärin piparkakku-suklaa McFlurry <3 Suosittelen!

  59. Jenni sanoo:

    Ihana idea!
    Taitaa mennä päiväkodin tädeille tällaiset, mutta sen verran lyö pää tyhjää että laitetaanko siis yhteen pulloon tai vastaavaa tuo määrä ja siitä tulee annos viiteen. Vai tuo ohje jaetaan viiteen pulloon? 🙂

  60. Suvilii sanoo:

    Mulla on monta jouluherkkua, joista pidän mutta lempparein on ehdottomasti piparit! Niistä käy niin itse tehdyt, joita on kiva leipoa ja koristella tai sitten Tannisen ohuet ja rapeat piparit.

  61. KirsiH sanoo:

    Lemppari jouluherkkuni on joulutortut, nimenomaan luumuhillolla. Ilman niitä ei tule joulua!

  62. Nimetön sanoo:

    Lempi jouluherkkuni ei ole niistä perinteisistä vaan meidän perheen perinne rockyroad jouluinen suklaa. Itsellä se pitää sisällään karpaloita ja piparin palasia sekä ylläreinä valkosuklaapaloja. 🙂

  63. Anna sanoo:

    Erilaiset joulumausteiset raakasuklaat ja vegaaniset laatikot!

  64. Yotimix sanoo:

    Itselläni lemppari jouluherkku ei ole mikään niistä perinteisistä, vaan meidän perheen perinteemme, jouluinen rockyroad. Se pitää sisällään karpaloita ja murustettua piparia sekä yllärejnä valkosuklaa paloja.

  65. Sanni sanoo:

    Hyvä lahjaidea, täytyy ehdottomasti kokeilla! 🙂 Jouluherkuista perinteiset joulutortut vievät voiton <3

  66. katja sanoo:

    Kaikki jouluun kuuluva suklaa ja joulutortut!

  67. Maiski sanoo:

    Suklaa ja piparit (taikina 😉 )

  68. minnapamanna sanoo:

    Rosolli. Rosolli. Rosolli. OI ETTÄ!!! Ja kylkeen sienisalaattia ja graavikaloja. Pikkuisen makeaa joululeipää. Ihanata.

  69. Monika sanoo:

    Se on vallan ehdottomasti riisipuuro 😀

  70. Justiina sanoo:

    Suklaa ja glögi

  71. KP sanoo:

    Suklaa, joulutortut ja taatelikakku niitä ilman ei joulu tule 😉 Ihanaa joulun odotusta!

  72. Ida sanoo:

    Glögi ja suklaakonvehdit ja tietty joulutortut!

  73. Puupii sanoo:

    En oikein perusta jouluruoista tai -herkuista, minua ei vaan houkuta perinteiset jouluruoat eivätkä konvehdit. Mutta yksi asia on joulussa parasta, nimittäin äidin leipomat karjalanpiirakat!

  74. Paula sanoo:

    Lemppari jouluherkku on ehdottomasti äidin tekemä perunalaatikko. Niin herkkua! 🙂

  75. Emminkemmi sanoo:

    Minun jouluherkkuni ovat suolaisista äidin ja mummuni tekemät porkkanalaatikot ja makeista jouluhalko (käätetörttu)ja joulutortut ja piparit.

  76. Satu sanoo:

    Kinkku ja karjalanpiirakka

  77. Sanni sanoo:

    Riisipuuro ja glögi! 🙂 Ihana lahjaidea pienelläkin budjetilla toteutettavaksi kavereille, pakko kokeilla!

  78. Maaju sanoo:

    Itsetehdyt joulutortut tai muorin piparit :)<3 Tänä jouluna ajattelin tehdä jouluksi britakakun karpaloilla ja piparimurulla, toivottavasti siitä tulee tulevien joulujen vakioherkku 😀

  79. Anni sanoo:

    Ehdoton lemppari on fazerin piparisuklaa

  80. Heini sanoo:

    Glögi, suklaa ja ihan perinteinen jouluruoka. Laatikot, kinkku yms. NAM 🙂

  81. Henna sanoo:

    ehdottomasti joulutortut!

  82. kaija sanoo:

    marmelaadikarkit on ihania

  83. Ella sanoo:

    Piparit, joulutortut ja suklaa <3

  84. Maria87 sanoo:

    Joulun lemppariherkut on kinkku ja konvehdit! Tykkään myös kokeilla pieniä uusia juttuja, kuten itse paahdettuja pähkinöitä tai erilaisia joulukarkkeja tai – kakkuja

  85. Veera sanoo:

    Joulukinkku, ehdottomasti!

  86. Jk sanoo:

    Suklaa, tortut, laatikot, kinkku, limppu…. kaikki!

  87. Riina sanoo:

    Muutamaan jouluun ei ole kauhena tehnyt mieli makeaa, joten perinteinen jouluruoka vie voiton. Ennen joulua maistuu lämpimät joulutortut.

  88. Saara sanoo:

    Yritin päättää glögi+piparit ja riisipuuro+sekahedelmäkiisseli -yhdistelmien välillä että kumpi kiilaa toisen edelle. Mutta en onnistunut karsimaan toista pois. Joten näitä on ehdottomasti saatava joka joulu! 🙂

  89. Laura sanoo:

    Ehdottomasti glögi!

