Taaperon välikausivaatteet – mitä kaikkea tarvitaan?

28.02.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Polarn O. Pyretin kanssa.

Vaikka sitä ei näillä paukkupakkasilla uskoisikaan, niin kevät on jo ihan nurkan takana! Lisääntyvä auringon valokin siitä kertoo. Tässä postauksessa esitellään meidän taaperon välikausivaatteet. Mitä kaikkea tarvitaan kun 1-vuotias ulkoilee kevätsäässä? Jos etsit vinkkejä vauvan välikausivaatteisiin, niitä löytyy vastasyntyneen osalta TÄÄLTÄ.

Miten 1-vuotiaan välikausivarusteet eroavat vauvan välikausivaatteista? Siten, että 1-vuotiaan vaatteissa pitää ottaa paremmin huomioon se, että hän pääsee hyvin liikkumaan ihan itse. 1-vuotias haluaa kävellä itse puistossa ja lenkillä, istuskelee maassa tekemässä hiekkakakkuja (tai syömässä hiekkaa), konttailee nurmikolla ja asfaltilla, ja kiipeilee ehkä liukumäkeen tai keinulaudalle. 1-vuotias on juuri oppinut liikkumaan, ja liikkuminen on vielä varsinkin ulkona vähän huteraa ja hoippuvaa. Taidot kuitenkin karttuvat nopeasti, kunhan on sellaiset vaatteet päällä joissa on helppoa liikkua ja kokeilla ja mennä.

Kasvunvara ulkovaatteissa

Nyrkkisääntönä ehdottomasti se, että vaatteet eivät saa häiritä taaperon menoa. Laadukkaimmat ja pehmeimmätkin ulkovaatteet voivat olla lapselle hankalat, jos ne ovat väärän kokoiset tai malliset. Vaikka siis nopeasti kasvavien taaperoiden ulkovaatteita ostaessa houkuttelisi ottaa ne kunnon kasvuvaralla, niin itse ainakin mieluummin valitsen sopivan koon. Me sovitettiin 76cm pitkälle 1-vuotiaalle sekä kokoa 80 että kokoa 86, ja 86 oli niin valtavan suuri, että en edes harkinnut sitä. Se olisi varmasti ollut sopiva ja hyvä syksyllä, mutta nyt se roikkui aivan liikaa, ja hidasti taaperon liikkeitä. Hän sanoi itsekin että ”poiiiiiis”, mutta sopivan kokoisen vk-haalarin hän sen sijaan käy usein itse hakemassa eteisestä ja yrittää pukea päälle.

Sisävaatteissa on helpompaa ottaa reilua kokoa, koska niiden istuvuutta on helpompaa säätää esimerkiksi resoreilla ja säädettävillä vyötärönauhoilla. Ulkovaatteiden on tärkeää istua hyvin varsinkin taaperolla. Isommilla lapsilla kasvuvaraa voi ottaa vähän, koska heillä on jo pidemmät raajat ja varmemmat otteet kävelyssä ja liikkumisessa muutenkin.

Meidän valinnat taaperon välikausivaatteiksi

Me valittiin Polarn O. Pyretin kevään ulkovaatevalikoimasta taaperolle sekä kuorihaalari, että kaksiosainen ulkovaatesetti. Polarn O. Pyretin kuorihaalarissa on kaksi vetoketjua, se on tosi pehmeää kangasta ja siinä on hyvä hengittävyys, sekä vesipilariarvo 10 000. Se tarkoittaa sitä, että haalari päällä voi istuskella vaikkapa syvässä kuralätäkössä tovin jos toisenkin, eikä pylly kastu. Sama vesipilariarvo on myös Polarn O. Pyretin mustissa kuorihousuissa. Kaikki Polarn O. Pyretin kuorivaatteet on käsitelty vedenpitäviksi ilman PFC-yhdisteitä.

