Raskausviikko 16 feat. Otto

06.09.2016

On uuden raskausviikkopostauksen aika, kun näitä olen täsmällisesti aina tiistaisin julkaissut. Nyt on vuorossa raskausviikko 16! Tällä viikolla mukana meiningissä myös rakas aviomieheni Otto, joka ystävällisesti suostui haastateltavaksi ja heittämään tyhmää läppää kuten aina. Täytyy tässä jo ennen videota sanoa että olen kyllä maailman kiitollisin siitä että mulla on Otto, vaikka tuskin se kenellekään on epäselvää muutenkaan. Mun arki tuon miehen kanssa on niin täynnä rakkautta, että en koskaan kuvitellut sellaisen olevan mahdollistakaan. Vuodesta, viikosta ja päivästä toiseen, eikä se rakkaus koskaan vähene vaan kasvaa vaan.

Raskausviikko 16 oli ja meni, ja hormonipäänsärkyä siihen kuului taas enemmän kuin pitkään aikaan. Se ainoa sallittu särkylääke eli Panadol ei mulla auta mitään, joten kolme päivää meni kärvistellessä, ja se saattoi vähän näkyä blogin aktiivisuudessakin. Päänsärkyisenä on hyvin hankalaa jaksaa tehdä yhtään mitään, kun kaikkein pahinta mulle on valo, tuli se sitten ikkunasta, lampusta tai tietokoneen näytöltä. Toivotaan, että tämä viikko sujuisi sitten taas paremmin.

Neuvolalääkärissä kaikki oli aivan kunnossa. Musta kuitenkin tuntuu, että en osannut itselleni laittaa sitä verenpainemittaria ihan oikein. Sain ihan erilaisen tuloksen mitä edellisviikolla neuvolan hoitajan vastaanotolla. Yläpaineeksi sain siis vain 99, mikä on alhaisempi kuin mitä multa on koskaan mitattu. Luulen että en saanut sitä tarpeeksi tiukalle itse. Mutta muuten kaikki oli hyvin, painoa ei ollut tullut mulle kuin pari sataa grammaa viikossa ja vauva on kasvanut hyvin.

Kuten videolla me kerrottiinkin, tyyppi on alkanut tunkemaan itseään ylöspäin mahasta, usein kun makoilen illalla ennen nukkumaanmenoa. Mun maha menee ihan vinoon. Vauvan selkä ja pylly nousevat ihan selvästi ylös, se on jotenkin melkein pelottavaa miten selkeästi se tuntuu tuosta ihon läpi ja näkyykin. Niin pinnassa hän aina silloin on. Siinä sitä tajuaa, miten lähellä vauva on, ja miten haavoittuvainen hän on tuolla mahassa.

Vaikka toki kohtu suojaa jonkin verran, niin silti. On sitä pientä selkää silti ihana paijata. Ajatella, että minä suojelen tuota pientä murua siellä masussa, ja masun ulkopuolella, ihan kaikelta parhaani mukaan. Ainakin mun mielestä kaikki sellaiset vauvasivustojen läpileikkauskuvat äitien mahoista on välillä tosi harhaanjohtavia, kun niissä näyttää että ihon ja vauvan välissä olisi vaikka kuinka paljon kaikkea muuta, vaikka ei välttämättä ole.

Maha näyttää joka viikko ihan eri muotoiselta, tällä viikolla tämmöinen pötsi 16+0! Nyt mulla on menossa jo rv 16+5 ja maha näyttää taas ihan eriltä kuin tuossa kuvassa. Hassu maha!

Tänään on viimeinkin mun kauan odottamani lukijailta, ja olen aivan täpinöissäni täällä! Myös Otto ja tytöt tulevat mukaan iltaan, kaikki ketkä ovat ilmoittautuneet niiin nähdään siellä jee! Mä varmasti kuvaan illasta myös ainakin kuva- ja mahdollisesti myös videomateriaalia tänne.

Jos raskauspäiväkirjasta on mennyt joku video ohi, niin aiemmat osat rv 14 ja rv 15 meidän lasten kanssa löytyvät mun omalta youtube-kanavalta! Laittakaa kanava tilaukseen niin ette enää missaa videoita. Mahtia tiistaita kaikille!


