Nostalgiaa ja synttärijärjestelyä

13.09.2015

Ensi viikolla meillä on oikein tuplasynttäriviikko, kun ensin perjantaina on mun syntymäpäivä ja sunnuntaina sitten Tiaran 4v-synttärit. Hauskaa kun saa kerrankin järjestää molempien juhlat ihan oikeana päivänä! Me ollaan tänä viikonloppuna jo vähän aloiteltu synttärivalmisteluita, mä olen täällä värkännyt Frozen-teeman mukaisesti lumihiutaleita ja ollaan hamstrattu kaikkea turkoosia. Vielä pitää lähteä käymään jossain kauempana lelukaupassa, kun joka kaupasta tuntuu olevan Elsa-barbiet loppu.

Me tehdään tällä kertaa kakku ihan itse, ja vähän jännittää että mitä siitä tulee. Ostin sokerimassaa mutta mä en ole _ikinä_ tehnyt siitä mitään ja olen varmaan ihan pikkuisen hakoteillä. Onneksi on netti vinkkejä pullollaan, ja jos teillä on jotain vinkkejä että miten sokerimassasta saa tehtyä kivan kakun ja/tai kivoja koristeita kakkuun niin saa auttaa! Lumihiutaleissa käytin apuna Pinterestin huippuja ohjeita, en nimittäin ollut askarrellut niitä kertaakaan ala-asteen jälkeen ja oli vähän hakusessa että miten se edes taitellaan se paperi. Noista tuli kuitenkin lopulta aika kivoja, ja tytötkin saivat askarrella omiaan paperisaksilla. Tosin päädyin tekemään hiutaleet silkkipaperista, enkä tavallisesta paperista jota Instagramissa aamupäivällä vilauttelin.

Oman lisämausteensa mun syntymäpäivään tuo koko Suomen päiväksi pysäyttävä lakko. Saapa nähdä miten kaverit ympäri PK-seutua ja osa vielä kauempaa pääsevät edes paikalle. Onneksi se lakko sentään loppuu jo iltakuudelta, ettei ihan koko ilta mene siinä. Ymmärrän kyllä täysin lakon syyt ja kaikki sympatiat sinne suuntaan, mutta tää on just niin mun tuuria että osuu mun syntymäpäivälle, ei voi kuin nauraa.

Aamulla käytiin lenkillä Armaksen kanssa ja tytöt lähtivät vielä Oton kanssa puistoon sillä aikaa kun mä siivoilin. Aika rento ja rauhallinen viikonloppu on ollut, ensi viikolla riittää sitten hulinaa senkin edestä, mutta onneksi vaan kaikkea mukavaa. En malta odottaa että näen Tiaran ilmeen juhlapäivänä! Ja tuntuu oikeasti niin uskomattomalta että neljä vuotta sitten mä olin sairaalassa vuodelevossa ja ajattelin että ei se sieltä ikinä synny. Miten ihmeessä siitä voi olla neljä vuotta, kun mä muistan sen kuin se olisi ollut eilen.

Oli vaan pakko näyttää tuo kuva jonka olen silloin jakanut supistuskäyrästä Facebookiin, kun fb mua muistutteli siitä eilen. Kahden raskauden ja synnytyksen kokemuksella voin sanoa Iinalle neljä vuotta sitten, että mun kroppa tuntee supistukset vasta sitten kun tuo käyrä loppuu kesken ja supistusväliä ei ole ollenkaan, ja sitten ne kyllä tosiaan tuntuu. Ihan turhaan hihittelin tuolla ja myhäilin tyytyväisenä miten ”helppoja” supistukset on.

En tiennyt silloin yhtään mitä höpötin, mutta nyt tiedän. Vaikka tuo sairaala-aika otti henkisesti tosi koville kun kokoajan oli kauhea epätietoisuus, niin silti näin jälkeenpäin aika on kullannut muistot ja mieleen tulee vain mangojäätee, loputtomat Kaksplus- ja Vauva-lehdet, mun vieressä päiväunia nukkunut Otto ja keinutuoli. Ei se niin paha ollut, silloin se tuntui vaan pahalta, vain olla paikallaan ja odottaa. Nyt se tuntuu melkein taivaalta, olla vaan ja lukea lehtiä, haha.

