Luukku 8. Meidän joulukuusi 2023

08.12.2023

Laitettiin tänä vuonna joulukuusi jo heti marraskuun ensimmäisenä päivänä ja koristeltiin se 2. marraskuuta. Näin joulukalenterin kahdeksannen luukun kohdalla kuusi on siis ilahduttanut meitä jo yli kuukauden ajan ja vielä on toinen mokoma jäljellä. Tänä syksynä kaipasimme iloa ja valoa synkimmän vuodenajan keskelle ehkä enemmän kuin yhtenäkään vuonna aiemmin. Lokakuu oli raskas ja se, että sai heittäytyä täysin joulun vietäväksi oli juuri se kaivattu distraction, joka sai ajatuksia muualle. Heti kun kuusi tuli olkkariin, tuli vaan sellainen hyvä fiilis. Rauhallinen ja ihana olo. Joulun odotus oli alkanut. Pikkuhiljaa kuusen myötä muitakin koristeita alkoi ilmestymään ympäri kotia ja lapset laittoivat myös omat minijoulukuuset huoneisiinsa.

On ihanaa, kun meidän kuusesta tulee vaan joka joulu enemmän ja enemmän meidän perheen ja meidän kodin näköinen. Runsaampi, värikkäämpi, hullumpi, hauskempi. Se on täynnä tarinoita, eläimiä, hassuja esineitä ja kimallusta. Parasta on se, että kun koristeita on niin paljon, niin vaikka koristelemme kuusen yhdessä lasten kanssa ja he saavat laittaa koristeet ihan miten itse haluavat, lopputuloksesta tulee aina mahtava! Eikä käy niin, että kaikki koristeet olisi vaikka vaan yhdessä kohtaa kuusta. Taapero sai ripustaa alimmille oksille niin paljon koristeita, että kerkesi jo kyllästyä ja lähti tekemään muuta, ja silti koristeita riitti runsaasti vielä ylemmille oksille ja saatiin tasainen lopputulos. Koska koristeita on niin paljon, koristelu on melko pitkäkestoinen operaatio, mutta kuitenkin simppeli, kun ei ole nauhoja ollenkaan.

Tänä vuonna kuusi sai lasten valitsemien uusien koristeiden lisäksi myös pari muuta uutta koristetta: suloisen pinkin glittermustekelan, jonka löysin Triplan hurmaavasta Monkey Around -putiikista, sekä sinisen pallon, jonka ostimme Amsterdamista esikoisen kanssa taannoisella reissulla. Pallo on ihana muisto, joka muistuttaa joka vuosi joulukuusessa meidän ihanasta reissusta, juuri ennen joulua. Pallossa on Amsterdamin kapeita taloja kuvituksena ja se on niin söpö. Olen iloinen, että ostimme sen, vaikka en yleensä osta mitään ”turistikrääsää”. Mutta tämä joulupallo ei ole krääsää, se on ihana ja tosi meidän näköinen muisto reissusta.

Olen niin iloinen tästä joulukuusesta. Se on niin tunnelmallinen ja hauska! Tulee taas ikävä sitä sitten kun se joulun jälkeen lähtee takaisin varastoon. Vaikka samalla varmasti taas hämmästyn siitä, miten paljon tilaa olkkariin tulee kun kuusi menee pois, hah. Mutta nyt ei mietitä sitä, vasta kolmaosa joulunodotuksesta takana! Tänään on tasan kaksi viikkoa siihen, että joululoma alkaa. Ihanaa viikonloppua kaikille! <3


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.