Mun blogi numeroina

03.03.2020

Multa toivottiin kovasti postausta blogista numeroina, eli niistä tärkeistä avainluvuista mun blogiin liittyen. Idea oli mun mielestä ihan super hauska, enkä ole koskaan ennen tällaista tehnyt. Mä tutkin muutenkin aina tasaisesti blogin analytiikkaa ja se on mun mielestä hirveän mielenkiintoista. Analytiikka kertoo paljon siitä, missä on onnistunut, mikä ei ole mennyt ihan niin nappiin ja usein onnistuu myös yllättämään. Joskus joku postaus, joka ei julkaisuhetkellä ole ollut niin suosittu, nousee vuosien saatossa yhdeksi luetuimmista. Esimerkiksi parin vuoden takainen Milloin päiväkotiin vatsataudin jälkeen on tähän vuodenaikaan taatusti top kympissä, vaikka julkaisisin mitä kiinnostavaa uutta. Julkaisuhetkellä se oli aivan keskitasoa, ei mikään megahitti.

Mutta sen pidemmittä puheitta, tässä muutamia avainlukuja mun blogista (luvut otettu kirjoitushetkellä ma-aamuna):

2 610 111 – Näin monta yksittäistä vierailijaa blogissani on ollut sen jälkeen, kun aloitin indiedays.com -osoitteessa reilut viisi vuotta sitten

79 032 – Näin monta yksittäistä vierailijaa blogissani oli helmikuun aikana.

22 163 271 – Näin monta lukukertaa blogillani on ollut sen jälkeen, kun aloitin indiedays.com -osoitteessa reilut viisi vuotta sitten

2942 – Näin monta postausta olen kirjoittanut blogihistorian aikana

2809 – Näin monta postausta olen julkaissut blogihistorian aikana

316 – Näin monta postausta julkaisin vuonna 2019

48 182  – Blogini luetuimman postauksen lukukerrat (Ja postaushan oli 15 nopeaa ja helppoa arkiruokaa). Tähän välihuomautuksena se, että blogitilastoissani luetuimmat sivut ovat etusivu, toinen sivu, kolmas sivu, neljäs sivu ja viides sivu. Yksittäisen postauksen lukukerrat eivät siis huomioi niitä kertoja, kun joku on lukenut postauksen suoraan etusivulta, vaan ainoastaan ne kerrat, kun on luettu sitä kyseistä yksittäistä postausta se auki klikaten.

105 842 – Blogiin tulleiden kommenttien määrä alusta asti

6 – Blogini voittamat palkinnot (mukana palkinnoissa kolmen voiton lisäksi kaksi palkittua 3. sijaa ja yksi palkittu 2. sija)

8 – Blogini saamat ehdokkuudet eri palkintogaaloissa

03:11 – keskimääräinen lukuaika postaukselle viime kuussa

21. käytetyin hakusana jolla blogiini saavutaan on tortillatäyte 

8 vuotta, 9 kuukautta ja 24 päivää on kulunut siitä, kun julkaisin ekan postauksen

40-50h – keskimääräinen tuntimäärä viikossa, jonka käytän työhöni blogissa ja somekanavissa (joinakin viikkoina saatan tehdä vain 30h, toisina saatan tehdä 70h)

99 – DM-viestien määrä, joka mulla tälläkin hetkellä on jonossa odottamassa vastausta Instagramissa

99 – DM-viestien määrä, joihin yritän päivittäin saada vastattua

6 – Reissut, jotka olen tehnyt ulkomaille blogin kautta (Kööpenhamina, Frankfurt, Tukholma, Tukholma, Tukholma & Tallinna)

Sellaisia numerofaktoja. Postaukseen toivottiin myös, että kirjoitan ”kuinka monta euroa olen tienannut blogilla”. Olen jo jakanut mun vuositulot viime keväänä, mutta sen määrittely on ainakin itselleni haastavaa, että kuinka moni mun euroista on tienattu blogilla. Lasketaanko se blogilla tienaamiseksi, jos tuotan sisältöä muille yrityksille? Lasketaanko se blogilla tienaamiseksi, jos pidän koulutuksen muille bloggaajille? Kumpaakaan näistä en tekisi ilman mun blogia, mutta toisaalta niissä mun tekemä työ ei näy missään mun kanavassa kenellekään. Onko se siis silloin blogilla tienaamista vai ei? Jos oikein vetää mutkia suoriksi, niin esimerkiksi palkkatuloni startupista vuosina 2015 ja 2016 oli blogin avulla tienattu, koska en olisi saanut työpaikkaa tai edes tiennyt siitä paikasta ilman blogiani. Mä ajattelen itse, että kaikki mun tulot linkittyy jollain tavalla mun blogiin, vaikka kaikki ei suoraan siellä näykään.

