Rentouttavin harrastus lomalla ja arjessa

02.08.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin kanssa.

Tänä kesänä mä olen tutustunut useampiin kirjoihin, kuin monena aiempana vuonna. Varmasti siihen vaikuttaa kuopuksen kasvu, ja Oton pitkät lomat, mutta myös se, että olen löytänyt tämän vuoden aikana ihan uusia tapoja nauttia kirjoista. Tällä tarkoitan ääni- ja e-kirjoja, joita luen BookBeatin kautta. Meillä on ollut BookBeat käytössä n. puolisen vuotta, ja kun mä olin käyttänyt sitä kevään ja hehkuttanut Otolle, halusi Otto itselleen BookBeatin käyttöön myös.

Otto ei ollut lukenut moneen vuoteen kokonaisia kirjoja, ennen tätä kesää. Mä ostin hänelle joululahjaksi viime jouluna kaksi harvinaista kirjaa, joita hän hehkutti monelle kaverilleenkin, mutta ei ole v i e l ä k ä ä n ehtinyt lukea niitä loppuun. BookBeatin avulla hän kahlasi läpi kahdeksan kirjaa kolmessa viikossa. Se on Otolle nykyään paljon, vaikka hän olikin ahkera lukemaan ennen,  kuin lapsiperhearki astui kuvioihin ja piti alkaa priorisoida oman ajan käyttöä. Me otettiin alkukesästä käyttöön Oton kanssa BookBeatin perhetili. Perhetilillä voi kuunnella ja lukea kirjoja samaan aikaan eri laitteilla, ja kaikki saavat omat kirjalistat, kirjanmerkit ja luetut kirjat. Siitä tulee pieni lisämaksu, mutta on se vaan niin ihanaa makoilla iltaisin sängyssä yhdessä, ja kuunnella äänikirjoja, tai lukea molemmat omia kirjojaan. Siihen on niin ihanaa nukahtaa. 

Mä tykkään kuunnella äänikirjoja myös arkisia askareita tehdessä ja lenkillä, koska silloin kaikki sujuu paljon jouhevammin. Äänikirjaa kuunnellessa pystyy ikäänkuin unohtamaan sen puuduttavan pakertamisen, ja uppoutumaan vaan kirjan maailmaan. Pyykit ripustuvat kuin itsekseen pyykkinarulle, ja lenkkikään ei tunnu niin pitkältä kun kuuntelee jotain koukuttavaa kirjaa.

Varsinkin tänä vuonna, kun olen sekä ollut itse taaperon kanssa kotona että tehnyt täyttä työviikkoa, jonka olen yrittänyt mahduttaa iltoihin, viikonloppuihin ja päiväuniaikoihin, on omat rentoutushetket olleet harvassa. Toki näin kesäaikaan on ihan luksusta, kun Otto on kotona ja olen voinut ihan rauhassa rentoutua ja välillä jopa lomaillakin. Kesällä olen voinut välillä mennä vaikka pihalle pötköttelemään kuopuksen päikkäriaikaan aurinkotuoliin, ja kuuntelemaan kirjaa. Mutta kun arki taas muutaman viikon kuluttua alkaa ihan täysillä, alkaa oma aika olla taas kortilla. Silloin niistä pienistä omista hetkistä, kun uppoutuu arkiaskareiden lomassa tai kuvia editoidessa äänikirjan maailmaan, tulee taas ihan hurjan tärkeitä hengähdystaukoja.

Tänä kesänä mä olen ihastunut mm. Maria Veitolan Veitola -kirjaan, joka herätti hurjan paljon tunteita ja ajatuksia, ja inspiroi ihan superisti. Alkukesästä kuuntelin lempparini Sophie Kinsellan uusinta kirjaa nimeltä Varsinainen talousihme. Se oli ihan hulvaton, taattua Sophie Kinsellaa ja kuuntelin sen ihan ennätysnopeasti. Tällä hetkellä mulla on kesken Gail Honeymanin Elanorille kuuluu ihan hyvää, josta olin lukenut paljon kehuja etukäteen. Se on kyllä tosi koukuttava, ja tykkään siitä! Hei ja jos olette katsoneet The Handmaid’s Talea, niin Margaret Atwoodin alkuperäisteos Orjattaresi, jonka pohjalta sarja on tehty, löytyy BookBeatista. Sen ajattelin lukea seuraavaksi, sillä uskon että se herättää vahvoja tunteita ja saa uppoutumaan täysillä.