  90. Maria sanoo:

    Ehdottomasti viikuna-vuohenjuustotortut, jonka ohjeet olet jakanut muutamia vuosia sitten! 🙂

  91. Essi sanoo:

    Ehdottomasti joulumakeiset, joulutortut ja isoin suosikki glögi 🙂 glögiä juon siitä asti kun se kauppoihin tulee ja lopetan siihen kun ei enään myydä!

  92. Ansa sanoo:

    Maustekakku kuuman glögin kera.

  93. Anna sanoo:

    Piparit ja sinihomejuusto!

  94. S sanoo:

    Apua, en osaa päättää lemppari jouluherkkua!
    Niitä on monia mm. riisipuuro, porkkanalaatikko, glögi, Brunbergin tryffelit (ne sinivalkoraidallisissa kääreissä olevat), joulutortut ja rakastan myös juustotarjottimen antimia❤️

  95. Johanna sanoo:

    ihan perinteiset jouluruuat joita saa vain jouluna, eli joulupuuro ja joulukinkku

  96. Laura sanoo:

    Joulutortut on ehdoton suosikki jouluherkuista! Joko omena-kaneli-marmeladilla tai täältä sun blogista joskus bongatulla vuohenjuusto-viikunahillo-täytteellä

  97. meeri sanoo:

    Ehdottomasti taatelikakku!

  98. Mk sanoo:

    Suklaa on kyllä jouluherkkuni ja jouluruoka.

  99. Katja sanoo:

    Kaikki mitä jouluna syödään, on mun herkkua 😀 Alkaa kuola valumaan, kun mietinkin kaikkea ihanaa ruokaa ja herkkuja mitä pian taas saa!

  100. Katja sanoo:

    Kaikki mitä jouluna syödään, on mun herkkua 😀 Alkaa kuola valumaan, kun mietinkin kaikkea ihanaa ruokaa ja herkkuja mitä pian taas saa!

  101. Koo sanoo:

    Piparit ja itsetehdyt makeiset. Maustekakku mummon reseptillä. Yksinkertaista.

  102. iitup sanoo:

    Piparit kera ihanien juustojen ja hillojen <3

  103. Soikku sanoo:

    Valkosuklaa-puolukka glögikakku piparipohjalla. Ja graavilohi.

  104. Martzu sanoo:

    Lanttulaatikko 🙂

  105. Nimetön sanoo:

    Kiitos lahjaideasta! Olen maailman huonoin niitä keksimään.
    Lemppari jouluherkku ainakin glögi, jota jo viikonloppuna juotiin. Uutuutena on ehdottomasti porkkala! En ole vuosikausiin voinut kalaa syödä allergian vuoksi. Porkkala maistui tosiaan punasipulin ja kaurafraichen kanssa leivän päällä sille, mille muistin lohen jouluna maistuvan!

  106. Jutta sanoo:

    Kinkku . Jälkiruokana luumukiisseli ja kermavaahto. 🙂

  107. Paula sanoo:

    Yksinkertaisesti ja lyhyesti sanottuna: suklaa! ♡

  108. Annish sanoo:

    Aamulla riisipuuro, päivällä graavilohi ja illalla glögi suklaan kanssa 🙂

  109. Anna sanoo:

    Kyllä glögi ja joulutortut yhdessä maistuvat niin joululle kun vaan voi 😉

  110. Sakkem sanoo:

    Joulutortut <3

  111. Mira sanoo:

    glögi ja piparit 🙂

  112. Ina sanoo:

    Kyllä se joulun lemppariherkku on ehdottomasti kinkku! 😀

  113. Minttu-Maaria sanoo:

    Piparit 🙂

  114. Elina sanoo:

    Suklaa ja joulutortut!

  115. xod sanoo:

    Riisipuuro ja suklaat 😀

  116. Nimetön sanoo:

    Ihan ehdoton lemppari on Marlin punainen glögijuoma. Itselleni ainoa oikea glögi. Sitä hamstraan joka vuosi joulun jälkeen kaappiin muutaman purkin, jos vaikka keskellä kesää tekisi mieli. Ja joka vuosi käy niin, että raaskin availla purkkeja vasta, kun tietää, että kaupoista saa taas glögiä lisää :’D Pitää kuitenkin olla hätävarana kaapissa.
    Joulun tuoksut on ihan parhaita. Neilikka, inkivääri ja kaneli. Niillä maustaa parhaimman piparkakkutaikinan.

  117. Henna K sanoo:

    Joulutortut!

  118. nelli sanoo:

    Rosolli on mun lemppari. Mukaan arvontaan<3

  119. Lydiah sanoo:

    Itsetehty salty fudge:)

  120. Salli sanoo:

    Kyllähän se perinteinen joulukinkku on herkkuni.

  121. SiiriMH sanoo:

    Joulusuklaa on parasta, ja tähtitortut 🙂

  122. Manna sanoo:

    S U K L A A ehdottomasti!

  123. TeijaH sanoo:

    Lanttulaatikko

  124. Salkkunen sanoo:

    Karkein koristellut piparit on parasta! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.