Sekä kahden vetoketjun kuorihaalarista että klassikkomallisista kuorihousuista meillä on aiempaakin kokemusta isompien tyttöjen osalta, ja tyytyväisiä ollaan oltu. Kaksiosaisen setin yläosaksi valittiin aivan ihana bomber-takki. Se on siisti ja tyylikäs myös kauppareissuille ja kylään. Tyylikkyydestään huolimatta takki on myös veden- ja tuulenpitävä, tosin ei aivan yhtä rajuun menoon tarkoitettu kuin kuorihaalari. Se päällä pärjää kuitenkin loistavasti puistoreissulla, ellei nyt ole aivan koiran ilma. Bomber -takki on siitä kiva, että sen alle on helppoa pukea huppareita, kun siinä ei ole itsessään erillistä huppua. Me tykätään kovasti huppareista ja jumppiksista hupuilla, joten niiden kanssa yhdisteltäväksi bomber sopii tosi kivasti.

Mä koen että on kätevää olla kaksi settiä. Haalari tulee olemaan pääosin meillä ulkoilukäytössä, mutta jos se menee pahasti likaiseksi, on hyvä että on toinenkin setti. Takki on myös kätevä yksinään ilman alaosaa juuri lämpimämmillä ilmoilla, tai jos lähtee kaupungille ja vauva hengailee lämpöpussissa.

Tarvitseeko taapero erilliset kuravaatteet?

Jos menee päiväkotiin, niin kyllä. Jos taas on kotona, niin ei minun mielestä. Kuorivaatteissa on yleensä parempi vesipilariarvo kuin kuravaatteissa. Pehmeissä ja hengittävissä kuorivaatteissa lapsen on paljon helpompi liikkua, kuin jäykissä ja joustamattomissa kuravaatteissa. Päiväkodissa kuravaatteita tarvitaan siksi, että ne on helppoa vaan suihkutella puhtaaksi ulkoilun jälkeen, ja ne voi pukea sekä toppa- että välikausivaatteiden päälle. Tämä on toki vain omaa kokemustani kahdesta eri päiväkodista, enkä voi missään nimessä väittää että kaikissa päiväkodeissa vaadittaisiin kuravaatteita. Mutta jos päiväkoti on ajankohtainen juttu, niin varmasti kannattaa kysyä että tarvitaanko niitä.

Asusteet välikauteen taaperolle

Hyvät kuorihanskat ovat taaperolle yhtä tärkeät kuin hyvä haalari. Taapero harjoittelee jo hiekkakakkujen tekemistä, ja möyrii maassa enemmän kuin isommat kaverit. Hanskoissa täytyy olla hyvä vesipilari, ja niiden täytyy pitää tuulta että pienet sormet eivät palellu. Hanskojen pitää istua hyvin (kuin hanska, apua), jotta pienillä sormillakin pystyy tarttumaan lapioon ja ämpäriin. Kuorihanskat valittiin samaa kuosia haalarin kanssa. Sen lisäksi meillä on vielä viime syksyn taikalapaset käytössä kaupunkireissuille ja kuivemmille päiville.

Mietin pitkään että mikä piposetti sopii mielettömän upean marjapuurohaalarin kanssa. Tätä pohdittiin yhdessä lastenvaateryhmässäkin oikein porukalla. Moni ehdotti mustaa tai harmaata, mutta muutamalta tuli myös vinkkiä vaaleasta mintusta tai turkoosista. PO.Pin vaalean mintun värinen raidallinen trikoosetti oli haalarin kanssa täydellinen, ja lisäksi ostin sitten vielä vaalean mintun värisen nauhallisen puuvillapipon kaveriksi. Se oli aivan tismalleen samaa sävyä tämän PO.Pin oman trikoosetin kanssa, joten passasi oikein hyvin haalarin kaveriksi.

Välikerrokset kuorivaatteiden alla

Keväällä kuorivaatteiden alle puetaan ihan samalla tavalla kuin talvellakin: notkeaa ja hengittävää eettisesti tuotettua merinovillaa. Ohuempaa merinovaatetta sisävaatteiden alle, ja jos on oikein kylmää, niin paksumpaa merinoa sitten sisävaatteiden päälle vielä. Polarn O. Pyretiltä löytyy sekä paksumpia että ohuempia kerrastoja, joilla pelaamalla pärjää oikein hyvin välikauden vaihtelevissä säissä.

