”Saadaanhan me nukkua yhdessä vielä pliis!”

20.04.2018

Jaa-a, niin siinä sitten kävi, että tilapäisjärjestely muuttui ainakin toistaiseksi pysyväksi ratkaisuksi. Kuopus siirtyi mun äidin vierailun ajaksi omasta huoneestaan nukkumaan isosiskojen huoneeseen, jotta mun äiti sai hänen huoneestaan siksi aikaa ”vierashuoneen”. Isosiskot olivat ihan super innoissaan tästä yökyläilystä jo etukäteen, ja kuopus ei ihan tajunnut mistä oli kyse. Kun sitten ekana iltana Otto vei kaikki tytöt kerralla nukkumaan, taapero jäi iloisena sänkyyn höpöttelemään siskoilleen.

Parin minuutin päästä kuului vaan ”Nova shhhh.” Ja sitten koko kolmikko olikin hiljaa aamuun asti, vain tasainen tuhina kuului, kun kävin katsomassa. Seuraavana iltana ei kuulunut edes hyssyttelyä, kaikki vaan nukahtivat samantien. Mun äiti lähti jo maanantaina, ja kun hän lähti, niin tytöillä oli ensimmäisenä mielessä vain se, että ”eihän pikkusiskon tarvitse mennä omaan huoneeseen nukkumaan, saadaanhan me olla yhdessä vielä?”. Ja me tietenkin luvattiin, että saa. Koska aww, en kestä!

Tähän asti siis Otto on yleensä nukuttanut taaperon iltaisin, ja siinä on mennyt n. 5-15 minuuttia. Mutta nyt hän sitten nukahtaa vaan sinne omaan sänkyynsä ihan itsekseen, toki isosiskojen turvallisen tuntuisessa seurassa. Kaikki kolme tyyppiä ovat ahtautuneet samaan huoneeseen nukkumaan, ja kerrossängyn ja ison pinnasängyn lisäksi sinne ei sitten juuri muuta mahdukaan kuin vaatekaapit. Ja he ovat tyytyväisiä näin. Meidän ihanat pienet, niin tärkeitä toisilleen. Osasin tavallaan odottaa tätä, koska meidän tytöt on vaan niin super läheisiä keskenään, ja yleensä viettävät kaiken ajan yhdessä päivisinkin. Mutta silti se, että isommat oikein pyysivät, että pienimmäinenkin saa nukkua heidän kanssa, oli niin suloista.

Kyllä täytyy ajatella, että ainakin jotain on mennyt oikein, kun he niin kovasti välittävät toisistaan. Vaikka nahistelevat välillä, niin silti haluavat olla yhdessä aina kun mahdollista. Se on jotain sellaista, mitä en osannut edes etukäteen odottaa, sillä mulla ei ole omista sisaruksista mitään kokemusta. Mun kokemukset muista ihmisistä sisaruksineen ovat olleet monenkirjavia, mutta tietysti ulkopuolisena en koskaan ole päässyt seuraamaan sisarussuhdetta niin läheltä kuin äitinä. Varmasti aika monella äidillä on se tunne, että juuri se omien lasten sisarussuhde on ainutlaatuisen läheinen ja ihana, ja niin myös mulla. On kyllä mielettömän suuri rikkaus päästä seuraamaan lasten kasvua yhdessä.

Mennään tällä järjestelyllä niin kauan kuin tytöt haluavat, ja toinen tyhjä makkari saa toimia sitten leikkihuoneena, kuten myös olohuone. Meille vanhemmille se on ihan sama miten he huoneensa haluavat jakaa, kunhan heillä on hyvä olla.

Yhtenä iltana, kun toinen isommista tytöistä näki kuulemma ikävää unta, ja tuli kertomaan asiasta kesken unien, hän totesi itse, että ”ei se haittaa että näin pahaa unta, ei meidän huoneessa silti ole mitään pelottavaa, siellä on vaan paljon sänkyjä ja rakkaita tyttöjä.”. Enpä olisi osannut itse paremmin sanoa. Paljon sänkyjä ja paljon rakkaita tyttöjä,  kuulostaa ihan just meiltä. Sinne ne taas menivät nukkumaan tänäkin iltana, yhdessä ja tyytyväisenä.

Rakastan näitä vaan niin paljon <3


14 Responses to “”Saadaanhan me nukkua yhdessä vielä pliis!””

 1. Elina sanoo:

  Puhut hirveän kauniisti sun perheestä:’) Ihanan lapsuuden olette tarjonneet teidän tytöille. Vaikuttavat blogin perusteella olevan niin fiksuja ja rakkaudella ja lämmöllä kasvatettuja. Näen mun työssä lapsia, joilla ei ole asiat kunnossa kotona ja jotenkin sitä alkaa ajatella että missä ne kaikki onnelliset ja hyvinvoivat perheet on. Ihana lukea tällaista!

