Uusi sängynpääty

24.01.2017

Meidän makuuhuone sai astetta valmiimman ilmeen viime viikonloppuna, kun bongasin Tori.fi:stä pilkkahintaan uudenveroisen sängynpäädyn meidän Ikean Brimnes-sänkyyn. En edes etsiskellyt sängynpäätyjä, vaan yritin etsiä jotain persoonallista 50-luvun tyylistä nojatuolia olkkariin jossa nyt on joulukuusen jäljiltä tyhjä kohta. Tuolia ei löytynyt mutta silmiini osui juuri meidän sänkyyn kuuluva sängynpääty, joka oli priimakunnossa ja noutaa sai vaikka heti. Ei oltu ajateltu hankkia sänkyyn päätyä mitenkään lähiaikoina, mutta kun kerran löysin sopivan niin sama kai se oli käydä hakemassa.

Niin Otto kävi hakemassa päädyn ja nyt meidän sänky näyttää paljon ryhdikkäämmältä, ja mikä parasta: voitiin luopua meidän yöpöydistä jotka estivät sängyn taaempien säilytyslaatikoiden helpon avaamisen, ja veivät muutenkin tilaa. Saatiin myös sängyn päälle kivasti kaikki perhekuvat esille, ja nyt makkari näyttää yhtenäiseltä ja kivalta ja kotoisalta. Mulla ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, hassua miten paljon se muuttaa ilmettä, ainakin mun mielestä. En osannut yhtään odottaa että sillä olisi noin suuri merkitys, mutta nähtävästi oli. En kyllä voisi olla tyytyväisempi!

Juuri nyt meidän makuuhuone on aika täynnä, kun siellä on vauvan tavarat, meidän iso sänky ja Oton pelinurkkaus, mutta sitten kun vauva joskus hamassa tulevaisuudessa muuttaa Zeldan huoneeseen, on makuuhuoneessakin taas enemmän tilaa. Kyllä siellä nytkin onneksi hyvin mahtuu liikkumaan, huone on kuitenkin suuri makuuhuoneeksi, mutta se ei ehkä näytä aivan niin esteettiseltä. Onneksi se ei ole niin justiinsa, pääasia että siellä mahtuu tilavasti ja mukavasti nukkumaan me kaksi ja vauveli.

Sänky – Ikea Brimnes

Lakanat – Jotex*

Koristetyynynpäälliset – H&M

Vauvan sänky – Stokke*

Lipasto – Ikea Koppang

Yölamput – Ikea Hektar

*saatu blogin kautta.

Vaikka viime aikoina yöunet on olleet aika katkonaisia, ja saattavat toki olla vielä pitkäänkin riippuen siitä millainen nukkuja meidän vauva on, niin nukkumaan on silti aina ihana mennä. Mä rakastan meidän makuuhuonetta ja omaa rauhaa ja raikkaita pellavalakanoita ja lampaantaljaa joka tuntuu pehmeältä varpaiden alla kun astelee sänkyyn. Sen jälkeen kun ostettiin tuo sänky reilu vuosi sitten on nukkumisesta tullut jotenkin sellainen ihana päätös päivälle. Vaikka mä olen sellainen kokopäiväihminen, tiedättekö – sekä aamuvirkku että iltavirkku – niin nykyään nautin nukkumaan menemisestä, enkä koe että se on  vaan pakollinen paha joka katkaisee mun kivat tekemiset. Ja siihen on iso merkitys viihtyisällä makuuhuoneella.

Vielä kun saadaan yläkerran lattiat valmiiksi joskus tässä kevään aikana niin makkari on valmis ja juuri sellainen kuin olen toivonutkin.

