Tärkeitä asioita ruoasta – ruokahaaste

01.10.2020

Törmäsin tähän ruokahaasteeseen Iidan matkassa -blogissa, ja tämän alkuperäinen versio oli peräisin Karoliina Pentikäisen blogista. Halusin itsekin osallistua tähän, koska en aiemmin ollut tällaista vielä tehny! Kivoja kysymyksiä ruoasta, näihin oli hauska pohtia vastauksia. Lisäsin itse muutaman kysymyksen, sekä loppuun tuon Helsinki-osion, koska itse asun täällä, enkä Tampereella.

Tärkeitä asioita ruoasta

Leivän ala- vai yläpuoli? Ehdottomasti yläpuoli, jos pitää valita vain toinen. Eli siis se “kansi”. Mutta yleensä syön molemmat.

Kevytjuusto- vai normi? Oltermanni 17% leivän päälle. Herkuttelujuustot sitten erikseen.

Pizza ananaksella vai ilman? Ilman! Mutta tortillat ananaksella! 

Maito vai korvaava ”maito”? Kotimainen barista-kaurajuoma, monella merkillä on hyvä! Ostan aina pienen 2dl purkin, joka riittää meille juuri sopivasti viiden päivän aamukahvimaidoksi Oton kanssa. Muuten en oikein maitoa/kaurajuomaa juo. 

Hedelmäkarkit vai salmiakki? Salmiakki ennemmin.

Jäätelö vai leivonnaiset? Jäätelö! Rakastan jäätelöä ja meillä on sitä aina pakkasessa.

Hernekeitto vai maksalaatikko? Hernari todellakin! Meidän koko perheen suosikki. Sen kanssa Oton tekemiä valkosipulikrutonkeja ja kunnolla sinappia!

Ravintola- vai kotiruoka? Tasapaino! Kyllä se on hyvä ruokaviikko mulle johon kuuluu sopivasti molempia. 

Kokkaaminen vai leipominen? Kokkaaminen! Leipoessa mun pitää aina vilkuilla reseptiä, kokatessa voi vaan kokeilla kaikkea ja se sopii paremmin mun spontaanille luonteelle. 

Aina (jää)kaapissa. Keltainen paprika, barista-kaurajuoma, Oltermanni, voi, margariini, kananmunat, kirsikkatomaatit, soija, kalakastike, inkiväärihillo, ruisleipä, Rummo-pasta, tomaattimurska, kookosmaito, kaurahiutaleet. 

Lempikasvis. Kesäkurpitsa, kukkakaali tai myskikurpitsa. 

Inhokkikasvis. Näitä ei nykyisin oikein ole, kun olen oppinut syömään kaikkea edes jollakin tavalla. Ennen tähän olisin listannut munakoison, mutta sekin voi olla hyvää!

Lempihedelmä. Ananas.

Inhokkihedelmä. En inhoa mitään hedelmää, mutta olen monelle raakana allerginen. 

Lempiruoka. Avokadopasta, kalatacot, sushi.

Jos vettä ei lasketa, lempijuoma. Hiilihapotettu vesi 😀

Lempimauste. Saako sanoa tuoreet yrtit? Kaikki maistuu vaan niin paljon paremmalle niiden kanssa. Aina pakko olla tuoreita yrttejä keittiössä. 

Paras ateria. Varmaankin viime talvena syöty seitsemän ruokalajin menu ravintola Spisissä, johon lopulta kuului 11 eri annosta. Syötiin se Oton ja meidän ystävien kanssa. Jokainen ruokalaji oli yllättävä, erilainen, harkittu ja yksinkertaisesti vaan silkkaa kultaa. Myös viinimenu oli aivan täydellinen – niitä ei onneksi ollut yhtätoista annosta sentään. 

Karmein ruokakokemus. Joku koulussa tarjoiltu perus kirkaslieminen keitto, jossa kellui mauttomia keittojuureksia ja kenties siskonmakkaroita, nakkeja tai kalapaloja. 

Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta. No ne keittojuurekset (siis valmiina sekoituksena), siskonmakkara, sisäelimet.

Peruslounas. Pastaa, jotain vihanneksia kaapista, juustoa ja pestoa. Myös valmis vegemakaronilaatikko tai edellispäivän jämiä. 