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja hyvää yötä ja vielä alkavaa viikkoakin! <3


15 Responses to “Nostalgiaa ja synttärijärjestelyä”

  1. PirjoS sanoo:

    Ihanat pienet tytöt, tärkeän tehtävän ääressä. Juhlat onnistuvat loistavasti, ei kannata ottaa liikaa paineita. Mukavia juhlajärjestelyjä teille.

  2. Jenna sanoo:

    Jos aiot päälystää kakun sokerimassalla, niin mun mielestä on paljon helpompi päällystää vain se päällyosa ja pursottaa reunat. Ja maistuu myös paremmalle, koska tuo sokerimassahan ei varsinaisesti ole mitään herkkua 🙂 Ja ”eristää” kakku ensin ettei sokerimassa sula. Itse en meinaa malttaa odottaa, että pääsen taas leipomaan pojan synttäreille (eihän niihin olekkaan kuin puolivuotta, hah xD) Mukavia juhlajärjestelyjä teidän perheelle 🙂

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahah, no näin mä ajattelin! Siksi ostin kans sinistä elintarvikeväriä että värjään kermavaahdon sitten semmoseksi vaaleansiniseksi kans! 😀 Mut millä mä eristän sen??? 😀 Kiitos paljon avusta! <3 Jos tykkää leipomisesta niin ainahan on hyviä syitä leipoa, halloween ainakin on ihan pian ;)!

    • jenna sanoo:

      Voit ”eristää” esim. Kakun täytteellä. Riippuu vähän että kuinka kauan kakun täytyy säilyä hyvänä. Ehkä kestävin lopputulos tulee kun teet voikreemin kakun pinnalle, mutta itse laitan maun vuoksi ennemmin sitä kakuntäytettä jos kakkua ei tarvitse säilyttää kovin kauaa. Kinuskikissan sivulla on tosi hyviä vinkkejä. Ja kuorrutettu kakku pitää säilyttää ilman kakkukupua ettei se hikoile 🙂

  3. elina sanoo:

    Kun kaulii sokerimassaa, niin tomusokeri on toimii hyvin ”jauhoina” ettei tartu kiinni kaulimeen:) ja sitten tasaisen kauniin massan voi siitä aika helposti nostaa kakun päälle, kun reippaasti nostaa! Aivan ihanaa, kun tytöt niin innoissaan taluttaa Armasta:)

  4. Heidi sanoo:

    Hei! Voisitko laittaa mulle teidän osoitteen tuohon sähköpostiini niin Tiara voisi saada poni- tai Frozen -aiheisen synttäriyllärin täältä päin? 🙂

  5. Hanna sanoo:

    Heippa! Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta nyt lähettelen vasta ekaa kertaa kommenttia! Sun blogi on ihan huippu! Postauksista huokuu se, miten rakastat sun perhettäsi uskomattoman paljon ja se on musta ihan äärettömän upeeta! Niin ja teillä on ehkä maailman suloisimmat lapset :))

    Ihan mahtavaa, että teet kakun itse! Sokerimassa kannattaa tosiaan eristää suolattomasta voista ja tomusokerista valmistetulla kreemillä, näin kuorrute pysyy hyvänä jopa päiviä kakun päällä! Jos haluat tehdä helppoja, mutta silti näyttäviä koristeita sokerimassasta, niin helpoiten se voi onnistua tekemällä litteitä koristeita. Haluttu hahmo/kuvio piirretään leivinpaperille esimerkiksi netistä tai värityskirjasta ja sitten ylimääräinen leivinpaperi leikataan valmiin kuvan ympäriltä pois. Sen jälkeen vain sokerimassalevyyn jäljennetään veitsen ja leivinpaperisabluunan avulla haluttu kuva.

    Esim. lumihiutaleita voisi olla helppo leikata sokerimassasta leivinpaperimallin avulla!

    Huh, tulipa pitkä ja sekava sepustus! Kuitenkin pääasia on se, että itse lähtee rohkeasti kokeilemaan ja varmasti pikkuneidin ja kaikkien muidenkin mielestä kakku tulee olemaan upea! 🙂 Hyviä juhlia teille!