Sovellus on tosi helppokäyttöinen, ja sieltä on nopeaa löytää kiinnostavaa ja uutta kuunneltavaa. Mä tykkään välillä selailla BookBeatin suosituimpia, josta bongasin esimerkiksi tuon Margaret Atwoodin Orjattaresi -kirjan. Genret on selkeästi jaettu, ja myös niistä löytää helposti juuri sitä mitä etsii, tai inspiraatiota jos ei tiedä mitä etsiä. Mä suosittelen BookBeatia todella lämpimästi, koska se on ollut ainakin mulle aivan ihana harrastus, jota on helppo toteuttaa vaikka minipienissä pätkissä, kun löytyy vähänkin vaan aikaa jostain sieltä arjen keskeltä. Tai sitten voi uppoutua tuntikausiksi, jos on hyvä hetki ja aikaa. Molempi parempi!

1KK ILMAINEN TUTUSTUMISJAKSO BOOKBEATIIN LUKIJOILLENI

Nyt pääset kokeilemaan BookBeatia ilmaiseksi kuukauden ajan. Koodilla bihns saat neljän viikon ilmaisen käyttöjakson BookBeatia. Koodi on voimassa 30.9. asti ja vain uusille BookBeat-asiakkaille. Kokeilujakson saat klikkaamalla itsesi BookBeatin sivulle, johon koodi on valmiiksi jo syötettynä.

Jakakaa teidän tän hetken parhaat kirjavinkit! Mä janoan uusia kirjoja, joista inspiroitua. Mitä olet kuunnellut tai lukenut viimeksi, ja mitä tykkäsit siitä?


10 Responses to “Rentouttavin harrastus lomalla ja arjessa”

 1. Maija sanoo:

  Olisi kiva kuulla myös Oton kirjavinkkejä!

 2. Anna sanoo:

  Hei ! Mäkin otin kuukaudeksi ilmaiseen käyttöön ton At Maria’s blogin kautta, se on kyllä hyvä! :)
  JA semmosta asiaa mulla, että voin suositulla JoJo Moyesin:”Kerro minulle jotain hyvää” kirjaa, aivan huippu :) <3 tosin, kyyneleiltä ei voi siinä välttyä!

 3. ET sanoo:

  Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjasarja koukutti tänä kesänä. Suomen lähihistoriaa ja merkkihenkilöitä viihdyttävästi kirjoitettuna. Eve Hietamiehen Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju ovat tosi hyvät.

 4. U sanoo:

  Missä tai miten sä pidät kännykkää, kun kuuntelet Bookbeatia kotitöitä tehden? :) Mä oon toistaiseksi vain lukenut e-kirjoja sieltä, koska keskittyminen kuunteluun tuntuu vaikeelta. Mut kuunteletko siis kaiuttimen kautta vai onko sulla jokin ”vartalokotelo” kädessä tai vyötäröllä kännykälle? :)

 5. Jessica sanoo:

  Tarhapäivä on huippu! Ja hauska jatkoa yösyötölle

 6. Justiina sanoo:

  Ei kiinnosta lukeminen tai tuo sovellus, mutta mistä tuo sun mehujää on? :D

 7. Ellipsi sanoo:

  Jos kokeilette koodilla, niin muistakaa perua tilaus, jollette halua jatkaa sovelluksen käyttöä! Ei nimittäin tule mitään ilmoituksia kokeilujakson päättymisestä, mikä on vähän nihkeää :/ muuten kyllä tykkäsin sovelluksesta, mutta minulle ehkä liian kallis suhteessa käytön määrään

 8. Kiia sanoo:

  Tartuin vähän kiinni Sophia Kinsella- kommenttiin, koska Varsinainen talousihme ei todellakaan ole uusin Kinsellan kirja, kun olen sen lukenut jo kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Suosikkini kyllä hänen kirjoistaan. Saattaa olla uusintajulkaisu ja uusi BookBeatissa, ken tietää.

 9. Kiia sanoo:

  BookBeatissa oli tosi hyvä lukija Eve Hietamiehen kolmen kirjan sarjassa, joista Yösyöttö on ensimmäinen. Ei olisi varmaan tullut ikinä luettua, mutta ajattelin kuunnella ja tykästyin kovasti lukijamiehen ääneen ja tällöin myös kirjoihin.

 10. Tilasin myös. Olen joskus aikaisemminkin tilannut, mutta en tullut edes avanneeksi. En tainnut osata käyttää. Nyt pääsin kuuntelemaan, mutten vielä osannut tehdä asennuksia niin, ettei ääni olisi kuulunut läpi. Vieressä nukkuva mieheni kun on aika herkkä heräämään. Itse taas haluaisin kuunnella ”kovalla” äänellä ja nopeasti luettuna. Aika hauska on tuo nopeuden säätö.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.