Vauvan ensimmäinen vuosi videolla

11.02.2018

Synttäreistä on pian jo viikko, ja nyt sain vihdoin valmiiksi videoprojektin joka mulla on ollut kesken tavallaan jo vuoden ajan. Tein meille vauvavuodesta kaksi koostevideota, ja siinä oli aika isosti ihanaa puuhaa. Toinen video on meille, ja siinä on putkeen kaikki ikinä vauvavuoden aikana kuvatut pätkät (se on pari tuntia pitkä). Ja toisen mä jaan tänään teille tässä postauksessa. Siinä on 525 600 minuuttia eli yksi vuosi tiivistettynä kymmeneen minuuttiin. Eli yksi viideskymmeneskahdestuhannesosa vauvavuodesta, mutta kuitenkin. Pieni pintaraapaisu meidän vauvavuodesta, mutta aika ihana pintaraapaisu vaikka itse sanonkin. Tässä siis sen pidemmittä puheitta, meidän vauvan ensimmäinen vuosi videolla!

Vuosi oli kyllä ihan uskomattoman ihana, ja meni ihan uskomattoman nopeasti. Tuntuu kuin koko vuosi olisi oikeasti kestänyt suunnilleen yhtä kauan kuin tuo ylläoleva video, niin silmänräpäyksessä se meni ohi. Onneksi on videot, kirjoitukset, tuhannet kuvat ja ennen kaikkea, kaikki ne ihanat muistot omassa päässä tallennettuna. Lapset rakastavat katsoa vanhoja kuvia ja videoita itsestään ainakin meillä, ja olen iloinen että voin niitä heille tarjota.

Meillä ei ollut videokameraa kun olin pieni, mutta jotenkin mun omatkin 1v-synttärit oli saatu tallennettua videolle. Muistan miten innoissani katsoin sitä videota aina pienenä. Tuntui niin hassulta nähdä itsensä videolta tekemässä kaikenlaista, vaikka ei ollut mitään muistikuvia niistä hetkistä kun oli ollut niin pikkuinen. Nykyään ne videot on varmaan jossain hukassa, en ole nähnyt vuosikausiin, mikä on vähän harmi. Muistan silti mitä mulla oli päällä, mitä videolla tapahtui ja miten kivaa sitä oli katsoa.

Onneksi olen kuvannut myös isompia tyttöjä paljon videolle, ja meillä on kaksi ulkoista kovalevyä täynnä kotivideoita ja kuvia näytettäväksi aina kun lapsia kiinnostaa. Ja ne on myös varmuuskopioitu pilvipalveluun, että ei käy niin että menee hukkaan ,kuten mun lapsuuden ainoat videot. Sen verran tosin pitäisi tehdä, että yhdistäisin heidänkin videoitaan yhdeksi pitkäksi videoksi, niin olisi helppoa siitä aina joku kerta katsoa.

Vaikka rakastan kuvia, kuvaamista ja kuvien suunnittelua ja katselua, videoilla saa niin paljon moniulotteisemmin fiilistä tuotua esiin. Siksi tykkään kuvata ihan omallekin perheelle niitä videoita, ja olen hurjan onnellinen näistä kivoista muistoista!

Oletteko te kuvanneet paljon vauva- tai lapsuusvideoita, tai oliko teidän omasta lapsuudesta paljon videoita? Millainen merkitys niillä oli teille?

PS: Mun kanava on YouTubessa IINALAURA, käykää tilaamassa jos haluutte nähdä videot aina heti kun ne on ladattu sinne!


12 Responses to “Vauvan ensimmäinen vuosi videolla”

 1. TarjaL sanoo:

  IHANA!
  Parhaat kohdat oli, kun Nova-vaippapöksy käveli ekat askeleet kärryn kanssa, nauroin ääneen, oli niin keikkuvaa menoa! Toinen oli se silmänisku, maailman söpöin.

 2. eve sanoo:

  NIIIIN niin ihana video ja muisto tuollainen!!!!:) millä olet kuvaillut, kun on noin hyvälaatuinen kuvakin?:)

 3. Roosa sanoo:

  Vitsit miten ihana video! on kyllä varmasti ollut haastetta saada kokonainen vuosi tiivistettyä yhteen pätkään, mutta lopputulos on todella onnistunut. Ihanaa helmikuuta sinne teille! 🙂

 4. Jenni sanoo:

  OUMAIGAAD MIKÄ VIDEO! ❤ Siis niin IHANA! Nova on niin suloinen ja aivan ihania kaikki nuo hänen touhuilut ja juttelut.
  Meidän vauva on vajaat viis kuukautta ja jokainen päivä hänen kanssaan on uusi ja ihmeellinen. ❤
  Aivan upeita oli myös nuo imetyspätkät, imettäminen on parasta!
  Tulin niin hyvälle tuulelle tästä videosta, kiitos!

 5. Santsu sanoo:

  Mun kohta 2v poika katto lumoutuneena vauvaa :D<3
  En kestä mitä silmäniskuja, niiiiin söpö!

 6. AnnaMaria sanoo:

  Ihana video <3 Katseltiin yhdessä 1v4kk ikäisen pojan kanssa ja hän hymyili ja vilkutteli videolla touhuavalle Novalle 🙂 Voi kun itsekin osaisi editoida kaikista pikkupätkistä yhden kivan videokokonaisuuden. Ja paljon onnea 1-vuotiaalle vielä täältäkin, kun on tämä oma kommentointi vähän jäänyt.....

 7. Netta sanoo:

  Aivan ihana video!! Mulla oli vähän huono aamu, mut sitten muistin että täällä odotti tämä video. Sen katsomisen jälkeen oon yhtä hymyä, kyllä ne lapset vaan on niin ihania. Parasta nähdä isosiskot niin innoissaan pienestä 🙂 Kiitos että jaoit nämä hetket.

 8. Jonna sanoo:

  Ihana video! Olen meidän taaperoa (kaksi vee nyt ikää) kuvannut päivittäin pienen pätkän syntymästä asti ja niistä olen tehnyt sekuntivideot applikaatiolla 1 Second Everyday. Ajatuksena on tallentaa sekunti (tai puolitoista) päivittäin ja mashata niistä video (applikaatio tekee sen kun vain tallentaa videon pätkät). Helppo käyttää ja oon tyytyväinen itseeni, että vain muutamana päivänä kahden vuoden aikana on video jäänyt ottamatta!

 9. Terhi sanoo:

  Aivan ihana video <3 Meni kyllä roska silmään. Meillä tulee esikoisella vuosi täyteen huhtikuussa ja en voi uskoa, että siihen on enää alle 2kk, kun mun vauvasta tulee taapero.

 10. Terhi sanoo:

  Ihana video! <3 Tästä inspiroituneena täytyisi itsekin muistaa painaa sitä tallennusnappia vähän useammin, videoista jää niin ihania muistoja! Osaisitko muuten suositella jotain hyväksi havaittua pilvipalvelua kuvien + videoiden varmuuskopiointiin? On vähän työn alla kyseinen homma! 🙂

 11. anonyymi L sanoo:

  Sata kertaa olen miettinyt, että pitäisi koostaa vastaava parhaista pätkistä. En vain ole saanut selvitettyä, millä niitä kännykkävideoita helpoiten editoisi. Mitä sinä olet käyttänyt?

 12. Sannak sanoo:

  Tää sai herkistymään kun tuli mieleen oma 1v ja vauva-ajasta on niin kauan <3 :/ ihana video!!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.