 2. Piia sanoo:

  Tämä oli ihana postaus!Meilläkin 9-ja 3 vuotiailla on yhteinen huone ja illalla nukahtavat sinne tosi hienosti pienen sipinän jälkeen ja se on niin mahtavaa!Se on monesti pitkän ja rankankin päivän jälkeen itellekin huippua.Mullakin lapsena oli parasta kun sain nukkua siskojen kans samassa huoneessa.Se oli tosi turvallisen tuntoista.

 3. Nimk sanoo:

  Kiitti vaan, nyt mulla meni roska silmään.

  Toivottavasti meitäkin biologia siunaa vielä ainakin yhdellä tai kahdella rakkaalla <3 toki meillä ei vielä ole kiire, kun esikoinen vasta 9kk, mutta lähitulevaisuudessa.

  Täältä blogista on vaan niin ihana ammentaa hyvää mieltä, älä ikinä muutu <3

  Ps. Teidän keskimmäisen glitterirusettilippis, mistä se on? 🙂

 4. Tytön äiti sanoo:

  Nyt ei sanat riitä! Rakkaus omaa lasta kohtaan on niin suurta. En voi edes kuvitella sitä onnea kun saa seurata omien lasten välittävän toisistaan niin paljon! Toivottavasti lapseni saa joskus ihania sisaruksia<3

 5. Tinna sanoo:

  Voi ei miten söpöä!!! En kestä. Tulee vähän surku siitä ettei mun 4vpojalla oo sisaruksia, mutta sillepä ei voi mitään. Noi teidän tytöt on vaan niin sulosia! <3

 6. Siiri sanoo:

  Äitiä ei enää ole mutta mummolle voisi tehdä kirjan lapsenlapsenlapsesta.

 7. Oo sanoo:

  Meidän kolme lasta ovat myös tosi läheisiä keskenään. Asutaan vähän syrjemmällä, joten viettävät suurimman osan vapaa-ajasta toistensa kanssa. Vanhin on jo yläasteella, toiset ala-asteella, ja perheessä on sekä tyttöjä että poikia. Näillä ”ulkoisilla” kriteereillä ei ole heidän sisarussuhteeseenA ollut juuri merkitystä koskaan.

  Mutta kouluterveydenhoidolle tämä sisarusten symbioosi on ongelma. Tosin koulussa viettävät aikaa kukin oman kaveripiirinsä kesken, eri kouluissakin. Mutta terveydenhoitajan mielestä vapaa-ajallakin jokaisella pitäisi olla vain omat kaverinsa. On kuulemma kummallista, että viihtyvät toistensa seurassa.
  Me vanhemmat emme tosin osaa nähdä tuota ongelmaa.

 8. Paras äiti sanoo:

  Kuule, kyllä lapset voivat olla läheisiä vaikka ovatkin omissa huoneissa!
  Lapset kaipaa välillä myös sitä omaa rauhaakin.

 9. SannaL sanoo:

  Meillä pojat 8v ja 7v edelleen nukkuvat samassa huoneessa. Joskus ehdotellut että voitaisiin myös jätkätä omat huoneet heille, mutta eivät halua. Vaikka välillä ”vihataan” toista yli kaiken, niin silti ovat niin tärkeitä toisilleen kun toinen on omilla menoillaan, alkaa viimeistään puolen tunnin kuluttua toinen kyselemään että ”milloinkohan tulee?”
  Kuopus 1v3kk, nukkuu nyt omassa huoneessaan. Mutta on Isotveljet jo kyselleet että tuleeko pikkuveli myös heidän huoneeseen nukkumaan? Ja milloin?
  Mun rakas veljessarja

 10. PeePee sanoo:

  Olen samaa mieltä, on suloista ja ihanaa seurata, kun sisarukset haluavat nukkua toistensa kanssa samassa huoneessa. Meillä on viisi lasta ja varsinkin koulujen loma-aikoina ja viikonloppuisin yökylävierailut toisten huoneisiin ovat joka öistä hupia. Uskon, että siitä syntyy hyviä ja pitkälle kantavia muistoja.

 11. Siis en ehkä kestä (taaskaan), teillä on niin ihanat lapset, kiltit ja rakastavat, ja ootte heille niin hienoja vanhempia <3 ootte vähän sellainen family goals haha! Ja niin ihanasti kirjotettu tekstikin, ihan parasta ❤

 12. Inga sanoo:

  Olipa ihanasti kirjoitettu! On teillä söpöt tytöt. <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.