Taaperon välikausikengät

Kirjoitin kenkien ostamisesta kattavan postauksen muutama viikko sitten, ja sieltä voi käydä lukemassa miten ostetaan oikeanlaiset kengät taaperolle tai isommallekin lapselle. Meillä on nyt kevääseen taaperolle kolmet kengät käytössä, ja kevyet kumpparit vielä ostetaan kaveriksi. Polarn O. Pyretistä saadut Kavat Nymölla XC:t viileämmille keleille, ja kuivalle ja lämpimälle, sekä kaupunkireissuille kahdet eri tennarit/lenkkarit kevyillä ja taipuisilla pohjilla.

Nyt on siis taaperon välikausisetti kumppareita lukuunottamatta kunnossa, ja näillä mennään tämä kevät. En usko että samat ulkovaatteet menevät enää syksyllä, mutta katsotaan miten taapero venyy tässä vuoden aikana.

Milloin talvivaatteet vaihdetaan välikausivaatteisiin?

Luminen maa on kylmä, ja niin kauan kuin lunta on maassa ja maa hohkaa kylmää, niin meillä on ainakin toppavaatteet käytössä, vaikka asteita olisikin enemmän. Maassa istuessa pylly paleltuu äkkiä, jos ei välissä ole riittävästi lämmintä eristämässä. Ehtii niitä välikausivaatteita pitää ihan riittämiin varmasti alkukesälläkin, ainakin jos edellisiä kesiä miettii. Sitten kun aurinko lämmittää kunnolla, eikä maa hohkaa enää kylmää tai ole lunta, on oikea hetki vk-vaatteille. Alle viidessä plusasteessa mä laitan aina toppaa, ja siitä ylöspäin tilanteen mukaan vk-vaatteita päälle ja kerroksia alle.

Lisää välikausivaatevinkkejä ja inspiraatiota pienten ja isompien pukeutumiseen löytyy Polarn O. Pyretin Instasta ja Facebook-sivuilta.

Millaiset varusteet teillä on välikauteen? Milloin otatte välikausivaatteet käyttöön?

22 Responses to “Taaperon välikausivaatteet – mitä kaikkea tarvitaan?”

 1. Mari sanoo:

  Voi apua, tuo haalari on ihana! Mä en ole vielä ostanut mitään välikausivaatteita lapsille ja alkaa jo tuskanhiki kohota otsalle, että saako kohta enää mitään. Ei vaan ole ehtinyt.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä aivan ihanan pirteän värinen <3 Kyllä niitä saa, kaupat on pullollaan ja oon nähnyt myös kirppareilla aivan ihania haalareita kun oon selaillut! 🙂 PO.Pissa on nyt vasta tullut kaikki kevään ulkokamppeet, osa puuttui vielä silloin kun saatiin nämä! 🙂

