Viikonlopun parhaat palat

06.05.2019

Vaikka viime viikonloppu oli hyytävän kylmä verrattuna edeltävään, se oli ihana ja tunnelmaltaan lämmin. Ja sunnuntaina sentään lämpeni jo vähän lauantaihin verrattuna ilmatkin. Lauantain lumisateet naurattivat lapsia, mutta eivät niin Ottoa, joka oli koko päivän noutamassa ja laskemassa venettä vesille (ei meidän omaa, meillä ei ole venettä). Mutta onneksi meillä tytöillä oli lämmintä ja hauskaa koko päivän. Leikittiin stailausleikkiä (=glitteriä lapsille poskiin ja lapset saivat meikata mut), pelattiin Eye Found It! -peliä, meillä oli kaveri käymässä ja herkuteltiin hyvillä ruuilla. Illalla katsottiin Putous-finaali koko perhe yhdessä, kun Ottokin oli kotiutunut.

Sunnuntaina herkuteltiin pitkästä aikaa banaaniletuilla (joista multa muuten kysyttiin moneen kertaan instassa, että miten saan ne pysymään niin hyvin kasassa). Mä teen banaaniletut aina tosi simppelisti: 1 banaani/2 munaa/ muutama tippa vanilja-aromia. Eli kun laitan 4 banaania, laitan 8 munaa. Paistan letut rypsiöljyssä meidän superhyvällä lettupannulla. Ekat 1 tai 2 ei yleensä pysy ihan kokonaisena, mutta siitä se sitten lähtee. Tärkeintä on iso lasta ja se, ettei tee liian isoja lettuja, muuten niitä ei saa käännettyä. Kääntäminen vasta sitten, kun lettu on kokonaan hyytynyt päältä, vaikka ei ole vielä käännetty. Ja banskujen pitää olla mielellään mahdollisimman kypsiä, ei haittaa vaikka olisi jo ihan mustuneita. Mulla kestää aina ihan törkeän kauan paistaa ne banskuletut, koska pannulle mahtuu vain 2 kerrallaan ja ne on aika pieniä. Mutta kun paistaa rauhassa eikä liian kovalla lämmöllä, niin ne eivät pala kiinni ja pysyvät kasassa.

Käytiin Fallkullassa rapsuttelemassa eläimiä ja syöttämässä vuohille ja lampaille ruohoa, kun niitä saa syöttää kädestä.  Sunnuntaille onneksi tosiaan ilmat jo lämpesivät huomattavasti ja saatiin nauttia mielettömän upeasta auringonpaisteesta.

Taaperoa niin nauratti suloiset vuodet ja lampaat, jotka nuolivat hänen pieniä sormia samalla, kun hän antoi niille ruohoa. Hän ei olisi millään malttanut lähteä kotiin, kun nautti niin paljon eläimistä. Oli se kyllä ihanaa munkin mielestä. Eläimissä on jotain niin rauhoittavaa ja ihanaa, tekee hyvää aina välillä käydä vähän rapsuttelemassa. Vaikka Helsinki muuten on kovin kaupunkimainen niin on ihan mahtavaa, että täältäkin löytyy upea Fallkulla ja myös Haltialan tila ihan läheltä, niin pääsee viettämään aikaa eläinten parissa helposti.

Katsottiin eilen leffaa ulkoilun jälkeen ja herkuteltiin lasagnella. Mukavan rauhallinen viikonloppu ja paljon kaikkea kivaa tekemistä. Oli kiva viettää chilli kotiviikonloppu edellisen viikon (ihanan) polttarihulinan jälkeen. Tällä viikolla luvassa on paljon kaikkea kivaa, sillä keskiviikkona on mulle tärkeä päivä (kuka muistaa mikä päivä on 8.5.?) ja torstaina ja perjantaina mulla on kivoja töihin liittyviä menoja. Viikonloppuna juhlitaan myös äitienpäivää, jota odotan innolla lähinnä siksi, kun tiedän saavani silloin ainakin tosi hyvän aamupalan ja paljon haleja.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

PS: Tuntuuko muistakin, että maanantait on tällä hetkellä huomattavasti kivempia kuin yleensä, kun saa aina aloittaa viikon katsomalla Game Of Thronesin uusimman jakson?


7 Responses to “Viikonlopun parhaat palat”

 1. Essi sanoo:

  Blogi 8 vuotta! 😊

 2. Saara sanoo:

  Ooh kyllä Game Of Thrones! Oli niin ihana postaus, että oli pakko kommentoida jotain. Oikein ihanaa viikkoa teille kaikille! 💛

 3. ida ihana sanoo:

  Hei, onnittelut 8-vuotiaalle blogille!!:) Olet sä ihan mahtavan työn tehnyt!

  Tästä postauksesta tuli tosi hyvä fiilis, niin mukavaa katsottavaa ja luettavaa. Lapsista oli varmasti ihana käydä eläimiä silittelemässä ja tuosta stailausleikistä tuli hymy huulille 🙂 Just sellaista, mitä itsekin olisin aina lapsena rakastanut!:) Ihanaa, että sä mahdollistat sun lapsille kaikkia lapsista kivoja juttuja, vaikka ne on sotkuisia eikä aikuisesta aina niin ”järkeviä”. Se on hienoa se, lapsenmaailman kunnioitus.

  Mukavaa viikkoa sinne, onneksi aurinko on palaillut ja säätkin vähän lämmenneet!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 4. Sara sanoo:

  Ihana postaus! Kiitos banaanilettujen ohjeesta! 😍 Mä rupean tekemään nyt noita banaanilettuja. Toivottavasti tulee hyviä. ☺️

 5. Sara sanoo:

  Ihana postaus! Kiitos banaanilettujen ohjeesta! 😍 Mä rupean tekemään nyt noita banaanilettuja. Toivottavasti tulee hyviä. ☺️ Mukavaa viikkoa teidän ihanalle perheelle! ❤️

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.