3-vuotiaan My Little Pony -synttärit

10.02.2020

Juhlittiin meidän 3-vuotiasta eilen My Little Pony -teemalla. Hän oli vielä syksyllä sitä mieltä, että pidetään jo toisen kerran putkeen Ryhmä Hau -synttärit, mutta talven aikana mieli muuttui ja teemaksi vaihtuivatkin ponit, erityisesti suosikki Rainbow Dash. Meillä lapset saavat aina päättää synttäriteeman ja yleensä he päättävät ne jo pitkälle etukäteen ja pitävät niistä kiinni. Nytkin mulla on jo tiedossa keskimmäisen huhtikuisten juhlien teema ja esikoisen syyskuun juhlien teema. Kakkua ja koristeita suunnitellaan jo kuukausia etukäteen tutkimalla Pinterestiä ja piirtämällä oma toivekakku. Isot ovat teipanneet piirtämänsä kuvat toivekakuistaan meidän ruokailutilan seinälle, että varmasti muistan millaiset he haluavat. Vaikka meidän koristeet ja teemat on nykyisin melko minimalistisia, lapsille on tärkeää saada osallistua. Heille on iso juttu saada osallistua ja suunnitella.

Jälleen kerran ostin kakun Cake O’ Clock -leipomosta Espoosta, josta ollaan tilattu kakut kaikkiin perhejuhliin jo vuoden ajan. 3v nyt ei osannut vielä hirveän tarkasti kertoa tai piirtää millaista kakkua hän toivoo, mutta selväksi tuli, että siinä piti olla sateenkaari ja Rainbow Dash. Hän oli oikein tyytyväinen saamaansa kakkuun ja sateenkaari-voikreemikuorrutus oli erittäin mieluisa. Otettiin kakku jälleen porkkanakakkupohjalla ja vaniljatuorejuustokreemi-täytteellä, koska ne on vaan best. Porkkanakakku maistuu aina kaikille, nytkin valtaosa isosta kakusta meni jo juhlissa n. 30 hengen kesken.

Meillä oli reissun ja jet lagin jälkeen juhlienjärjestelymehut vähän lopussa ja päätettiin mennä todella sieltä, missä aita on matalin. Tarjoiltiin siis upean valmiin kakun kanssa suolaisena erilaisia juustoja, hilloja, hummuksia ja tapaksia (sen kun vaan nostaa esille), siemennäkkäreitä ja -lastuja sekä keksejä. Makeita vaihtoehtoja oli hedelmä-”sateenkaari” joka oli enemmänkin hedelmäympyrä, sekä kaupan pakastealtaasta ostetut donitsit (jotka on yllättävän herkullisia) ja karkit. Maistui kaikille mainiosti. Tämä juusto-hummus-hillo-tapas-setti oli kovin suosittu, pitää ensi kerralla tehdä siis vieläkin isompi juustotarjotin. Nyt valikoitiin siihen tuhkajuustoa, St. Aguria ja brie-juustoa. Mun piti tehdä oikein hieno asetelma ja laittaa kauniisti viikunoita, viinirypäleitä, mansikoita ja oliiveja siihen, mutta aika loppui kesken ja ihan yhtä hyvältä ne maistuivat noinkin onneksi. Aina ei pysty eikä jaksa ja se on ihan ok.

Meidän 3-vuotias sai aivan ihania lahjoja  ja oli kaikista saamistaan jutuista aivan innoissaan. Pelit, muovailuvahat, leikkikeittiön varusteet, lääkärin asu ja tietty MLP-jutut olivat kaikki hittejä. Me ei olla hirveästi vielä ostettu sellaisia ”isojen” leluja hänelle, koska meillä on just ponijuttuja ja barbeja ja muita niin paljon jo isojen lasten jäljiltä. Mutta varmasti oli mukavaa saada ihan ikiomiakin poneja, hän kampasi niitä niin onnellisena illalla.

Kiitos ihan hurjasti kaikille vieraille sekä teille kaikille ihanille synttärionnitteluista! Tuntuu ihan hullulta, että juhlittiin jo kolmannenkin tyypin 3v-synttärit. Vastahan meillä oli keskimmäisen 3v-synttärit muka. Ihanaa kun juhlat on nyt juhlittu ja saadaan viettää viikko ihan normiarkea ennen ensi viikon hiihtolomaa. Meidän NYCin reissua edeltävän viikon tein töitä aivan hulluna ja viime viikolla oli itse reissu, jet lag ja juhlahommat, niin ihana saada tehdä muutama aivan tavallinen työpäivä tähän väliin. Tekee hyvää niin kalenterin kuin aivokapasiteetinkin puolesta saada hommat hoidettua.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

JA PS: Muistakaa kuunnella meidän uusi podijakso, jossa puhutaan asunnon löytämisen vaikeudesta. Millaista oli hakea pankeista lainaa, miksi ei löydetä unelmien kotia, mistä haaveista ollaan jo luovuttu ja mistä ei suostuta luopumaan? Mm. näihin kysymyksiin vastaukset uudessa 2. tuotantokauden ekassa jaksossa! Kuuntele jakso:

Spotifyssa TÄSTÄ

Soundcloudissa TÄSTÄ

Apple Podcasteissa TÄSTÄ.