 2. Hoijakka sanoo:

  Aikalailla pojan oloinen tämä nuori on bomberissaan, ettei vaan jotain haikailuja kuitenkin siihen suuntaan, että olisipa ollut poika. Että ihan ryhmässä porukalla mietitty vauvan päähineen väriä, voi että, kun joskus silloin olisi ollutkin tällaiseen joutavaan aikaa. Eikö sitä voi jokainen ihan itse päättää lapsensa pipon värin ? Vai onko se ryhmän/porukan hyväksyntä tärkeämpää kuin oma maku ? Miksi ryhmän/porukan on päätettävä lapsesi lakin väri ? Eikö sinulla ole lainkaan omaa makua/päätösvaltaa ? No ei oo ihme, että tällä tahdilla sulla on päivät täynnä ja aika menee nopeaan, jos tällaisiin turhiin ja joutaviin tärkeisiin palavareihin ja asioihin ja miettimisiin käytät ”työpäiväsi”. Täytyyhän nyt kuitenkin 1 v:n vauvan pipo mätsätä täydellisesti kaikkeen muuhun pukeutumiseen sekä muista myös: kenkiin. Siis sulla on todella täydellisesti kaikki asiat, kun ehdit ja jaksat paneutua näin tärkeään asiaan oikein ryhmän/porukan kanssa ja perusteellisesti miettiä täydellisen ratkaisun tähän todella vaikeaan ja polttavaan ongelmaan.
  Onneksi kuitenkin tienaat tällä blogillasi loistavasti, onnittelut siitä ! Saat varmaan tästäkin vähän taskurahaa…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä harrastan lastenvaatteita, ja se pieni hetki omaa aikaa mikä mulla illalla töiden ja lasten nukkumaanmenon jälkeen, on toisinaan hauskaa käyttää siihen että juttelen lastenvaatteista toisten niistä kiinnostuneiden kanssa. Usein käytän sen myös Oton kanssa hengailuun. Lastenvaateharrastusta ei kaikkien tarvitse ymmärtää, se on mulle aivan ok, kun meillä jokaisella on ne omat kiinnostuksenkohteemme, mutta se että joku ei sitä ymmärrä ei tarkoita että se olisi huono harrastus.

   En missään sanonut että käyttäisin työaikaani näiden asioiden pohtimiseen, se kuluu aivan muihin juttuihin, joista voit lukea esimerkiksi hakemalla tuosta blogin sivupalkin hakukentästä ”bloggaajan työpäivä”. Nyt käytin tietysti työaikaani tähän kommenttiin vastaamiseen, missä kesti kauemmin kuin sen pipon värin pohtimisessa vapaa-ajallani.Kumpi sinun mielestäsi tuntuu tärkeämmältä ja fiksummalta ajankäytöltä? Omien henkilökohtaisten makuasioiden perusteleminen työajalla jollekin tuntemattomalle, vai innostuneena kivassa porukassa väreistä jutteleminen vapaa-ajalla?

   Ikävää jos miellät jotkut värit tai tyylit pelkästään tietylle sukupuolelle soveliaiksi, se on aika rajoittava ajatusmalli, mutta kukin toki tyylillään. Tuntuu hassulta että yksi khakin vihreä takki tarkoittaa mielestäsi automaattisesti sitä että haikailen poikalapsen perään, varsinkin postauksessa jossa esitellään takin lisäksi stereotyyppisen pinkkiä haalaria.

   Postaus on kaupallinen yhteistyö, joka on selvästi merkitty heti tuossa alussa jotta sen voi jättää lukematta, mikäli ei halua kaupallisia yhteistöitä lukea. Saan tekemästäni työstä myös asiaan kuuluvan palkkion.

   Mukavaa päivää sinne 🙂

   • Tiia sanoo:

    Täytyy kyllä nostaa hattua sulle, Iina! Melko harvoin mun silmiin osuu täällä kommenttiboksissa ikäviä kommentteja, mutta silloin kun niitä on, niin vastaat kyllä tosi asiallisesti ja perustellusti.
    Uskon, että sun vastaustyyli myös karsii niitä ikäviä kommentteja, kun et provosoidu tai alennu samalle tasolle. Hyvä Iina!
    Oot tainut muutenkin lisätä kommentteihin vastailua, mikä on mun mielestä tosi tärkeää 🙂

    Tiia

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Voi kiitos paljon Tiia <3 Tuli hyvä fiilis! Joku toinen kommentoi tätä mun vastausta passiivisaggressiiviseksi ja hämmennyin siitä, miten eri tavalla kommentin voikin nähdä, kun en sellaiseksi sitä missään nimessä tarkoittanut. Mutta hyvä jos sinulle ei tullut sellaista fiilistä tästä. Ja oot aivan oikeassa, kommentteihin vastaaminen on tärkeää ja ehdottomasti yritän petrata siinä koko ajan! 🙂 Kiitos kommentista ja kivaa päivää<3

   • Hohhoijaa sanoo:

