Ensimmäinen kurkistus meidän uuteen kotiin

30.03.2020

Me saatiin eilen avaimet meidän uuteen kotiin ja Instagramin puolella vilautinkin jo meidän olkkaria, kääk! Kuvasin eilen pikaisesti meidän tyhjää uutta kotia. Kodissa on tällä hetkellä vielä aaltopahvit lattialla edellisten omistajien jäljiltä, jotka he ystävällisesti jättivät paikoilleen meille vielä meidänkin muuttoa varten, niin meidän parketit eivät kulu kenkien alla kun kanniskellaan kamppeita. Ei olisi ollut mitään järkeä ottaa niitä pois, kun asunnossa kuljetaan edestakaisin seuraavat viikot. Meillä meni nyt vähän jotenkin pasmat sekaisin kun päästiin sisälle uuteen kotiin.

Tuli samantien sellainen olo, että meidän on päästävä sinne just-nyt-heti pysyvästi! Alunperin ajatus oli siis se, että me ollaan täällä vanhassa kodissa niin kauan, että kaikki on ihan valmista uudessa kodissa, mutta meidän kelkka nyt vähän kääntyi. Meidän olisi vaan niin paljon mukavampi korona-kotoilla uudessa kodissa kuin täällä vanhassa, vaikka siellä uudessa olisikin vähän keskeneräistä. Siellä lapset voivat ulkoilla isolla omalla pihalla ja hyppiä trampoliinilla sydämensä kyllyydestä. Täällä vastassa on ankea tiiliseinä, eikä omalla pihalla ole mitään tekemistä. Me käytiin tänään jo pystyttämässä sinne trampoliini ja lapset olivat niin onnellisia ja kiljuivat ilosta. Sitä oli ihana kuunnella. Tämä tramppa oli meidän strateginen veto, kun ajateltiin, että saadaan sitten rauhassa repiä tapetteja ja muuta, kun heilläkin on siellä tekemistä. Ja samalla sujuu liikuntatunnit kätevästi, heh.

Mutta joo, kurkataanpa nyt sinne kotiin!

Tässä on meidän uusi olkkari. Siellä on aivan mieletön huonekorkeus, joka on just se asia, johon me rakastuttiin. Olkkarissa on myös portaat yläkertaan. Olohuone on avoin meidän keittiöön ja ruokailutilaan ja olkkarin ja ruokailutilan välistä pääsee meidän terassille ja pihalle.

Tässä on meidän eteinen, keittiö ja ruokailutila. Keittiö on vastapäätä meidän yläkerran portaikkoa. Mä vaan rakastan tätä pohjaratkaisua, kun tämä on niin selkeä, eikä ole mitään turhia väliseiniä. Kaikki on niin ihanan avaraa. Keittiö meillä on tosiaan suunnitelmissa remontoida, mutta nyt juuri en vielä osaa sanoa meidän aikataulua. Vanhalle keittiöllekin on jo kohde, mihin se menee  uudelleen käyttöön, joten hukkaan se ei ole menossa. Keittiö on kuitenkin tosi toimiva ja siisti ja miljoona kertaa parempi kuin meidän nykyinen keittiö, niin ei mua haittaisi jonkin aikaa tämän kanssa asustella. Samoin keittiön ja eteisen kivilattiat ovat menossa vaihtoon. Ja ruokailutilan tapetti vaihtuu joko maaliin tai toisenlaiseen tapettiin.

Kodinhoitohuoneeseen ja vessaan pääsee eteisestä, olkkarista katsottuna eteisen oikealta puolelta. Ihanaa kun on tilava kodinhoitohuone ja vessa, joka on ihan omassa rauhassa kodinhoitohuoneessa, ovella erotettuna. Kodinhoitohuoneen ja vessan lattia, sekä vessan muutkin laatoitukset on sellaiset, joita en itse ehkä olisi ekana valinnut, mutta suunnitelmissa ei kuitenkaan ole nyt alkaa mihinkään isoihin kylppäriremppoihin. Pohdiskellaan mikrosementtiä ja/tai kaakelimaalia. Mutta nämä ovat sellaisia vähän pidemmän tähtäimen suunnitelmia. Kodinhoitohuoneessa on vesipiste ja ihanan paljon kaappitilaa! Sinne saa kaikki liinavaatteet ja siivouskamat ja pyykkikorit ja kaikki. Niin parasta.

