Meidän uusi sohva

03.11.2016

Lauantaista asti on testailtu uutta sohvaa ja heti se tuntui niin omalta, että ei epäilystäkään siitä tehtiinkö oikea valinta vai ei. Kirjoitin sohvan valinnasta muutama viikko sitten kun kirjoitin uuden kodin sisustushaaveista. Silloinkin jo haaveilin vähän vaaleanpunaisesta sohvasta salaa, mutta ajattelin sen olevan jotenkin ihan mahdotonta, kysymättä edes Oton mielipidettä. Ajattelin että vaaleanpunainen sohva on sellainen sinkkunaisten etuoikeus, kun he pääsevät yksin valitsemaan kotinsa vaikka täyteen pinkkiä niin halutessaan. Mutta olinkin ihan väärässä.

Käytiin ”muutamaan” otteeseen Ikeassa tuossa ennen muuttoa, ja mä aina haikailin ihanan vaaleanpunaisen Söderhamnin perään, mutta silti puhuttiin harmaan hankinnasta. Yhdellä kerralla Otto kuitenkin uskaltautui kysymään multa, mitä mieltä olen tuosta vaaleanpunaisesta. Ja mä olin haljeta riemusta: ”MÄ RAKASTAN SITÄ VOIDAANKO ME OTTAA SE?!” Ja voitiinhan me. Oton mielestä vaaleanpunainen sohva oli kiva, koska se ei ollut tylsä harmaa ja koska siinä oli 40 asteessa konepestävät päälliset joissa on valikoiman paras kulutuksenkesto. Vaaleanharmaissa päällisissä sen sijaan oli ainoastaan kemiallisen pesun mahdollisuus, vaikka nekin ovat irrrotettavat. Eli vaaleanpunainen oli parempi vaihtoehto, ja jännempi ja persoonallisempi ja hauskempi ja valoisampi ja jotenkin vaan niin siisti!

Alunperin meidän tarkoituksena oli ostaa kulmasohva, mutta kun päästiin asunnolle mittailemaan viime viikolla, ja teipattiin maalarinteipillä kulmasohvan muoto ja mitat lattiaan, tajuttiin että se on aivan liian iso meidän olkkariin. Siksi siis päädyttiin tuohon divaanimalliin. Söderhamnissa on onneksi se kiva että sitä voi muokata ja lisätä ja poistaa palasia ihan miten haluaa ja milloin haluaa. Toistaiseksi meidän nelihenkiselle perheelle riittää tämä divaanimalli oikein hyvin, eikä bebekään hirveästi vielä vie tilaa syntyessään tai heti sen jälkeenkään. Myöhemmin sitä voi täydentää rahilla tai nojatuolilla, ja jos joskus hyvin hyvin hamassa tulevaisuudessa muutetaan jonnekin missä on isompi olkkari, niin voidaan sitten lisätä siihen vaikka pari palaa lisää jolloin siitä tulee esimerkiksi divaanillinen kulmasohva.

Päälliset on helppo vaihtaa ja ne ovat edullisia myös irtonaisena, eli jos tämä vaaleanpunainen alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää tai päälliset eivät kestäkään meidän perhe-elämää, niin voidaan sitten ostaa vaikka tumman tai vaaleanharmaat tai esimerkiksi turkoosit. Muokattavuus on sohvan paras puoli, mukavuuden lisäksi.

Niin, se mukavuus. Tämä sohva on niin mukava että en tiedä mistä aloittaisin! Me käytiin koeistumassa sohvia lukuisissa eri huonekaluliikkeissä Askosta Iskuun ja Vepsäläisestä Sotkaan, eikä yksikään koeistuttu sohva ollut niin mukava kuin juuri tämä Söderhamn. Kriteerinä oli se että sohvan pitää olla löhösohva, siinä pitää voida röhnöttää rauhassa ja siihen pitää voida upota. Siinä pitää olla tilaa makoilla ja rentoutua oikein kunnolla ja sen pitää olla pehmeä. Ja sitä se todellakin on. Kuitenkin pääsen ainakin toistaiseksi siitä vielä ylös myös ihan tarpeeksi helposti, vaikka raskaus onkin jo aika pitkällä. Eli se ei ole liian matala tai hankala liitoskipuiselle raskaanaolijalle.

