Sama asu, sama paikka, vuosi välissä

12.09.2019

Huomasin tässä yksi päivä, että mulla oli tismalleen sama asu päällä ja samassa paikassa, kuin viime vuonnakin samaan aikaan. Mulle se kertoi siitä, että asu oli tosi onnistunut valinta alunperin. Asun kaikille osille on ollut paljon käyttöä ja sen lisäksi se on ajaton: voin pukea asun ylleni yhtä tyytyväisenä kuin puin sen myös vuosi sitten. Uskoisin, että asu näyttää ihan yhtä ajattomalta ja käyttökelpoiselta myös vuoden päästä, ehkä viidenkin vuoden päästä?

Okran keltainen on yksi tämän(kin) syksyn trendiväreistä ja uskoisin, että tulevinakin syksyinä se on sellainen väri, joka toimii. Murretut värit toimivat aina syksyllä loistavasti. Mä en käytä tätä neuletta yleensä keväällä tai kesällä, en värin puolesta enkä siksi, että se on alpakan villasekoitetta, jolloin se on ihan törkeän kuuma kesällä. Mutta se on syksyyn ja talveen ihan täydellinen. Olen pessyt neuleen yhden kerran (koska siihen tuli iso tahra) kylmällä vedellä koneen käsinpesuohjelmalla ilman linkousta, minkä johdosta se on kutistunut pikkuriikkisen. Kutistuminen ei kuitenkaan vaikuttanut käytettävyyteen eikä tuntumaan. Muuten olen tuulettanut neuletta säännöllisesti ja pukenut sen alle aina tietenkin toisen paidan, jolloin esimerkiksi mahdollinen hikoilu ei niinkään tartu neuleeseen.

Musta mekko on ollut mulla ihan valtavasti käytössä, se oli varmaankin viime syksyn ja talven käytetyin vaate. Joskus alkukeväästä mekko oli ollut normaalisti pyykkikorissa, kun yksi lapsista oli ilmeisesti uimakoulun jälkeen heittänyt läpimärän (ja kassissa jo muutaman tunnin olleen) pyyhkeen kaikkien siellä olleiden vaatteiden päälle. Mun lempimekko alkoi haisemaan aivan hirveältä, kun se hengaili märän haisulipyyhkeen alla yhden päivän. Pelkäsin jo pelin olevan täysin menetetty, mutta kokeilin vielä yhtä kikkaa. Laitoin ämpäriin vettä ja 1/10 etikkaa ja liotin mekkoa siellä tunnin. Sitten pesin sen normaalisti pesukoneessa ja laitoin huuhteluaineeksi vielä lisää etikkaa, kuten yleensä. Ja ta-daa, se hirveä märkänä lojunut löyhkä oli poissa! Kuivuessaan mekossa oli vienon etikkainen tuoksu, mutta täysin kuivana tuoksu hävisi kokonaan. Sen jälkeen olen voinut käyttää mekkoa ihan normaalisti taas.

Mun niittimaiharit on edelleen aivan ihanat ja olen ottanut ne taas käyttöön kesän jäljiltä. Kesällä en osaa raskaita maihareita käyttää, mutta syksyllä ne on tosi hyvät. Niistä on irronnut jonkin verran niittejä lähinnä sisäsivuilta ja tullut kulumaa, mutta edelleen on musta täysin käyttökelpoiset ja hyvät, minä ainakin voin käyttää mielellään. Mun mielestä ne sopivat tähän asuun ja kaikkiin muihinkin syysasuihin kuin nenä päähän. Ja kuten viime vuonna etukäteen ounastelinkin, kengät olivat aivan huiput myös liukkailla talvikeleillä kuvioitujen pohjien vuoksi. Rakastan!

Sitten se asun viimeinen osa: Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag, jonka sain viime vuonna Otolta synttärilahjaksi. Sanomattakin on varmaan selvää, että rakastan sitä edelleen ihan yhtä paljon kuin viime vuonna samaan aikaan. Laukun kestävyydestä teen ihan kokonaan oman postauksensa, sillä silloin kallis merkkilaukku syntymäpäivälahjana herätti paljon keskustelua ja myöskin juuri kyseisen laukkumallin kestävyydestä oli paljon erilaisia kokemuksia. Haluan siis jakaa tarkasti omat kokemukseni vuoden ajalta siitä, miten laukku on kestänyt mun päivittäistä käyttöä. 

Mun ulkonäkö on tavallaan tosi samanlainen kuin viime vuonna muutenkin, mutta jotain eroakin tietysti on. Tukka on ainakin lyhyempi ja suorempi. Myös meikkiä on vähemmän (tosin pakon edessä, kuvat otettu silmätulehduksen yhteydessä ilman silmämeikkiä). Mua ei haittaa, että olen kulkenut ilman silmämeikkiä jo reilun viikon, oikeastaan olen ihan tottunut tähän lookiin. Ihan mieluusti jatkan samalla linjalla meidän tulevalla lomareissullakin.

Tämä asu saa jäädä reissun ajaksi kotiin laukkua ja arskoja lukuunottamatta, mutta reissun jälkeen on varmaan ihana kääriytyä kylmässä syys-Suomessa ihanaan villaneuleeseen taas.


7 Responses to “Sama asu, sama paikka, vuosi välissä”

 1. Nimetön sanoo:

  Mitä materiaalia tuo neule on?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on villasekoitetta ja siinä on alpakan villaa ja sen lisäksi oli muistaakseni normi (lampaan) villaa, mutta olen leikannut laput pois kun ne kutitti, niin en löydä tarkkoja materiaalitietoja :(

 2. Roosa sanoo:

  Tää oli tosi kiva postaus, enemmän tällaisia! Muutenkin sun postaukset on nyt lähiaikoina olleet tosi hyviä. Osaat kirjoittaa kaikesta mielenkiintosesti ja hyvin (mulla ei oo omia lapsia, silti mielelläni luen sun juttua myös teidän lapsista!)

  Ja varsinkin postaus laukusta kiinnostaa <3<3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hirveästi, aivan ihana kuulla <3 Mahtavaa, että tykkäät! Nyt kun on syksy ja on mahdollisuus keskittyä kirjoittamiseen paremmin ihan päiväsaikaan, olen saanut kirjoitettua monista aiheista, jotka ovat roikkuneet listalla jo pidempään. Laukkupostaus tulossa heti meidän loman jälkeen! Ihanaa viikonloppua <3

   • E sanoo:

    Hiljeneekö blogi lomanne ajaksi vai tuleeko ajastettuja postauksia? Hyvää lomaa, olisi ihana itsekin päästä lämpimään! Ensimmäinen syksy/talvi moneen vuoteen kun meillä ei ole etelän matkaa varattuna. :/

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Luvassa on pari ajastettua postausta, mutta blogi on loman ajan hiljaisempi kuin yleensä. Kiitos hurjasti <3 Ja voi mä niin ymmärrän, meilläkin on ollut monia vuosia, kun ei olla etelään päästy. Mutta varmasti teillekin tulee jotain ihania reissuja vielä tulevaisuudessa, vaikka ette nyt lähtisikään <3

 3. Taiga sanoo:

  Mulla on tää sama neuletakki ja se on ihan paras! Pidän sitä aina töissä viileällä toimistolla. Väri sopii sullekin hyvin. :) Rentouttavaa Mallorcan reissua!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.