Raskausviikko 17

13.09.2016

Takana on raskausviikko 17 ja se oli oma muistutuksensa siitä että raskaus se vaan jaksaa aina yllättää kummallisilla oireilla, joista kerron videolla lisää. Videolla mukana myös meidän tytöt kertomassa omia näkemyksiään pikkusisaruksen nimeämisestä ja siitä miten ollaan hyviä isosiskoja! Aika ihania ajatuksia heillä, täytyy sanoa jo näin etukäteen, mua ainakin meinasi hymyilyttää ja naurattaa heidän höpötyksensä. TÄSSÄ vielä suora linkki videoon mikäli se ei upotettuna näy tuossa alla.

Viime viikolla vaivannut puutuminen on onneksi helpottanut paremman työskentelyasennon ja venyttelyiden ansiosta, eikä mua enää vaivaa mikään. Olen maailman kiitollisin fysioterapeutille joka neuvoi mulle hyvät perusliikkeet joilla saan niskaa ja hartioita venytettyä ja veren kiertämään kunnolla raajoissa. Raskausaika on niin hassu, sillä silloin voi tulla mitä kummallisimpia vaivoja. Niitä ei mitenkään osaisi yhdistää raskauteen, mutta sitten ne kuitenkin liittyvät siihen jollain tapaa.

Itselläni ei onneksi ole ollut esimerkiksi hampaiden reikiintymistä, mutta miettikää että raskaus esimerkiksi muuttaa syljen koostumusta ja voi aiheuttaa reikiä. Ja näkö voi huonontua imetysaikana! Ja raskauteen voi liittyä myös esimerkiksi suonenvetoja, vaikka niitä ei muuten normaalisti olisikaan. Ihan outoa. Tämä raajan puutuminen raskausaikana oli itselleni kyllä sieltä oudoimmasta päästä.

17+0

Tässäpä mahakuva raskausviikolta 17, ei se eroa kauheasti edellisviikon kuvasta mielestäni. Ihan kuin kasvu olisi hetkeksi pysähtynyt tai jotain, vaikka kyllä kai se tyyppi siellä kasvaa. Ehkä se turvotus alkaa vaan vihdoin väistyä oikean mahan tieltä, ja siksi kasvu ei näytä niin suurelta. Pitää varmaankin tuossa puolivälissä vaikka tehdä vertailua siitä että miten se mahan muoto on kasvanut ja muuttunut tässä alkaen viikosta 14, ihan vielä en viitsi kun vasta neljä viikkoa mahakuvien ottamista takana kun en heti ihan alussa vielä aloittanut. Ihan pian ollaankin siellä raskauden puolivälissä, ja jos oikeastaan mun edellisiä kahta raskautta katsotaan niin ajallisesti se puoliväli alkaa olla jo nyt, kun kummatkin ovat kestäneet max. toinen alle 36 ja toinen tasan 37 viikkoa. Hullua ajatella, että saman verran aikaa mitä viime toukokuun puolivälistä on kulunut, olisi enää siihen että pieni bebis on jo meillä sylissä, iik!

Mun täytyy alkaa valmistautumaan pikkuhiljaa päiväkodin vanhempainiltaan, sitä ennen on vielä ruoka laitettavana ja vähän pitää keretä halimaan ja pusimaan tyttöjäkin kun siellä vanhempainillassa menee varmaan melkeinpä koko ilta. Mutta tosiaan, kuten videollakin sanoin niin toivokaa ihmeessä joko videon kommenttiboksiin tai tänne postauksen kommenttiosioon, millaisia videoita haluaisitte mun kuvaavan Oton kanssa, niin me kuvataan. Oton kanssa kahdestaan on hauskaa kuvata ja tekin kovasti siitä yhteisvideosta ilmeisesti tykkäsitte, niin voitais hyvin tehdä niitä lisää.

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3


No Responses to “Raskausviikko 17”

  1. T sanoo:

    Voi että, teillä on kyllä niiin ihanan suloiset tytöt! 🙂 ♡

  2. Maija sanoo:

    Ihana video Koska teillä on laskettu aika?

  3. kyselijä sanoo:

    Miten uskot että 2 aiempaa lasta ja tuleva lapsi vaikuttaa sinun oton kahdenkeskiseen aikaan nyt ja tulevaisuudessa?

  4. Henna sanoo:

    Musta vois olla hauskaa jos kuvaisitte Oton kanssa semmosen ”mitä tulee ekana mieleen sanasta —” -videon.

