Puoliso mukaan vauvanodotukseen – Libero Baby Buzz

30.03.2017

Toimin vuoden 2017 ajan Liberon Ambassadorina, ja tämä postaus on osa Liberon ja Lifien kaupallista kampanjaa. Mun raskausajasta on pian kaksi kuukautta, tämä aika sen jälkeen on lentänyt kuin siivillä. Raskausaika sen sijaan tuntui välillä aivan tuskastuttavan pitkältä. Siinä missä nämä kaksi kuukautta raskauden jälkeen tuntuvat yhdeltä silmänräpäykseltä, oli yhdeksän kuukauden raskausaika ainakin seitsemän vuotta pitkä. Vaikka vauvanodotus on aivan ihanaa aikaa, on se omalta osaltaan myös hermoja raastavaa pelkoa siitä että onko vauvalla kaikki hyvin, sekä ainakin mulla erilaisia oireita oireiden perään.

Parasta raskaudessa ovat vauvan liikkeet, jotka kertovat siitä että vauva on elossa ja voi hyvin, sekä luovat kuvaa siitä millainen tyyppi tuleva pikkuinen on. Monesti vauvat ovat jo mahassa sellaisia kun tulevat sitten olemaan synnyttyäänkin, eloisia tai rauhallisempia. Mulle mielikuvien muodostaminen tulevasta vauvasta helpottui ainakin huomattavasti sen myötä kun hän alkoi liikkumaan, se teki raskaudesta paljon todentuntuisempaa. Ja näin jälkeenpäin voin sanoa että ainakin toistaiseksi hän vaikuttaa juuri sellaiselta kuin oli mahassakin, tosi aktiivinen ja kova liikkumaan, mutta nukkuessaan ihan rauhallinen.

Äiti on tietenkin kokoajan perillä omasta raskaudestaan ja vauvan menoista mahassa, mutta entäs sitten puoliso? Hän vain kulkee vierellä ja yrittää omalta osaltaan osallistua odotukseen. Otto on tukenut mua jokaisessa raskaudessa alusta loppuun asti ihan täysillä ja ollut niin mukana kun on voinut. Hän on kokeillut mahaa kerta toisensa jälkeen kun olen huutanut että ”tuu äkkiä kokeilemaan vauva riehuu!”, ja hän on hieronut selkää ja paijannut masua.

Hän on myös rehellisesti kertonut jokaisen raskauden jälkeen, miten paljon todellisempaa siitä tuli vasta sitten kun vauva syntyi. Ainakin mä olen saanut sellaisen fiiliksen että minun miehelleni raskaus ja vauva on aikamoisen absurdi asia siihen asti että lapsen voi oikeasti nähdä mahan ulkopuolella. Puolisolle raskaus on tietysti iloinen asia, mutta koska hän ei voi itse tuntea kaikkea sitä mitä äiti tuntee, raskausaika saattaa olla myös kovan stressin ja huolen aikaa, huolen siitä onko kaikki hyvin.

Kaikki muutokset tapahtuvat äidin kehossa, ja ne valmistavat häntä kokoajan vauvan tuloon, mutta puoliso ei saa samanlaista luonnon apua muutokseen. Libero on ottanut tehtäväkseen tuoda raskausaikaa lähemmäs myös toista tulevaa vanhempaa, ja siksi Libero on kehittänyt Baby Buzz-rannekkeen, jolla hänkin pysyy mukana vauvan liikkeissä. Ranneketta kevyesti painamalla äiti voi lähettää puolisolleen viestin, ”buzzin”, kun vauva liikkuu, ja näin hänkin tuntee liikkeen vaikka ei olisikaan mahasta kosketusetäisyydellä. Baby Buzz-rannekkeen saa Liberolta ilmaiseksi lainaan raskauden ajaksi, ihan uskoamattoman hienoa eikö?

Uskon että ainakin meille tämä olisi ollut mahtava lisä varsinkin ensimmäisessä raskaudessa, kun kumpikaan meistä ei tiennyt vielä vanhemmuudesta mitään. Toki tämä olisi ollut hauska tokalla ja kolmannellakin kerralla, mutta uskon että etenkin esikoisen odottajille ranneke voisi olla todella hieno lisä odotusaikaan.

Jos olet raskaana ja haluaisit ottaa puolisosi rannekkeen avulla odotukseen mukaan, mene osoitteeseen libero.fi/babybuzz ja tilaa rannekkeet ilmaiseksi lainaan sinulle ja puolisollesi. Mun mielestä on uskomattoman hienoa että Libero tarjoaa tämän mahdollisuuden maksuttomasti! Baby Buzz-ranneke ja sovellus toimivat Applen puhelimilla joissa on käytössä iOs 9 tai uudempi, sekä bluetooth -yhteys. App storessa on saatavilla Baby Buzz-sovellus jonka avulla rannekkeet toimivat, ja appi on ladattavissa iPhone 4S-mallista eteenpäin. Rannekkeen voi tilata lainaan raskausviikolle 35 asti, ja siinä on n. kahden viikon toimitusaika.

Yhteistyössä Libero.

Kokeilkaa te ihmeessä miten tämä toimii, mua ainakin harmittaa että en kerennyt itse kokeilemaan kun raskaus päättyi vain pari kuukautta liian aikaisin tämän kannalta, hah!


