Kirje vauvalle

30.01.2017

Hei rakas,

sä et vielä tunne meitä, eikä me sua, mutta mä ajattelin kirjoittaa sulle kirjeen siitä ketkä täällä sua odottavat. Varmasti olet kuullut meidän äänet, sen millainen nauruhepulikohtaus me saadaan välillä yhtäaikaa koko perhe ja miten sun isosiskot laulaa sulle aina välillä. Olet ehkä tuntenut miten sun isi on paijannut sun selkää, ja nähnyt valoa mahaan kun asennettiin uudet yölamput meidän makuuhuoneeseen ja ne olikin ”vähän” liian kirkkaat ja juuri sopivasti mahan korkeudella.

Mä olen sun äiti, Iina, 25 vuotta. Mä rakastan hassutella lasten kanssa, tanssin välillä villisti ja tykkään kokata. Ehkä säkin olet saanut vähän maistaa lempiruokia, olen nimittäin lukenut että se mitä äiti syö vaikuttaa myös siihen miltä lapsivesi maistuu. Hassua, eikö? Odotan ihan hirveästi että saan tavata sinut, koska olen kesäkuusta asti ajatellut sua ja miettinyt millainen tyyppi sä olet.

Tiedän jo valmiiksi että olet ihana, ja ihan hurjan aktiivinen. Sinulla on samanlainen nenä kuin siskollasi, ja olet kova liikkumaan. Innostut aina kun kuulet musiikkia autossa, mitä kovempi basso sitä hurjemmat bileet. Musta tuntuu että sun kanssa pidetään vielä vähintään yhtä kovia diskohetkiä kotona kuin isosiskojesi kanssa, ainakin jos se on musta kiinni. Kunhan sä vähän kasvat, mä otan sut mun mukaan kahviloihin, tapahtumiin, ravintoloihin ja ostoksille. Tulet tapaamaan paljon ihmisiä, ja näkemään vaikka mitä kivaa jo ihan pienestä asti niinkuin siskosikin.

Sun isi Otto on 26-vuotias. Se on maailman paras isi, voin luvata sen sulle ihan helposti. Se leikkii sun kanssa, kutittaa sua, juoksee sun kanssa leikkipuistossa hiestä märkänä ja kuskaa sua harrastuksiin sitten kun olet isompi ja keksit mitä haluat tehdä. Tiedän jo valmiiksi että isi tulee saamaan sut nauramaan ekaa kertaa, ja varmaan kiljumaankin, se on nimittäin vähän sellainen naurattaja.

Sä olet siitä onnekas että saat viettää isin kanssa paljon aikaa jo alusta asti, isi nimittäin jää sun kanssa kotiin kunhan äidin vapaa loppuu. Siitä tulee varmasti ihanaa aikaa niin teille, kuin meidän koko perheelle. Isi opettaa sut pelaamaan jos vaan itse haluat, ja se hihittää kun sun ukkeli lähtee ihan väärään suuntaan. Isi ei tykkää leikkiä barbeilla, mutta se vaihtaa kyllä niille kiltisti vaatteita jos haluat. Ja se suojelee sua ihan kaikelta ja rakastaa sua aina.

Sun vanhempi isosisko Tiara on viisivuotias. Sillä alkaa syksyllä eskari ja se on jo iso tyttö. Se odottaa sua tosi kovasti, ja se on luvannut opettaa sut pyöräilemään ja uimaan ja laulamaan. Se voi myös lukea sulle iltasatuja tai muitakin satuja, se lukee nimittäin Zeldallekin. Tiara tykkää tosi paljon My Little Ponyista ja Lego Friendseistä, joilla on paljon paljon pikkutavaroita. Se on kuitenkin luvannut pitää ne piilossa sinulta sitten kun alat ryömimään ja laittamaan asioita suuhun.

Teistä tulee varmasti hyvät kaverit sitten kun säkin vähän kasvat. Tiara on luvannut auttaa vaihtamaan sulta vaippaa ja syöttämään sua, ja hän on niin hienosti järjestänyt kaikki sun vaipat kauniisti koreihin ja pinoihin värien ja koon mukaan. Tulet ehkä huomaamaan että hän on aika tarkka tyyppi, mutta se on vaan hyvä. Tiara rakastaa sua, ja kunhan olette molemmat isoja, se pitää susta varmasti hyvin huolta jos jää lapsenvahdiksi.