Mitä muuta olkkariin on luvassa? Sitä me tässä juuri mietitään. Mun työpiste tulee tänne, kunhan saadaan tuo nurkka tyhjennettyä laatikoista ja parista tuolista ja vanhasta sohvapöydästä. Meidän vanha Habitatin kamppiksessa saatu sohvapöytä on ihan mielettömän ihana, mutta se ei mahdu tähän uuteen olkkariasetelmaan, vaan mietin juuri että raaskisinko luopua siitä vai säästänkö sen vielä. Fakta on se että tähän asuntoon se ei tule luultavasti koskaan mahtumaan, ja ajatuksena on kuitenkin asua tässä ainakin seuraavat 5-10 vuotta. Eli luultavasti silloin kun seuraavan kerran muutetaan, makukin saattaa olla eri kuin juuri nyt. Tavallaan pöytää on siis turha säästellä. Sen tilalle meillä on onneksi tuo kuvissa näkyvä Ferm Livingin Wire basket johon ajattelin ostaa tammen värisen tilalle ehkä mustan kannen, ja sitten sille voisi lisäksi hankkia jonkun toisen söpön pyöreän pikkupöydän tai koripöydän. Kaksi pyöreää pientä pöytää ovat paljon muuntautumiskykyisemmät kompaktissa olkkarissa, kuin yksi iso ja neliskanttinen.

Lisäksi etsitään joku ihana nojatuoli meidän ison ikkunan eteen, sellainen jossa voi vaikka lukea kirjaa tai muuten vaan hengailla. Olen miettinyt viime aikoina kovasti mustaa rottinkinojatuolia johon tulisi sitten valkoinen talja, tai jotain muuta sellaista kevyttä ja kivaa tuolia. Mutta en tiedä, en aio hätiköidä vaan sopiva tuoli ostetaan sitten kun sellainen löytyy. Ja ensin juhlitaan joulu pois alta, niin jää joulukuuselle sopiva paikka, hah! Ensi vuonna voi sitten miettiä kuusen paikan uudelleen jos on nojatuolikin jo siihen mennessä hankittu.

Meidän vanha Annon Latu-villamatto tulee varmaankin jossain vaiheessa osaksi olkkaria, värityksen puolesta se sopii tänne tosi kauniisti.  Nyt ollaan vaan kuitenkin tyydytty ihailemaan tuota uutta lattiaa, niin ei olla vielä laitettu mattoja ollenkaan. Ja lattia! Siitä asiaa heti kunhan löydän meidän alkuperäiset mallipalat joiden perusteella tehtiin lattian valinta, ja voin ottaa kuvat niistä, koska me harkittiin tosissaan kahden eri lattian välillä ja mun pitää pystyä näyttämään ne tekstissä myös.

Olkkariin on tulossa tehosteväreiksi mustaa, valkoista, kultaa, harmaata ja tummaa metsänvihreää, jota löytyykin jo parista uudesta koristetyynystä. Sohvan taakse tulee tauluhyllylle kultakehyksissä tauluja, niinkuin vanhassakin olkkarissa oli. Muutama juliste menee kuitenkin vaihtoon. Joulun myötä toistaiseksi vielä aika tyhjä olkkari saa lämpöä ja täytettä, ja siitä tulee vieläkin kotoisampi. En malta odottaa että voin alkaa laittamaan joulua kotiin!

Mitä tykkäätte uudesta sohvasta ja olkkarista tähän asti? Iskeekö vaaleanpunainen tai metsänvihreä, tai niiden yhdistelmä?


No Responses to “Meidän uusi sohva”

 1. J sanoo:

  Olisi tosi kiva nähä kodin esittelypostaus videon muodossa, näyttää niin ihanalle 🙂

 2. minävaan sanoo:

  Tuo sohva on aivan ihana!! Ja tosi kätevä ku on niin monella tavalla muunneltava 🙂 Hauska sattuma, mun kämpässä sattuu just olemaan harmaata, vaaleenpunasta ja metsänvihreetä! 😀 Nää värit sopii tosi ihanasti yhteen ja luo semmosta ”kevyesti kotosaa tunnelmaa” 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se on kyllä <3 😀 Ja oi sun kämppä kuulostaa aivan ihanalta! Oon kyllä samaa mieltä väreistä, vaikka oon tosi häkeltynyt tästä mun vihreäinnostuksesta, kun on mennyt monta vuotta että en innostunut siitä yhtään. 😀 Ja nyt oon silleen vihreävihreävihreä 😀