Mahtia tiistaita kaikille <3


24 Responses to “Uusi sängynpääty”

 1. Annukka sanoo:

  Minulla on sama ongelma olkkarissa eli tyhjä kohta joulukuusen jäljiltä. Muutin syksyllä nykyiseen asuntooni ja jonkin aikaa paikassa oli nojatuoli. Totesin, etten koskaan istu nojatuolissa, joten se sai mennä. Nyt en keksi, kuinka saisin tilan tasapainoon. Istuskelen sohvalla ja katselen sitä tyhjää kohtaa 🙂 Positiivinen ongelma toki.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah mä niin tiedän tunteen!! 😀 toivottavasti löydetään molemmat joku hyvä tyhjän kohdan täyte siis, vaikkakin sitten kuuselle pitää etsiä ensi jouluna uusi paikka 😀 onneksi sinne on vielä aikaa!

 2. Anna sanoo:

  Ihana makuuhuone!!

  Bongasin jostain kuvasta taannoin teiltä sellaisen ruskean/kuparisen maailmankarttataulun/julisteen. Mistähän on mahtanut löytyä? Juuri samanlainen on omaan kotiin hankinnassa, mutta ei ole sopivaa löytynyt!

 3. Maikki sanoo:

  Pakko kysyä miksi ihmeessä hoppuilet vauvan ulossaannin kanssa. Vauvalle on hyvä olla vatsassa ihan niin pitkään kuin hän itse siellä viihtyy.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mitähän mä olen tässä hoppuillut, ihan mielenkiinnosta kysyn? Vauvaa saa odottaa syntyväksi vaikka viikolta 10 asti jos haluaa, ei se siihen vaikuta milloin vauva tulee ulos kuinka paljon sitä odottaa. 😀 Jos esimerkiksi luit tämän postauksen tai vaikka eilisen postauksen niin ehkä huomaat että en ole hoppuillut vaan nimenomaan keskittynyt rentoutumaan ja nauttimaan vikoista päivistä tai viikoista, ”hoppuilu” ei siihen vaikuta millloin vauva tulee ulos, hän tulee sitten kun tulee. 🙂

  • PS sanoo:

   Mun mielestä tässä ei ole kysymys ”hoppuilusta”. Kolmen lapsen äitinä voin sanoa, että vimppa päivät on ”odottamista” positiivisesti. Olo on tukalaa ja tietää, ”kohta tapahtuu”.

 4. Essi sanoo:

  Mistä nuo lakanat löytää? 🙂

 5. Äiti × 4 sanoo:

  Kommentoija Maikki varmaan viittaa kysymyksellään vauva.fi sivustolla löytyvään voileipä-iina keskusteluun, jossa ruoditaan teidän perheen kaikki asiat ja osa jopa tuntuu ”tietävän” tasantarkkaan yksityisiä asioita teistä. Sattumalta törmäsin kyseiseen keskusteluun, eikä kyllä tuntunut mukavalle, vaikken teitä mitenkään tunnekkaan. Mutta nuita katkeria paskanpuhujia ja huutelijoita näyttää aina riittävän. Surullista vain, ettei heillä ole omaa elämää, kun pitää toisten asioista vatkata päivästä toiseen jollain typerällä keskustelupalstalla. Hyvää loppuraskautta, tsempit synnytykseen ja ihanaa kevättä sekä pian koittavaa vauva-arkea teille! ♡

 6. laura sanoo:

  Ei vitsi miten kivan näköstä! Sillon kun mietitte uutta sänkyä niin muistan kun suosittelin tuota brimnesiä, se on ihan älyttömän hyvä sänky säilytyslaatikoineen! Oon kyllä tykännyt. Ja pääty täydentää sitä ja makkaria, ja mikä parasta ei just tarvi epäkäytännöllisiä laatikoiden peittäviä yöpöytiä! Kaunis ja kodikas makkari kyllä kokonaisuudessaan. Ihanaa loppuodotusta ja tsemppiä tulevaan vauva-arkeen! T. Aktiivinen lukija from the very beginning