Bloggaajana numerot ovat mulle tärkeä työkalu. En tuijota niitä yksittäisten tekstien osalta juurikaan, mutta kokonaisuutta seuraan aktiivisesti. Toki seuraan myös, mitkä aiheet kiinnostavat ja miksi. Indieplacen proikkaritiimi analysoi myös mun numeroita asiakkaille, eli siksi mun ei itse niitä tarvitse niin tarkasti käydä läpi, koska joku muu hoitaa aina tarvittavan raportoinnin yhteistöiden osalta. Olen siitä kiitollinen, koska silloin voin itse keskittyä siihen mitä eniten rakastan: tuottamaan sisältöä. Numeroiden seuraaminen auttaa sisällön suunnittelussa ja hakukoneoptimoinnissa. Hyvin tehty hakukoneoptimointi on suurin syy siihen, että myös vanhat tekstit keikkuvat suosituimmissa edelleen. Ne vastaavat johonkin ihmisten usein esittämään kysymykseen riittävän hyvin. Hakukoneoptimointi on äärimmäisen tärkeää jos blogia haluaa tehdä ammattimaisesti.

Sitä  on hauskaa seurata, miten jotkut postaukset nousevat aina tiettyyn aikaan vuodesta suosituiksi ja miten toiset pysyvät luetuimmissa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Mulle on myös tärkeää seurata blogin lukijamääriä. Vaikka yleisesti blogien lukijamäärät ovat laskeneet huippuvuosista, mun blogia luetaan edelleen saman verran kuin esimerkiksi v. 2016. Se oli yksi niistä blogien ”huippuvuosista”, joiden jälkeen yleisesti osa seuraajista on valunut blogeista Instagramiin tai YouTubeen. Vaikka osa munkin seuraajista on siirtynyt seuraamaan vain Instan kautta, mukaan on tullut paljon uusia ihania tyyppejä! Ja mua ilahduttaa aivan valtavasti se, miten moni edelleen laittaa viestiä tai kommenttia, että on seurannut ihan alusta asti. Se tuntuu niin hyvältä.

Kyllä näitä miettiessä menee pää pyörälle. On hyvä tiedostaa aina se, että siellä ruutujen takana on suuri joukko ihmisiä, mutta on myös hyvä jättää se mielessä taka-alalle. Tärkein syy kirjoittaa blogia on mulle edelleen se sama kuin alussa: haluan inspiroida, herättää keskustelua, tuoda itselleni tärkeitä asioita esiin ja näyttää tavallista lapsiperheen arkea positiivisella otteella.

Kiitos kun luette ja tuette <3


20 Responses to “Mun blogi numeroina”

 1. Alva sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta, se oli mielenkiintoinen. En tiedä olenko ainoa joka ajattelee näin, mutta mielestäni blogin ”uskottavuutta” lisää se, kun bloggaaja kuuntelee seuraajien toiveita!

  Itseni yllättivät eniten tuo käytetyin hakusana, luetuin postaus (ajattelin sen olevan tyyliin #maharauha tai teidän tyttöjen nimien paljastus -postaukset) sekä blogin lukukerrat. En ole tajunnut että tämä on ihan noin suosittu blogi! Tiedätkö, kuinka monentena olet Suomen luetuimpien blogien joukossa?

  Itsekin tykkään seurata kaikkia tilastoja ja numeroita. Se toki voi johtua siitä, että joudun seuraamaan oman yritykseni tuloja tms. joka päivä.

  Sori, että en tajunnut tuota blogin tulojen laskemisen vaikeutta! Minun olisi hyvin pitänyt oman yritykseni kautta tietää, kuinka vaikeaa tulojen laskeminen voi olla. En pysty itsekään sanomaan omia tulojani, sillä yritykseni tulot vaihtelevat lähes päivittäin todella paljon, esim. tänään tuloni voivat olla 10€ ja huomenna taas vaikka 10000€…

  Pakko vielä sanoa tuohon Be a lady they said -postaukseen, että voi luoja kuinka jotkut eivät osaa kommentoida järkevästi. Voin myöntää itsekin ajatelleeni joskus jostain sun postauksesta negatiivisesti, mutta ei mieleeni ole todellakaan tullut tarvetta kommentoida sitä.

  Aiheeseen liittymättä, mietin että oletteko ikinä nähneet lastenne nimikaimoja? Tämä siis tuli mieleeni, kun kuulin yhden tuttuni nimenneen tyttärensä Novaksi. Haluaisitko muuten kertoa joskus, mitä muita nimiä mietitte tytöille tai jos he olisivat olleetkin poikia? Vai haluatko pitää salassa, jos vielä joskus saattekin vauvan?

  Tulipahan taas kirjoitettua kunnon romaani, mutta tuskimpa se haittaa :).

 2. Anna sanoo:

  Numeroita on aina mukava lukea, auttaa hahmottamaan, kuinka suuri näkyvyys teksteilläsi on. Tuosta, että nykyään blogien sijaan saatetaan keskittyä YouTubeen tai Instaan, niin mä tykkään nimenomaan sun blogin blogiversiosta. Katson mielelläni videot ja instajututkin, mutta kirjoituksiasi aina odotan innolla. Toivottavasti kirjoittaminen säilyy kannattavana vielä pitkään. 🙂 Mukavaa kevään odotusta!