  5. Suvi sanoo:

    Ihana video jälleen! Lukijat/katsojat kysyisivät/laittaisivat kysymyksiä sulle ja Otolle tai teille yhdessä ja vastaisitte videolla 🙂 siis esim Otolta kysytään susta jotain ja toisinpäin, sekä yhteisiä kysymyksiä tai vain toiselle osoitettuja jotain kysymyksiä Haaste teille voisi olla sellainen että molemmat teistä keksii lapsuudesta 5kysymystä ja nykyisyydestä 5. Kirjoitatte paperille ettekä kerro kysymyksiä toisillenne ennen. Myös tyhjä paperi tarvitaan. Esim Otto kysyy Iinalta ”Kuka on kumppanisi lapsuudenystävä?” (eli Oton lapsuuden ystävä) Iina ottaa tyhjän lapun johon kirjoittaa vastauksen eikä näytä Otolle. Otto kertoo Iinalle oikean vastauksen ja vasta tässä kohtaa Iina paljastaa lapun mitä on vastannut ja näin pääsette haastamaan kuinka hyvin tunnette toisenne 😉
    Tää olis hauska jotenkin näin. 🙂

  6. karo sanoo:

    ”17:sta viikon” <- mun sisäinen kielipoliisi heräs tän kohdalla heh eiks se ois vaan "17. viikon" koska tuosta viikon-sanasta käy ilmi tuo sijamuoto! ja muutenkin oikee pääte ois "nnen" eikä "sta" koska sanan loppuosa (toista) ei taivu 😀 hahaa sori oli aivan pakko en oo normaalisti mikään natsi, pisti vaan niin silmään ja muistan et oot ennenkin taivuttanu lukuja tuollai samalla tavalla mut aivan ihana video tälläkin viikolla, tykkään näistä tosi paljon!! 🙂

  7. Heidi sanoo:

    En tiie onko tää nyt Oton kanssa hyvä mutta joku arkivideo, pieniä pätkiä teidän arjesta 🙂

  8. Nimetön sanoo:

    Kysymys-vastaus -video ois kyllä ihan paras, siis ettö vastaisitte lukijoiden kiinnostavimpiin kysymyksiin :3

  9. A sanoo:

    Kiva video taas. Mun mielestä sun masu on nyt ainakin ihan poikamasun näköinen. 🙂

  10. Eeva sanoo:

    Miten nykyään pidätte suhteen ns. virkeänä? 😀 Tai siis, mitä erityistä teette yhdessä/keksitte arjen keskelle? Ostatteko lahjoja toisille vai käyttekö treffeillä esim. Ja nämä kysymykset voisi tulla kysymyspostaukseen videolla jos sellaista muutkin toivoo 🙂

  11. Krista sanoo:

    Heippa!
    On kyllä niin ihana lukea odotuksestasi, kun omat viikot ovat kovin lähellä (taidan olla hieman edellä..). Mahtavia nuo lasten kommentit, meillä kaksi poikaa ja minusta tuntuu että isompi on vaan ”jaa” ja pienempi ei tajua, haha! Ihanaa odotusta ja jään innolla odottelemaan tulevia postauksia 🙂 olen siis roikkunut mukana jo vuosia, mutta en tiedä miksi sitä on niin laiska aina kommentoimaan.

    Kirjottelin itsekin hieman ajatuksia juuri blogiin ja samalla taisin paljastaa asian vähän kaikille. Mä jänistin siis tänne asti!

    Ihanaa loppuviikkoa!

  12. Tsipe sanoo:

    Heippa!
    Mulla on kans tullut noita puutumista tosi paljon raskauden aikana. Jompikumpi jalka puutuu melkein päivittäin! Myös suonenvetoja on tullut runsaasti, niitä mulla ei todellakaan ole normaalisti. Välillä herään öisin siihen kun pohjetta kiristää ja parkaisen tuskaisesti 😀 myös sormet saattavat yhtäkkiä krampata. On tää melkoista!
    Pst. Aivan superihana video 🙂

  13. Sani sanoo:

    Kysymys-vastausvideo olis tosi kiva!

  14. Miisa sanoo:

    Joku ”My day” -tyyppinen video teistä olisi ihana 🙂 Ja lapset mukaan myös! <3

  15. Anna sanoo:

    Musta olis kiva lukea esim. joku teidän viikon ruokapäiväkirja 🙂 vaikka esim. vaan pääruuat jos ei jaksa ihan kaikkea kirjata 🙂 Samalla sais ehkä myös reseptejä 😉

  16. Heidi sanoo:

    Kiva video jälleen kerran ja ihanat tytöt :)<3 Ja vitsi toi sun tukka on niin upea että tekis mieli itekki pätkästä tätä mutta en sit kumminkaa varmaan uskaltas 😀

  17. Satu sanoo:

    Tunnetko vauvan liikkeet jo ? Mä itse 17+0 tänään ja en oo viel tuntenu mitää liikkeitä, niitä kyllä odotan 🙂 hih

  18. N sanoo:

    My day tai ”tehdään kaikki mitä lapset käskee”

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.