6-vuotiaan merirosvosynttärit

15.04.2019

Tämän vuoden teemana meidän synttärisankarilla oli merirosvot, ihan mielettömän hauska ja monipuolinen teema! Oli ihana lähteä toteuttamaan taas jotain uutta ja erilaista, jota ei aiemmin olla tehty. Jos ei ole jo käynyt ilmi, mä rakastan juhlien järjestämistä ja suunnittelua ihan älyttömästi! Siinä on jotain niin hauskaa, kun pääsee miettimään erilaisia tapoja toteuttaa lapselle tärkeää teemaa.

Me lähestyttiin merirosvoteemaa niiden perinteisten juttujen kautta: pääkalloja, kultakolikoita, mustaa, raitoja, silmälappuja ja huiveja. Synttärisankarille kapteenin hattu ja koukkukäsi. Meiltä löytyi melkein kaikki roolivaatteet jo valmiiksi omasta takaa.  Merirosvokapteenin takki on melkein kolme vuotta sitten Disney Storesta ostetusta Ruuturouvan asusta ja meiltä löytyy raitapaitoja koko perheeltä. Asut oli siis helppoa toteuttaa.

Mä halusin päästä helpolla ja tilasin upean syntymäpäiväkakun Cake O’ Clockista. 20 hengen fantasiakakku maksoi 90 euroa, mikä oli mun mielestä hyvä summa. Vähintään saman verran olisi mennyt jos olisin lähtenyt itse ostamaan juuri tähän kakkuun sopivat simpukkamuotit, koristeströsselit, eri väriset sokerimassat, elintarvikevärit voikreemin värjäykseen ja muut ainekset. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon aikaa mulla olisi mennyt, vaikka lopputulos ei luultavasti olisi ollut lähelläkään tätä. Juhlien järjestäminen oli ihanan stressitöntä, kun juhlapöydän päätähti oli ammattilaisen tehtävänä ja itse sain keskittyä niihin asioihin, joista mä tykkään: koristeluun ja pikkusuolaisiin.

Katsotaan miten käy seuraavissa juhlissa kakun kanssa. Toki jos esim. lapsi itse erityisesti vaikka toivoisi, että leivotaan kakku yhdessä, niin mielelläni sen tekisin yhdessä hänen kanssaan. Se olisi hauskaa ja kakusta tulisi varmasti aivan mahtava. Mutta jos taas lapselle on ihan sama kuka kakun tekee, kunhan on joku kakku, niin sitten se on helppoa ja mukavaa toteuttaa näin. Tämä kakku ainakin löi lapsen ällikällä ja hän oli kovin iloinen hienosta aarrearkusta. Kakku maistui tosi hyvälle ja sitä onneksi jäi vähän jäljelle, niin voidaan herkutella vielä.

Kakun lisäksi meillä oli tarjolla ruisnappi-skageneita, kahta suolaista piirakkaa, rocky roadia vaahtiksilla, pakastekuivatuilla vadelmilla ja suolapähkinöillä sekä mansikoita ja vesimelonia. Ja tietenkin kahvia! Se on aina synttäreiden suosituin tarjottava, heh. Onneksi meillä on nykyään pari termaria niin juhlissa ehtii muutakin kuin seistä keittimen äärellä. Ekoina vuosina Otto vietti aina suurimman osan juhlista keittämässä kahvia keittiössä.

Ohjelmana meillä oli näillä sukulaissynttäreillä lapsille aarrearkkujen etsintää. Aarteenetsintä-tehtävät olivat super hauskoja ja lapsilla kului hyvin aika niiden parissa. Ostettiin siis tällaiset synttäriaarrearkkusetit taannoin Toys’r’usin konkurssimyynnistä muutamalla eurolla, kun tiedettiin synttäreiden tuleva teema. Niissä oli etsintää ja kaikkia askartelujuttuja paperista ja kartongista ja lopuksi kaikille etsijöille palkinnoksi merirosvovärityskirjat ja omat kynäsetit. Meillä ei ole ollut varmaan ikinä niin hiljaista lasten synttäreillä, kuin eilen lasten rauhoittuessa värittämään värityskirjojaan kaikki yhtäaikaa aarteenetsinnän jälkeen. Oltiin kaikki vanhemmat ihan, että mitä tää on!  Pitää siis jatkossakin kehitellä joku tällainen hauska puuha lapsille, jossa ensin saa vähän purkaa energiaa ja sitten voi rauhoittua hetkeksi tekemään jotain vähän rauhallisempaa. Kaikki kyllä osallistuivat niin hienosti ja yhteistyöllä löysivät lopulta aarrearkut.

Oli kyllä aivan ihana synttäreiden täyteinen viikonloppu (lauantaina oltiin sukulaislapsen synttäreillä) ja eilen vielä virpomispäivä ja vaalipäivä. Actionia kerrakseen. Otetaan oikein mielellään vastaan tämä viikko ja pieni pääsiäisloma vähän rauhallisemmissa merkeissä. Aivan ihanaa uutta viikkoa kaikille <3 


4 Responses to “6-vuotiaan merirosvosynttärit”

 1. Ida ihana sanoo:

  Hieno kakku ja hieno asu sankarittarella 🙂 mun parhaita lapsuusmuistoja on juuri omat kaverisynttärit, joissa oli aina jokin teema barbiesta spice Girlsiin 😀 niitä suunniteltiin ja valmisteltiin pitkään yhdessä ❤️

  on ihana lukea, kuinka paljon teidän perheessä arvostetaan lapsia ja heidän mielipiteitään ja tehdään yhdessä. Se on iso, hieno juttu.❤️

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Moi sanoo:

  Moi! Olisi kiva lukea myös kaverisynttäreiden järjestämisestä. Ohjelma, tarjottavat, arkena vai viikonloppuna? Ja erityisesti miten pystyy kotona järjestämään juhlat isolle lapsiporukalle ilman riehumista? 😀

 3. Joanna sanoo:

  Paljon onnea 6-vuotiaalle <3 Hän on niin söpö ja tyytyväisen oloinen teema-asussaan!

 4. […] mä ostin jälleen kerran espoolaisesta Cake O’Clock -leipomosta, josta ostin myös meidän 6-vuotiaan merirosvokakun keväällä, ja josta saimme talvella kakun meidän hääpäiväjuhliin. Ollaan oltu niin […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.