28 Responses to “Raskausviikko 16 feat. Otto”

 1. Avatar Iina sanoo:

  Mitä ihmettä!? Miksi ne on laittanut sut ite mittaamaan verenpainetta?! Mä en oo koskaan saanut ”oikeita” lukemia kotonakaan kun itse olen äheltänyt sen mittarin kanssa..Olen siis varmaan jännittänyt sitä mittaamista tms. Muiden tekemänä tullu ihan hyvät lukemat. (Siis mulle normaalit.)
  Onneksi ei tartte enää mittailla!
  Illalla nähdään

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No meidän neuvolassa pitää itse mitata paino ja verenpaine silloin jos menee lääkärille, hoitajakäynnillä hoitaja mittaa :D Ilmeisesti lääkärin aika on niin kallista ettei riitä tuollaisiin ”hömpötyksiin” :DDD Illalla nähdään jee!

   • Avatar mävaan sanoo:

    Musta tuntuu, että syy miksi saatetaan mittauttaa kotona on se, että mahdollisimman arkisissa oloissa verenpainemittauksen tulos on kaikista todellisin. Toisaalta en tiedä onko hyvä mittauttaa kotona, jos laitteiden asettaminen tuottaa vaikeuksia yms ja heittää hirveästi lääkärin mittauksiin nähden. :D

    Kiva lukea tätä sun blogia aina silloin tällöin Iina. Hyvin jaksat postailla kuulumisia! :)

    • Avatar Sanni sanoo:

     Meillä Turussa pitää kans joka kerta mitata paino ja verenpaine itse ennen terkkaria tai lääkäriä. Noi nyt vielä menee, mut pissatestin proteiinit ja sokerit tarvii myös itse tulkita sellasella liuskalla. Se on ollut välillä vähän ahdistavaa, mutta tietty saa terkalta apua tarvittaessa. Kyl sitä nyt luulis et noi kerkeis terkka tehdä.

  • Avatar Tintti sanoo:

   Mä mittasin aina ite verenpainee. Jos joku muu mittaa, mun verenpaine hyppää taivaisii :–D

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Hei! En kestä teitä miten ihania ja söpöjä ootte! Oon varmaa kerran tai kaks ennen kommentoinut, mut sun blogia lukenu ihan niistä alkuajoista asti. Ja niiiiiiin innoissani seuraan blogia ja seuraan sua youtubessa (muita en siellä seuraakkaan :’D) Ihan kun jotkut tutut odottais vauvaa (tutut=te) kun niin onnellinen ja innoissani olin taas teidän vauvauutisista. Sulla on ihana blogi, mies ja lapset! Oot onnenpekka tai onneniina! ;) Teitä on niin mukava katsella myös videolta. Esimerkkiperhe!

  Paljon onnea teille kaikille vielä ja <3 loppuraskauteen! Ootte ihania!

 3. Avatar Käpytin sanoo:

  Voi Iina, sulla on kyllä niin säteilevän kaunis hymy! Mullakin oli raskaanaollessa pahaa migreeniä ja istuin kotona aina aurinkolasit päässä mikä vähän helpotti sitä valoarkuutta.

 4. Avatar Ninni sanoo:

  Te ootte kyllä niiiiin ihania!❤ Olisin halunnut lukijailtaan mutta vähän liikaa välimatkaa..Onneks minun ihana serkku pääsee kuitenkin mukaan.

 5. Avatar Karpalo sanoo:

  Synnytin juuri itse ja kärsin myös koko raskauden ajan migreenistä. Neuvolasta kehoitettiin käyttämään yhtä aikaa buranaa ja panadolia, harvemmin panacodia ja pahoihin kohtauksiin imigranin täsmälääkettä.

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Tähän ja seuraavaan (nimetön klo 13.28) kommenttiin:

   Raskaana ollessa ei saa käyttää ibuprofeenia (kauppanimiä mm. Burana, Ibumax…) ainakaan viimeisen kolmanneksen aikana, eikä mielellään ensimmäisenkään kolmanneksen aikana. Satunnainen käyttö ei tod. näk. aiheuta haittaa. Tiettyjen tulehduskipulääkkeiden käyttö altistaa sikiön sydämen kehityshäiriöille, valtimotiehyen ennenaikaiselle sulkeutumiselle ja munuaisten toimintahäiriölle, ja voi viivästyttää tai pitkittää synnytystä.