Eteisestä olkkarista katsottuna vasemmalla on kylpyhuone sekä sauna, jotka ovat ihanan simppelit ja tyylikkäät. Rakastan pieniä valoja pesuhuoneen katossa ja tietenkin meidän tuplasuihkuja! Mun mielestä sekä sauna että kylppäri on aivan ihanan kodikkaat. Tykkään! Niille ei tarvitse tehdä mitään.

Yläkerrassa portaikkoa vastapäätä on meidän toinen kylppäri, joka on ihanan tilava ja pelkistetty. Sillekään ei tarvitse tehdä mitään, tykkään siitä tosi paljon. Kolme suihkua yhteensä on super hyvä juttu!

Makkareita on kolme ja niistä kaksi on samankokoisia kuin mun ja Oton nykyinen masterbedroom ja yksi on ehkä yhden neliön pienempi kuin meidän nykyinen masterbedroom. Kaikki ovat siis valtavan paljon suurempia kuin meidän nykyiset lastenhuoneet. Me otetaan Oton kanssa nyt se kaikkein pienin makuuhuone, koska meidän iso sänky mahtuu sinne ihan hyvin. Lapset saavat kaksi isoa huonetta, joissa heillä tulee olemaan ihan tosi hyvin tilaa nykyiseen verrattuna. Näistä kuvista ei ehkä ihan hahmota vielä sitä, minkä kokoisia lastenhuoneet ovat, mutta sen näkee varmasti sitten paremmin, kun saadaan ne valmiiksi. Toisessa lastenhuoneessa on aivan hurmaava kulmaikkuna ja kaikissa huoneissa on _sikana_ kaappitilaa verrattuna siihen, että nykyisin molemmissa lastenhuoneissa on kaksi hyllykaappia.

Sellainen pikakierros meidän kodissa! Mä laitan heti postauksen julkaisun jälkeen vielä IG Storyyn videomuotoisen kierroksen uudessa kodissa, jossa siitä saa ehkä toivottavasti hieman paremman käsityksen vielä. Näistä kuvista osan olen kuvannut puhelimella, että sain ultralaajaa kuvaa ja osan kameralla.

IIK! Katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu ja kuinka nopeasti asiat etenevät kaikilta osin. Meillä on niin paljon vielä kysymysmerkkejä ilmassa. Yksi juttu on myös se, että meidän pitää saada ne vanhat tavarat eteenpäin täältä vanhasta kodista, joista ollaan luopumassa. Esimerkiksi kerrossänky (jää pieneksi), astianpesukone, ruokapöytä ja pinnatuolit, paljon kirjoja, joitakin astioita, meidän v.2012 ostettu hyvin toimiva pesukone (joka ei riitä 7kg täyttömäärällä enää meidän tarpeisiin) ja sitten paljon kaikkea pienempää kampetta, kuten Pipsa Possu -leluja, parkkihallileluja ja muita, joilla lapset eivät enää leiki. Ja joitakin vauvatavaroitakin meillä on vielä säästössä, kehtoa ja sitteriä ja muita. Olin ajatellut etukäteen pitää kotikirppiksen täällä sitten kun ollaan muutettu pois, mutta nyt näyttää epätodennäköiseltä, että sellainen onnistuisi ennen kesäkuuta. Pitää vähän miettiä, että miten me oikein tehdään.

