Meidän unelmien pihaterassi

22.04.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Elloksen kanssa.

Vielä pari viikkoa sitten näytti siltä, että kesä on vielä kaukana hamassa tulevaisuudessa, jos sielläkään. Nyt sää on kuitenkin ihan toinen: tällä viikolla on ollut parina päivänä jopa yli 15 astetta lämmintä! Sehän on lämpimämpää kuin usein varsinaiseen kesäaikaan täällä Suomessa, haha. Eli voisi melkein ajatella kesän jo alkaneen, jos on oikein optimisti. Ja minähän olen! Nyt ei kuitenkaan ollut tarkoitus analysoida mun luonteenpiirteitä eikä säätä, vaan keskittyä meidän ihanaan uusittuun terassiin! Siellä on jäljellä vanhasta lookista oikeastaan vain paviljonki sekä koristevalot, ja kaikki muu on laitettu uuteen uskoon.

Viime kesänä me kaivattiin terassille ruokailuryhmää, sillä meillä oli kyllä grilli, mutta ei kunnollista pöytää jolla olisi mahtunut ruokailemaan. Me siirryttiin niin nopeasti lasitetusta parvekkeesta isoon terassipihaan (unohtamatta sitä että oli käsillä vauvavuosi), että viime kesänä kalustehankinnat jäivät puolitiehen. Tänä keväänä haluttiin tehdä terassi valmiiksi, koska viime kesänäkin vietettiin siinä paljon aikaa, ja haluttiin että voidaan tänä kesänä viihtyä siellä vieläkin helpommin ja mukavammin. Vanhoista kalusteista ei kuitenkaan olla luovuttu, ne ovat nykyään meidän parvekkeella, jonne ne sopivatkin paremmin.

Terassin uudet kalusteet

Ihan ekana hankittiin uusi ruokailuryhmä. Sen kaveriksi kaivattiin kuitenkin löhöilytilaa, ja lasten omien pihatuolien kaveriksi  valitsin Elloksen upeasta Garden-valikoimasta ihanan Hillerstorp Jet Set aurinkovuoteen, sekä siihen kuuluvan Jet Set pehmusteen, joka tekee tuolista ihanan ylellisen ja muhkean. Siinä kelpaa pötkötellä aurinkoisina päivinä lukemassa kirjaa tai tekemässä töitä taaperon päiväuniaikaan, ai että. Silloin kun hän on hereillä, ei oikein ehdi pötköttelemään, mutta täytyy toivoa että hän nukkuu piiiitkät päiväunensa vielä kesäaikaankin. Luulen että haetaan vielä parvekkeelta meidän kaksi nojatuolia tähän terassille, niin on entistä enemmän löhöilytilaa, ja niillä voi myös istuskella ruokailemassa, jos on isompi porukka kerralla syömässä. Parvekkeelle jää sitten vielä sohva, sohvapöytä ja pari jakkaraa saunan jälkeistä vilvoittelua varten.

Ihanan aurinkovuoteen kruunaa vielä pellavainen Geena-torkkupeite, jonka myös valitsin Elloksen valikoimasta. Pellavatorkkupeitto on ihanan vilpoisa ja mukava kesällä, eikä hiosta. Se saa lämmittää kesäiltana, kun istuskellaan terassilla kauniiden Ellos Home valoköynnöksen kauniiden tunnelmavalojen loisteessa.

Terassin suunnitelmat

Me haluttiin terassista ennen kaikkea viihtyisä, sellainen että meidän perheellä on siinä mukavaa olla, ja sellainen että siinä on kiva istua iltaa ystävien ja sukulaisten kanssa grillaamassa, ja seuraamassa lasten touhuja. Lapsille on terassille tulossa vielä vaikka mitä kivaa. Viime kesänä meillä oli trampoliini (joka oli hoidossa meillä tyttöjen sokeriserkuilta heidän piharemontin ajan), tänä kesänä saa nähdä mitä laitetaan. Lasten toiveissa on ainakin hiekkalaatikko ja liukumäki, sekä pieni kahluuallas. Se on varma että mukava terassista tulee.

Koko perheen yhteinen projekti meillä tulee olemaan istutuslaatikko, ja omien kasvisten kasvattaminen. Saa nähdä mitä siitä tulee, kun me reissataan ja touhutaan paljon kesällä. Ehkä naapuri käy reissun ajan kastelemassa? Se vaan olisi ihan huikeaa, jos saisi nautiskella oman pienen istutuslaatikon antimia. Tiedän jo valmiiksi, että lapset olisivat siitä hurjan iloisia ja ylpeitä, ja niin olisin mäkin. Me ei olla vielä ostettu istutuslaatikkoa, mutta laitettiin jo pihalle pari timantti-tuijaa lisää, ja ostettiin muutama ruukkuneilikka.

