Mahtava löytö omasta vaatekaapista

15.11.2018

Ilmojen viilettyä kävin läpi eteisen kaappia samalla kun etsin lapsille villasukkia ja muita lämpimämpiä kamppeita pukeutumiseen. Samalla mun silmiin osui kangaskassi, jonka olin solminut kahvoista tiukasti kiinni, eikä mulla ollut mitään hajua edes mitä siellä on. Mutta sieltäpä löytyikin pari pipoa ja mun neljä vuotta vanha ruutukuvioinen kaulahuivi, jonka olin kokonaan unohtanut. Silloin neljä vuotta sitten huivi oli mulla tosi kovassa käytössä, ja myös vielä ennen meidän muuttoa, mutta en tiedä jemmasinko huivin sitten muuton yhteydessä, vai miksi en muistanut sitä esim. viime talvena ollenkaan.

Ruutukuosi on tänä talvena super ajankohtainen, sillä ruutua näkyy ihan joka puolella. Mutta se on onneksi sellainen klassikko, joka on aina muodissa, vaikka aina aika ajoin nouseekin isommaksi trendiksi, kuten nyt. Klassikkokuosit on muutenkin niitä, joita mielellään pidän osana vaatekaappia. Ne kestävät aikaa paljon paremmin kuin joku hetken hitti.

Ruutuhuivi on tosi pitkä ja tosi paksu, ja se lämmittää niin, että tarkenen sen kanssa aivan hyvin vielä nahkatakilla. Huivista saisi vaikka viltin kun se on niin suuri, eli juuri loistava näille ilmoille. En ehkä käyttäisi tätä huivia super lämpimän makuupussitakkini kanssa, mutta näin kevyempien takkien kaverina se on aivan mahtava.

Huivia, takkia ja sukkahousuja lukuunottamatta asu on sama, johon pukeuduin esimerkiksi alkusyksystä brunssilla käydessämme. Nyt hame on saanut seurakseen mustat sukkahousut, ja collegen päälle olen lisännyt mustan nahkatakin. Pirteän punainen huivi tuo ihanasti myös väriä muuten kokomustaan asuun.

Tänä syksynä olen käyttänyt tosi paljon samoja vaatteita, samoja luottoasuja. En ole käyttänyt juuri ollenkaan energiaa tai aikaa vaatteiden miettimiseen, vaan olen vaan aina pukeutuessa napannut just ne vaatteet jotka ovat sillä hetkellä tuntuneet hyvältä.  Vaatteiden pitäminen esillä vaaterekissä on helpottanut tätä tosi paljon. Tämä kuvien asu on ollut mun päällä varmasti ainakin kymmenen kertaa, kuten myös musta lempparimekko yhdistettynä pidempään neuleeseen, harmaa villaneule sekä sininen kukkamekko. Ja joka päivä jalassa on ollut maiharit, en ole tainnut edes harkita muita kenkiä, kun nämä on ollut niin mun juttu.

Jotenkin on ollut ihanaa vapautua siitä ainaisesta uudistumisen tarpeesta. Nuorempana aina ajattelin, että mulla pitäisi olla koko ajan uusia vaatteita, ja mun pitäisi aina pukeutua uusimpien trendien mukaan. Pitäisi olla joka viikko uusia vaatteita päivän asuissa esiteltävänä, eikä niitä samoja vanhoja. Vaikka tyylihän on juuri sitä yhdistelemisen taitoa, sitä, että pukeutuu siihen, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja keksii ajankohtaisia yhdistelmiä olemassaolevista vaatteista. Ostin alkusyksystä muutaman harkitun vaatteen/asusteen joita koin tarvitsevani, ja olen käyttänyt niitä tosi tosi paljon yhdistettynä vanhoihin lemppareihin. Ne ovat olleet monipuolisia ja helppoja yhdisteltäviä, ja kaikin puolin nappiostoksia. En ole varmaan koskaan ostanut uusia vaatteita näin vähän, enkä ole varmaan koskaan ollut yhtä itsevarma mun vaatekaapin suhteen kuin tänä syksynä.

Päivän asu | Takki Lindex | Huivi New Yorker | Hame Zara | College Kenzo | Sukkahousut Norlyn | Kengät Zara | Laukku Gucci | Kello Daniel Wellington (saatu) |

Iskeekö teihin ruutukuosi? Oletteko tehneet viime aikoina löytöjä omasta vaatekaapista?