Jotenkin tosi sellainen sekava (mutta onnellinen) olo, kun me ei oikeasti tiedetä nyt yhtään, että mitä tässä tapahtuu. Mutta aloitettiin pakkaaminen ja Otto kävi viemässä tänään jo yhden kierroksen pahvilaatikoita uudelle asunnolle. Kai me nyt ollaan niinkuin muuttamassa niin nopeasti kuin mahdollista. Jännittävää! Paljon remppa- ja sisustusjuttuja on tulossa heti kun vaan tapahtuu. Yksi ihana tapetti me jo löydettiin ja tilasin sitä tänään. Vaikka nyt ollaan vähän kysymysten äärellä, niin silti fiilis on vaan niin hyvä.

Eilen kun me seistiin meidän uudessa kodissa ekaa kertaa sen näytön jälkeen niin oli vaan jotenkin tosi epätodellinen fiilis. Asunto oli vielä paljon hienompi ja tilavampi ja ihanampi kuin muistin. Pihakin oli paljon isompi kuin muistin ja siis en kestä, siellä oli omenapuita ja kirsikkapuu! Se fiilis vahvistui entisestään, että me tehtiin niin oikea päätös. Nyt vaan tehdään kovasti töitä, että päästään asumaan sinne mahdollisimman pian. Tämä uusi koti on kaikkea mitä me haluttiin. <3


38 Responses to “Ensimmäinen kurkistus meidän uuteen kotiin”

 1. Susanne sanoo:

  Siis apua kuinka ihana toi keittiö! 😍 Mä haaveilen just tollasesta keskellä olevasta taso-alueesta (mikä lie oikealta nimeltään 😄) ja siitä että ruokailutila on tolleen samassa. Ja siis muutenkin todella ihanan näköinen asunto. Mutta toi keittiö, toivon että kun joskus ostetaan oma asunto niin löydetään sellainen jossa on samankaltainen keittiö.

 2. Inga sanoo:

  Miten ihana koti ja olohuoneen huonekorkeus kera isojen ikkunoiden, ah! Sun blogia jo 8 vuotta lukeneena ei voi olla kuin onnellinen teidän puolesta <3 Teidän matkaa nuorista yhden lapsen vanhemmista tähän pisteeseen asti on ollut hienoa seurata. Jään kyllä mielenkiinnolla oottamaan remppa- ja muuttojuttuja!

 3. äiti-ihminen sanoo:

  Paljon onnea todella kauniista uudesta kodistanne =) Kaikkea hyvää teille sinne ja onnea uuteen kotiin myös =)

 4. Klara sanoo:

  Tuun ostaa tiolit heti ku luovutte niistä 😀 !!!!

 5. Minna sanoo:

  Onnea vielä! Ihanan valoisalta ja avaralta näyttää😍 miten olette ajatelleet jakaa lasten huoneet? Eli kuka on missäkin?

 6. Johanna sanoo:

  Ootteko miettinyt, että antaisitte tytöille huoneet ja nukkuisitte itse olkkarissa?😊 Tiedän, että moni pitää sitä outona yms, mutta meillä on iso perhe ja nukuttu itse aina olkkarissa, meillä on itse rakennettu talo, mutta todettiin, että aikansa kutakin ja lapset kasvaa niin huoneita vapautuu😊 Toisaalta en usko, että osaisin nukkua oven takana omassa huoneessa kun oon niin tottunut tähän et oon keskellä asuntoa valmiina pomppaamaan jos jollain on hätä😂 Mutta kannattaa miettiä tuotakin vaihtoehtoa, saattaisin itse jopa tohon keittiön viereen laittaa sängyn ja ruokapöydän sitten olkkarin puolelle😊

  • Sofia sanoo:

   Pakko kommentoida tähän että miksi iinan ja oton edes tarvitsisi harkita moista, miksi nykyään oletetaan että lapsilla pitäisi olla omat huoneet? Itse olen aina nukkunut siskoni kanssa ja se ei koskaan ole ollut ongelma. Ennemminkin onni, parhaat muistot lapsuudesta ja nuoruudesta kun siskon kanssa höpöteltiin iltamyöhään😍

