Luukku 7. Parhaat uudet jouluelokuvat 2023

07.12.2023

Vuosittaisen joululeffaluukun aika! Rakastan tehdä tän luukun, koska se tarkoittaa, että saan katsoa paljon joululeffoja! Tänä vuonna ollaan katsottu jo viisi joululeffaa ja tässä tulee siis upouusia joululeffasuosituksia suoratoistopalveluista (Netflix, Disney Plus, Amazon Prime)!

Joululeffat johdattelevat ihanasti joulun viettoon ja niiden kanssa saa ripustaa aivot narikkaan. Ei tarvitse miettiä mitään ihmeempää, eikä analysoida leffan tapahtumia, tarkoitusta tai ihmissuhteita. Voi vain nauttia ja nauraa. Ennalta-arvattavuus on ihanan turvallista ja siinä juuri piilee joululeffojen hienous.

Aiempien vuosien joululeffalistaukset löytyvät myös blogista, viime vuoden joululeffat TÄSTÄ, toissa vuoden joululeffat TÄSTÄ ja 2020 joululeffat TÄSTÄ, koko perheen joululeffalempparit löytyvät TÄSTÄ postauksesta.

 

1. Paras joulu ikinä (Netflix)

Heather Grahamin ja Jason Biggsin sekä itsensä Brandyn tähdittämä joululeffa on enemmän sitä Hallmark-osastoa, eli niin kliseinen ja perinteinen joululeffa kuin vain voi olla. Mutta hyvä juuri sellaisena ja viihdyttiin kyllä lasten kanssa kun sitä katsottiin.

2. Candy Cane Lane (Amazon Prime)

Candy Cane Lanessa näyttelee pääosaa Eddie Murphy, joka aikoo voittaa naapuruston vuosittaisen joulukoristekilpailun. Hän tekee sopimuksen tontun kanssa, joka auttaa häntä voittamaan kilpailun, mutta samalla tekee loitsun joka saa joulun 12 päivää muuttumaan todeksi, mikä laittaa koko kaupungin sekaisin. Tää leffa oli vähän sekava ja melko pitkä joululeffagenressä (kaksi tuntia), mutta tykkäsin kuitenkin!

3. Diary of a Whimpy Kid Christmas: Cabin Fever (tulossa 8.12. Disney Plus)

Okei okei tätä me ei olla vielä katsottu, koska se tulee Disney Plussaan vasta perjantaina eli huomenna! Mutta odotamme innolla, koska meidän perheestä löytyy monta Neropatti-fania. Leffa on animaatio

4. Perhehämminki eli Family Switch (Netflix)

Tässä on ihan mahtava aloitusasetelma: Äitiä näyttelee Jennifer Garner, eli 13 ja risat -leffan tähti. Perhehämminkiin on haettu juuri sitä samaa henkeä jota Perjantai on pahin ja 13 ja risat tarjoilivat silloin, kun olin itse saman ikäinen kuin meidän isot tytöt nyt ovat. Tykättiin leffasta, jossa koko perhe siis vaihtaa rooleja keskenään kosmisen tapahtuman seurauksena, ja sitten tietysti kaikilla on tärkeitä tapahtumia heti seuraavana päivänä, jotka vain he itse osaisivat hoitaa hyvin, mutta sitten heräävätkin toisen perheenjäsenen kehossa ja joutuvat selviämään näistä tärkeistä tapahtumista. (Myös vauva ja koira vaihtavat kehoja). Ei tämä musta aivan samalle tasolle yllä kuin oman lapsuuteni klassikot, mutta oli silti tosi viihdyttävä ja kiva katsoa. Ei niin jouluinen kuin muut, vaikka lähelle joulua sijoittuukin.

5. The Bad Guys: A Very Bad Holiday (Netflix)

Piirretyssä elokuvassa pahikset suunnittelevat suurta ryöstöä koko kaupunkiin, mutta kun joulu peruutetaan, he joutuvatkin olemaan niitä, jotka tuovat joulufiiliksen kaikille. Onnistuvatko pahikset kerrankin antamaan, vaikka ovat tottuneet aina vain ottamaan? Ei ehkä se laadukkain piirretty, mutta ihan katsomisen arvoinen lasten kanssa.

6. Dashing through the snow (Disney Plus)

Tässä leffassa puolisostaan eronnut Atlantan poliisin sosiaalityöntekijä vihaa joulua kipeiden lapsuusmuistojen vuoksi. Hänet hälytetään keikalle kesken jouluaaton vieton tyttärensä kanssa, ja samalla hän tapaa miehen, joka opettaa hänelle joulun merkityksen ja ilon. Leffaa tähdittää myös Ludacris, joka on mun mielestä ihan huippu näyttelijä! Tässä oli todellakin hyvä meininki ja ehkä mun tän joulun lemppari jopa.

 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.