Sun toinen isosisko Zelda on odottanut sua aivan hurjasti siitä asti kun sai kuulla että hänestä tulee isosisko. Aluksi hän kysyi joka päivä, joko vauva tänään syntyy. Pikkuhiljaa hän ymmärsi että ei vauva synny ihan niin nopeasti vaan mahan pitää ensin kasvaa tooooooooosi isoksi ja joulun ja uuden vuodenkin mennä ohitse. Välillä hän on odottanut kärsivällisemmin, välillä vähemmän kärsivällisesti. Viime aikoina hän on huokaillut syvään ja pyytänyt että sinä tulisit jo, aina samalla kun on selittänyt sulle kaiken maailman asioita. Hän on hellä ja empaattinen ja antaa sulle varmasti ihan super määrän pusuja ja haleja heti kun olet syntynyt. Hän ei koskaan unohda sanoa että rakastaa sua, ja antaa sun varmasti leikkiä kaikilla leluillaan.

Me kaikki odotetaan sua ihan ylipaljon täällä, koska tiedetään miten ihana sä olet ja miten sä tulet muuttamaan meidän perhettä. Vaikka susta tuleekin osa meidän perhettä, myös meidän perheestä tulee osa sua. Sä muutat meidän koko elämää, ja toisaalta sulaudut osaksi sitä, juuri niinkuin kuuluukin. Täydennät meitä ihan omalla tavallasi. Sä tunnut jo niin omalta, vaikka ei olla koskaan nähty. Tiedän että kun saan sut ensimmäistä kertaa syliin, tuntuu siltä kuin olisit ollut meidän kanssa aina. Ja siitä meidän yhteinen taival vasta alkaa.

Nähdään pian, olet rakas <3


23 Responses to “Kirje vauvalle”

 1. Jenni sanoo:

  Oon seuraillut sun blogia jo tosi pitkään, mutta ikinä en oo päätynyt tänne kommenttiboxiin mitään kirjoittamaan mutta nyt oli aivan pakko. Tää blogi on todellinen päivän piriste ja on ollut ihana seurata teidän perheen eloa täältä ruudun toiselta puolelta. Vaikutatte kaikki niin ihanilta ja varsinkin sun positiivisuutta ja elämänasennetta ihailen suuresti. Ja tää postaus herkisti jostain syystä melkein kyyneliin asti. Tsemppiä tulevaan synnytykseen ja onnea jo valmiiksi tulevan babyn johdosta! Mua ihan jännittää sun puolesta, että milloin tyyppi päättää putkahtaa maailmaan 🙂

 2. Inga sanoo:

  Voi <3 itku tuli kun tämän luin, kirjoitat kyllä niin kauniisti aina kaikesta 🙂

 3. Sonja sanoo:

  Voi jessus, tää sai mut itkemään täällä imetyksen lomassa :’)

 4. Minävaan sanoo:

  Voi miten ihana ja liikuttava kirje. Niin jännää, että teille tulee jo kolmas lapsi, vaikka tuntuu, että justhan vasta alotin tätä blogia lukemaan kun Tiara syntyi. En oo kommentoinu aikoihin, muuta ahkerasti edelleen seuraan teidän kuulumisia. Tämä postaus on kyllä tosi kiva ja varmasti mukavaa luettavaa kun tyttö on vähän vanhempi. Teidän kolmas neiti saa kyllä syntyä upeaan perheeseen rakkauden ympäröimäksi 🙂 Ihanaa ja kohta vauvantuoksuista aikaa teidän koko perheelle!

 5. Iina sanoo:

  Oi että! Ihana kirje.. Ja huippu idea. En oo törmänny aiemmin tällasiin.. Täytyy kyllä itekkin kirjoitella kunhan vauvelin syntymä lähestyy… <3 tsemppiä loppuodotukseen ja synnytykseen! 🙂

 6. Annukka sanoo:

  Tällaiset tekstit saa itkemään samantien, oot aivan ihana!! <3 Teidän pikkuinen ei voisi saada parempaa perhettä!

 7. Juulia sanoo:

  Tämä oli niin ihanaa luettavaa! <3

 8. sanoo:

  Kirjoitat hurjan ihanasti ja sun tekstit oikein tempaa mukaansa. 🙂 Tää sun blogi on mun ehdoton lemppari, oikein tulee hymy huulille kun näkee että oot tehnyt uuden postauksen! Tsemppiä synnytykseen, hyvin se menee!

