Arjen halvin henkivakuutus on kunnollinen heijastin

25.10.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Henki-Fennian kanssa, ja on osa vuottani Henki-Fennian Ambassadorina.

Mustat vaatteet hukkuvat pimeään – heijastin auttaa

Lokakuussa illat ja aamut ovat jo pimeitä, ja on tärkeää kiinnittää huomiota siihen että ei liiku ympäriinsä mustana pimeyteen katoavana massana. Moni huolehtii hienosti lasten näkyvyydestä pimeällä, meilläkin on lapsille sekä hyvin heijastavat ulkovaatteet, lasten itse valitsemat roikkuvat heijastimet, heijastintarrat pyöräilykypärissä, sekä heijastinliivit. Silti moni aikuinen unohtaa suojata heijastimella itsensä, vaikka lapset onkin hyvin suojattu.

Heijastin ei maksa juuri mitään, mutta sillä on iso merkitys, sillä heijastimet ihan oikeasti pelastavat ihmishenkiä. Mä huolehdin omasta näkyvyydestäni sekä roikkuvalla heijastimella hihassa, että käyttämällä heijastavasta kankaasta tehtyä reppua* jos lähden illalla kävellen vaikka kauppaan. Sen lisäksi että hankkii heijastimen (ja ehdottomasti käyttää sitä aina ulkona liikkuessaan), on hyvä myös miettiä omien talvivaatteiden väritystä. Musta on aina tyylikäs valinta, mutta talvella on muutenkin synkkää, ja musta on ainakin kivaa olla se pirteä näky katukuvassa, jonka takki erottuu pimeydestä. Siksi hommasin jotain niinkin klassista kuin kultaisen kiiltävän toppatakin. Siinä en ainakaan ole huomaamaton, varsinkaan yhdistettynä niihin heijastimiin.

Heijastin olisi voinut pelastaa yhdeksän ihmistä

On tärkeää huolehtia että kaikki perheenjäsenet käyttävät heijastimia, lemmikeistä teineihin, sillä jokaisen meidän henki on arvokas. Onnettomuustietoinstituutin (OTI) viime vuonna julkaistu raportti kertoo, että vuosina 2010–2014 tapahtuneista jalankulkijoiden kuolemiin johtaneista onnettomuuksista puolet (!!!) tapahtui suojatiellä, ja 44% vieläpä pimeän tai hämärän aikaan. On arvioitu, että heijastinta käyttämättömistä jalankulkijoista 9 (36 %) olisi todennäköisesti pelastunut kuolemalta, mikäli heijastin olisi ollut käytössä, raportissa todetaan. 

Vaikka tässä tekstissä, ja raportissa nuo ovat vain lukuja, jotka on helppo ohittaa olankohautuksella, tuo määrä on kauhea kun alkaa oikein miettimään. Yhdeksän kokonaista ihmiselämää läheisineen, tarinoineen ja tapahtumineen, olisi pelastunut niinkin pienellä jutulla, kuin heijastimella. Yhdeksän! Heijastimella on todella iso merkitys, jota ei pidä vähätellä. Jos jättää käyttämättä heijastinta pimeällä, asettaa itsensä, sekä autoilijat vaaratilanteeseen.

Heijastimen lisäksi myös oikea henkivakuutus kannattaa

Myös yhteistyökumppanini Henki-Fennia haluaa kannustaa kaikkia hankkimaan oikean henkivakuutuksen lisäksi sen arjen halvimman henkivakuutuksen, eli heijastimen. Niitä löytää ihan jokaisesta kioskista ja kaupasta tähän aikaan vuodesta, eli ei voi vedota edes ostoksen hankaluuteen tekosyynä. Ja jos luette postauksen loppuun asti, sieltä saattaa löytyä helppo ilmainen tapa hankkia itselleen heijastin, vink vink! Henki-Fennia huolehtii ihmisistä monella tasolla, ja vakuutusten tarjoamisen lisäksi he kannustavat kaikkia huolehtimaan itsestään myös arjen perusasioissa.