  • Iina sanoo:

   Itsekin pidän tästä blogista eniten, sillä itsellä ei ole instaa. Youtube-videoistasi pidän paljon Iina, voisitko tehdä niitä useammin, esim. kerran kuukaudessa?

 3. Emmi sanoo:

  Onpa kivat saappaat sulla tuossa kuvassa. Onko ne uudet? Ootko esitellyt ne aiemmin blogissa? 🙂

 4. Seija sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus! 🙂

 5. Nimetön sanoo:

  Täällä yksi, joka on kasvanut blogisi aikana teinistä aikuiseksi. Perustanut perheen, mennyt naimisiin ja heittäytynyt aivan toisen alan opintoihin. Arvomaailmamme on jokseenkin erilainen, enkä yhdy kaikkiin mielipiteisiisi, mutta kuten mainitsit, tahdot herättää keskustelua ja tuot hyvän pohjan omille kannoillesi. Näin suomen kieltä opiskelevana on pakko kiittää sinua rikkaasta ja lähes virheettömästä kielestä. Huonosti ilmaistu ja jäsennelty teksti on raskasta luettavaa, jota itse en ainakaan jaksa seurata, vaikka asia sinänsä kiinnostava olisikin. Kiitos, että jaksat tehdä tätä työtä sydämellä, se on tärkeää!

 6. Evelina sanoo:

  Vau! Saat todellakin olla ylpeä itsestäsi, huikeat luvut! Toi vauvan ”nuuskuttelu” kuva toi taas hirveän vauvakuumeen, en kestä ❤️

 7. Sofiia sanoo:

  Tärkeä postaus tuo vatsatautiin liittyvä taas tähän aikaan vuodesta kun virukset jyllää!

 8. Sari sanoo:

  Pakko sanoa, miten arvostan sitä, miten paljon panostat tähän bloggaamiseen!
  Vaikka suurin osa sun postauksista ei oo mielenkiintoisia ja höpöttelet aika paljon sellaista turhanpäiväistäkin settiä, niin silti se, miten paljon jaksat just panostaa tähän on tosi arvostettavaa!
  Ja dont get me wrong-joitain varmasti kiinnostaa lukea myös sellaisia höpöttelypostauksia-itse en vaan kuulu tähän kategoriaan.
  Oot hienosti saanu tehtyä tästä ihan oikean ammatin kovalla työllä ja panostamisella!

  • 101Dalmatialaista sanoo:

   Kiinnostava kommentti, jos miettii sitä aiempaa Be a lady they said -videon inspiroimaa postausta (niistä kommenteista tuli kyllä tosi paha mieli, ihan kauheita). Minusta laadukas, monipuolinen ja elävä sisältö on varmasti tämän blogin menestyksen takana. Hyvä Iina! (:

 9. Miana sanoo:

  Kiva postaus! Saako kysyä millaisia koulutuksia pidät ja kenelle ne on tarkoitettu?

 10. Nimetön sanoo:

  Moi, saisinko esittää postaustoiveen 🙂 Ois kiva kuulla, miten sun treenaaminen kuntosalilla on sujunut ja millaisia tuloksia on tullut, myös ennen jälkeen kuvat ois kiva lisä 🙂 Muistaakseni joskus muutama vuosi sitten teitäkin tällaisia muutaman kuukauden välein 🙂

 11. Kati sanoo:

  Minuakin kiinnostaa , millaisia koulutuksia pidät? 🙂

 12. Laura sanoo:

  Mielenkiintonen postaus! Kiitos paljon! Olis kuva kuulla myös siitä (kun raha-asioista puhuit) et paljonko tytöille tulee postauksista pesämunaa kun joskus kommentoit et heidän työstä mitä joskus tekevät, menee heille oma osuus. Tätä lukiessa on kyllä hyvin selkeetä et ei tosiaan oo mikään kevyt työ tää bloggaaminen vaikka joskus jotkut niin väittävätkin. 😀

 13. Elsa sanoo:

  Moi! Tää on kyl niin bäst postaus etten kestä! Tää on niin super mielenkiintoinen ja yllättävä! Lisää tätä! Sun tyyli on niin ihana ja toimit mulle tyyli ikonina.

 14. Elea sanoo:

  Moi! Olisi mielenkiintoista kuulla, että mistä kaikesta saat rahaa, eli siis saatko rahaa blogin lukukerroista, postauksista tai instastoryista? Yhteistyöpostauksien lisäksi siis…

 15. Essi sanoo:

  Minullakin olisi postausidea! Olisi kiva kuulla, mitkä ovat sinun lempipostauksia. Siis tyyliin vaikka jokaisen vuoden top3 postaukset, mitkä olet kirjoittanut.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.