    Anteeksi, että vastailen vasta nyt, kun sattuu olemaan muutakin elämää kuin tämä blogimaailma. No sehän on ihan oma asiasi miten jaottelet työajan ja vapaa-ajan käytön. Ajankäyttösi on minulle ihan tuntematon asia, valitettavasti en nytkään ehdi perehtyä ”bloggaajan työpäivään”. Sitähän me lukijat emme voi tietää, minkä asian teet milläkin ajalla, jos kuitenkin kirjoitat samassa blogikirjoituksessa eri asioista ? Kommentoin postaukseesi ihan postauksesi perusteella ilman mitään perusteellisempia tutkimuksia. Joskus vastailet kommentteihin, luulin, että teet kaiken blogiin liittyvän ”työajalla”. Joten valitettavasti en voi / osaa vastata kysymykseesi, sorry ? Tuo vähän särähti korvaan ”tuntemattomalle ”. Eikö suurin osa kommentoijista ole ”tuntemattomia” ?Odottaako bloggaajat vain tuttujen / sukulaisten kommentteja, että voisivat / pystyisivät vastata niihin ? Tämä oli minulle ihan uusi asia. Ja jos koet, ettet halua vastata / perustella asioita tuntemattomille, niin sitten vaan ihan kylmästi jätät vastaamatta niihin. Luulin, että tämä asia olisi noinkin kokeneelle bloggarille ihan peruskauraa. Ihanaa, kun kerrankin tällainen ei-bloggaaja voi antaa neuvoja ammatti-bloggarille ! Jees, tää pelasti mun päivän !
    Mukavaa ja rentouttavaa iltaa sinnekin !

 3. Äiti kolmen tytön kanssa sanoo:

  Kiva blogi, liikaa yhteistyö kirjoituksia.missä on esim normaali päivä kirjoitus? Mitä touhuilette Novan kanssa, käsitin että muut on töissä, tarhassa ja eskarissa päivisin. Miten olette järjestäneet lasten haku jutut, sinullahan ei ole ajokorttia?
  Esim tuollaiset kiinnostaisi paljon enemmän lukijaa 🙂
  Mitäs jos perustaisit toisen blogin, sinne yhteistyö jutut ja toiseen muut.
  Kaikki voisi valita kumpaa lukisi niin välttäisi yhteistyö kirjoitukset esim samantien.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! Kiitos palautteesta! 🙂 Se ei valitettavasti vaan onnistu sillä tavalla, että perustaisi kaksi erillistä blogia, kun tämä on mun työtä ja työhön kuuluu myös se että joku maksaa palkan, mitä kukaan ei välttämättä haluaisi tehdä pelkästä kaupallisesta blogista jolla ei olisi muuta sisällöllistä arvoa. Tällä hetkellä yhteistöitä on kuukaudessa yleensä n. 1/4 tai 1/3 blogin sisällöstä, ja postaan kuitenkin melko ahkerasti, eli ei-kaupallisia postauksiakin tulee yleensä kuukauden aikana se 20-25 kappaletta. Voi olla että jos ei kaupallisia yhteistöitä olisi ollenkaan, en sitten postaisi niinä päivinä ollenkaan, vaan postauksia ilmestyisi vain se 20-25 kappaletta kuukaudessa.

   Kirjoitan aina välillä meidän arjesta, mutta en halua yksityisyyssyistä liian usein tai liian paljoa kertoa. Insta storiesista pääsee kuitenkin n. 2-3 kertaa kuussa seuraamaan meidän päivää videoina, ihan tavallista arkea siis. Kantsii ottaa seurantaan @iinalaura! 🙂 Kivaa viikonloppua sinne!