  6. Taru sanoo:

    Hei tulevat syntymäpäiväjuhlat kakkuineen kuulostaa todella hyviltä 🙂 Täälläkin täydessä vauhdissa neidin tulevat 6v syntymäpäiväjuhla valmistelut. Meillä aiheena viidakkojuhlat ,että ei kun vaan leijonia ja apinoita massasta tekemään 😛

    Kinuskikissalta löytyy muuten hyvät ohjeet mm kakun kuorrottamiseen sokerimassalla
    http://www.kinuskikissa.fi/marsipaanilla-paallystaminen/

  7. Miisa sanoo:

    En malta odottaa, että nään millaisen kakun saatte väsättyä 😀 Mukavaa viikkoa 🙂

  8. sini sanoo:

    Hei,
    Meillä juhlittiin kesällä frozen synttäreitä ja en todellakaan ole mikään leipurimestari mutta silti halusin ilahduttaa pienen ihanalla kakulla. Joten menin sieltä missä aita on matalin. Päällystin kakun turkoosilla sokerimassalla, lumihiutaleet tein myös sokerimassalla mutta hahmot ostin lelukaupasta, frozen figuureja siis. Synttäteiden jälkeen hahmot ovat olleet kovassa käytössä leikeissä.

  9. Hande sanoo:

    Ennen kuin laitat sen sokerimassapäällisen, niin kannattaa kakun pinta sivellä ohuelti esim. Voikreemillä. Silloin sokerimassa kiinnittyy hyvin ja sen allaoleva voikreemi on hieman tasannut pintaa. 🙂

  10. Sonja sanoo:

    Hahah, repesin tolle supistus-jutulle 😀 Muistan kyllä omasta synnytyksestäkin vastaavanlaista tietämättömyyttä toiseen ääripäähän vaan, kun valitin niistä ekoista supistuksista jo kamalasti ja tein suurin piirtein kuolemaa ihan tietämättömänä et mitä on vielä edessä päin, heh.

  11. Johanna sanoo:

    Pakko antaa pari vinkkiä tohon sokerimassaan. Varaa sitä tarpeeks, kinuskikissan sivuilla on neuvoja määristä. Ja sit toinen tärkee juttu! Kauli kuorrute sellaisenaan ja jos esim tarvit määrällisesti kaks pakettia kuorrutetta niin laita ne päällekkäin ja sit vaan rupeet kaulimaan, ÄLÄ yritä muotoilla niistä ensin esim palloa ja sit lähe kaulimaan (mä tein sen virheen ekalla kerralla) sillon reunat murtuu koko ajan ja on vaikee saada päällinen onnistuun. Siispä älä muotoile kuorrutepalaa mitenkään vaan kauli suoraan ja laita alle reilusti tonmusokeria ettei tartu pöytään. Varaa myös mielummin se kaks pakettia kuorrutetta ku vaan yks niin kuorrutteesta ei tuu liian ohut ja se riittää kakun päälle hyvin. Ylimääränen osa sit vaan leikataan pois ja niistä voi vaikka tehä pieniä palloja vähä niinku helminauhaks sinne kakun alareunaan. Mä oon tehny koristeita myös esim muumi-piparkakunmuoteilla. Kaikki tähdet, sydämet jne on kans helppo tehä piparimuoteilla! 🙂

  12. Ellinoora sanoo:

    Meillä oli esikoisen 3v. juhlat huhtikuussa frozen teemalla, mä menin helpomman kautta kakun kanssa eli pursotin kermavaahtoa sillä sokerimassa kakut on olleet ainakin mun tekeminä aina ihan kauheita 😀 eli sinistä elintarvikeväriä kakun päälletulevan kermavaahdon sekaan, näin sain ns. jäätä ja reunat sai olla ihan valkoiset. Sit vaan kakun päälle koristeeksi Anna ja Kristof figuurit jotka tais maksaa about 3e kappale br-lelukaupassa(ja sai leikkeihin sit kemujen jälkeen!), eikä meillä tarvinut Elsaa kakun päälle kun itse synttärisankari oli pukeutunut Elsaksi(sai muuten sillon etsiä kissojen ja koirien kanssa h&m läpi, että sai elsamekon kun joka paikka huus sillon ei oota koon kanssa ja otin riskillä kokoa liian ison mikä olikin sopiva! meillä on siis vähän erimallinen kuin se uus mikä nyt on myynnissä, tyttö ei tosin huomannut kaupassa eroa :D).

    Ja noi timangimitkäliepyykkipojat!! Mä ostin samoja paripakettia tytön synttäreille tokmannilta 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.