   • Henna sanoo:

    Haha eikä! Täysin sama juttu munkin kodissa! Ensin oli harmaa ja vaaleanpunainen ja nyt oon innostunut metsänvihreästä, jota oon viime kuukausina alkanut hamstraamaan pikkuhiljaa tänne kotiin. Ihanaa nähdä teidän tuleva koti, varsinkin kun värimaailma niin samanlainen 🙂

 3. Nuu sanoo:

  Suht neutraali toi sohvan sävy, niin on munkin silmään kivannäköinen vaikka eka mielikuva pinkistä sohvasta on semmonen possupinkki 😀 plussaa myös toista, että helppo imuroida tuolta alta. Itse oon saanut vaan tarpeekseni löhösohvista, meillä on 3m massiivinen divaani ja tää on kunnon seläntappo sohva… Ei saa mitenkään ergonomista asentoa. Pystyykö tossa istumaan kunnolla? Selkä selkänojassa ja istuinsyvyys hyvä kunnolla istumiseen? Kuitenkin haluaisin uudenkin sohvan olevan divaani, että voi halutessaan lötkötelläkin 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahah joo mäkin jos mietin pinkkiä sohvaa niin ekana tulee mieleen sellanen räikyvän pinkki 😀 Mut tää on tosiaan aika neutraali! 🙂 Mä oon kyllä saanut hyvän asennon tässä, ja meillä oli siis edellinenkin divaanisohva mutta se oli taas tosi jämäkkä ja ei yhtään löhö, ja ainakin mulle tämä löhö on parempi 😀 Saa tässä ihan hyvän istuma-asennonkin mutta itse oon nyt enimmäkseen makoillut kun on pitänyt levätä! 😀 Toivottavasti teille löytyy ihana uusi sohva jossa on hyvä olla!

 4. Heissan, tulin juuri töistä kotiin ja halusin katsella jotain hyvää sarjaa samalla kun syön. (arki-traditio) Noh, yhtään uutta jaksoa ei ollut tullut, joten aloin selata blogeja, enpä ehtinyt kuin sinun blogiisi kun jäin kiinni tänne. Tosi kaunis sohva, tosimiehet sietää ja tykkää pinkistä 😉 Tuo sävy on vielä niin hento, että ei ole mikään karkkisohva vaan ihan todella tyylikäs. Ja suloiset tytöt ”sohvankoristeena” <3 Mukavaa iltaa koko perheelle! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heissan ihana! <3 Kiva että jäit tänne ja vielä jätit kommentinkin, ja vielä noin ihanan kommentin! :D<3 Kiitos kauniista sanoista<3 Tuo on kyllä tosiaan aika hento tuo sävy, että ei ehkä ole ihan niin vaikea hyväksyä sitä vaikka ei vaaleanpunainen omiin lemppareihin kuuluisikaan 😀 Ihanaa iltaa sinnekin!!

 5. Tuo vaaleanpunainen sopii teille ja kuolailen sitä mielelläni näistä valokuvista. Ja malli on tosi jees. Ehkä meillekin tulee samanlainen sitten, kun uuden sohvan osto on ajankohtaista. Minä kuitenkin aristan vielä värejä niin paljon, että en voisi edes kuvitella meille vaaleanpunaista sohvaa. Yritän vielä päästä vanhoistakin asunnon väriläiskistä eroon. Mutta kuten sanoin, teille tuo sopii.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Suosittelen ehdottomasti sekä mallia että väriä! ;D Mulla on nyt tullut värit takaisin hyvin pitkän mustavalkokauden jälkeen. Rakastan edelleen mustavalkoista mutta sen kaveriksi on ihanaa ja helppoa tuoda myös värejä! 🙂

 6. Menni sanoo:

  Metsänvihreän sijaan sanoisin tyynyjen olevan tumma petrooli, tai ainakin kuvissa ne näyttää enempi siniselle kuin vihreälle 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Varmasti riippuu tosi paljon laitteesta ja näytöstä, sekä sen kirkkaudesta, mullakin nää tyynyt on kuvissa koneella vihreämmät ja puhelimessa taas sinisemmät. Mutta oikeasti ovat siis metsänvihreät, petroolikin on kaunis väri mutta sitä meiltä ei löydy! 😀