21 Responses to “3-vuotiaan My Little Pony -synttärit”

 1. Riikka sanoo:

  Miten teitte tuon ilmapallo hässäkän 😄 muistelin et oo joskus listannut ohjeet mut en löydä😬😬😄 meillä viikonloppuna syntymäpäivä juhlat ja samanlainen ois tarkoitus tehdä

 2. Elina sanoo:

  Ihanan rennon näköiset juhlat, paljon onnea kuopukselle! :)

  Miten saatte pysymään ilmapallot noin hienosti seinällä? Pysyykö muka ihan tavallisella teipillä vai millä?

 3. Ee sanoo:

  Etsittekö nimenomaan sellaista huonekorkeutta jossa olohuone on ns auki ylös eli toiseen kerrokseen? Kannattaa huomioida tällaisissa kaikuminen, oman kokemuksen mukaan lasten äänet kaikuu tosi häiritsesti ylhäältä ja toisin päin, puhe puuroutuu ja tämä ongelma on vaatinut paljon akustiikka-asioihin paneutumista ja se taas paljon mietintää siitä miten sen saa hoidettua tyylikkäästi ja riittävästi. :D toki 1 kerroksisissa joissa osa tilasta on harjaan asti avoin, vino katto tmv. Silloin ei varmasti ole samaa ongelmaa! Tsemppiä etsintään edelleen! Mielenkiintoista seurata etsintäänne :) varmasti super vaikea löytää kompaktia monen makkarin kotia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meille on siis periaatteessa ihan sama kummalla tavalla on se korkea huonekorkeus, eli vaan korkea katto tai sitten auki ylös asti kaksikerroksisessa, mutta kunhan olis vaan jotenkin toteutettu! Mut toi on ihan totta, et sit saa olla akustiikan kanssa tarkkana. Kiitos hurjasti tsempistä <3

  • Lila sanoo:

   Pakko muuten sanoa, että myös 1-kerroksessa vinokatossa puhe puuroutuu ja lasten äänet todellakin tekee korkean äänimetelin. Vaikka olis kuinka isot sohvat ja verhot ja kaikki.

   Tuo akustiikka on tosiaan semmonen, että halvempi laittaa kuntoon rakennusvaiheessa. Ollaan ite ostettu valmiina ja justiinsa lisää verhoja oon hankkimassa. Ollaan asutti siis vuositolkulla jo. Kattoon laitattaisin akustiikkalevyjä, vaan hankala ne nyt on saada siististi sinne ja vaatis jonku laittamaan kattoon ym (lisäkustannuksia ja ei onnistu mistään tikkailta tai tasoilta koska korkealla).

   Näin varoituksen sana siis. Muuten on kyllä mukavan näköinen ulkoa ja sisältä! Jos itse rakennettaisin, niin siinä vaiheessa laittaisin rahaa kyllä että tulee kans hyvä akustiikaltaan. Sillon se on vielä edullista.

   Kiitos synttäripostauksista, tulee juuri niin tarpeeseen.

 4. Selina sanoo:

  Onko Novan ruotsin kieli lisääntynyt puheessa, kun muistaakseni joskus sanoit, että hän ei halua puhua yhtään ruotsia? Muutenkin olisi kiva kuulla pitkästä aikaa lastenne kaksikielisyydestä. Onko muuten Tiaralla ja Zeldalla ruotsinkielisiä kavereita, tai puhuvatko he ruotsia muille kuin Otolle? Tai no hehän taitavat olla ruotsinkielisessä koulussa/eskarissa/dagiksessa…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   On lisääntynyt tosi paljon, kirjoittelin 3v-kuulumisia viime viikolla https://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2020/02/06/rakkaalle-3-vuotiaalle/ niin sieltä voi lukaista tuoreimmat kuulumiset myös ruotsin kielestä. Voisin tehdä tässä keväällä taas kaksikielisyyteen liittyen postausta, kiitos toiveesta! :) Ja on meillä kyllä lapsilla lähes kaikki ”omat kaverit” eli he joihin ovat itse tutustuneet niin ruotsinkielisiä/kaksikielisiä. Toki sit on naapureita ja perhetuttuja suomenkielisiä :).