 4. Terhi sanoo:

  Ihana setti! Onko nuo värikkäät lenkkarit mistä? Näyttää kivoilta ja hyviltä pienen jalkaan 🙂

 5. Elina sanoo:

  Oih, toi Popin haalari on aivan ihana. Oikea herkku väri, ja käy kauniisti tuon turkoosin kanssa. Minkä merkkiset on nuo lenkkarit tuon haalarin kanssa? Ihanan pirteät. Tästä sai taas hyviä vinkkejä lasten välikausivaatteisiin, osa vielä hankkimatta. Kovasti ollaan noista Popin ulkovaatteista tykätty

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä aivan ihana haalari, piristää sitten kun lumet on lähtenyt ja ulkona on vielä harmaata ennen kun luonto alkaa kukkimaan 😀 <3 Ja mahtavaa kuulla että postauksesta oli hyötyä, kiitos hurjasti!! 🙂 Kengät on Mini Rodini x Adidas -malliston EQT Support -mallia <3

 6. Johanna sanoo:

  Nimim.Hoijakka. Älä lue jos noin ärsyttää. Jokainen saa olla ja tehä niinku huvittaa. Menikö sun elämä nyt pilalle? Tuhlaat siis itse aikaasi lukemalla tätä blogia, jospa keskittyisi vaan hoitamaan oman elämäsi kuntoon jottei tarvitse omaa pahaa oloasi täällä purkaa muihin luultavasti sinulle tuntemattomiin ihmisiin. Todella lapsellista purkautumista.

 7. Nimetön sanoo:

  Päiväkodissa jo vuosia työskennelleenä ”jääränä” äänestän ehdottomasti kurahousujen puolesta. On mukavaa, jos välikausivaatteen pitävät vettä, sillä usein aamusella keinulauta tai nurmikko voi olla vielä kostea.
  Kunnon sade/kurakelillä kumisaappaat, kurahousut, sadetakki ja kurahanskat ovat kyllä ihan voittamattomat! Omilla lapsillani toimiviksi olen havainnut kuravaatteet, joissa on fleesevuori. Toimii kaikissa muissa, paitsi kurahanskoissa.
  Päiväkodissa käymällä lapsella olisi hyvä olla paritkin kurahousut, jotta vaatehuolto kotona olisi helpompaa. Jos iltapäivällä on pestävä kurahousut päiväkotipäivän jälkeen, ei tule sitten niin kiire saada niitä,kuivaksi seuraavalle aamulle.

 8. S sanoo:

  Meillä valikoitui esikoiselle noi samat ihanat kuorihanskat kun teidän kuopuksella, ostettiin myös pallokuosinen vktakki ja tuubihuivit myös pikkuvelille. Pop on vaan ❤️

 9. mymmeli sanoo:

  Meilläkin on taaperolla ollut juurikin popin kuorihaalari sekä sitten erikseen vielä kuoritakki + -housut. Nuo housut on olleet näppärät etenkin keväällä jolloin paljon oltiin niillä esim. hiekkiksellä combolla huppari + windfleece + kuorihousut ja auringon lämmittäessä enemmän päivällä windfleece vaan pois. 🙂

 10. Voi että miten ihanilla vk-vaatteilla teillä odotellaan kevättä! Sopii muuten tosi kivasti nuo mintun vihreät asusteet haalariin, eipä tulisi itselle mieleen yhdistää noita värejä.

 11. Sobi sanoo:

  Monesti ihmetellyt, että miksi monet käyttää lapsilla tuubihuiveja tai kaulaliinoja ja vielä tossa hupun päällä. Eihän se suojaa ollenkaan kylmältä vaikka näyttääkin kivalta. Itse laitan lapselle ulkoleikkeihin ja päiväkotiin perinteisen kaulurin, sillä se lämmittää paljon paremmin 🙂

  Muuten todella kiva puku ja väriyhdistelmä!:)

