Pakkohoitoa puhelinaddiktiolle

23.06.2013

Joku voisi varmaan otsikosta arvata että mä olen viettänyt juhannusviikonlopun ilman mun Samsung Galaxy S 3:a? Voi kyllä, perjantai-iltana kun tultiin ystävien luota grillaamasta mä lahjakkaasti lennätin puhelimeni sortsien takataskusta minnekäs muualle kuin suoraan vessanpönttöön! Ikinä en pidä puhelinta taskussa mutta sen kerran kun se sinne eksyy niin tottakai se myös tippuu pönttöön, niin mun tuuria. Puhelin on nyt ollut kuivumassa 48h kaikki osat irti ja toivon että se toimii  kunhan kohta kokeilen käynnistää sen! Kaikki mun kaverit tietävät että puhelin on mun kolmas käsi ja mä oon aivan hukassa ilman sitä.

Vaikka ensin olin ihan kauhuissani että miten mä selviän ilman puhelinta koko viikonlopun kun kaikki kaupatkin on kiinni eikä ole mahdollista hommata edes varapuhelinta tuon tilalle, niin loppujenlopuksi tää on tehnyt todella hyvää! Mä oon ehtinyt jopa lukea pari lehteä ja keskittyä tv-ohjelmaan kun yleensä imetän puhelin kourassa enkä keskity juoneen ollenkaan vaikka yrittäisin katsoa jotain sarjaa. On tehnyt hyvää huomata että ei se maailma siihen kaadu vaikken olisikaan jatkuvasti tavoitettavissa tai perillä siitä mitä kaikille kuuluu – kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta veikkaisin silti että puhelin on nykypäivänä aika monelle muullekin yhtä tärkeä kuin mulle. Tai ei ehkä se puhelin, vaan sosiaalinen media jonka käytön se puhelin mahdollistaa missä vain ja milloin vain.

Puhelimeton juhannusviikonloppu on sujunut todella kivasti ja rennosti kotosalla, paitsi perjantaina käytiin siellä grillailemassa ystävien luona lasten kanssa ja syötiin maailman parhaita ribsejä joiden ohje mun on pakko saada! Tultiin aikaisin kotiin ja vietettiin Oton kanssa laatuaikaa katsellen Game of Thronesia kun muksut nukkuivat. Eilen oli aika huono ilma koko päivän joten me vaan siivoiltiin ja illalla lähdettiin puistoon ja kävelylle kun aurinko alkoi paistamaan kunnolla. Käytiin myös rannalla ja Tiara olisi kovasti halunnut mennä uimaan mutta me ei oltu varustauduttu uikkareilla kun ilma ei kuitenkaan ollut niin lämmin, mutta luvattiin sitten että tänään on uimareissun paikka ja tänään käytiinkin sitten vedessä asti!

IMG_5471x IMG_5479 IMG_5486x IMG_5495x IMG_5526x IMG_5579x IMG_5668x IMG_5693 IMG_5700Tuntuu että meidän molemmat neidit ovat kasvaneet ja kehittyneet taas ihan hurjaa tahtia! Tiara kiipeilee portaita ylös alas vaikka pelkäsi niitä vielä kuukausi sitten, menee innoissaan veteen ja on oppinut puhumaan hurjasti lisää. Tiara on myös oppinut ottamaan toiset huomioon tosi hyvin, puistossakin jos keinu on vaikkapa varattu niin Tiara sanoo että ”Ensin tytön vuoro, sitten Tiaran vuoro” eikä suutu ollenkaan jos me taas vuorostaan ollaan keinuttu jo jonkin aikaa ja joku toinen haluaa keinumaan kun kerron että ”nyt on pojan vuoro keinua”.

Tipa ymmärtää jo niin paljon että se on ihan hullua! Me käydään piiiitkiä keskusteluja ja Tiara muistaa ihan uskomattomia asioita. Hän kyselee kavereiden perään joita ollaan nähty viimeksi kuukausia sitten ja muistaa esimerkiksi oman ja siskonsa kaikki etunimet ja sukunimen sekä tietää meidän vanhempien nimet, isomummun ja isopapan nimet ja mummun koko nimen.  Pienen taaperon mieli on myös hauska kun se yhdistelee asioita, Tiara esimerkiksi aina liukuessaan liukumäestä alkaa innoissaan laskemaan yhdestä kymppiin, koska liukumäestä lasketaan.