Woltin top 3. Tää on kyl paha, koska me aina vaihdellaan tosi paljon. Ja ne ruuat mitä useimmin syödään ravintoloista kotona take awayna, napataan usein itse mukaan kauppareissun yhteydessä tms. Jos tilataan Woltilla niin se on yleensä jotain spessumpaa, mutta ei olla tilattu varmaan ikinä vielä kahta kertaa samasta paikasta! Ollaan vähän outoja.  

Bravuuri keittiössä. Erilaiset tex mex -ruuat, pastat, nuudeliwokit. 

Keittiömoka. Ainakin joskus kun olen leiponut jotain tuplaamalla ohjeen määrät, olen muistanut tuplata vain osan aineksista ja muita laittanut sitten sen ohjeen alkuperäisen määrän. Näistä tulee aina mielenkiintoisia lopputuloksia. 

Irtokarkkipussin sisältö. Fizzy pop kirpeät pullot, Ahaa pikkupalat, vaahtosienet, jotain suolaista salmiakkia. 

Aamupala. Kaksi ruisleipää juustolla, voilla ja vihanneksilla (esim. paprika ja avokado) + kuppi kahvia kaurajuomalla.

Iltapala. Sama setti, mutta lisäksi paistettu tai keitetty kananmuna. 

Random-aatos ruuasta. En muista koska olisin viimeksi syönyt jotain oikeasti pahaa ruokaa. En varmasti vuosiin? On ruokia, jotka eivät ole välttämättä ihan mun mieleen, mutta oikeasti pahaa ruokaa olen syönyt viimeksi varmaan alaikäisenä koulussa. 

Helsinki-aiheinen lisäosio: 

Putte’s, Via Tribunali vai Skiffer (kun kyseessä on pitsa)? Tämä on paha, koska kaikissa superhyvää. Saanko valita kaikki? Saan, koska itse keksin tämän! Viimeksi söin Putte’sin pitsaa lukupiirin tapaamisessa ja voi jumaleissön se oli herkullista.  ollaan oltu siellä joskus myös rennoilla treffeillä. Skifferissä viehättää makujen lisäksi helppo saavutettavuus, niitä kun on niin monta ympäri Helsinkiä. Skifferissä on tullut käytyä varmaan eniten ja lapsille maistuu loistavasti myös. Via Tribunalin pizzoissa taas on parasta se, miten simppeleistä ainesosista voikin saada niin herkullisia makuja.

Paras brunssi? Ekbergin perinteinen brunssi on kyllä ihana, samoin Fazer Cafen. 

Paras lounaspaikka? Teurastamolla paljon hyvää tarjontaa vieri vieressä, sieltä ehkä lemppari Lopes y Lopes. 

Paras Fine Dining? No se Spis, jonka aiemmin mainitsin! Mutta myös Nude, jossa viimeksi kävimme treffeillä. Ihan lemppari oli myös Copas y Tapas, joka valitettavasti lopetti viime talvena. Siellä tuli käytyä useamman kerran ja aina ruoka oli ihan jäätävän hyvää. Kovasti toivon, että se tekisi joskus vielä comebackin. 

Olisipa hauska kuulla tuleeko teillä samoja vastauksia? Tai mitkä on teidän lemppari ravintoloita Helsingissä? Mitä te otatte yleensä irtokarkkipussiin?


3 Responses to “Tärkeitä asioita ruoasta – ruokahaaste”

 1. Iida sanoo:

  Tää oli hauska!

 2. Nimetön sanoo:

  Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko rahaa käytätte ruokaan viikossa tai kuukaudessa?
  Meillä ruuasta joudutaan säästämään heikon taloustilanteen vuoksi. Tasapainoilemme ravitsevan ja monipuolisen, mutta edullisen ja määrällisesti riittävän ruokakorin äärellä. Olis kiva, jos ruokaan olisi käytettävissä enemmän rahaa. Silloin varmaan syötäisiin myös ulkona ai haettaisiin tai tilattaisiin valmista kotiin. Nyt sellaiseen ei tietenkään ole mahdollisuutta.

  Ps. Yksi (uusi) näkökulma lihansyöntikeskusteluun olisi mielestäni tuo, että opetellaan syömään ruhon kaikkia osia ja hyödyntämään myös vaikka juuri nuo sisäelimet. Olen hämmentynyt, kuinka vähän niitä ilmeisesti perheissä käytetään!

 3. […] Karoliina aloitti haasteen, ja sen jälkeen ainakin But I’m a human not a Sandwich -blogin Iina ja Iidan matkassa -blogin Iida ovat osallistuneet […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.