Terassi pikkuhiljaa kesäkuntoon

16.04.2019

Tälle viikolle on luvattu jo niin upeaa säätä, että me haluttiin vihdoinkin laittaa piha kesäkuntoon. Oltiin aloiteltu jo aiemmin siivoamalla pihaa ja laittamalla paviljonki kankaineen jo valmiiksi. Nyt laitettiin kaikki loputkin jutut kuntoon ja päätettiin pihan järjestyksestä. Meillä oli viime kesänä pihalla aurinkovuode sekä neljän hengen ruokailuryhmä, mutta nyt todettiin, että tarvitaan paremmin istumatilaa kun taaperolle ei tarvitse enää raahata tripp trappia joka kerta ulos. Tehtiin siis niin, että vietiin aurinkovuode parvekkeelle, jonne aurinko paistaa upeasti ja jossa ei myöskään tuule. Siellä auringon palvominen onnistuu vähän vähemmän helteisenäkin päivänä paremmin kuin pihalla. Näin saatiin terassille lisää tilaa muille kalusteille.

Tuotiin parvekkeelta alas meidän monta vuotta vanhat kaverilta ostetut parvekekalusteet, joiden sohvasta tuli hyvä sohva ruokailuryhmän yhteyteen ja nojatuolit laitettiin sitten muuten vaan hengailutilaksi aurinkoon. Sohva on juuri saman korkuinen kuin meidän ruokailuryhmän tuolit ja se on onneksi aika siro. Meistä se oli hyvä lisä. Nyt sohvalle voi istuttaa vaikka kolme lasta, jolloin aikuisille jää sitten vielä neljä tuolia. Ja ympärillehän mahtuu myös jakkaroita oikein hyvin vielä lisä-istuintilaksi.

Terassilla on edelleen samat 2016 ostetut ulkokäyttöön soveltuvat matot, jotka meillä oli käytössä jo vanhalla parvekkeella. Ne tuovat ihanasti lämpöä isolle terassille ja ovat musta vaan ihan älyttömän kauniit. Sopivan ajattomat, jotta miellyttävät varmasti silmää ihan niin kauan kuin vaan kestävät. Paviljonki me ostettiin pihalle heti ekana kesänä täällä, eli 2017. Se on hyvin palvellut jo kaksi kesää (ja pitkää syksyä) ja nyt lähtee kolmas kesä. Kaikki kankaat on konepestäviä, joten paviljonki on helppo myös puhdistaa tarpeen tullen. Meistä se on ollut aivan ihana tuossa pihalla. Helteisenä päivänä tarjoaa suojaa kuumimmalta paahteelta ja viileämpinä päivinä toimii tuulen suojana sopivasti. Näin rivarissa asuessa paviljonki tarjoaa myös rauhaa, mikäli sellaista välillä kaipaa.

Koristeltiin paviljonki samoilla aurinkokennovaloilla, jotka myös ostettiin sen kanssa samaan aikaan silloin pari vuotta sitten. Vielä näyttivät toimivan kaikki aurinkokennot niin pikkulyhdyissä kuin pallovaloissakin. Mahtavaa, että toimivat näin hyvin kaikki ja toivottavasti kestävät vielä monen monta kesää.

Lapsille on pihalla edelleen hiekkalaatikko. Oltiin mietitty, että siitä voisi vaikka luopua jo tänä kesänä, mutta ei me kyllä luovuta. Taapero viihtyy hiekkalaatikolla edelleen aivan valtavan hyvin ja isommatkin pitävät siinä välillä jätskikiskaa ja rakentelevat linnoja. Näissä kuvissa hiekkis on täynnä leluja, mutta usein se on täynnä lapsia. Lapset ja lelut siellä kuin sillit suolassa. Yleensä lapset leikkivät lähiympäristössä eivätkä vain omalla pihalla, joten siksi pihalla ei niin paljoa ole heille omia juttuja enää. Mutta me jätettiin pihalle myös avointa tilaa, jotta siihen saa hellepäivinä kahluualtaan tai toisena päivänä teltan tai majan. Ainakin viime kesänä kahluuallas pihalla oli totaalinen hitti.

Meillä on tällä hetkellä terassilla kasveina vaan kolme timantti-tuijaa, mutta jotain muitakin kasveja sinne on tarkoitus varmaan laittaa. Saa nähdä miten ne kestävät meidän meininkiä ja reissuja kesällä. Saa ehdottaa helppohoitoisia kasveja pihalle, jotka olisivat kauniita myös. Me ollaan aika surkeita kasvien kanssa ja siksi ollaan näitä tuijia valittu, kun ne kestävät ilman sen suurempaa panostustakin aika hyvin. Mutta jotkut kukatkin olisivat ihania!