IMG_5384 IMG_5397 IMG_5449Zelda-neitikin kasvaa niin kovaa vauhtia että äitiä itkettää! Ihanaa että toinen kasvaa mutta hirmuisen haikeaa samalla. Meillä oli viime viikolla Zeldan 2kk-neuvola ja neiti oli jo 5740g & 58cm! Zelda kannattelee jo hurjan hyvin päätään, höpöttää minkä kerkeää ja hymyilee ja nauraa iloisesti. Zelda tykkää seurata Tiaran touhuja ja erityisen hauskaa on jos Tiara heiluttelee lelua tai laulaa Zeldalle, silloin Zelda innostuu ja saattaa päästää pitkän iloisen jokelluksen!

IMG_5594 IMG_5601 IMG_5630 IMG_5634 IMG_5644 IMG_5649Mulla on huomenna aika iso ylläri luvassa aamupäivällä, joten seurailkaahan Kideblogeja jos kiinnostaa! Muuta en vielä paljastakaan koska on niin kivaa olla salaperäinen. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille♥♥

Miten teidän juhannus sujui?


No Responses to “Pakkohoitoa puhelinaddiktiolle”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Ite just hommasin samsung galaxi puhelimen ja siinä kaikki instagrammista facebookiin jota ei ollut entisessä kapulassa, ja arvaa onko kourassa 24/7 melkein.. Huono vai hyvä ostos?:D

  Ja täällä juhannus meni jännittäen että syntyykö meille juhannus vauva, ei syntynyt ei, vielä maha pullottaa tuossa edessä.

  Vauva ois niin tervetullut maailmaan ja malttiahan ei auta teidän zelda neidin ihanat kuvat :D

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah no niinpä! :D Mut on se galaxy s 3 niin ihana silti <3 :DD

   Ja voi hitsi teillä eletään niiiin jänniä aikoja, mäki jänskään! Voimia ja tsemppiä synnytykseen :)! <3

 2. Avatar Emppu sanoo:

  Ihana postaus taas!♥ Minkälaiset pidennykset sulla on hiuksissa? Sun hiukset näyttää meinaa hirmu kivoilta! :)

 3. Avatar Emilia sanoo:

  Täällä kans yksi, jolle puhelin on elintärkeä! Siksi olikin aivan kamalaa, kun rakas Lumiani ei vain yksinkertaisesti enää viime torstaina suostunut menemään päälle, ei sitten millään… :D Onneksi kuitenkin edes jonkinnäköisiä varapuhelimia löytyy, että pystyy soittamaan tai viestiä laittamaan. Ja tietenkin Facebookissa käymään, jotenkuten :D

 4. Avatar Essi sanoo:

  Siis sulle sopii vaan niin jumalattoman hyvin vaaleat ja pitkät hiukset! Siis on ihan kateellinen! Oot palautunutkin tosi hyvin ja mahtavassa kunnossa.:) Mun juhannus meni töissä ja voin sanoa etten enää koskaan ole töissä juhannuksena ! Kaikki kaverit olivat mökkeilemässä ja mä vaan napotin töissä.. Ja muuten omaat varmaan maailman suloisimmat tyttäret !<3

  • Avatar Essi sanoo:

   *oon

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hirmuisesti♥♥ Voiei, töissä juhannuksena ei kyllä varmana ole herkkua! Mut hei, kaikkea pitää kokeilla :D On nuo neidit kyllä aivan ihania♥

 5. Avatar iidasofia sanoo:

  Oot kyllä niin mielettömän kaunis! Ja ihana Tiara ja Zelda ♡

 6. Avatar Sanna sanoo:

  Millä värillä oot värjänny tukkas? Oon miettiny ite myös hieman tummempaa vaaleeta tästä nykyisestä. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä värjäsin Garnier Olia 10.0:lla mutta mulla olikin aika tumma tukka ennestään, tummanvaalea tai jopa vaaleanruskea :) Eli varmaan ei sillä kaikkein vaaleimmalla sävyllä saa ihan vaaleesta tummempaa!

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Ei tee pahaa olla ilman puhelinta, varsinkin jos se on mukana imetyksen aikanakin :o
  Tämä kummastuttaa mua, kyllä, en tiedä miksi, mutta jotenkin ihmettelen tuota. :D.
  Tosin onhan se nykypäivänä todella tarpeellinen, monilla mm. kalenteri on puhelimessa, mutta huomaan kyllä esim. kavereiden kanssa kahvitellessa, että siinä istutaan tytöt pöydässä ja 3/4 on puhelin kourassa ja sitten minä yksin istun siinä ja vitsailen ”hehheh, nykypäivän yhdessä oloa, kuulumiset taidetaankin lukea sitten facebookista heheh” :D

  • Iina Iina sanoo:

   Hassua, omassa kaveripiirissäni se imetys+puhelinkombo on hyvin tavanomainen :D Ja näinhän se on. puhelin on todella tarpeellinen nykyään mutta varjopuolena juurikin tuo että se verottaa sitä fyysistä läsnäoloa todella paljon :/

   • Avatar Emppu sanoo:

    Mustakin toi kuulostaa vähän hassulta. Ite ainakin katselisin sitä ihanaa vauvaa, enkä selaisi Facebookia :)

    • Avatar Minna sanoo:

     Meillä on ollut ainakin niin tissitakiaiset pojat ensimmäiset puolivuotta, et sitä vauvaakin tulee kyllä kateltua melko reippaasti vaikka välillä ois puhelin kourassa tai telkkari auki. :P

     Jos vauva viihtyy pyöreesti viistuntia päiväaikaan tissillä niin pidemmän päälle käy snadisti tylsäks tuijottelu. :P

     • Iina Iina sanoo:

      Minna, juurikin näin :D Vaikka Zelda on maailman söpösin vauva niin en mä kyllä jaksaisi tuijottaa kaikkea imetysaikaa vuorokaudesta pelkästään sitä! :D

 8. Avatar Elisa sanoo:

  Ihanat Tiara ja Zelda ! <3
  Hirmu mukavaa, kun tytöillä on niin pieni ikäero ! He saavat toisistaan mahtavat leikkikaverit, eikä mene kauaa aikaa enää kun he jo rakentelevat yhdessä majoja, leikkivät kotista ja viettävät aikaa ihan kahdestaan ilman että äiti tai isä on leikittämässä tai keksimässä tekemistä. :D

  Odotan jo innolla huomista ylläriä !

  • Iina Iina sanoo:

   No niinpä, munkin mielestä on ihanaa että tytöt ovat syntyneet niin pienellä ikäerolla ja heistä on jo pian paljon seuraa toisilleen♥ Nyt jo Zelda katselee ihan haltioissaan Tiaraa!

 9. Avatar Linkku sanoo:

  Tekis mullekkin hyvää toi puhelimesta vierottuminen välillä :D Se on jännä miten just vaikka telkkaria kattoessa koko aja räplää puhelinta eikä tuu keskityttyy! Aika pelottavaa :D Sit joskus ku onnistuu keskittyy johonki ilman kännykkää nii se tuntuu iha hassulta :D

  Pakko muute sanoo et oot iha sairaan kaunis taas näissä kuvissa! Vaaleet hiukset kyl sopii sulle tosi hyvin. Ja noi mis ne on tollaset suoristetut ja pitkän näköset, ah, ihanat <3

  • Iina Iina sanoo:

   Nimenomaan, joo telkkaria katsoessa on AINA puhelin kädessä :DD! Kiitos ihan hirveen paljon♥♥ Mäkin viihdyn blondina vaikka luulin et brunet on enemmän se mun juttu, mut ei ookaan :D!

 10. Avatar Laura sanoo:

  2kk? Tuntuu, että Zelda olisi vasta kaksi viikkoa, vasta muistan, kun luin, että hän syntyi! Huh huh, miten nopeasti pienet kasvaa! :-)

 11. Avatar Annika sanoo:

  I feel you tossa puhelinjutussa! Oon ihan hukassa ilman kännykkää ja sosiaalista mediaa :D mun kaverit sanoo aina, että oon ku naimisissa mun kapulan kanssa haha.

  Ihanat Tiara ja Zelda <3 Niin kiva seurata teidän tyttöjen kasvua, on ne vaan niin herttaisia!
  Iina, vau mikä kroppa sulla oikeesti! Pari kuukautta synnytyksestä ja ei kyllä uskois, että oot just saanut lapsen :)
  Oma juhannukseni meni perheen kanssa mökillä Kotkan saaristossa rentoilemassa ja myös vähän biletystä mahtui, kun käytiin kavereiden kanssa yhdessä saaressa juhlistamassa yötöntä yötä :D

  Kivaa kesää teille! <3

  • Iina Iina sanoo:

   Mäkin oon puhelimeni vaimo♥ :DD

   Kiitos ihan mielettömän paljon sekä mun että tyttöjen puolesta!♥ Tuli niin hyvä mieli sun sanoista :)!

   Ja kuulostaa ihanalta sun juhannus, mäkin haluan mökkeilemään!! :D Kivaa kesää sinullekin<3

 12. Avatar Sanni sanoo:

  ihania kuvia! :)
  Haha, varmaan pitää itsekin tiputtaa oma puhelin vessanpönttöön, niin saisi edes jotain apua tähän kamalaan puhelinaddiktioon! Mulle monesti mainitaan, että vaikka mulla ois pää irti, niin pitäisin huolen siitä että mun puhelin on aina mukana.. :D En vaan tiedä miksi, se on vaan niin helppo tapa käydä kattomassa ja kyselemässä mitä maailmalla tapahtuu ja mitä ihmisille kuuluu. :)
  Olet todella kaunis! <3

 13. Avatar Jannica sanoo:

  Tirppa ja vauva-Zelda
  <3<3<3<3<<33<3<3<3 Ihania söpöyksiä.

