Luukku 11: Leikki-ikäisen joululahjavinkit

11.12.2022

Tämän päivän luukku pitää sisällään meidän 5-vuotiaan lahjatoiveista koottuja vinkkejä. Hänen lista oli melko pitkä ja polveileva ja toiveet ovat monta kertaa matkan varrella jo muuttuneetkin. 5-vuotias on meidän perheessä se, joka innoissaan selaa lelukuvastoa ja merkkaa sieltä raksilla puolet ylös. Mutta kuitenkin tässä joulun lähestyessä kun ollaan juteltu hänen joulupukin kirjeestään ja toiveistaan, niin aika moni sellainen vähän hömppälelutoive onkin alkanut vaihtua sitten johonkin muuhun, mistä hän on haaveillut enemmän.

Hän esimerkiksi sanoi, että ei ehkä toivokaan niin montaa L.O.L Surprise-juttua, vaan jonkun niistä voisi vaihtaa aamutossuihin. Ja kuulemma ison L.O.L Surprise talon hän vaihtaisi mieluummin pehmeään säkkituoliin sittenkin. Keskustelua on toki saanut vähän johdatella – esimerkiksi kun hän on haaveillut säkkituolista, niin sitten olen kysynyt, että voisiko sitä toivoa joulupukilta, ja hän sanoi heti, että joo ja sitten pohti oikein tarkasti, että minkä sieltä laittaisi vaihtoon. Ja hän tuli siihen tulokseen, että isoa L.O.L taloa ei välttämättä saisi kuitenkaan, eikä se edes mahtuisi mihinkään, joten sen voisi vaihtaa säkkituoliin. (En sitten tiedä, että millä logiikalla säkkituoli vie vähemmän tilaa, mutta se on toinen tarina se, mieluummin kuitenkin ostan säkkituolin).

Säkkituolin ja aamutossujen lisäksi listalta löytyy mm. Pokemon-kirja ja Pokemon-housut, juuri näillä sanoilla kirjoitettuna. Pokemon-kirjaa yritin googlailla ja muutaman löysin, pitää ostaa eka kovakantinen Pokemon-kirja, joka tulee vastaan kaupassa, niitä ei liiaksi vaikuta olevan. Puuhakirjoja on paljon, mutta hän toivoi tällä kertaa Pokemon-aiheista satukirjaa.

Hauska toive oli mun mielestä myös työkaluvyö. Hän halusi kirjoittaa sen toiveen perään kirjeeseen, että se on kaikkein tärkein toive. Eli se on todellakin hankittava, jos se kerran on kaikkein tärkein toive. Ihanaa, että työkaluvyö oli tärkeämpi toive kuin vaikka ne isot L.O.L-jutut.

Lisäsin tähän vinkkilistaan vielä Disney On Ice -jääshown. Meillä 5-vuotias ei ole vielä koskaan päässyt sinne, koska vuonna 2019 hän oli liian pieni ja sen jälkeen on ollutkin korona-aika ja niitä ei ole ollut. Hän ei siis edes varmaankaan muista sellaisen olemassaoloa, mutta tiedän, että hän varmasti rakastaisi sitä! Ja ajattelin, että se olisi aivan ihana joululahja. 2020 tammikuussa me käytiin hänen kanssa Ryhmä Hau livessä ja se oli myös ihan huippu, hän tykkäsi kovasti. Elämykset yhdessä on niitä mun lempparilahjoja <3


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.