   • Selina sanoo:

    Oli näköjään mennyt tuo postaus ihan ohi. Kiva jos teet taas postauksen kaksikielisyydestä, ne ovat aina yhtä mielenkiintoisia.
    Piti vielä kysyä, että puhuuko tytöt ruotsia Oton perheen tai sukulaisten kanssa? Onko Otolla siis ruotsalaisia sukulaisia? Olet tainnut kertoa tästä monta kertaa, itse en vain juuri nyt muista.
    Toinen asia mitä mietin joskus, on että puhutaanko/ymmärretäänkö teidän dagiksessa/eskarissa ollenkaan suomea? Entä miten asia on koulussa, voiko siellä puhua suomea opettajille? Onko Tiaran opettajat suomalaisia vai ruotsalaisia? Tuo on mietityttänyt, että jos lapsi ei osaa sanoa ruotsiksi asiaansa, ymmärtääkö aikuiset, jos sen sanoo suomeksi. Puhutko muuten itse hoitajien ja opettajien kanssa suomeksi vai ruotsiksi?

    • Roosa sanoo:

     Siis varmasti suomalaisia, joiden äidinkieli on ruotsi. Tai suomalaisia, joiden äidinkieli suomi ja sattuvat vain olemaan kyseisessä paikassa töissä

     • Mia sanoo:

      Meidän kaupungin ruotsinkielisessä päiväkodissa on ainakin yksi täysin ruotsalainen työntekijä. Hän ei siis puhu suomea (tai no muutamia sanoja toki). Muista hoitajista en osaa sanoa.

    • Henna sanoo:

     Mieheni on suomenruotsalainen. Olemme miettineet kaksikielisyyttä pian syntyvälle vauvallemme, myös ruotsinkielistä hoitopaikkaa mutta itseäkin on tuo mietityttänyt. Oma ruotsin kieleni on todella ruosteessa, joten mietin miten puhun hoitajien kanssa, jos he eivät puhuisi suomea. Iina ymmärtää muistaakseni ruotsia tosi hyvin, joten varmaan puhuukin ruotsia hoitajien kanssa, vai?

    • Nimetön sanoo:

     Iina vastaisitko tähän, sillä itseäkin kiinnostaa tuo asia.

    • Iina Hyttinen sanoo:

     Puhuu ruotsia Oton veljen ja veljen avovaimon kanssa. Ei ole ruotsalaisia sukulaisia ja tosiaan dagiksessa/koulussa on töissä lähtökohtaisesti suomalaisia (suomenruotsalaisetkin ovat suomalaisia). Osa hoitajista/opeista puhuu myös suomea, osa puhuu vain ruotsia. Muutama ope on ollut vuosien aikana, jotka eivät edes ole ymmärtäneet suomea ja silloin olen puhunut aina ruotsiksi. Mä kommunikoin yleensä sillä kielellä, mikä tilanteeseen sopii. Esim. vanhempainilloissa lähtökohtaisesti kaikki tapahtuu ruotsin kielellä ja pystyn hyvin itsekin silloin keskustelemaan sillä kielellä. Hyvin onnistuu kuulumisten vaihdot ja muut molemmilla kielillä päivittäisessä kanssakäymisessä, kun olen itsekin opiskellut ruotsia jo A1-kielenä ja sen lisäksi käynyt itsekin ruotsinkielistä koulua lukion jälkeen vuoden verran. Ja laput täytän aina ruotsiksi. :)

     Luulisin, että yleensä ryhmässä on dagiksessa aina sellainenkin hoitaja, joka ymmärtää myös suomea, ainakin meillä on aina ollut. Eli lapsi tulee kyllä ymmärretyksi hyvin, vaikka ei puhuisikaan vielä ruotsia. Suurin osa lapsista puhuu molempia kieliä dagiksessa, tai ainakin on puhunut näiden meidän viiden dagis-vuoden aikana. :)

 5. Nimetön sanoo:

  Onnittelut söpöliinille♡. Ihailen aina noita teidän synttäreitä, noi teemat on niin hauskoja. Ja herkut superhyvännäköisiä, tekisi mieli tulla kuokkimaan, lähellä kun vielä asutaan. (kukkahattutädeille tiedoksi, en ole tosissani tuon kuokkimisen kanssa ;))

 6. Nimetön sanoo:

  Oih mitä herkkuja! Onnittelut vielä Novalle! Miten hänen syntymästään voi olla jo 3v, juurihan sä kerroit olevasi raskaana.

 7. […] reissun jälkeen vietimme meidän kuudetta hääpäivää ja juhlimme kuopuksen My Little Pony -teemaisia 3v-synttäreitä ja viikolla 8 matkustimme hiihtolomalle Ouluun. Mikä onni, että saimme olla yhdessä läheisten […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.