  • Roosa sanoo:

   Siis tää on hölmöin ratkaisu ikinä musta 😀 Mikäli vaan tilaa oikeesti on. Ja Iinan nuorimmainen lapsi niin pieni, ettei todellakaan vanhempien sänkyä makkariin 😀

  • :) sanoo:

   Isossa perheessä kasvaneena ei ollut omia huoneita enkä koe, että lapset sitä tarvitsee vaikka joskus oman huoneen haluisivatkin. En itse ikinä suostuisi nukkumaan olohuoneessa. Mutta vaihtoehto se on sekin ja joillekki se sopii. 🙂

  • E sanoo:

   Mä en jotenkin pysty ymmärtämään tällaista ehdotusta tai ratkaisua ollenkaan, aivan painajaismainen ajatuskin itselle. Jokainen ihminen, myös vanhemmat (tai ehkä juuri eniten vanhemmat), ansaitsee oman tilan jossa saa oven kiinni. Vaikea myös kuvitella miten muu elämä onnistuu olohuoneessa jos keskellä seisoo sänky? Mitä jos tulee vieraita? Miten esim. telkkarin katsominen tai muu päivittäinen oleilu onnistuu? Ei mitään järkeä.

 7. M sanoo:

  Näyttää niiiin ihanalta!!! 😍😍😍 Valtavasti onnea uuteen kotiin! Kannatti odottaa 🤩

 8. Emilia sanoo:

  Onpa kaunis koti! Onnea. Oli kiva kun esittelit sitä jo nyt 🙂

 9. Sandra sanoo:

  Todella upean asunnon olette saaneet, onnea vielä koko perheelle! Aivan mahtavaa, kun teillä on jo niin paljon suunnitelmia ja silmää toteuttaa mieleisiänne muutoksia, innolla jään odottamaan postauksia niistä ❤️

 10. Justus sanoo:

  Teille tulee kaunis ja varmasti viihtyisä koti.

 11. Elisa sanoo:

  Onnea uudesta ihanasta kodista. <3 Kiva, oli nähdä kuvia, hyvältä näyttää.
  Muistan itsekin tuon tunteen,kun saimme meidän ensimmäisen oman kodin avaimet käteen niin tuntui, että heti on päästävä muuttamaan. Tsemppiä muuttoon!

 12. janina sanoo:

  Tätä postausta oli niin ilo lukea, oon tosi iloinen teidän puolesta, sun innostus oikein paistaa läpi! Onnea vielä uuteen kotiin, innolla odotan jatkopostauksia!

 13. Karoliina sanoo:

  Siis aivan todella upea ja ihanan valoisa koti! Onnea ♥️

 14. Kip sanoo:

  Onnea uuteen kotiin!!

 15. Salli sanoo:

  Ihanan näköinen uusi koti teillä! Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten meinasitte tulevaisuudessa järjestää makuuhuoneet? Jossakin vaiheessa lapset varmaankin kaipaavat omia huoneita. Meillä oli lapsuudessani myös 3 makuuhuonetta ja 5 henkinen perhe.

  • Roosa sanoo:

   Jep, meitä on 4 lasta ja ainoastaan 3 makkaria lapsille. Onnistui joo kun kaksi pienintä oli samassa, mutta aika nopeesti pienetkin lapset kasvaa ja kaipaa omaa tilaa

  • Nimetön sanoo:

   Ei omat huoneet ole mikään välttämättömyys. Tai ”huoneiden jakaminen”.
   Musta on aina virkistävää, kun asumisessakin osataa ajatella laatikon ulkopuolelta.
   Mun ystäväni (mies) jakoi vielä täysi-ikäisenäkin huoneen pikkusiskonsa kanssa.
   Meillä kolmio taas on kalustettu niin, ettei olohuonetta ole lainkaan.