10 Responses to “Mahtava löytö omasta vaatekaapista”

 1. Maids sanoo:

  En oo niin välittäny ruutukuosista, mut toi huivi on tosi kiva ja sopii sulle jotenki super hyvin! :-)

 2. Sanna sanoo:

  Ihana nähdä bloggaaja joka ei lietso kulutushysteriaa. Jatka samaan malliin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Parhaani yritän, mutta ammattina tämä on kyllä sellainen, että kuluttaminen liittyy siihen työhön vahvasti, koska kaikki raha tulee mainostajilta. Joskus on melkoista tasapainoilua löytää se kultainen keskitie, jossa kannustaa vain ja ainoastaan omia arvoja vastaaviin valintoihin, mutta kuitenkin niin, että itselle riittää töitä. Ymmärrän siis hyvin, miksi bloggaajat niin vahvasti kannustavat kuluttamiseen välillä, vaikka eivät ehkä haluaisi.

 3. Anna sanoo:

  Voi miten hyvin sua pukee hame! Haluaisin itse myös osata käyttää hameita, ja olen yrittänyt etsiä jotain sellaista sopivan arkista mutta kuitenkin siistiä yksilöä… Ja sukkahousuihin yhdistettynä näyttää ihanalta syksyasulta. Oma vaatekaappini mahtuu yhteen matkalaukkuun, joten on tuttu ajatus se että siellä on vain käytössä olevia luottoyksilöitä ja ostoksia harkitsen todella tarkkaan. Ruutukuosi on tosi jees, piristää sunkin asua kivasti. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos Anna <3 Tämä on kyllä tosi hyvä hame, kun on niin helppo yhdistellä vaikka mihin, ja a-linja tasapainottaa mun suoralinjaista kroppaa :D Mut wau, matkalaukkuun mahtuva vaatekaappi kuulostaa ihanan hallittavalta ja järkevältä! Ihanaa viikonloppua sinne <3

 4. Nimetön sanoo:

  Multa ostaminen jäi lähes kokonaan, kun jäin pitkälle sairauslomalle melkein kaksi vuotta sitten. Taloustilanne meni uusiksi, eikä rahaa riitä kuin siihen aivan välttämättömään.
  Tästä on ollut myös puolensa:
  Oma vaatekaappi on tullut käytettyä tarkkaan läpi, kun jusia vaatteita ei ole voinut ostaa. Nyt alkaa olla toki tukala tilanne sen suhteen, että osa vaatteista pitäisi voida uusia jo ihan vaan siksi, että ne on niin huonossa kunnossa. Kotioloissa niillä toki pärjää, mutta kun pitäisi ulkomaailmaan pukea ”jotain siistimpää”, alan olla jo pulassa.

  On ollut myös yllätys, kuinka pitkälle lasten vaatekaapit ovat ”venyneet”. Toni on niin, että lasten kasvaessa on tosinaan ihan välttämätöntä hankkia heidän kaappeihinsa myös uusia vaatteita. Olen yrittänyt hyödyntää mahdollisimman paljon kirpputoreja, mutta isompien lasten ja reinien vaatteita on sieltä yleensä vaikea löytää. Meillä teini ei juuri mitään vaatteita pyydä, mutta tiukasta tilanteesta huomimatta olen pyrkinyt tarjoamaan hänelle mahdollisuuden pukeutua omaa persoonallisuutta ilmentävästi myös uusiin vaatteisiin.
  Jonkin verran vaatteita on tullut tehtyä myös itse, sillä silloin säästää parhaimmillaan hyvän summan rahaa ja toisaalta saa ihan uniikkia ylle.

  Niin että omalta kaapilta löytöjä on tehtävä viikosta toiseen, kun kaupan rekit eivät ole hetkeen vielä vaihtoehtokaan. Samalla on tullut kerättyä pois lahjoitettavia vaatteita, kun niiden olemassaoloa ei ole voinut omassa kaapissaan enää kiertää.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon ajatuksia herättävästä kommentista. Mun äiti on ollut samassa tilanteessa, että talous on mennyt uusiksi vakavan sairauden myötä. Voimia ja halauksia sinne <3 Upeaa että pystyt näkemään valoisiakin puolia vaikeassa tilanteessa. Toivottavasti teidän tilanne helpottaa pian!

 5. mim sanoo:

  Ihana look! Ja mikä on tämä ihana huulipuna?<3

 6. Maarit sanoo:

  Näytät kyllä aina jotenkin niin kauniilta, tyylikäältä ja ennen kaikkea jotenkin ihan itsesi näköiseltä :) Oot kyllä oikea tyyliäiti !

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.