Arjen halvimman henkivakuutuksen kaveriksi kannattaa kuitenkin hommata se ihan oikeakin henkivakuutus, ihan jokaisen meistä. Heijastin suojaa vain pimeällä, kun taas henkivakuutuksesta on turvaa kaikissa elämäntilanteissa. Henkivakuutus turvaa myös läheisten elämää sen pahimman sattuessa, ja se on ihan yhtä tärkeää kuin itsensä suojaaminen. Vaikka henkivakuutus tulee hieman kalliimmaksi kuin heijastimen osto, se on kuitenkin pieni hinta siitä, että sillä saa turvattua elämän kaikissa mahdollisissa tilanteissa. 

Postauksen kuvissa näkyy selkeästi ero näkyvyydessä, kun käyttää heijastinta, ja kun ei käytä. Kun vaatteet ovat mustat eikä päällä ole mitään heijastavaa, on autoilijan todella vaikea havaita ihmistä pimeällä.  *Reppu saatu blogin kautta Ipanaisesta.
Laske sopiva vakuutusturva

Henki-Fennia kysyy, tiedätkö minkä arvoinen olet? Käy laskemassa oman vakuutusturvasi riittävä määrä Henki-Fennian sivuilta löytyvällä laskurilla, ja ota selvää millainen turva on sinulle sopiva. Fennia-Henkiturvaan kuuluu aina henkivakuutus ja sen lisäksi siihen on mahdollista liittää pysyvän työkyvyttömyyden turva. 

LUKIJAKILPAILU:

Henki-Fennia haluaa suojata myös teitä. Ketä sinä haluaisit suojella heijastimella ja miksi? Kommentoi tähän postaukseen, ja olet mukana heijastimien arvonnassa, jossa kymmenen lukijaa voittaa itselleen ja ystävälleen heijastimet. Arvonta-aikaa on 1.11.2017 klo 23.59 asti, ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä.

Ihanaa päivää kaikille!


89 Responses to “Arjen halvin henkivakuutus on kunnollinen heijastin”

 1. Katariina sanoo:

  Haluisin suojata pikkusiskoni, sillä hän ei käytä heijastinta ja toivottavasti hän tuollaista sydäntä haluaisi käyttää <3

 2. Nimetön sanoo:

  Heijastin on ihan kiva juttu (ja esim. Reima uudet Vilkku-rukkaset tuli omalle skidille hankittua), mutta silti ei se heijastin nyt autuaaksi tekevä juttu ole (kannattaa vaikka lukea ajatuksella fyysikko-opiskelijoiden analyysia heijastimen hyödyistä https://kvantti.ayy.fi/heijastin-on-halpa-henkivakuutus-mutta-saako-halvalla-hyvaa/). Eli autoilijoille tiedoksi että se ajonopeus vaikuttaa ihan älyttömän paljon.

 3. Maiju sanoo:

  Meillä on mustat rattaat käytössä, joissa ei ole valmiina heijastimia. Olenkin joutunut vuoraamaan ne useilla heijastimilla näin jälkeenpäin. Poikaani haluan suojella pimeällä ja tietysti myös itseäni ja myönnetään, myös oma talvitakki on musta.

 4. Emilia sanoo:

  Minä tahtoisin antaa sekä miehelle että omalle pojalle heijastimen myös.<3

 5. Meillä menee juuri noin. Lapsille oon melkein hysteerisesti laittamassa kaikki mahdolliset heijastin jutut,mutta itselle en juuri mitään.
  Eli itselle ja miehelle tulis heijastimet käyttöön!ja miks,no koska lähimpiin katuvaloihin on vajaat 3km matkaa;)

 6. Essi sanoo:

  3 tytärtäni <3

 7. Julia sanoo:

  Rakasta äitiäni, hän lenkkeilee paljon pimeällä eikä heijastimia voi olla koskaan liikaa:)

 8. Kepa sanoo:

  Haluaisin suojella itseäni ja avopuolisoani, kun lenkitämme pimeässä koiraamme. Nyt ollaan kyllä molemmat laiminlyöty heijastimien käyttöä! Koiralla on heijastavat valjaat ja valopanta, mutta kyllä pitäisi narun toinenkin pää näkyä…

 9. Ella sanoo:

  Haluaisin suojata itseni ja läheiseni, koska he ovat minulle tärkeitä. Itse käytän heijastimia aina pimeällä.

 10. SaraJ sanoo:

  Oman rakkaan mieheni suojaisin tietysti!!