   Suosittelen myös miettimään vaihtoehtoa, jossa lasten vaatekaapit olisivatkin kodinhoitohuoneessa. Liinavaatteet taas jossain makuuhuoneen komerossa. Silloin pyykkien, puhtaiden ja likaisten, kantamisessa pääsisi paljon helpommalla.

   • Salli sanoo:

    Ei välttämättömyys, mutta ihmiset ovat todellakin erilaisia. Hienoa jos joku pystyy jakamaan huoneensa vaikka eläkeikään asti, mutta ei pidä vähätellä sitä, että toiset todellakin tarvitsevat omaa tilaa. Menee näköjään ihmisillä tunteisiin tälläinen ihan realistinen mietiskely. Lapsilla on taipumus haluta miellyttää omia vanhempiaan, esimerkiksi juuri sanomalla että huoneen jakaminen siskon kanssa on ok. Varsinkin keskimmäistä lasta ajatellen tilanne saattaa olla epäreilu, sillä useinkin juuri keskimmäinen on se joka joutuu aina sopeutumaan ja joustamaan tälläisissä tilanteissa.

    • Nimetön sanoo:

     Valitettavasti elämässä on realiteetteja. En voi perheen ainoana vanhempana hankkia meille asuntoa, joka on meidän budjettiin liian kallis, vain siksi, että lapsille olisi omat huoneet. Meidän koti on meille ihan täydellinen ilman niitä omia huoneitakin.

     Toisaalta juuri uutta kotia hankittaessa lapset saivat vaikuttaa paljon siihen, mikä asunnoista valitaan. He itse halusivat panostaa ennemmin sijaintiin kuin omiin huoneisiin ja tämä on minulle enemmän kuin ok. Meillä sisustusratkaisut ovat ehkä vähän luovempia ja persoonallisempia kuin ne tavalliset ”sänky ja kirjoituspöytä”. Hyviä ideoita huoneen jakamiseen löytyy esimerkiksi retkeilynajojen sisustuksia googlettamalla.

     Kaupungissa ja kasvukeskuksissa asutaan perinteisesti tiiviimmin kuin nukkumalähiöissä tai maaseudulla. Nämä ovat valintoja, jotka kukin tietysti tekee itse.

     Oma, rauhallinen tila voi olla muutakin, kuin oma huone. Meillä on esimerkiksi katossa kiskot, joita pitkin tiloja jakavia kankaita voi liikutella.

 16. Simonette sanoo:

  Onnea ihanasta uudesta kodista! Aivan mahtavaa et vihdoin löysitte teille sopivan ❤️
  Pieni vinkki kokemuksella asiasta: ei kaakelimaalia lattiaan, ei tule kestämään. Tai ainakaan meillä! Maalattiin nimenomaan kodinhoitohuoneen lattia kaakelimaalilla. Kaikkien ohjeiden mukaan esikäsitellen jne ensin kolme kerrosta. No viikon päästä näkyi jo kolhuja. Ollaan vielä aina pidetty mattoa suojaamassa lattiaa mikä ei ollut alunperin tarkoituksena . Maalasin myöhemmin vielä uudella samalla maalilla kaksi kerrosta ja tosi pian tuli taas näkyviin vaaleita kolhuja joista näkyy vanha lattia. Tosi epäsiistin näköistä 😩 seinässä maali pysynyt hyvin mutta maalattiinkin vain pari tylsän väristä koristelaattaa piiloon. Lisäksi pitää muuten olla tosi tarkka että kaikki silikoni on otettu pois, maali hylkii sitä tosi hyvin eikä tartu lainkaan. Nyt suunnitelmissa vaan vaihtaa se lattia eikä koskea kaakelimaaliin enää.