  Katsoin myös et noissa rantakuvissa olette ihan samiksia jotenkin Tirpan kanssa :D

 14. Avatar Pauliina sanoo:

  Hei teeppä sun hiuksista postausta :) ! on niin kivan näköset.
  tiaran ja zeldan jutut tosta varmasti paranevat, nää meidän pojat on nykyään nimittäin ihan hulvattomia :D iteku joutuu vaikka mitä ilmeitä vääntää et junnu alkais ees hymyilee niin isoveljen ei tartteku vilasta niin toinen rämähtää nauruun.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos, täytyy varmaan tehdä :)! Ja joo voin vaan kuvitella miten hauskaa mulla on sitten kun noi neidit on kyselyiässä :D

 15. Avatar Nimetön sanoo:

  Oivoi, niin sulosia lapsia sulla :) Onko Zelda kasvanu vähän nopeempaa kun Tiara aikanaan? Sulla taitaa olla tosi hyvää maitoo kun typy kasvaa niin vauhdilla :)

  • Iina Iina sanoo:

   Niin kyllä on!♥ Ja on Zelda kasvanu nopeammin koska Tiaralla tippui silloin alussa niin hurjasti paino ja Tiaran syntymäpituus oli 5cm vähemmän kuin Zeldalla :)! Ja on se kyllä hurjaa ajatella että mun omilla antimilla neiti kasvaa noin hyvin!

 16. Avatar titti sanoo:

  Mä olin nuorempana kans tosi puhelinaddikti, mut sit kun en jaksanut enää ostaa uusinta puhelinta aina ja nykyinen luuri alkaa olla viis vuotta (siis todellakin) vanha niin addiktio on lähinnä karsiutunut sille tasolle, et kunhan puhelin on mukana ja oon aina tavoitettavissa yötä päivää :D

 17. Avatar Vaaleanpunaisia unelmia sanoo:

  Ihanat pinkit shortsit ! Ja vauva on edelleen ihana <3
  Mistä tuo viiksipaita muuten on? :)

 18. Avatar Jarno sanoo:

  Mitäs me puhelimien hukuttajat. Hassua, onko ”puhelimien” edes sana :DD

  Upee kuva muuten toi missä ootta biitsillä Tiaran kanssa, jossa sulla biksut päällä.
  Mä en edes malta odottaa miten Zelda on kehittynyt, kun sen seuraavan kerran näen. Tuntuu, että Tiarakin oli vasta se pikkuinen vauvveli, joka tuhisi ja puhisi konttaus-asennossa :D muistan niin elävästi sen :) heh.

  • Iina Iina sanoo:

   No sanopa muuta :D! Kiitos ihana pupuli♥ Ja mahtavaa miten muistat sen kun Tiara opetteli konttaamaan, se oli kyllä söpöli :D

 19. Avatar Maria sanoo:

  wauu olet mielettömän upean näköinen noin pian synnytyksen jälkeen. Oletko muuten minkä pituinen?

 20. Avatar Juulia sanoo:

  Mitenkä tyytyväinen olet ollut samsung 3:seen? :)
  Oon miettinyt sen ostoa, niin sano sun kokemukset, hyvät ja huonot puolet.
  Moni sitä on kehunnut ja siskon mies kaupitellut, mut pakko varmistaa ettei se yritä saada vaan rahoja ylipuhumalla ;D

  • Iina Iina sanoo:

   Se on paras puhelin ikinä♥ Hyviä puolia on kaikki, se on tehokas, loistava kamera ja tyylikäs jajajaja kaikki :D huonoja puolia, en oikeesti keksi :D Se että ei oo vedenkestävä koska oon tämmönen tunari ;D

   • Avatar Juulia sanoo:

    Okei :) Kuulostaa siis täydelliseltä! :D
    Heh, ite oon kans tunari… Oltiin siskojen kanssa linnanmäellä ja tyhmänä olin laittanut kännykän kädestä taskuun (en tajua miksi?! ) ja sitte havahdun kokeilemaan taskua ku ollaan istumassa ja menossa hurjakurulaitteessa. Siinä samalla sekunnilla ku tajuan asian ni vesi roiskuu komeasti kännykän päälle. Eikun uutta ostamaan, niin iso ettei sitä vahingossakaan saa taskuun ;D

 21. Avatar Alli sanoo:

  Mulle kävi just tolleen, eli puhelin tippu takataskusta vessanpönttöön. :D En enää ikinä pidä takataskussa.