Me tilattiin tänään ruuaksi pizzaa ja syötiin jo pizzat pihalla, kun lämpömittari näytti 15 astetta ja auringossa tuntui paljon lämpimämmältäkin, eikä paviljongin alla tosiaan tuullut ollenkaan. Oli aivan ihanaa syödä ulkona, siis ihan parasta! Puihin on alkanut tulla jo pieniä silmuja ja lapset löysivät ensimmäisiä voikukan lehtiäkin jo. Kevät on ihan täysillä vauhdissa ja kohta saadaan toivottavasti nauttia vehreästä ympäristöstä ja ihanasta auringon lämmöstä.

Odotan jo innolla, että päästään grillaamaan ekan kerran. Ehkä jo pääsiäisenä, jos sääennusteet pitävät paikkansa? Tänäänkin olisi hyvin voinut jo grillailla, mutta tällä kertaa siivous vei voiton. Nyt kun piha on siisti on kiva grillaillakin ja herkutella puhtaan pöydän ääressä.

Joko te olette laittaneet parvekkeet tai terassit kesäkuntoon? Mitkä on teidän lemppari terassikasveja? Joko olette grillanneet tälle keväälle?


9 Responses to “Terassi pikkuhiljaa kesäkuntoon”

 1. Niin ihanalta näyttää teidän terassi! Me vielä odotellaan, että vipat lumet sulaa pihasta ja sitten päästään puuhastelemaan terassia kuntoon! Grillikausi korkattiin viikonloppuna ja olihan ne grillisapuskat niin hyviä! Meidän 4-vee poitsu sanoi syövänsä koko kesän vaan maissia, kun grillataan😂

 2. Avatar PiPa sanoo:

  Wauwww😍tuo kuullostaa ihan etelä euroopalta❤️Sitä minäkin toivon😂 ja pessimismi kumpuaa aina sää/ennuste tiedoitteessa😊mutta toivossa ellellään👍🏻

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Siivosin terassin jo edellisviikolla ”melkein kokonaan”. Vain ulkokalisteet on vielä pesemättä.
  Meillä terassia kiertävät isot yrttiruukut. Ennen niissä oli perinteisiä kesäkukkia, mutta olen todennut yrtit paremmin itselleni sopiviksi. On kiva, kun voi pienimuotoisesti viljellä omaan käyttöön. Toisaalta taas ihan iihaillessakin yrteistä saa irti upeita tuoksuja. Siis viljelmä kaikille aisteille! Eikä tarvitse pelätä, että olisi lapsille vaatallisia :)

  Minttu ja ruohosipuli ovat ruukuissakin olleet monivuotisia. Persiljan pitäisi olla kaksi vuotinen, mutta sitä en ole itse onnistunut ruukussa talvetamaan.
  Basilikaa, oreganoa, sitruunamelissaa ja suklaaminttua ovat lapset tilanneet tälle kesälle jo näiden lisäksi. Osa taimista on jo kasvamassa siemenestä, osa haetaan paikalliselta taimitarhalta. Aurinkoisella pihalla kasvattaa myös tomatteja ilman kasvihuonetta. Samoin lapsista on yleensä kiva nähdä mansikan kasvavan samaan tapaan.

  Ylipäätään terassiviljelyssä auttaa riittävän suuret ruukut ja laadukas multa. Myös altakastelua kannattaa harkita, jos on kesällä myös kotoa pois. Ainakin Biolanilla on käsittääkseni sellaisia altaita.

 4. Avatar Emma sanoo:

  Ihanan näköistä :) Me pestiin Torstin kanssa parvekelasit pari viikkoa sitten ja muutenkin siivoiltiin partsia. Iltapäivisin siellä on niin lämmin, että sinne voi jo mennä leikkimään!

 5. Avatar Hansu sanoo:

  Ihanalta näyttää, ja kyllä se kesä sieltä tulee.
  Meidän perhe asuu kerrostalossa, eikä omaa pihaa tai terassia löydy. Mutta tästäpä sain inspiraation siivota parvekkeen ja pestä sen lasit, ja pitsathan vois syödä siellä myös 😅

 6. Avatar Miina sanoo:

  Ihana! Miten tuo matto ja paviljonki kestävät sadetta? Näytti ainakin siltä, etteivät olisi sateen suojassa?

 7. Avatar Emminkemli sanoo:

  Ihanalta näytttää teidän kesä paratiisi?Voisitko tehdä esittelyn teidän parvekkeelta?Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle.🐤

 8. Avatar Henna sanoo:

  Hei,pakko kysäistä mistä tämä teidän paviljonki on ostettu :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.