Nopea katkarapuwokki & helpotusta arkiruoanlaittoon

21.01.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Uncle Ben’sin kanssa.

Arki on alkanut talven juhlakauden jälkeen, ja on pitänyt miettiä jälleen, kuinka arjen saa sujumaan mahdollisimman mutkattomasti, mukavasti ja tehokkaasti. Meille on tärkeää että arki on nautittavaa ja mukavaa, koska sitähän se suurin osa elämästä on: arkea. On monta tapaa tehdä arjesta sujuvaa, täytyy vain miettiä juuri ne omaan arkeen sopivat ja sitä helpottavat valinnat. Mulle tärkeää on, että vaikka tahdon helpottaa arkea, en kuitenkaan halua mennä aina sieltä missä aita on matalin. Haluan myös voida arjessa hyvin. Ratkaisevaa on löytää se tasapaino sopivan helpon, mutta kuitenkin hyvinvointiin tähtäävän arjen kanssa. (scrollaa alemmas jos maistuisi Nopea katkarapuwokki).

Arki on mukavaa, kun jokainen sen osa-alue on sopivan kokoisessa roolissa. Ihanne-arjessa jää tarpeeksi aikaa lapsille, parisuhteelle, omalle itselle ja rentoutumiselle. Meidän arkea helpottavat mm. oma auto, ruokien ostaminen etukäteen netistä viikoksi (ja ison kauppareissun välttäminen ajallisesti), ja arkisin mahdollisimman helppo ruuanlaitto. Viikonloppuisin tykätään ottaa ruuanlaittoon enemmänkin aikaa, mutta arkena on kivaa että ruoka valmistuu nopeasti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että syötäisiin arkisin vain valmisruokia, tai edellispäivän jämiä. Se tarkoittaa että ollaan koitettu löytää mahdollisimman vaihtelevia, mutta nopeita ja terveellisiä ratkaisuja kokkaamiseen.

Me laitetaan Oton kanssa molemmat ruokaa, minä kuitenkin ehkä aavistuksen useammin. Nyt kuitenkin mun ollessa vauvan kanssa kotona, ja iltojen ja viikonloppujen ollessa mun työntekoaikaa, Otto on ottanut enemmän vetovastuuta ruuanlaitosta. Se on ollut tosi hyvä ratkaisu, ja hän on itsekin oikein tykästynyt ruuanlaittoon ja alkanut etsimään uusia reseptejä, ja kokeilemaan uudenlaisia juttuja. Yksi arkea helpottava ruokavaihtoehto, jonka Otto esitteli mulle, ovat Uncle Ben’sin uudet valmisriisit, jotka valmistuvat kolmessa minuutissa.

Mä osaan ihan hyvin keittää riisin, enkä koe sitä mitenkään erityisen hankalaksi. Otto on kuitenkin aina inhonnut jostain syystä juuri riisin keittämistä, vaikka hän tykkääkin riisiä syödä. Riisi kuulemma palaa aina pohjaan, tai sitten jää vetiseksi. Mä en ole koskaan ymmärtänyt moista, koska mun riisit onnistuu aina, vaikka en mittaa tarkasti vettä tai jyviä, enkä edes katso kellosta aikaa. Riisi on valmista kun vesi on haihtunut, simple as that. Apua, kuulostipa brassailulta, kyllä, leijuin juuri riisinkeittämistaidoillani. No mutta jokainen on jossain hyvä, minä riisinkeitossa. Otto on kuitenkin tästä syystä aina vältellyt riisiruokia omalla kokkausvuorollaan, paitsi viime aikoina.