   Panacodia ei suositella jatkuvaan eikä runsaaseen käyttöön etenkään loppuraskaudesta, koska siinä oleva kodeiini voi lamata vastasyntyneen hengitystä ja aiheuttaa vieroitusoireita. Mahdollisimman pieninä annoksina se käy. :)

   Parasetamolin käyttö on turvallista suositelluilla annoksilla.

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Totta, Buranaa ei sovi käyttää!

    Mutta Panacod pienillä annoksilla ja lyhyinä aikoina käytettynä on täysin ok, samoin kuin Imigran. Aina toki kannattaa muistaa, että kaikkia lääkkeitä käyttää mahdollisimman vähän ja lyhyen aikaa raskaana ja imettäessä. Mutta niitä jotka on sallittuja voi hyvillä mielin käyttää, ne on tutkittuja ja turvalliseksi todettuja. Sinullakin on lapsia ja lapset tarvitsevat äitiä, ei kannata vähätellä omaa oloa ja koittaa vain sinnitellä jos turvallinen vaihtoehto saada särky pois on olemassa. Kärsi kärsi, kirkkaimman kruunun saat on älytön sanonta. :D

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Hei pyydä ihan kunnon lääkkeet migreeniin, esim. Imigran (Sumatriptan) ja Panacod pieninä annoksina ja vähän käytettyinä on aivan sallituja myös raskausaikana! Turha kärvistellä kipeänä kun sulla on vielä lapset hoidettavana! Kaikki lääkärit ei ole aina ihan perillä raskausajan lääkityksestä, mutta viimeisimmän tiedon ja sallitut lääkeaineet löytää lääkäri teratologisesta tietokannasta. Ja esimerkiksi edellämainitut lääkkeet kuuluvat sallittujen listaan, niillä ei ole todettu olevan oikein käytettynä mitään riskejä syntyvälle lapselle. Teratologiseen tietopalveluun voi halutessaan soittaa myös itse, numero löytyy googlesta ja Yliopiston apteekin sivuilla on kätevä chat palvelu josta voi kysyä sallittuja lääkkeitä raskauden ja imetyksen aikana. Heillä on myös pääsy teratologiseen tietokantaan, sekä Lactbaseen, josta voi tarkistaa imetyksen aikana sopivat lääkkeet. Eli käy lääkärissä pyytämässä migreeni lääkkeet, jos lääkäri on sanonut sinulle ettei mitään muuta kuin Panadolia voi käyttää on hänellä ollut vanhaa tietoa jolloin lääkkeitä ei ole oltu tutkittu tarpeeksi ja ne on kielletty varulta, nyt ainakin Panacod ja sumatriptaani on vapautettu vauvalle täysin haitattomaksi! :)

 7. Avatar Eveliina sanoo:

  Meillä taitaa olla ihan sama laskettu aika. ihana tuo sun masu. Nähdään illalla☺

 8. Avatar sari sanoo:

  Heippa! Pakko sanoa,sulla on nyt iki-ihana tukka ja varsinkin toi sivujakaus sopii ihan älyttömän hyvin! Tosin aina sun hiukset on kivat,mutta tää ihan erityisesti.

 9. Avatar Sonja sanoo:

  Herranjumala kun te ootte Oton kanssa niin ihanan söpöjä! :D Oon melkein kateellinen, vaikka on toki omakin mies ihana ni teidän suhde on vaan niin upean oloinen! :)

 10. Avatar Erika sanoo:

  Katoin ton koko videon valtava hymy naamalla, IHANAT TE! <3

 11. Avatar Heidi sanoo:

  Ihana video! :)

 12. Avatar Annika sanoo:

  Apua miten söpö video, vaikutatte niin onnellisilta! Sua on kyllä yleensäkin kiva katsoa videolla, puhut aina tosi luontevasti ja selvästi :–)

 13. Avatar Ilona sanoo:

  Moikka! Voi hyvinkin olla, että oot saanu mitattua tuon yläpaineen oikein! Sillä keskiraskaudessa verenpainetaso vähän laskee ja sitäpaitsi monesti toisen mittaamana verenpaine voi olla paljon korkeampi. Nimimerkillä itse mittaan verenpaineeksi 100/60 ja lääkäri juuri 140/90 :D että aika hurjat erot luvuissa, hah!

