Kuinka valitsimme vaalean lattian?

10.11.2016

Vihdoin on tullut aika ottaa pieni katsaus taaksepäin ja kertoa siitä miten me päädyttiin valitsemaan uuteen asuntoon juuri tämä lattia. Lattia on yhteistyönä saatu Karitma Collectionilta bloginäkyvyyttä vastaan.

Mä olen himoinnut vaaleaa lattiaa jo vuosikaudet, aina meidän ihan ekasta vuokrakodista asti. Siellä oli vaaleanharmaa muovimatto, joka oli itseasiassa väriltään aivan täydellinen, mutta muuten siis jotain ihan muuta kuin mitä kotiini olisin halunnut. Seuraavassa kodissa oli upouusi tammilaminaatti, joka tuntui huomattavalta parannukselta muovimattoon verrattuna, mutta ei ollut väriltään meidän kotiin sopiva. Kaikki ne vuodet mä vaan haaveilin siitä miten kivalta kaikki meidän huonekalut näyttäisi juuri sen vaalean lattian kanssa, joka ei riitelisi minkään muun värin kanssa ja joka tekisi kodista kuin tyhjän kankaan, sopivan alustan mille tahansa sisustusväreille.

Kun me löydettiin tämä nykyinen asunto, heti ensimmäisenä mä sanoin jo näytössä että lattiat menee vaihtoon mutta muuten täydellinen meille. En vielä silloin tiennyt että saataisiin osa lattiasta valmiiksi jo ennen muuttoa, mutta näin jo silmissäni miten ihanan valoisa runsailla ikkunoilla varustetusta kodista tulisi kun lattiakin olisi vielä vaalea. Ihan vitivalkoinenkin lattia mun haaveissa käväisi myös, mutta mä tiesin että Otto ei siihen suostuisi, ja tiesin myös että se ei olisi meille järkevä vaihtoehto koska mä en ole sellainen tyyppi joka jaksaa olla pesemässä lattioita kovin usein. Valkoinen lattia olisi siis näyttänyt meillä aina likaiselta. Vaaleanharmaa oli turvallisempi vaihtoehto.

Löysin Karitman Kronotex –laminaattivalikoimasta netissä kaksi laminaattia, jotka kuvissa miellyttivät mun silmää todella paljon ja tuntuivat ominaisuuksiltaan sopivalta meidän kotiin. Toinen oli erikoispitkä ja erikoispaksu Kronotex Mammut -laminaatti sävyssä Capital Oak Light, ja toinen oli erikoispitkä ja erikoisleveä Kronotex Mammut Plus -laminaatti sävyssä Macro Oak White. Molemmat kuuluvat parhaaseen käyttöluokkaan, ja kestäisivät kulutusta loistavasti myös esimerkiksi julkisissa tiloissa. Täydellisiä lapsiperheeseen siis. Tilasin molemmista mallipalat kotiin, ja vertailtiin niitä pari iltaa ennen lopullista päätöstä.

Mallipalat on tosi hyvä juttu, sillä niiden avulla päätös on paljon helpompi tehdä. Kokeilin mallipaloja niin lattialla meidän huonekaluja vasten, kuin sitten vertailin niitä ihan vierekkäinkin. Molemmissa miellytti lankkujen pituus, ja Mammut Plussassa lankut olivat vielä leveydeltäänkin todella todella näyttäviä. Tykkäsin kuitenkin hieman kapeamman Mammut Capital Oak Lightin sävystä enemmän, ja Otto oli samaa mieltä, ja niin sitten päädyttiin siihen. Toinen vaihtoehto oli aavistuksen liian sinertävä meidän makuun, ja tämä Capital Oak Light sopivan neutraali ja hieman vielä vaaleampi.

Kun kyseessä on lattia joka ei ole ihan valkoinen, on mun mielestä sävyllä todella iso merkitys. Sen on oltava tarpeeksi neutraali, jos ei vielä valitessa ole aivan satavarma väreistä joilla kodin tulee sisustamaan. Me ihastuttiin tässä Capital Oak Lightissä myös siihen miten luonnolliselta se sekä näyttää että tuntuu, puunsyyt ovat upeasti esillä ja kun lattia koskee kädellä, se tuntuu ihan oikealta puulattialta. Parketti olisi ollut liian arka materiaalina meille, tai aitopuinen lankkulattia, ja siksi mä olen niin onnellinen että löytyi laminaatti joka ei tunnu miltään korvikkeelta ”oikeille” lattioille vaan on kaunis ja upea ihan omana itsenään.

Meidän 95m2 kotiin tilattiin siis 100m2 Mammut Capital Oak Lightia, ja siitä lähti prosessi kohti valoisampaa uutta kotia. Seuraavassa osassa mä kerron lattian asennusprosessista lisää. Meillä siis tällä hetkellä valmiina alakerta, listoja lukuunottamatta, ja projekti jatkuu edelleen!

Ihanaa päivää kaikille <3 


No Responses to “Kuinka valitsimme vaalean lattian?”

 1. Sari sanoo:

  Todella kaunis sävy lattiassa. Ihanan elävä. 🙂

 2. Saga sanoo:

  Meil on ihan tismalleen sama lattia kodissa, ja kaikki jaksaa aina ihastella miten se on niin nättiä! Tosi hyvä valinta, ja vaalea lattia tuo kyl ihanasti valoa ja avaruutta kotiin 🙂

 3. Nimetön sanoo:

  Ihana sävy! Me remontoidaan pikku hiljaa kotia. Muualle on laitettu Regin Oak Saima, joka on mielestäni tosi kauniin puun sävyinen (ei ollenkaan kellertävä vaan ehkä enemmänkin viileä sävy. En siis yleensä välitä edes perinteisistä puunsävyisistä lattioista!), mutta haaveilen työhuoneeseen valkoisesta lattiasta. Saa nähdä lähdetäänkö toteuttamaan, vai olisiko parempi että asunnon kaikki lattiat olisi samaa sävyä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia, mäkin kyllä tykkään siitä tosi tosi paljon!! 🙂 Tehkää ihan niinkuin teistä tuntuu hyvältä! Monillahan on eri lattioita eri huoneissa, ei se musta ole paha juttu ollenkaan! 🙂

 4. Johanna sanoo:

  Hei! Myöskin pidemmän aikaa blogiasi seuranneena, otan ensimmäistä kertaa yhteyttä- tosin oman työni kannalta.
  Kun olette omaan asuntoon muuttaneet, ajattelin kysyä onko kodin ja perheen suojaaminen käynyt mielessä? Jos on, niin meillä Verisurella on omaksi turvaksi suunnitellut hälytysjärjestelmät niin murtojen, tulipalojen sekä vesivuotovahinkojen ennaltaehkäisijänä. Mikäli teitä kiinnostaa kuulla näistä asioista lisää, tulen mielelläni kertomaan. Pistä vaikka sähköpostia työmeiliini, pitäisi näkyä tuossa, niin sovitaan aika jolloin tulen kertomaan 🙂 Jos et koe aiheelliseksi niin tämän kommentin voi poistaa- harvoin netin kautta kontaktoin asiakkaita, mutta nyt tuli tunne, että te voisitte tällaisesta järjestelmästä tykätä. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.