Hän osti kaupasta kokeiluun Uncle Ben’sin Välimeren riisiä, joka syötiin kanan ja vihannesten kanssa. Se oli maukasta, ja valmistui parissa minuutissa (mikroaaltouunissa 2 minuutissa ja kattilassa 3 minuutissa). Ennen Oton kokkausvuorolla oli aina pastaa tai perunaa, nykyään useimmin taitaa olla juuri riisiä. Uncle Ben’s -valmisriisiä on saatavilla viittä erilaista: Välimeren riisin lisäksi vaihtoehtoina on intialaistyyppinen Pilau Riisi, Meksikolainen riisi paprikalla ja jalopenolla maustettuna, Täysjyväriisi vihanneksilla joka sisältää runsaasti kesäkurpitsaa ja paprikaa, sekä Täysjyväriisi ilman mitään mausteita. Kaikki Valmisriisit on valmistettu ilman keinotekoisia säilöntä-, väri- tai makuaineita. Riisiaterian voi myös valmistaa retkellä tai veneessä, sillä nopea kypsentäminen onnistuu myös vaikkapa retkikeittimellä, kätevää!

Me testattiin Uncle Ben’sin katkarapuwokkia vähän omalla twistillä tällä viikolla, ja voi vitsit se oli her-kul-lista, ja valmistui vartissa. Suosittelen kokeilemaan, jos tykkäät itämaistyyppisestä ruuasta!

 Nopea katkarapuwokki  inkiväärillä & soijalla (4 hengelle)

250 g raakoja jättikat-
karapuja

400 g pavunituja tai esim. silmusalaattia

350 g paksoita

1/2 punainen chili

4 rkl öljyä paistamiseen

4 rkl soijakastiketta

20 g inkivääriä tai teelusikallinen inkivääritahnaa

2 pussia Uncle Ben’s® täysjyväistä valmisriisiä vihanneksilla
muutama oksa tuoretta korianteria

Pilko paksoi ja chili. Viipaloi inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista katkarapuja sekä vihanneksia, kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää soijakastike. Lisää riisi pannulle ja sekoita hyvin. Kuumenna ruokaa vielä noin 2 minuuttia. Koristele nopea katkarapuwokki korianterisilpulla, ja nauti!

Mun tän hetken toinen lemppariruoka on Poke bowl lohesta, ja täysjyväriisi sopii siihen tosi hyvin ja nopeuttaa valmistamista niin että se onnistuu arki-iltanakin!

Uncle Ben’sin Valmisriisi on muuten ehdolla Vuoden Arjen helpottajaksi Iltalehden kisassa, ja ensi viikolla ehtii käydä vielä äänestämässä TÄÄLLÄ. Mä ainakin ajattelin äänestää sitä, kun se on lisännyt Oton kokkausinnokkuutta niin paljon.

Ihanaa iltaa kaikille <3


17 Responses to “Nopea katkarapuwokki & helpotusta arkiruoanlaittoon”

 1. S sanoo:

  Täytyypä kokeilla noita riisejä, kuulostaa hyvältä!
  Miten olisi ruokapostaus? Miten teillä syödään ja vähän ruokaohjeita samalla?
  Meillä on ruoan keksimisessä aina ongelma, mitä syödään..
  Olisi hauska kuulla vähän teidän ruokailutavoista ja millaisista ruoista teidän tytöt tykkäävät 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on tosi hyviä! 🙂 Ja voisin tehdä pitkästä aikaa tuollaisen isomman ruokapostauksen, juuri tein vauvan ruuista eilen, mutta koko perheen ruuista voisin myös tehdä. Kiitos toiveesta <3

 2. Kati / almiel sanoo:

  Näyttää tosi hyvältä 🙂

 3. Netta sanoo:

  Eikä, mä fiilaan Ottoa tässä asiassa niin paljon! 😀 En vaan osaa keittää riisiä, aina se on joko raakaa tai palaa pohjaan. Ehkä pitää kokeilla näitä valmissettejä jos kerran muiltakin ”riisitunareilta” onnistuu näiden valmistus, haha!

