Muumit kattauksessa & Muumimamman vegaaninen pannukakku

28.11.2021

Kaupallinen yhteistyö: Lotus Emilia

Pidettiin lasten kanssa herkulliset pannarikestit yhtenä päivänä ja katettiin pöytään Muumeja! Lotus Emilia Muumi -talouspaperi kruunasi meidän kattauksen, sillä talouspaperiin on tullut upouusi ihana Siivouspäivä -kuosi, joka on saanut inspiraationsa Tove Janssonin Kuinka sitten kävikään -kirjan kuvituksesta. Täytyy myöntää, että meillä hyvin usein talouspaperi toimittaa servietin virkaa ja onneksi Lotus Emilia Muumi -talouspaperit ovat sieltä suloisimmasta päästä. Sopivat täydellisesti kattaukseen – ja samalla siivoukseen, lasten kanssa kun sotkua monesti tulee ja saa tullakin.

Testattiin tehdä itse vegaanista pannaria, koska meillä oli jääkaapissa vain kaurajuomaa eikä ollut muniakaan ja siitä tuli aivan täydellisen hyvää. Ei kuplinut ihan niin paljon kuin ”normi” pannari, mutta maku ja koostumus muuten oli ihan täydellinen ja pannarimainen. Jaan tämän vegaanisen ohjeen täälläkin, jos joku muukin haluaa testata, tämä sopii samalla munattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Muumiteeman mukaisesti nimesin tämän Muumimamman vegaaniseksi pannariksi, vaikka Otto sen meillä kyllä leipoi. Pitäisikö tämän siis olla sittenkin Muumipapan vegaaninen pannari, jos Muumipappa heittäytyisikin ihan hurjaksi ja kirjoituspuuhien sijaan kerrankin häärisi keittiössä?

Muumimamman tai Muumipapan vegaaninen pannukakku (pellillinen)

Ainekset: 

5dl vehnäjauhoa

1dl kaurahiutaleita

1dl sokeria

2tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

1 banaani muussattuna

1l kaurajuomaa

2rkl ruokaöljyä

Kaveriksi: kermavaahtoa/vaniljajätskiä ja mansikkahilloa

Valmistusohje: 

Sekoita kuivat ainesosat keskenään. Lisää banaani, kaurajuoma ja öljy. Sekoita ja anna kohota hetken aikaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile hillon ja jätskin tai kermavaahdon kanssa.

Meidän perheessä nimenomaan Otto on the pannarimestari ja hän usein leipoo pannaria viikonloppuherkuksi. Pannari on hyvä ja helppo herkku, joka maistuu ihan koko perheelle. Pellillisestä riittää myös ystäville, pitäisikin useammin pitää pannarikestit ystävien kanssa, eikä vaan oman perheen kesken. Tässä ylläolevassa kuvassa meidän 4v halusi näyttää peukuilla kuinka hyvää pannari oli. Kuulemma kaksi kertaa kymmenen miljoonaa peukkua. Eli suosittelen todellakin testaamaan ohjetta!

Lotus Emilia Muumi on vahva ja imukykyinen talouspaperi, joka kauniin kuosin kanssa sopii hyvin niin sisustajankin keittiöön kuin osaksi kaunista kattausta. Muumit ovat koskettaneet suomalaisia jo sukupolvien ajan ja niin vanhemmat kuin lapsetkin voivat samaistua muumien sanomaan.

Me tykätään kovasti Muumeista koko perhe ja oli ihanaa kattaa Muumi-teemalla. Siivouspäivä -kuosissa seikkailevat niin Mymmeli, Hattivatit, Hemuli, itse Mamma kuin Pikkumyykin. Piirroksia on hauska tutkia yhdessä lasten kanssa ja rakastan sitä, että kuosissa on mukana mun lempiväriä eli pinkkiä. Tällaiset pienet ihanat ja kauniit yksityiskohdat tuo ainakin mulle arjessa iloa.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.