 11. Henriikka sanoo:

  Omat tytöt <3

 12. Essi sanoo:

  Ehdottomasti työkaverille menisi heijastin! just töistä pyöräillessä puhuttiin kun hänellä ei heijastinta ollut, vaikka myönsi niitten tärkeyden. Syynä heistimettomuuteen oli perus ”ei oo saanut hankittua”. Valo onneks oli kuitenkin pyörässä!

 13. Miia sanoo:

  Suojaan heijastimilla itseni ja mieheni <3

 14. Veera sanoo:

  Haluan suojata heijastimilla erityisesti esikoiseni joka jo liikkuu itsenäisesti. Pienemmillä on aina pimeällä heijastinliivit.

 15. Jessi sanoo:

  Haluaisin koko perheelle heijastimet 🙂

 16. Ida sanoo:

  Poikani haluisin suojata heijastimella. Hänellä vasta yksi heijastin vaunuissa (2 kuukautinen poju) ja myöhemmin tarvitsee lisää 🙂

 17. neiti sanoo:

  Haluaisin suojella elämäni ensimmäistä kummipoikaa joka elää nyt ensimmäisen talvensa Hän on yksi rakkaimmista asioista elämässäni ja haluan turvata hänen elämäänsä heti alusta alkaen

 18. Veronika sanoo:

  Suojaisin itseni ja poikani, kun ulkoilemme usein iltapäivisin ja iltaisin ja pojalla on tumma haalari.

 19. Miia sanoo:

  Antaisin heijastimen miehelleni, jolla ei kunnollista ole. Hänen heijastimista usein tahtoo puuttua lanka ja muutamista on revennyt se kohta, josta lanka laitetaan. Eli niitä ei voi käyttää. Asutaan maalla, ihan autotien vieressä, ja koiria ulkoiluttaessa semmoselle ois tarvetta.

 20. Jenni sanoo:

  Itse käytän aina pimeällä heijastinta ja muistutan miestänikin sen tärkeydestä. Eli hänelle menisi toinen heijastin.

 21. A sanoo:

  Haluaisin suojella heijastimella siskonpoikaani ♡

 22. Emminkemmi sanoo:

  Itse käytän heijastimiä pimeällä ja ihmettelen miksei kaikki voisi käyttää heijastimia tai heijastinliivejä kun on halpa henki vakuutus.Haluaiain voittaa ihanat heijastimet ja toisen heijastimen antaisin miehelleni.Niin me oltaisi samiksi kun kuljetataan yhdessä ulkona,kun olisi samanlaiset heijastimet. Ihanaa viikon jatkoa ja tulevaa viikonloppua teidän perheelle.

 23. Anninalexandra sanoo:

  Arvonnassa mukana. Suojelen omaa poikaani heijastimella, koska hän on mun koko maailma<3 Toki suojelen itseänikin aina heijastimella! Iltaisin liikkuessa meillä molemmilla on heijastinliivit.

 24. Jossuu sanoo:

  Mä antaisin ehdottomasti heijastimen mun pikkuveljelle joka kulkee vielä koulumatkaa pimeällä ja joutuu monta tietä ylittämään matkallaan.

 25. Tanja sanoo:

  Tarvetta olisi kovasti, mikään vaate tällä hetkellä ei taida olla heijastimin varusteltu.

 26. Anonyymi sanoo:

  Haluaisin suojata perheenjäseniäni ja ystäviä <3

 27. Veera sanoo:

  Meillä käytetään heijastinten lisäksi myös vilkkuvia led-valoja niin ihmisillä kuin koirillakin. Yritetään asetella ne vielä niin, että punaiset valot olisi at taakse ja valkoiset eteenpäin. Lisäksi käytössä on taskulamppu, sillä maalla ei ole katuvaloja tai jalkakäytäviä.
  Ne perinteiset heijastinliivit on tietysti ihan parhaita, mutta totuuden nimissä, niitä on kyllä mahdottoman vaikeaa saada koululaisille (eteenkään niille isommille) enää päälle. Ongelmana niissä on vielä vähän sekin, että liivin päälle kun heittää repun, jää liivi aika lailla (tumman) repun alle piiloon.
  Siksi meillä lapset saivat tänä vuonna suunnitella itse omat heijastimensa, jotka sitten yhdessä valmistettiin heijastinkankaista reppuihin roikkumaan. Reilun kokoisia ja juuri sellaisia, kuin niiden käyttäjänsä mielestä pitikin olla.