  T. Netta

 4. D sanoo:

  Mitä jos joskus tekisit sellaisen postauksen, jossa et korostaisi sitä kuinka täydellinen olet?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olen pahoillani jos mun riisinkeittoläppä ärsytti, se oli oikeesti aika huono, vaikka ihan vitsillä sen siihen laitoin! Mukavaa maanantaita sinne <3

  • V sanoo:

   Tekisi ihan hyvää meille kaikille olla välillä ylpeitä itsestämme, oli se asia sitten miten pieni tai suuri tahansa. Myös sinulle, D.

   Jatka Iina samaan malliin, oot superinspiroiva ja tuun sun blogista aina tosi hyvälle mielelle, ihana valopilkku tässä harmaassa talvessa <3

 5. Anna sanoo:

  Olipa hyvä resepti, testasin sitä heti tänään illalla! Tosin asun ulkomailla, enkä löytänyt uutuusriisejä kaupasta, mutta hyvää tuli tavallisestakin riisistä tehtynä. 🙂 Kiitos hyvästä ruokavinkistä!

 6. Helmi sanoo:

  Kiva postaus!:) pakko jakaa tällane riisinkeittovinkki, jos haluaa välttää kaikenlaisen vetisyyden 😀 ei siis sillä, että en uskois et sun keittämä olisi pahaa tms, mutta anyways jaan nyt tän vinkkini, jonka opin poikakaveriltani, joka on ulkomailta kotosin. Hänen kotimaassaan riisi, basmati nimenomaan, on yks keskeisin ruokalaji. Eli ensin ns. pestään riisi kylmällä vedellä, jotta enin tärkkelys irtoaa, ja kaadetaan huuhteluvesi pois. Sitten keitetään suht niukassa vesimäärässä puoliksi kypsäksi, jonka jälkeen taas huuhtelu kylmällä vedellä. Sitten jätetään hiukan tota huuhteluvettä sinne kattilaan, kootaan riisi yhtenäiseksi ”kasaksi”, lisätään öljyä ja painellaan lusikalla tms. koloja riisikasaan ja laitetaan miedolle lämmölle liedelle n.3 minuutiksi. Tuloksena maukas, täysin irtonainen riisi!:)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla joku viikonloppu, arjessa ei riitä ainakaan mulla aika eikä kärsivällisyys ihan näin kunnianhimoiseen riisiin! 😀 Mutta varmasti on herkullista.

 7. Marika sanoo:

  Mun toiveena olisi, että kommentteihin vastaaminen olisi aktiivisempaa. Usein lukijat kyselevät jotain, joiden vastaus itseänikin kiinnostaa, ja on harmillista käydä katsomassa vähän väliä, joko vastaus olisi tullut, eikä sitä vaan näy.
  Nyt parin postauksen kommenteissa olet vastannut ainoastaan pariin negatiiviseen kommenttiin. Ihmettelen, miksi tuollaisiin, kuten tuolla aiempana tässä postauksessa, viitsit vastata, mutta muihin et.
  Pidän blogistasi paljon ja olen lukenut sitä vuosia. Sisällöllisesti blogisi on yksi parhaimpia. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kuitenkin mielestäni blogissa ihan ehdottoman tärkeää, ja se näyttää nyt puuttuvan täältä täysin, ja se valitettavasti laskee blogin tasoa.

 8. Nimk sanoo:

  Mun täti on samanlainen, että se vaan heittää riisit kattilaan, kannen päälle ja badabing badabum seuraavaks kun se nostaa kantta, on riisit täydellisesti kypsiä.

  Oli pakko heti ostaa kaupasta välimeren riisiä, huomenna menee kanan kanssa kokeiluun. Erityisesti mua innosti näissä se, että niissä ei ollut keinotekoisia väri- tai makuaineita eikä suola/sokeri määrät hiponeet pilviä, kuten valmisruuissa yleensä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa joo mäkin teen vaan noin 😀 Toivottavasti maistuu hyvältä! Ja joo, toi on tosi hyvä juttu jonka olisin toki voinut mainita tekstissäkin, olin liian innoissani kaikista muista ominaisuuksista niin jäi tuollainen super iso plussa mainitsematta.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.