 14. Avatar Satu sanoo:

  Ihana video,tulee hyvälle tuulelle pelkästään katsoessa ja kuunnellessa teitä kahta!(:

 15. Avatar Jenna sanoo:

  Minä joutuin melkein aina mittamaan itse verenpaineen ja punnitsemaan itteni. Hoitaja kävi aina avaamassa mulle oven ja käski mitata ne, sitte se höipy johonk ja tuli jossain välissä takasi. Mun terveydenhoitaja olikin kyllä hieman erikoinen persoona. :) tämä samanen hoitaja sanoi meille kun ei käyty perhevalmennuksessa, että isä ei sitten saa tulla synnytykseen mukaan kun ei ole käynyt perhevalmennukessa. xD

 16. Avatar Eeva sanoo:

  Nyt sun maha kyllä näyttää taas hiukkasen pienemmältä, hassua. Tosi jännä kuulla, että tunnet noin selvästi jo esim vauvan pepun sieltä mahasta! Mukavaa lukijailtaa ja innolla jään odottamaan matskua sieltä :)

 17. Avatar Emilia sanoo:

  Ootte niin ihania <3

 18. Avatar Lulu sanoo:

  Ihana video! Katoin tätä suupielet korvissa, olette niin ihania yhdessä. Söpöt <3

 19. Avatar A sanoo:

  Ihana video taas ja niin iloinen ja luonnollinen. Paljon onnea odotukseen teille :)

 20. Avatar Erin sanoo:

  Vitsi mä pidän teitä rohkeina ja muitakin bloggaajia. Teihin on jotenkin helppo samaistua ja vaikutatte ihanilta. Minä ihailen sitä miten uskallatte kertoa omasta elämästä, jakaa omia kuvia saatikaan videoita. Harmittaa kovasti, että elämä on kohlinut niin että oma rohkea (teiniajan) it on hävinnyt. Minun huono it ei arkea juurikaan hidasta, mutta välilllä tulee fiilis ”kunpa uskaltaisin puhua enemmän”.Olen kyllä puhelias ja osaan jutella niitä näitä, mutta sydämeni jossa on paljon ajatuksia varmasti oikeitakin on lukittu – avaimet sinne on vain miehelläni. Voi miten monesti päätän kirjoittaa ja kirjoitankin esim facee jonku blogiteksti tyyppisen jutun, mutta pyyhin sen pois. Joskus julkaisen tekstin, mutta poistan aika pian. Harva varmasti edes tietää että olen minä ns. puoliteholla, vaikkakin eräs tyttöporukka (eikai me vielä naisia olla) on sanonutkin että minusta näkyy joku salaisuus. Ehkä pitäisi yrittää olla miellyttämättä kaikkia, kun ei se oikeasti voi olla mahdollista……..Olette ihania ja rohkeita <3 Onnea myös odotukseen - kunpa itsekin joskus rohkenisi (mieheni kyllä olisi valmis heti).

  T. Lähemänpä 30v kuin 20 v kahden pienen koululaisen äiti

 21. Avatar Iina sanoo:

  Onko sulla mitään vinkkiä mistä saisi tiukkoja äitiysfarkkuja kun omistan myös hoikat jalat? Olen ensimmäistä kertaa raskaana ja katsellut nyt farkkuja vaan esim H&M:n farkut jäävät pohkeiden kohdalta löysiksi :(

 22. Avatar Mimmi sanoo:

  Hahha, ihana huomata että jollain muklakin on tuollainen höpsönsuloinen mies joka hömpöttelee minkä kerkeää mutta silti niin hellästi ja suloisesti myös osoittaa rakastavansa! Ootte sulosia ❤

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.