  Heijastimella haluaisin vielä suojata kaikki kummilapseni. Tarkoituksena olisi ollut tänäkin syksynä lähettää heijastin heistä jokaiselle, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Pitäis kyllä…

 28. Jonna sanoo:

  Oman 5-vuotiaan poikani, jonka ulkovaatteista tuppaa aina heijastimet häviämään. Niitä ei voi olla koskaan liikaa, jotta kaikkiin ulkotakkeihin riittää varmasti heijastin 🙂

 29. Niina sanoo:

  Haluaisin suojata heijastimella perheenjäsenet ja ystäväni, kaikki ovat kultaakin kalliimpia!

 30. Mk sanoo:

  Haluaisin suojata heijastimella itseni ja mieheni. Itsellä ei ole mitään erillistä heijastinta. Koiran kanssa kun liikun, niin koiralla on kyllä heijasteliivi. Itseltä vain jotenkin jäänyt. Jokaisessa talvitakissa pitäisi olla jokin heijastava kohta valmiiksi kiinni.

 31. Satu sanoo:

  Poikaystävälle ujuttaisin heijastimen 🙂

 32. Johanna sanoo:

  Itseni suojaisin. Ja mieheni, jolle heijastin tarvii roikkua joka takissa valmiina, sillä muuten se on aina väärässä takissa…

 33. Marika sanoo:

  Oman mieheni haluaisin suojata, koska hän ei ikinä käytä heijastinta. Lenkilläkin minä ja koirat ollaan suojattu, koirat liiveillä ja minä parilla roikkuvalla heijastimella, mies silloin kokee, että se riittää, että meillä on heijastimet, mutta sitten lähes hysteerisesti pidän häntä itseni lähellä ettei hän jää pimeääseen kulmaan. Voisin antaa sydämen rakkauden osoituksena, ehkäpä silloin mieskin käyttäisi 🙂

 34. Katja sanoo:

  Rakasta poikaystävääni <3

 35. Nenne sanoo:

  Heijastimella haluaisin suojata perheeni, eli avopuolisoni ja koiramme. Tuntuu, ettei heijastimia ole ikinä tarpeeksi!

 36. Nia sanoo:

  Haluaisin suojata mieheni, kun hän syksyn pimeissä käy lenkkipolulla.

 37. maria sanoo:

  Perhe ja läheiset mutta myöskin työkaverit jotka joutuvat pimeällä töihin tulemaan.

 38. niina sanoo:

  Mieheni! Hän huolehtii lapselle aina heijastimen mutta onkohan itsellään?

 39. Elina sanoo:

  Antaisin heijastimen siskolleni, joka ei niitä oikein meinaa käyttää ”kun ne ovat niin rumia”.

 40. Riikka sanoo:

  Haluaisin suojella poikaani. Ja heijastimet tulisi eri puolille rattaita. Pojalle pitäisi hankkia vielä heijastinliivi. Itselläni on aina joku heijastin mukana, tietysti niitäkin olisi hyvä olla monta. Niin näkyy eri suuntiin.

 41. Pallukka sanoo:

  Antaisin heijastimen mummolleni, joka kulkee matkat kävellen paikasta toiseen.

 42. Meow sanoo:

  Haluaisin suojella heijastimilla tytärtäni ja miestäni. Itsekin voisin käyttää enemmän heijastimia.

 43. Soikku sanoo:

  Itseäni ja miestäni, meillä on molemmilla tummat takit. Lapsilla on kirkkaat ulkovaatteet, joissa on kiinteät heijastimet.

 44. Roze sanoo:

  Haluaisin suojata pikkuveljeni, joka metallimusiikin ystävänä verhoutuu aina kokomustaan. 😀

 45. Minnamanna sanoo:

  Kummityttöjä, jotka ovat teini-ikäisiä ja niin huolettomia…

 46. Eeva sanoo:

  Lapsiani haluaisin suojella. Heillä kyllä heijastimia on, mutta niitä ei koskaan ole liikaa. Itsellekkin kyllä mahtuisi laukkuun vielä roikkumaan heijastin.

