2X Makean suolaiset DIY-herkut joulupakettiin tai itselle

17.12.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Maldonin kanssa.

Käsi ylös kenen mielestä joulun aikaan on ihan ok herkutella vähän enemmän kuin yleensä?! Sanomattakin on varmaan selvää, että mun mielestä ainakin. Mä oon just niitä ihmisiä, jotka rakastavat konvehteja ja kaikkia joulun makeita herkkuja. Joulukuussa herkuttelen ehkä vähän liikaakin, mutta se on ihan ok. Jouluherkkuja on vaan niin vaikea vastustaa! Tässä tuleekin pari mun tän hetken lempparireseptiä itsetehtäviin jouluherkkuihin. Näistä jouluisaa makua löytyy reippaasti, ja paljon myös hyviä juttuja, kuten pähkinöitä ja tummaa suklaata.

Mä rakastan joulun mausteita ja makuja, sekä tuoksuja! Jouluun kuuluu mun mielestä perinteisten jouluruokien lisäksi myös ehdottomasti erilaiset pähkinät ja suklaat. Siksi lähdin miettimään tähän kamppispostaukseen sellaisia reseptejä, joissa upea Maldon-suola pääsee edukseen, mutta jossa maistuvat ne joulun makeat lempparimaut. Meidän Otto ei yleensä ole mikään varsinainen herkuttelija, mutta mun suolakaramellimantelit katoavat kyllä hyvin nopeasti sen jälkeen kun Otto on huomannut ne. Suosittelen siis nappaamaan nämä reseptit talteen, sillä ne sopivat vaativammallekin herkkusuulle!

Tumma rocky road pistaasilla & merisuolalla

400g tummaa (väh. 70% suklaata)

100g pistaasin sydämiä

1rkl Maldon -suolaa

1tl kanelia

1tl piparkakkumaustetta

1tl kardemummaa

100g kuivattuja hedelmiä tai esim. karpaloita

Sulata pilkottu suklaa mikrossa 30 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Murskaa pistaasit ja kuivatut hedelmät pienemmäksi veitsellä. Sekoita mausteet keskenään ja lisää sulatetun suklaan joukkoon. Laita laakealle lautaselle tarjottimelle leivinpaperi. Kaada nuolijan avulla sulatettu suklaa leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle pistaasit ja kuivatut hedelmät. Anna hyytyä hetki ja ripottele sitten pinnalle vielä Maldon-suolaa. Nosta hyytymään jääkaappiin (tai jos haluat nopeasti valmista niin pakastimeen n. 30 minuutiksi). Pilko veitsellä pieniksi suupaloiksi. Nauti!

Suolakaramelli-mantelit

150g natural manteleita kuorineen

2rkl sokeria

3rkl voita

2rkl Maldon-merisuolaa

Laita voi paistinpannulle kuumenemaan. Lisää mantelit ja paista pari minuuttia. Lisää sen jälkeen sokeri, ja anna sen karamellisoitua ruskeaksi manteleiden kanssa. Paista, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kauniin ruskeaksi karamelliksi. Kaada mantelit leivinpaprin päälle ja erottele lastalla toisistaan. Ripottele pinnalle 2rkl Maldon-merisuolaa. Tarjoile sitten, kun sokeri on jähmettynyt.

Maldon-suolaa myydään ruokakaupoissa, ja sen kaveria eli Maldon -savusuolaa myydään Keskon ja  S-ryhmän kaupoissa. Ja mä olen aivan ihastunut siihen! Maldon-suolaa on valmistettu jo vuodesta 1882 asti Englannin Maldonissa, edelleen samoin perinteisin käsityömenetelmin, joita on käytetty alusta asti.  Suolakiteet ovat Maldon-suolassa pyramidin muotoisia, ja siksi suola on niin kevyttä ja sopii upeasti myös näihin makeisiin herkkuihin. 

Me ollaan katsottu koko syksyn ja alkutalven ajan Australian Masterchefin uusinta kautta Oton kanssa, ja siinäkin käytetään Maldon-suolaa. Voidaan kuvitella olevamme oman elämämme master chefejä, kun kokataan täällä koti-Suomessa Maldonin klassikkosuolalla, hah! Vaikka nämä mun herkut eivät ole mitään molekyyligastronomiaa, niin kyllä nämäkin vievät kielen mennessään ja taipuvat hyvin myös vaikka syötäväksi viemiseksi tai lahjaksi, kun paketoi nättiin lasipurkkiin tai paperipussiin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla vielä valmistaa suolaista karamellikastiketta tästä Maldon-suolasta.

Mitkä on teidän lemppari makean suolaisia jouluherkkuja?


2 Responses to “2X Makean suolaiset DIY-herkut joulupakettiin tai itselle”

  1. Minnis sanoo:

    Pakko kokeilla näitä ja antaa joululahjaksi! Mä just tänään tein rocky roadeja sekä kinuski fudge palasia ❤️ rocky roadeihin laitan eka maitosuklaata ja laitan pienen määrän piparminttu-uutetta, sitten sulatan valkosuklaan ja laitan sen maitosuklaan päälle ja päälle ripottelen polkakarkkeja! Mielettömän hyvää ja tehnyt jo vuosia ❤️ lisäks laitan maitosuklaan joukkoon mm. Dumleja, vaahtokarkkeja sekä pipareita, nam! Ajattele… Enää 5 yötä jouluun koska tätä yötä ei lasketa 😂❤️

  2. Linda sanoo:

    Ihanan näköisiä manteleita! Kuinka valmiit mantelit voi säilöä jouluun asti? Kylmässä, lämpimässä, vai onko parhaimmillaan heti kun ovat kovettuneet? Voisi olla optimaali kahvipöytä-snack 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.