 22. Avatar Laura sanoo:

  Mä niin tiedän tunteen kun pitää olla ”erossa” puhelimesta :D Mutta oikeesti ilman sitä pystyy keskittyy kaikkeen paremmin, kuten just johonki lehtiin ja telkkari ohjelmiin :) Ja oon huomannu että jos on vaikka akku loppu ni tulee helpommin alotettuu esim. siivoominen :D Mut tosiaan, oli mulla asiaakin! Nimittäin noi sun hiukset! Aivan upeet! Onko sulla mitkä pidennykset ja ootko väräjänny niitä miten tässä välissä :)?

  P.s Söpöt Tipa ja Zelda <3

  • Iina Iina sanoo:

   No niinpä, siis keskittymiskyky kaikkeen muuhun on aivan toista luokkaa ilman puhelinta! :D Ja voi kiitoksia paljon♥♥ Mulla on klipsit ja mä en itseasiassa oo värjännyt näitä vielä mitenkään! :D

 23. Avatar Maria sanoo:

  Pitkästä aikaa kommentoin, vaikka päivittäin kurkin että oisko tullu uusia juttuja :)
  Teillä on kyllä niin ihanat lapset ja koko perheestä huokuu jotenkin tosi positiviinen elämänasenne. Tiara on kyllä kasvanut ihan hurjaa vauhtia ja on jo niin iso tyttö noissa kuvissa, teethän pian taas videopostauksen Tiaran höpöttelyistä ne on ihan lemppareita :D Ja onnea vielä Zelda-typylle upeasta nimestä – ja tietysti myös tulevalle rouvalle, oon ihan varma että teillä tulee olemaan superihanat häät! Tsemppiä valmisteluhin ja hauskaa kesää (tsemppiä myös puhelimen kans, toivottavasti toimii, vaikka aloin kyllä miettimään että vois itekki laittaa puhelimen edes päiväksi kiinni..)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tulit kommentoimaan :)!! Ja kiitoksia tosi paljon sun kauniista sanoista♥♥ Molemmat neidit on kyllä maailman ihanimpia, täytyy taas tehdä joku videopostaus tässä lähiaikoina :)! Ja kiitos myös tsempeistä, meille tulee kiireinen syksy ja talvi hääjärjestelyiden kanssa joten sille on tarvetta! :D Kaikkea hyvää sulle!

 24. Me ei ollenkaan vietetty jussia. Olimme kolmestaan kotona ja valitettiin lämpimästä säästä. Täällä oli sellainen lämmin ukkostailmassa-sää eikä kukaan jaksanut oikein mitään keksikkään. Yritettiin hikipäissään tyttöä nukuttaa ja ruokkia. Onneksi tuli sade, niin päästiin partsille tytön kanssa jäähylle.
  Seuraavana juhannuspäivänä lähdin yöksi töihin ja kullat jäivät kotiin nukkumaan ^^

  • Iina Iina sanoo:

   Sellainen painostava ilma juuri ennen ukkosta on kyllä tosi nihkeä, täällä on sellainen just nyt! Ja noille pienille murusille se on myös inhottavaa :(

 25. Avatar Asdfgg sanoo:

  Zelda ja Tiara ovat kyllä hirmu söpö kaksikko! :-) Ja tytöistä näkee, että heistä tulee vielä melkoisia kaunottaria isona. :-)

 26. Avatar villa sanoo:

  tiara on ihan oton näköinen!!:D<3

 27. Avatar annikaa sanoo:

  noi sun hiukset on kyllä niin upeet!! ootko sä siis vaan värjänny tolla olialla niiden edellisten päälle vai teitkö värin poiston? kun eihän vaaleen värin pitäis vaalentaa jos ei tee värinpoistoa :o

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon :) En ole tehnyt värinpoistoa vaan värjännyt Garnier Olia 10.0 värillä :) Ja sillä että värillä ei voi vaalentaa tarkoitetaan esimerkiksi tilannetta jossa mustahiuksinen haluaa punaiset hiukset, silloin sillä punaisella värillä ei voi mustaa tukkaa vaalentaa niin että mustasta saisi kirkkaanpunaisen (sama jos haluaa vaikkapa tummanliloista vaaleanruskeat yms) mutta vaaleat hiusvärit joissa on vaalentavaa vetyperoksidia mukana vaalentavat kyllä :).

Kommentoi