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Teidän suositukset on kyllä usein kultaakin kalliimpia, niin tässäkin tapauksessa!! Kiitos että olet ollut täällä alusta asti, ihan parasta tietää että mukana on edelleen tyyppejä joiden kanssa täällä kommenttiboksissa on höpötetty pian jo kuusi vuotta! Ihanaa kevättä sinne <3

 7. nede sanoo:

  Ihanan kutsuva vuode! Kyllä tuo sängynpääty saa aikaan ihan erilaisen ilmeen. Ja kätevä tuollainen missä on samassa ”yöpöytä”. Ikean sivuilla tuo näytti vähän kolkolta tai semmoiselta ei niin kivalta mutta nyt tosta kuvasta kun katsoo niin onkin todella kivan näköinen, pitäiskö harkita tuota vaihtoehtoa itselle sittenkin, nyt muuton aikaan sängyn vaihtokin kun on mielessä. Mukavaa loppuodotusta sinne! :)<3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos hurjan paljon! :)<3 Mäkin oikeasti yllätyin miten paljon se muutti makkarin ilmettä! 🙂 Ja tuosta saa vielä kodikkaamman siitä riippuen mitä tuohon päälle laittaa ja mitä hyllyihin + millaiset valot haluaa! 🙂 Mä en oo vielä ees täyttänyt noita hyllyjä kaikilla kirjoilla ja lehdillä mutta nekin varmasti tuo omalta osaltaan sitä kodikkuutta. Tuohon päälle ehkä myös pari kynttilää ja viherkasvia! 🙂 Toivottavasti löydätte just teille sopivan sängyn ja tsempit muuttoon!

 8. Nede sanoo:

  Piti vielä kommentoida että blogisi on yksi harvoista jonka kommenttikenttääkin on mukava lukea sen vuorovaikutuksellisuuden takia (ja tämän takia on mukava myös kommentoida). On ihanaa että jaksat vastata niin moneen kommenttiin ja vastaat nätisti mutta tiukasti myös niihin kritisoiviin tai ”mukamas tosi mukaviin mutta piiloinhottaviin” kommentteihin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, kiva kuulla!! 🙂 Musta kommentit on supertärkeä osa blogia ja joskus harmittaa ihan hulluna jos ei ehdi vastaamaan, mutta olen yrittänyt nyt taas vastata useammin koska siitä tulee itsellekin niin hyvä mieli ja olen samaa mieltä että vuorovaikutuksellisuudella on iso merkitys! 🙂

 9. Mave sanoo:

  Moikka! Kiitos ihanista hyvän mielen postauksista, teidän aurinkoisen perheen elämää on mukava seurata 🙂 Olen pari kertaa miettinyt, että voisitko esitellä miten olette toteuttaneet Oton pelinurkkauksen? Mieheni pelaa myös ja haluaisin löytää ratkaisun, joka miellyttäisi molempia, eli olisi yhtä aikaa sekä esteettinen että käytännöllinen.

 10. Mave sanoo:

  Moikka! Kiitos ihanista hyvän mielen postauksista, aurinkoisen perheenne elämää on ilo seurata 🙂 Olen pari kertaa miettinyt, että voisitko esitellä Oton pelinurkkauksen? Oma mieheni pelaa myös ja haluaisimme löytää ratkaisun, joka miellyttää molempia. Onko teillä ratkaisu joka on sekä esteettisesti kaunis että käytännöllinen? 😀

 11. Jonna sanoo:

  Sängynpääty 10+ Ihmettelen miten joillakin ei ole sängynpäätyä, itse pidän sitä tärkeänä osana makuuhuoneen sisustusta 🙂 Fiilis on heti erilainen kuin ilman !

 12. RiikkaP sanoo:

  Hei! Meillä on nyt tuo sama sänky ja pääty. Kiinnitittekö päädyn seinään? Me laitoimme vielä vain päädyn ilman ruuveja sängyn ja seinän väliin ja koko hökötys natisee. Luulen että johtuu siitä, ettei ole yhtään rakoa. Mikä kokemus sulla on siitä vai onko enää edes käytössä?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.