20 Responses to “Puoliso mukaan vauvanodotukseen – Libero Baby Buzz”

 1. emzi sanoo:

  Onpa aika jännä! Varmaan kyllä mukava lisä!

  Mutta toimiiko tämä vain iphonen kanssa…vähän tyhmää jos näin on,…

 2. Westend Mum sanoo:

  Rupesi vain naurattamaan tilanne, kun odottava äiti on syönyt sokeria. Siinä saa sitten morsettaa miehelle moneen kertaan 😀 Mutta vakavasti, on kyllä mahtavaa, että tuollainen mahdollisuus tarjotaan. Itsekin suosittelin esikoistaan odottaville 🙂
  http://westendmum.fi

 3. Äiti84 sanoo:

  Just vasta oli puhetta kavereiden kanssa että haluttais nähdä sellainen ihminen joka oikeesti tällaista käyttää! Siis aivan ihme idea, eihän se värinä ranteessa mitenkään kuvaa sitä kun vauva liikkuu mahassa =D
  Kuinka moni mies laittaa ton ranteeseensa, oikeesti?!

  • Nimetön sanoo:

   Ööh, esimerkiksi paljon matkustava puoliso, etäsuhteessa oleva puoliso, paljon töissä oleva puoliso…? Onko ihan oikeasti noin vaikea ymmärtää miksi joku tällaisen haluaisi?

  • Höpötin sanoo:

   Mietin ensin samaa, mutta toisaalta jos värinä tulee vaikka kaupan kassajonossa tai töiden keskellä niin varmasti siitä tulee hiukan samalla tavalla ilahtunut olo kuin jos tuntuisi liike mahasta. Ei kai pointti olekaan saada isää fyysisesti tuntemaan samaa kuin äiti, mutta ottaa isä mukaan siihen odotukseen ja iloon osoittamalla reaaliaikaisesti vauvan aktiivisuutta. Ihana ajatus, voisin hyvin kuvitella että meillä tuollaisia käytettäisiin 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Nimemaan, niinkuin Höpötin tuossa kommentoikin niin ei rannekkeen idea ole missään nimessä edes yrittää tuntua samalta kuin vauvan liikkeet, vaan se että puoliso voi ilahtua siitä että vauva liikkuu ja ranneke tuo nimenomaan vauvaa lähemmäs vaikka puoliso ei olisi fyysisesti läsnä ja juuri käsi mahalla silloin kun vauva liikahtaa. 🙂

 4. Ihanaa olisi kokeilla tuollaisia, mutta meidän perheessä ei tueta Applea, joten taitaa jäädä kokeilematta. 🙁

 5. Ti sanoo:

  Kaikkea uutta pitää aina olla keksimässä mutta en näe, että tämä tuote olis kovinkaan monelle tarpeellinen tai kätevä. Tuskin kovin moni mies edes jaksaisi pitää tuota ranteessaan ja se värinä todennäköisesti ärsyttäisi enemmän kuin saisi liikuttumaan 😀

 6. Itsekin äiti sanoo:

  Itse ihmettelen tuota värinää ranteessa, joka ei vastaa mitenkään vauvan liikkeitä. Onko siitä sitten oikeasti iloa, kun äiti tuntee liikkeen vatsassaan niin isällä värisee rannekoru.. 😀 Hassu/turha idea jotenkin mielestäni, enkä kyllä itse tuollaista laittaisi ranteeseeni, joten tuskin mieskään.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niin mutta eihän se idea olekaan vastata vauvan liikkeitä, vaan tuoda ylipäätään vauva mieleen muistuttamalla esim. liikkeestä värinän avulla. Veikkaan että aika monelle puolisolle tulisi hymy huulille ja vauva mieleen kun vaikka kauppareissulla ranneke värisisi 🙂

 7. Äiti sanoo:

  Juu vähän samoilla linjoilla… kuka mies oikeesti tota käyttäis? Ihana idea, mutta… eihän se kuitenkaan ole sama asia kuin tuntea potkut kädellä ihan oikeesti…

 8. Pihvi sanoo:

  Monella taitaa mennä koko rannekkeen pointti vähän ohi. Eihän tarkoitus olekkaan se että isä tuntisi vauvan liikkeet samalla tavalla kuin äiti vaan että isä on mukana edes jotenkin kokemassa sitä miten aktiivinen vauva on ja saa pitkin päivää muistutuksia vauvan olemassaolosta ihan tuollaisella ”fyysisellä” tavalla! Hauska idea, toivottavasti tulossa myös androidille 🙂

 9. Faijahommia sanoo:

  Hauska idea Liberolta ja onnea vaippa-hettilään pestistä 🙂
  https://faijahommia.fi/

 10. Saara sanoo:

  Meillä ainakin puoliso oli nähny tästä mainoksen ja oli laittanu heti tilaukseen! Hän innostu ajatuksesta ja hänen mielestään se kuitenkin konkretisoi hänellekin koko asiaa, kun aina sen väristessä sit ajattelee vauvaa ja että siellä masussa hän möyrii. 😀 Meillä mennään vasta viikolla 15, ja esikoista odotellaan joten tää oli kyllä mahtava juttu!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.