 9. Maiju sanoo:

  Olipas kaunis teksti

 10. Roosa sanoo:

  Aivan ihana teksti! Ihan liikutuin <3 Kovasti tsemppiä loppuodotukseen! Huomaan, että kurkin aika useasti somea josko olisit jo ilmoittanut pienen syntyneen 🙂 vaikka eihän hänellä vielä kiire ole!

 11. Ida sanoo:

  Todella kaunis teksti :)<3

 12. Iina sanoo:

  Tää on niin liikuttava! <3 Ihana muisto pikkuiselle ja tietysti koko perheelle!

 13. M sanoo:

  Oi miten ihana teksti! Herkisti melkein kyyneliin asti. Tästä oikeen huokuu rakkaus ja ylpeys mitä tunnet sun perhettä kohtaan. Toivon niin kovasti että saan itsekin joskus kokea saman onnen 🙂 <3

  Kaikkea hyvää tulevaan, toivottavasti kaikki menee hyvin! Ootte kyllä aivan täydellinen tiimi yhdessä.

 14. A sanoo:

  Ihana kirje! Kirjoitat niin kauniisti perheestänne <3 Kaikkea hyvää teille ja onnea synnytykseen!

 15. Inga sanoo:

  Aivan ihana kirje! Voiko kauniimmin asioita enää sanoa… <3 Tsemppiä vikoihin hetkiin, kohta hän on jo täällä! 🙂

 16. marika sanoo:

  Ihana idea kirjoittaa kirje vauvalle, itsekin harkitsin sitä odotusaikana, mutta sitten se jotenkin jäi tekemättä ja nyt hieman harmittaa.

  Kaikkea ihanaa vielä loppu odotukseen ja paljon voimia ja rukouksia, että kaikki menee paremmin kuin hyvin! <3

 17. Kaisa Korpela sanoo:

  Ihana kirje teidän pienelle tytölle ❤ ootte aivan ihana perhe ja on ollut ilo lukea sun blogia! Tsemppiä loppuraskauteen! Oot ihana

 18. Johanna sanoo:

  Ihana kirje<3 ja ihan huippu idea kirjottaa tällänen jo ennen vauvan syntymääkin:)
  Ps. Hurjan kauniita kuvia susta vauvamasun kanssa!

 19. Mimi sanoo:

  Niin kauniisti kirjotettu, ihan tuli kyyneleet silmiin. Oon sun blogia seuraillu ja aika pitkään ja musta tuntuu, että tää vaan paranee vuosi vuodelta. Oot kehittynyt huimasti erityisesti kirjottajana ja sun blogia on niin suuri ilo lukea. Tsemppiä loppuodotukseen, toivottavasti saat beben pian syliin ja kaikki menee hyvin!

 20. J.H sanoo:

  Aivan ihana kirje. <3 Tämä tulee olemaan varmasti todella arvokas ja ihana sitten lukea kun pikkuinen kasvaa ja alkaa kunnolla ymmärtämään 🙂 itselläni on 12/09, 09/12 ja 30.11.2016 syntyneet pojat 🙂 joten kolmas synnytys on tuoreesti mielessä 🙂 ja todellakin on muuttanut paljon meidän perhe elämää ihanasti isoveljet ottanut pienoisen vastaan - päivittäin laulelevat vauvalle ja ovat useasti myös nukuttaneet hänet <3 se on niin ihana huomata kuinka aidosti he rakastavat pientä vauvapikkuveljeään <3 joka päivä myös pusuttelevat ja haluavat pitää sylissä, varsinkin vanhin poika 🙂 <3 saas nähdä minkälainen kolmikko tulee 😉 <3

  Todella paljon voimia ja tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin <3 <3

 21. Lotta sanoo:

  Aivan ihana teksti ! Onnea loppuodotukseen ja toivotaan että pieni prinsessa sieltä kohta päättää saapua Ps. Ainoa minkä ”virheen” tekstissä huomasin niin kaikkien muiden kohdalla luki ikä paitsi Zeldan kohdalla

 22. Lotta sanoo:

  No hitsi ykskään hymiö ei näkynyt mutta tsemppiä siis:)<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.