Me nautitaan ihan suunnattoman paljon grillailusta ja pitkistä grilli-illallisista, ja nyt meillä on niille kunnolla tilaa. Ihan parasta, tuntuu niin ihanalta, että nyt meillä on vihdoin meidän unelmien terassi, joka on kesällä kuin yksi suuri huone lisää. Vielä kun saadaan portti paikoilleen ettei taapero karkaile, ja kaikki kasvit sekä lasten jutut valmiiksi, on terassi vihdoin kokonaan valmis. On siinä ollut projektia, mutta toisaalta on ollut tosi hyvä myös kokeilla erilaisia juttuja.

Kokemukset Ellos ulkokalusteista

Elloksen upeasta ulkokalustevalikoimasta oli tosi vaikea valita suosikkeja, sillä niitä on niin PALJON! Mä tykkään siitä, että Ellokselta löytyy niin paljon sellaista, mitä ei muualta saa. Mulle tuli myös vähän yllätyksenä se, että Elloksella on niin laaja valikoima ulkokalusteita ja pihajuttuja muutenkin. Ellos Homen oma ulkokalustevalikoima on tosi laaja, ja lisäksi on vielä monia muita laatumerkkejä saman katon alla. Arvostan myös todella paljon sitä, miten Elloksella panostetaan läpinäkyvyyteen ja eettisyyteen, ja tuodaan tiedot helposti esiin verkkosivuille asiakkaiden silmille. Samanlaista fiksua vastuullisuutta toivoisi kaikilta verkkokaupoilta, oli kyseessä sisustus tai vaatteet tai mikä tahansa.

Me ollaan super tyytyväisiä meidän terassiin, ja vielä ihanampi siitä tulee kunhan kaikki kasvillisuus pääsee täyteen loistoonsa, ja lasten ilo täyttää terassin aamusta iltaan. Millaisia terassi- tai parvekesuunnitelmia teillä on tälle kesälle?


3 Responses to “Meidän unelmien pihaterassi”

 1. Minnis sanoo:

  Heippa taas Iina<3! Onpa taas ihanaa, kun kesä on tulossa ja varsinkin tää kevätaurinko on jotain niin ihanaa (tämänpäiväistä sadetta ei leikisti ollut)! Mulla ois sulle kysymys! Ja oikeestaan ihan ohi aiheen mutta tuli tuosta sun positiivisuudesta mieleen. Sä tiedät, oon ollut jo piiiitkään blogisi lukija, ihan oikeastaan alusta asti! Oon jättäny sulle paljon kommentteja kuinka ihana perhe sulla on (sinä mukaanlukien :D) ja ihailen sua ja teitä ihan superisti! Oot joutunut kokemaan kovia mutta silti jaksat olla aina niin positiivinen! Ymmärrän kyllä, että blogiin ei tietenkää tule sitä nega juttua kirjoitettua sen suuremmin ja kakkapäiviä on kaikilla. Oot super kiitollisen oloinen ja onnellinen perheestäsi ja hyvä niin <3 ja sit siihe kysymykseen 😀 luuletko, että olisit yhtä positiivinen jos et olis koskaan tavannutkaan ottoa, eikä sulla olis lapsia? Tiedän, ihan mahdoton kysymys, oottehan olleet niin pitkään yhdessä ja rakentaneet perheen <3! Eikä tietenkää tarvii kuvitellakaan itseäsi ilman perhettä, mut luuletko, että miettisit aina positiivisesti kaiken pienen epätoivon jälkeen vai olisitko erilainen. Tietenki lapset tuovat ihan erilaisen onnen mitä kukaan lapseton osaa kuvitellakaan. Mutta niin, mitä luulet muutenki elämäsi olevan jos se oliskin mennyt erilailla? Ihanaa kuitenkin, että se on mennyt just näin ja oon niin onnellinen teidän puolesta! Jaksat aina ajatella muiden parasta ja jakaa positiivisuutta! Ootte ihania <3!

 2. Anu sanoo:

  Näyttää tosi viihtyisältä! 🙂 Täytyykin tutustua tuohon Elloksen ulkokalustevalikoimaan. Me muutettiin viime kesänä kerrostalosta rivitaloon, mutta kaiken remontoinnin yms. ohella emme ehtineet kalustaa terassia. Olen miettinyt, että mitenhän varsinkin tekstiileiden, ulkomattojen ja pehmusteiden, mutta myös ihan kalusteiden kanssa pitäisi toimia, etteivät olisi aina linnunkakassa. Viime kesänä ainakin tyhjälle terassille ilmaantui linnunkakkoja, vaikka ripustettavista linnunpelättimistä vähän apua olikin. Onko teillä ollut tällaista ongelmaa? Pidättekö terassin aina tuollaisena vai keräättekö pehmusteita pois tai laitatteko jotain suojia kalusteiden päälle?

 3. mirvaannamarian sanoo:

  Ei vitsi miten viihtyisä terassi Mä selasin kans sitä Elloksen puutarhakalustevalikoimaa ihan innoissani kun sieltä löyty vaikka mitä kivaa. Toi aurinkotuoli olis kans aivan ihana jos se mahtuis meille..

  Jos VIHDOIN tulis se lämmin kesä❤️ Ihanaa viikkoa sinne!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.