 47. Veera sanoo:

  Ystävää 🙂

 48. Maiju sanoo:

  Kaikkein tärkeintä eli kaksoissiskoani ♡

 49. Tiina sanoo:

  Laittaisin heijastimet vaunuihin, omaan takkiin sekä lapsille.

 50. Pajulintu sanoo:

  Heijastimia tarvitsee jokainen. Antaisin ylimääräiset heijastimet lapsilleni ja lastenlapsille.

 51. Tiina sanoo:

  Omat lapset ensimmäisenä ja itseni myös mallia näyttävänä aikuisena.

 52. Ina sanoo:

  Haluaisin suojella heijastimilla perhettäni<3

 53. Milla sanoo:

  Suojaisin poikaystäväni, sillä hän käyttää ainoastaan tummia vaatteita ja liikkuu paljon pimeän aikaan, mutta ei ole erityisen tarkka heijastimen käytöstä!

 54. Riikka sanoo:

  Tytön vaunuihin laittaisin. Näitä ei voi olla liikaa ja toinen puolisolle joka on todella laiska käyttämään heijastinta! 🙁

 55. Henna sanoo:

  Haluaisin suojata heijastimella kaikki. Perheeni, sukulaiset, ystävät ja tuttavat.

 56. Sonja sanoo:

  Itseä ja läheisiä. Heijastimia ei voi koskaan olla liikaa. Itse pyrin aina käyttämään heijastinta syys-kevät aikaan.

 57. Maria sanoo:

  Haluaisin suojata heijastimella ystävää, koska kaikki tarvitsevat heijastimia ja haluan osoittaa niitä antamalla välittämistä.

 58. Linda sanoo:

  Tärkeimpäni eli lapset suojataankin jo, että seuraavaksi mieheni ja äitini (:

 59. Tanja sanoo:

  Asumme maalla, täällä ei ole tietoakaan katuvaloista. Haluaisin lisäturvaa tyttärillimme, jotka joutuvat aamuisin kävelemään pilkkopimeässä 1,5 kilomertin päässä olevalle koulubussin hakupaikalle.

 60. Shaidi sanoo:

  Suojaisin itseni ja äitini heijastimilla. Olen vienyt häneltä jo monta heijastinta niin olisi hyvä palauttaa osa takaisin

 61. Jk sanoo:

  Omalle miehelleni joka ei muista siirtää heijastinta takista toiseen.

 62. Tanja sanoo:

  Käytämme heijastimia/heijastinliivejä koko perhe liikkuessamme ulkona. Heijastimilla suojaan koko perhettä (4 lasta ja vanhemmat).
  Jos arvonnassa voittaisin niin antaisin heijastimet vanhemmilleni jotka lenkkeilevät maaseudulla jossa ei katuvaloja ole ja rekkaliikenne on vilkasta.

  Tanja

 63. Paula sanoo:

  Lapset! Molemmille hankittiin heijastavat hanskat, mutta teinien mielestä ne ei oo katu-uskottavat

 64. Ida sanoo:

  Läheisiäni. Niin surullista edes ajatella joidenkin menettäneen läheisensä vain heijastimen käyttämättömyyden takia.

 65. Enni sanoo:

  Laittaisin heijastimet lasten reppuihin joissa ei vielä ole.

 66. Krista sanoo:

  Itse kävin juuri ostamassa kamalan määrän heijastimia niin pyörääni kuin itseenikin. Minä siis varmasti aamuisin työmatkoillani erotun liikenteessä.
  Jos arpaonni sattuisi kohdalleni niin lähettäisin heijastimet veljentytölleni sekä sille veljelleni, tyttö on varmasti heijastimiin vuorattu, mutta veljeni varmaan menee tummiin pukeutuneena ilman tätä halpaa henkivakuutusta.