 12. Ellu sanoo:

  Meillä juuri tänään haettiin POMPdeLUX paketti jossa kevään välikausi vaatteet lapsille.
  Softshell uusi persikkaan taittava sävyinen haalari pienemmälle ja isommalle tarvittiin kuoritakki, housuista ennestään löytyy kuorihousut ja softshell housut -samaa merkkiä. Nyt Pompilla oli softshell haalarissa ja housuissa kauttaaltaan pientä heijastin kuviointia, myös takkien hihoissa ja hupuissa sekä pienemmillä koko takissa, tosi kiva idea että koko vaate heijastaa pimeässä.
  Meilläkin kahdet eri asut välikausi ulkoiluun kummallakin. Pienemmällä haalari ja toisena takki ja housut. Kuravaatteet vain päiväkodissa kun Pompin ulkovaatteissa on täysi vedenpitävyys, softshellissä sama 10 000 vesipilariarvo. Erittäin hyvin ovat kestäneet, kehtaa laittaa kiertoon. Mallit myös sopivia ja käytännöllisiä, erityisesti pienten kuori henkselihousut on ihanan korkeat. On meillä tietysti muitakin tunnettuja merkkejä mm.poppiakin testattu , näihin nyt ihastuttu klassisen ulkonäön ja käytännöllisyydenkin puolesta.
  Söpöt tytöt teillä ja ihanat väriyhdistelmät on löytynyt vk pukeutumiseen
  Kivaa kevään odotusta!! ☀️

 13. huomio sanoo:

  Ei nyt sinänsä liity tekstiin mitenkään, mutta kommenttiboksia lukiessa oli vaan pakko tulla kiittelemään siitä, miten hienosti ja provosoitumatta tai alentumatta samalle tasolle osaat vastata noihin ikäviin kommentteihin! Varmaan yksi syy blogin suosioon on se, että myös ikävät kommentit saavat asiallisen, mutta silti napakan vastauksen kun niin moni bloggaaja joko jättää ikävät kommentit kokonaan huomiotta tai jopa jättää julkaisematta sellaiset, joissa ollaan ihan asialliseen sävyyn eri mieltä jostain asiasta (täysin turhat haukkumisviestit saakin toki jättää julkaisematta, mutta luulen että sekin vain entisestään provosoi näitä haukkujia). Tai sitten vastaukset ovat todella kärkkäitä ja niissä alennutaan samalla tavalla haukkumaan tms.

  Kukaan ei varmasti halua saada negatiivista palautetta osakseen tai ilkeilyjä ja haukkuja, mutta minusta osoittaa kypsyyttä ja kertoo ihmisen luonteesta osata jättää nämä kommentit ja kommentoijat omaan arvoonsa ja vastata niin, ettei haukkujalle jää enää aseita eikä vain keskittyä kaikkiin saamiinsa kehuihin ja samaa mieltä oleviin kommenttihin. Esim. jos joku ilkeilevästi huomauttaisi vaikkapa jäljelle jääneistä raskauskiloista, on ihan eri vastata tyyliin ”mitähän ne minun mahamakkarat sinua liikuttaa/arvostele omaa peilikuvaasi vaan tms.” kuin ”hei, olet ihan oikeassa siinä, etten ole vielä täysin palautunut raskaudesta, mutta minulla ei ole mikään kiire ja teen asiat lapsen ja oman kehoni sallimassa tahdissa kuten tässä ja tässä postauksessa olen kertonutkin ja yleisesti muutenkin puhun kehopositiivisuuden puolesta ja siitä, että olemme armeliaita niin itselle kuin toisillemmekin…..” ja itse kyllä sallin sellaisen pienen kuitinkin loppuun, jossa toivotellaan hyvää päivänjatkoa ja pahoitellaan jos mahamakkarat pilasivat päivän (tai ehkä ne pelastivat, kun bloggaajatkaan eivät ole täydellisiä ihmisiä) jos se nyt sellaista passiivisaggressiivistä jonkun mielestä sitten on.

 14. Lina sanoo:

  Huomenta,
  Vietän juuri hidasta aamua alennusmyyntien merkeissä. 🙂 Törmäsin alennuksissa tuohon tyttäresi pinkkiin välikausihaalariin, mutta en nyt osaa päättää kokoa kun ei ole kokemusta popin ulkovaatteista. Tyttäreni on nyt 1,5v. Hän on lyhyt ikäisekseen, joten mietin ottaisinko haalarista kuitenkin koon 86 (vaatteissa käytössä tällä hetkellä 80/86). Kokotaulukon mukaan 1,5-2v käyttäisi jo kokoa 92.

  Ihania kesäpäiviä perheellesi.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.