 7. Laurap sanoo:

  Meilläkin Söderhamn sohva. Otettiin vaaleanharmaat päälliset ja aion kyllä laittaa ihan konepesuun, vaikka ohjeissa lukeekin vain kemiallinen pesu. Ei taida kyllä mikään kaikista terveellisin sohva olla; Meillä tuuletettiin läpivedolla 6viikkoa, ennen kun sohvan läheisyydessäkään pystyi olemaan. Ihan kamala kemikaalihaju!!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä en oo koskaan edes oikein perehtynyt siihen että mitä se kemiallinen pesu tarkoittaa, niin siinäkin mielessä tuo 40 asteen konepesu kuulosti turvalliselta 😀 Mutta toivottavasti kestää hyvin teidän päälliset! Ja aijaa, meillä ei ole kyllä mitään hajua ollut sohvassa tai en ainakaan ole huomannut, ja mulla on vielä nyt raskausaikana aika herkkä hajuaisti, enkä esim. itse käytä koskaan hajuvettä mikä niitä muita hajuja hälventäisi. Jännä! Mutta mä en ole ainakaan herkistynyt millekään kemikaaleille eikä ole ollut sisäilmaongelmia niin se voi olla että mun nenään ei käy samalla tavalla. 🙂

 8. Iitu sanoo:

  Ihana sohva, ja ihanan avarakatseinen mies 😉 Onko asunto teidän oma? Ihana koti!

 9. Iina sanoo:

  No nyt tää postaus sit tuli! Mä en kestä 😛 Mittasin, että meidän olkkariin kulmasohva ei käy mut sitä just katoin että toi divaanillinen olis niin perfect!
  Ja nyt kun mun täytyis mennä Ikeaan palauttamaan meidän lapsiportit takaisinvedon vuoksi, niin en kyllä pysty vastustamaan kiusausta olla menemättä sohvaosastolle..
  Meilläkin on noi Bestå kaapit olkkarissa! Lisäsin alle lukolliset pyörät niin on helppo liikutella, kun imuroi jne. ( en kyllä suosittele niitä ikean omia kun niissä ei oikein meinaa ne muoviset lukot pysyä lukossa ) Kivaa loppuviikkoa!

 10. Kivan värinen sohva, ja todellakin vaihtelua siihen ainaiseen harmaaseen! Oma kumppanini on tanskalainen, joten ainoat sallitut värit sisustuksessa on musta, valkoinen ja hätätilanteessa harmaa, joten hän ei valitettavasti koskaan kelpuuttaisi tuollaista pirteän erilaisen väristä sohvaa. Kiva, että muilla on vähän avarakatseisempia puolisoita 😀

 11. Sonja sanoo:

  Aivan ihanan raikas yhdistelmä! Sopii kaikkina vuodenaikoina, toisin kuin meillä kun kaikki on tummaa niin tulee kesällä vähän raskas fiilis. Syksyllä ja talvella toimii kyllä mainiosti 🙂 Ootan innolla lisää kuvia!

 12. Heidi sanoo:

  Aattelin ensin että tuo sohva on aivan järkyttävä mutta on se sitteki ihan ok 😀 Mikset maalais tuon korin kantta sen sijaan että ostat uuden? 🙂

 13. fiidaf sanoo:

  hmm, mua vähän häiritsi näissä kuvissa kirkkaus ja epätarkkuus. jotenkin sattuu silmiin 😀

 14. Dani sanoo:

  Teille sopisi ehdottamasti Hayn hee tuoli!

 15. Nimetön sanoo:

  Makee sohva. Pöydän kanteen suosittelen dc-fixiä, vai mitä se sisustuskontaktimuovi onkaan nimeltään. Metsänvihreä on tän hetken ihana trendiväri. Jos joku ihmettelee miksi joku väri yhtäkkiä miellyttää, niin markkinakoneistohan siellä taustalla salakavalasti mieliämme manipuloi ; ) Ja paljon onnea uuteen upeaan kotiinne! <3

 16. sssansan sanoo:

  Toi sohva näyttää kyllä mukavalta ja kätevältä, ja värikin on niin haalean vaaleanpunainen, ettei tunnu liian ”hyökkäävältä” vaan on kivan neutraalin näköinen, ja siihen voi kivasti yhdistää muitakin värejä ilman että tulee liian räikeä kokonaisuus 😀 Tuollainen tumma vihreä sopii kivasti! On toi kyllä paljon pirteämmän ja persoonallisemman näköinen kuin harmaa, vaikka harmaa onkin vähän sellainen luottoväri joka näyttää aina kivalta 😀

 17. Essi sanoo:

  Siis toi sohva on niin ihana! Jos mun mies ehdottais (tai ees suostuis mun ehdotukseen) vaaleanpunaista sohvaa ni mun reaktio ois kyllä ihan ekan kuvan Zelda! 😀 <3

 18. Iina sanoo:

  Tuli muuten mieleen että kokeilkaapa laittaa dc-fixiä tohon wire basketin kanteen ennen maalaamista/uuden ostoa

 19. Heini sanoo:

  Kivalta näyttää 🙂 mikä on tuon pyöreän ”pöydän” halkaisija? Kiitos

 20. Maria sanoo:

  Mä en vaan mitenkään ymmärrä tätä näkemystä, jonka mukaan pinkki on ”naisten väri” ja kaikki naiset (”sinkkunaiset”) haluaisivat ko. väriä kotiinsa. Vieläpä runsaasti, jos saisivat itse päättää. En vaan ymmärrä, että nyky-yhteiskunnassa pidetään noin pölyttyneistä ja tylsistä stereotypioista kiinni. Cmoon, pinkki on väri missä muutkin värit, se ei ole kenenkään etuoikeus, kuten ei mikään muukaan väri. Se on naisten ja MIESTEN väri, eivätkä kaikki naiset suinkaan rakasta pinkkiä. Huoh.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jos oot blogiani yhtään kauemmin lukenut, niin tiedät sen että mä olen ihan samaa mieltä sun kanssa ja taistelen vanhempana joka päivä sitä vastaan että lapsille ei tulisi ikinä tuollaisia fiiliksiä joita esimerkiksi itselle edelleen saattaa tulla (=että en voisi saada pinkkiä sohvaa koska miehet ei tykkää pinkistä). Meillä ei koskaan puhuta ääneen mistään tyttöjen ja poikien väreistä tai jutuista vaan jokainen saa olla ja tehdä ja tykätä ihan mistä itse haluaa. Mutta kyllä, juuri näin syvässä ne yhteiskunnan stereotypiat istuu, että myös minä omissa ajatuksissani olen syyllistynyt pelkäämään että joku väri ei ole ok vain siksi että se mielletään yleisesti jonkun tietyn sukupuolen väriksi. Toivottavasti yhä enenevässä määrin nämä stereotypiat häviävät uuden sukupolven myötä! 🙂

 21. Eppu sanoo:

  Mielenkiintoinen valinta, sopii kyllä teidän kotiin hienosti! Ja miehelle pisteet rohkeudesta 😉

 22. Milla sanoo:

  Hei! Pakko udella kun haaveilen samasta sohvasta, että onko kankaaseen tullut tummentumia käytössä? Pelkään, että hento väri imee itseensä helposti tummentumia 🙁

 23. Scarlett'O sanoo:

  Heippa! Ostin itse aikanaan myös tämän sohvan, sillä ihastuin valtavasti tähän vaaleanpunaiseen väriin. Se on samalla niin kodikas, tyylikäs ja raikas! Ennen tätä minulla oli ektorp, minkä laatu on vissiin vuosien saatossa, ja hinnan laskiessa (huonommat materiaalit?) romahtanut. Kavereiden ektorp, 10v vanha, oli paljon paremmassa kunnossa kun silloinen vuoden vanha ektorp. Sitä sohvaa siis en pysty suosittelemaan, mutta tätä ehdottomasti voin! Sinkkutaloudessa tämä on pysynyt ainakin tosi hyvänä ja edelleen suurta rakkautta pinkkiä kohtaan 🙂 Kankaasta voisin kertoa omia kokemuksia sen verran, että ei tuohon helposti tule tummentumia, pikemminkin ajan kanssa kuten mihin tahansa vaaleampaan kankaaseen.

  Minulla olisi Iina postaustoive kokemuksistasi tästä sohvasta lapsiperheessä jossa se on kovemmassa kulutuksessa. Myöskin sitten jos peset päällisiä siitä olisi kiva kuulla että miten se meni 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.