 67. Nimetön sanoo:

  On niiiiiin monia ihmisiä, joita haluaisin suojella antamalla heijastimen. Onneksi suurin osa heistä jo käyttääkin heijastinta.. Mutta poikaystäväni ei! Ostan varmaan joka vuosi hänelle heijastimen ja aina se hukkuu johonkin.. Jos tämän voitan niin köytän sen kiinni niin ettei se lähde ikinä irti 😀

 68. Hantsu sanoo:

  Olisipa söpöä, jos minulla ja miehellä olisi samanlaiset heijastimet (sydänsilmäemoji)! Näitä ei koskaan voi olla liikaa, elämää helpottaa kun ei tarvitse siirrellä heijastimia takista toiseen, vaan kaikissa olisi pari valmiina roikkumassa. 🙂 Valoa ja rakkautta perheellesi syksyyn!

 69. kaija sanoo:

  Haluan suojella lastenlapsiani ja tietysti myös koko perhettä. Heijastin on ihana ja hyvä henkivakuutus,

 70. Heta sanoo:

  Suojaisin veljentyttöni heijastimilla, koska 12 vuotias teini hukkaa niitä yhtenään, ja heijastinliivihän on niiiiin nolo…. Kovasti yritän esimerkkiä antaa ja havainnoillistaa heijastimien tärkeyttä, vieläkun menisi kaaliin! Onneksi hällä tänään näytti yksi tasku vetskarista roikkuvan.

 71. Minde sanoo:

  Vauvani 7kk <3

 72. Ah sanoo:

  Minulle ja miehelleni, kuljemme mustissa vaatteissa kävelyllä.

 73. Henna sanoo:

  Molemmat poikani tarvitsevat heijastimet, ei ole vielä ostettuna. Ei olla pimeällä ulkona oltu vielä kun sairastetaan jo kolmatta viikkoa.

 74. Pee sanoo:

  Itselle ja puolisolle, ulkoillaan paljon mutta huomataan, että heijastimet puuttuvat tai on tippunut jommalta kummalta.

 75. Päivi sanoo:

  Siskon lapsille antaisin heijastimet. He ovat eläväisiä ja liikkuvaisia, tarvitsisivat turvaa liikenteessä. Heijastimen antaminen olisi lämmin tapa osoittaa rakkautta ja välittämistä!

 76. Elisabeth sanoo:

  Itse jotenkin heräsin tähän aiheeseen pari vuotta sitten kun pääsin vierailemaan Helsingin Kontulassa sijaitsevaan heijastintehtaaseen http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2015/10/giveaway-finnish-design-safety-reflector.html. Mielestäni oli hurjan mielenkiintoista nähdä miten tämä suomalainen keksintö (!) käytännössä tehdään. Suosittelen käyntiä kaikille ja tietysti heijastimien käyttöä. Onneksi tyttäreni haalarissa on kankaassa jo heijastin, mutta olen myös pari heijastinta lisännyt esim. rattaisiin.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 77. Mari sanoo:

  Haluaisin etenkin suojata ystäväni joka yleensä iltaisin työn takia on liikkeellä! Kyllä nämä ovat ehdoton juttu täällä pimeässä pohjoisessa.

 78. Salli sanoo:

  Pikkutytön koulutien haluan turvata .on niin pimeää aikaa jo.

 79. Laura sanoo:

  Pikkusiskoani 🙂

 80. Tinttu sanoo:

  Omaa pientä poikaani. Hän onkin tänä syksynä eka kerran hoksannut miten eritavalla erottuu kun on heijastin ja on kiinnostunut olemaan ”näkyvä”.

 81. Suvi sanoo:

  Mistä tuo sun ihana kultainen takki on? 🙂

 82. Teija sanoo:

  Itseäni koiran kanssa lenkillä.

 83. Satu sanoo:

  Suojaisin perheeni ja läheiset heijastimilla. Täällä kaupugissa sen on jotenkin oppinut, kun julkisilla liikkuu ja on näyttävä. Kotona maalla autolla liikkuessa sitä ei aiemmin tullut ajatelleeksi, vaikka ajaessa manasi kävelijöitä, joota ei meinannut nähdä.
  Itse olen käyttänyt heijastinta jo heti, kun pimeät alkoi. Syksyn alussa tuli ihan huono omatunto, että apua täällä on jo näin hämärää/pimeetä ja heijastin jäi kotiin.

 84. K sanoo:

  Kehitysvammaista kaksoisveljeäni. Kaikista rakkain ihminen.

 85. Antsa sanoo:

  Suojelisin mun tyttöystävää ♥️

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.