  • Aikako sanoo:

   Komppaan edeltäjää. Ei kaakelimaalia lattiaan. Seinässä (kuivatila) kestää ihan ok. Muutenkin kaakelimaali on vähän sellaista tekohengitystä. Jos tietää, että remontti tulossa lähivuosina, niin sillä voi vähän ”nykyaikaistaa” ilmettä.
   Samoin mikrosementti on osittain vähän kyseenalainen. Nyt kun sen markkinoille tulosta alkaa olla kulunut muutamia vuosia, alkaa ongelmat näkyä. Tämä lähinnä suihkutiloissa. Kuivemmissa tiloissa oikein tehtynä varmasti ok.
   Kodarin ilme voisi kohentua myös lattian päällelaatoituksella. Tämä tosin edellyttää, että nykyinen lattia on varmasti kuiva ja ehjä. Ja täytyy varautua siihen, että kynnys/lattia nousee.

 17. Nimetön sanoo:

  Ihanan valoisa talo, noi lattiat on kanssa mun mielestä ihanat! Makkarissa myös paljon kaappitilaa, mikä on ehdottomasti plussaa!
  Mun silmiin vaan ehkä hölmön paljon käytetty kylppäreihin neliöitä, mut tää on toki puhdas mielipidekysymys 🙂
  Joka tapauksessa onnea talosta ja tsemppiä muuttoon!

 18. Jenni sanoo:

  Hei,
  Ihanalta näyttää!
  Jos vaan jaksat niin laita tavaroita myyntiin blogin tai instagramin kautta! Ainakin vauvatarvikkeet kiinnostaa

 19. Kaitlin sanoo:

  Tosi kivalta näyttää, onnea uuteen kotiin!

 20. Jenni sanoo:

  Ihana koti! Ei auta yhtään omissa ostohaaveissa. Samantyylinen olisi meilläkin etsinnässä mutta tuntuu, ettei omalla budjetilla saa sellaista mistä haaveilee. Mutta eihän se vaadi kuin sen yhden asunnon joka kolahtaa. Etenkin tuollainen keittiösaareke olisi ihana. Sen ympärillä mahtuisi kokkailemaan isompikin porukka.

 21. Iidas sanoo:

  Ihanalta näyttää! Me oltiin itseasiassa juuri vuosi sitten samassa tilanteessa. Tehtiin silloin helmikuun lopussa kaupat meidän unelmien kodista ja sitten odoteltiin, että toukokuussa päästiin muuttamaan. Edelleen rakastan tätä kotia joka solulla! Meidän koti on monin tavoin samantyylinen kuin teidän, selvästi rakennettu suht samoihin aikoihin (meidän 2014) 😊 Onnea uuteen kotiin!

 22. Sofia sanoo:

  Moi, kysyin sinulta aikasemmin siitä teidän talon myynnistä, niin voitko vinkata täällä sitten kun se laitetaan myyntiin. Tiedän siis kyllä että ette itse myy.

  • Scarlett'O sanoo:

   Heidän nykyinen taisi olla asumisoikeusasunto, jos en väärin muista. Niitä ei itse tarvitse myydä. Riittää, että asunnon irtisanoo.

   • Sofia sanoo:

    Kuten kirjoitinkin, niin tiedän että he eivät myy itse. Pyysin vain Iinaa vinkkaamaan sitten, jos/kun heidän vanha talonsa laitetaan myyntiin, vaikka he eivät itse sitä tekisikään.

 23. Eeva sanoo:

  Vaihtuiko alue?

 24. Lena sanoo:

  Tosi kivan näköinen asunto. Pelottaako teitä että talouden syöksy heijastuisi työtilaisuuksiin ja sitä kautta vaikeuttaisi asunnon maksua. Vaikuttikohan se siihen että muita ostajia ei niin paljon ollutkaan? Tilanne on muuttunut nopeasti. Tulevaisuus vaikuttaa minusta aika arvaamattomalta ja siten pelottavalta.

 25. Nimetön sanoo:

  Mikä tuo olohuoneen seinässä oleva juttu on?

 26. Nimetön sanoo:

  Muistaakseni lupasit joskus alkuvuonna jossain kommentissa, että kirjoitat pian tyttöjen kaksikielisyydestä, niin onko kyseinen postaus pian tulossa?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.